Kızım aşırı kusuyor yardımm

Kızlar bebeğim daha 3 aylık doğduğundan beri aşırı kusuyor ama böyle normal bebek kırması değil fışkırarak kusuyor. Sütü emdiği gibi hemde. İçtiğini de hemen kusuyor kıyafet yetiştiremiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bide çok aşırı ağlıyor sebepsiz yere karnı tok sırtı pek yine ağlıyor gaz falan derseniz çıkarıyoruz da yine öyle aslında misafirliğe gidince daha aşırı ağlıyor. Anlıyormu nedir .. Maşallah cin gibi kaç kere bu iki şikayet için doktora gittik organlarına da baktı yiberşeyğne baktı maşallah dedi çok sağlıklı. Naz mı yapıyor şimdiden bize. Üstelik daha 20 yaşımdayım yardım edecek kimse de yok yalnızım. Bi iş yapamıyorum yanımdan ayrılamıyorum. Ne yapayım sizce bi akıl verin. Başka benim durumumda olan varmıyor ki. Şimdiden teşekkürler :cry::KK34:
Benim oğlum da oyleydi hic üzülme.Anne sütünü azaltıp mamaya gecince bitti sanırım sütüm yaramıyordu.Bir de sık sık ama az besle midesi dolacak kadar besleme.Gaz icin bir tatli kasigi rezene cayi kaynatip verebilirsin.Endiselenme gececek

Benim bebeğim de çok kusuyor normal bu.hatta benimki burnundan fışkırıyor .Sütun iyi demekki .Yan yatır muhakkak.ins sağ salim büyür...Allah güzel ömür versin...

Benim oğlum da her öğün kusuyordu istisnasız 7 aya kadar...sonra birden kesildi
Kilo alımı çok iyidi ama...

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bizde aynı şeyleri yaşadık fışkırarak hortum gibi kusardı benim oğlumda. Doktora gittiğimizde her bebek kusar önemli değil deyip geçiştirmişti. Bizim kusmalarimiz devam edince kilo da alamıyorduk başka bir doktora daha gittik reflusu var dedi bir kaç ilaç kullandik geçti şükür.Bence sizde başka bir doktora daha görünün. O ağlamalari boşa değil eğer gecede uyumuyorsa sürekli ağlıyorsa bilinki reflusu vardır..

Kilo alımı azalıyor ya da hiç yoksa bu fışkırır tarzda ki kusmalar pylor spazmı olabilir. Midedeki kapakcikla alakalı bir durum. Tanı ultrasonla çok kolay bir şekilde konulur. Her ihtimale karşı bir çocuk cerrahinin görmesi ve bu durum var mı yok mu anlaması lazım. Basit bir şekilde durum duzeltilebiliyor ancak ihmal ederseniz gelişme geriliği olabilir. Bu ihtimal elendikten sonra durumuna bakılır çok kilo alıyorsa kusmaları aşırı yediği içindir denilebilir..

Hay
Niye bu kadar sinir ? Kız birşey sormuş ünlemler çattıklar naz yapar bebekler tabi ki bilmeden bana da çok diyorlar annesini ister kucağına alsın koklasın ister konuşma tarzınız çok sert bu kadar abartılcak birşey dememiş doktora da götürmüş geçmeyince burdan da akıl almak istemiş zaten burası derdimizi paylasmamiz için var öyle değil mi ? Sizin gibilere cidden anlam veremiyorum bir Asabi haller falan gereksiz...
Hay ağzından öpsün eşin vallahi bende muzdarip oldum atarlı kişilerden abi millet bişey sordumu bi bilmişlik bi atar gider o kadar düzgün düzenli heralde kendileri

Hep düşündüğm bişey var, bebegi arkaya koydugunuzda görmeyince nasıl edebiliyorsunuz? Ya da bebek arabasında .. yazık ben çocugu hep geri geri götürürüm heralde , göreyim diye :/
birinci on saat arkamızda tutmuyoruz.
ikincisi bahsettiiğim sokakta değil evin içinde
üçüncüsü önünede bağlayabilir kanguru bu önden de bağlanıyor.
dördüncüsü bunu doktorun kendiside söyledi

her ictigini kusan cocuk maşallah cok saglikli oylemi?! anladim... baska doktora aman gitmeyi dusunmedin tabi. Akil fikir.
çocuğun kusması sağlıksız olduğunu göstermiyor.
bebeklerin miğde kapakcıkları kapanmıyor. bazısı gelişimini dışarda tamamlıyor.

Kızlar bebeğim daha 3 aylık doğduğundan beri aşırı kusuyor ama böyle normal bebek kırması değil fışkırarak kusuyor. Sütü emdiği gibi hemde. İçtiğini de hemen kusuyor kıyafet yetiştiremiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bide çok aşırı ağlıyor sebepsiz yere karnı tok sırtı pek yine ağlıyor gaz falan derseniz çıkarıyoruz da yine öyle aslında misafirliğe gidince daha aşırı ağlıyor. Anlıyormu nedir .. Maşallah cin gibi kaç kere bu iki şikayet için doktora gittik organlarına da baktı yiberşeyğne baktı maşallah dedi çok sağlıklı. Naz mı yapıyor şimdiden bize. Üstelik daha 20 yaşımdayım yardım edecek kimse de yok yalnızım. Bi iş yapamıyorum yanımdan ayrılamıyorum. Ne yapayım sizce bi akıl verin. Başka benim durumumda olan varmıyor ki. Şimdiden teşekkürler :cry::KK34:
Merhabalar. Aynı şeylere bende yaşadım kızım bebekken. sürekli kusuyordu ve öyle böyle değil dediğiniz gibi fışkırarak. dolayısıyla hiç yalnız bırakamıyordum gece bile tetikteydim. çok gazlı bir bebekti ve o gazı çıkarırken kusuyordu. sanırım 6 aya kadar falan sürdü sonra birden kesildi. doktorlar pek bişey yapmıyor.

cocuk dr.un bebeği kusan birine cevabı:
1- Meme aralarinda, en az 3 saat olmasi (simdilik) iyi olur..
2- EGER: altin sarisi renkte ve hardal kivaminda kaka yapiyorsa, bildigin gibi emzir..
3- Asiri beslediginde; kaka sulu, yesil renkte ve sumuklu olur, o zaman aralari acmaniz sart olur..
4- Gazini iyi cikarin.. "Gaz nasil cikarilir", gosteren Video'yu seyredin..
5- Siz Turk doktorlarina bakmayin, onlar her kusana Reflu diyecek kadar AHMAKTIRLAR!!
Bu yastaki bebeklerde (hastalik olmayan) kusma; iki turlu olur..
- Taze taze kusuyorsa, emdigi miktar cok geliyor demektir..
- Eksi eksi kusuyorsa, cok yakin aralarla besliyorsunuz demektir, aralari acin demektir..
Her iki tur kusma da da; asiri kilo alma vardir...
Bu yasta en onemli hastalik kusmasi; Pylor Spazmi'dir.. Cocuk kilo alamaz..
Turk doktorlari; Reflu'nun ne oldugunu bile bilmezler.. Reflu'de kusma degil, mide muhteviyatinin,
yemek borusuna kacmasi ve kusma olmadan, geri yutulmasidir..

Reflüdür o. Ablamın bebeğinde de vardı. Ayyy ablam uyuyamazdı,üzüntüden harap olmuştu. Şu an 9 aylık yeni yeni geçiyor. Allah şifa versin çok zor bir durum gerçekten.

Sevgili genç anne,sana bu mesajı ilk çocuğu çok ama çok kusan 3 çocuk annesi olarak yazıyorum.
3 çocuğumda da çok şükür sütüm iyiydi yani fazlaliktan kusmiyordu.ilk çocuğum öyle bir kusardi kız sırt üstü yatarken corabina kadar batardi üstü.cok zor günlerdi. Fışkırarak kusma sebebi reflü,onun temel sebebi de alerji. Oğlumda 1 yaş civarı kusma geçti ve 3 yaş civarı çok hasta olmaya başlayıp geniz eti büyüyünce anladikki alerjik mis.
Süt fazlaligindan küsmus olsa kesik kesik olurdu,cokelik gibi, seninki sütü kusuyor.

Alerji uzmanına götürmenin tavsiye ediyorum

benim kızım 1 yaşına kadar kustu, hele ilk 6 ay falan, emer kusar geri emer geri kusar sonra açlıktan ağlardı. foşur foşur kusardı safra gelirdi artık kusmaktan.
eşimin abisi ve yengesi ikisi de çocuk doktoru, abisi üniversite hastanesinde doçentti o zaman, aklınıza gelebilecek bütün tahlilleri yapıldı, tüm batın ultrasonu vs görüntülemeler tahliller vs hiçbir sorun görülmedi, bebeklik reflüsü olarak kabul ettik.
şu an 5 yaşında hala çok kolay kusar. boğazına bişey takılsn, öksürsün, tok karnına hıçkırsın hemen çıkarır. hala bir sorun görülmüyor çocukta.

Vakit kaybetmeden bir doktora götürün. Sizi korkutmak istemem ama başka türlü de ihmal edebilirsiniz. Allah korusun Menenjit gibi bir rahatsızlığı olabilir. Başını geri atıyor mu. Ensede sertlik olur. Omurgasını geri bükmek ister. Lütfen ihmal etmeyin.

vallahi çocuk sahibi değilim ama fışkırtarak kusuyorsa bir şeyler yanlış demektir. bence 2. bir doktora gösterin..

Canım valla ayni benim oğlum.. Benim oğlumda 21 aylık doğduğunda öyle bir kusuyordu ki.. Normal ağzının kenarında akma deil , fışkırtma yani üst bas dayanmıyordu ve çok huysuz sürekli ağıt agit...Malesef benim ki öyle surdu gitti ağıt olarak.21 aylık şuan hala çok şımarık ve ağıdı hala var .. Ama kusma 6 7 aydan sonra biter

gazını iyi cıkartamıyorsunuz. öyle fışkırma kusması gazdan oluyor. reflü varf mı ona da baktırın.
yanından da ayrıl. gazını iyi cıkart. pırtladıgına ve gerdigine emin ol. baktın odaya sen girince susuyor tekrar cık. ve bir süre geri gitme. gizliden bak ama yanında durma. nden dersen : çünküleri cok...uzun sürer şimdi yazmak :)
yeniden gebe olabilirsin bunu da araştır.
hazır mama emiyorsa değiştirme konusunu doktr. ile görüş. daha az gazlı mamalar var.

Back
X