• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım baş aşağı düştü ,çok kötüyüm :(((

ne kadar üzüldüğünü anlayabiliyorum laviusc. bir iki gece de uyuyamazsın üzüntüden. ama bebişlerimizin korunduğuna yürekten inanıyorum. tabiki tedbirimizi alıyoruz ama bir şekilde yaşanıyor bu gibi şeyler. zaman geçince unutuyorsun ama çok daha dikkat ediyorsun. biz artık yerde yaşıyoruz :)) hatta yanından ayrılacaksam psikopatlık yapıp sert malzemeli oyuncakları yanından alıyorum denge sağlayamayıp üzerine falan düşerse diye. tabi ayaklanınca daha çoook düşer diyolar :53:

Aynen canım.bebeğimi salona taşıdım.halıya pike serdim,baktım ki sert bi de yorgan yaydım üstüne.etrafada komple minder koydum.ola ki yorganın dışına çıkar,prizler de aşağıda.ne olur ne olmaz.ki hala emeklemiyor ama belli olmaz.sütten ağzı yanan misali,.şimdi de röntgeni kafaya taktım ama.kardeşim dr.çok kızdı.nasıl çektirirsin ufacık bebeğe diye.ben de nette araştırdım.tamam kötü ama dr.söyledim ben muayenede bişey yoksa yapmayalım diye,kafa üstü düşmüş.bıngıldaklar var.mutlaka çekmeliyiz dedi.nlayacağım benim toparlanmam baya bi zaman alacak...

beni de babannem bebekken divandan düşürmüş...ayrıca 5 yaşlarında kafatasım çatlamıştı Allaha şükür bişeyim yok inşallah bişiy olmaz:49:

canım yaaa.. ne hissettiğini çok iyi anlıyorum.. insan anne olunca pişmanlıkları artıyo.. ama hepimiz insanız hata yaparız.. ki sen her türlü tedbirini aldığın halde öyle olmuş.. yani senden yana bir hata yok ki. sadece yavrucuğunun ilk dönüşü ters bir zamana denk gelmiş o kadar:34:

ben de sana bir pişmanlığımı anlatayım. yavrucuğum daha bi haftalık mıydı neydi.. sarılık için sıkı takipteyiz her gün kan aldırmaya gidicez. ilk gün korkudan o sezeryanlı halimle başımın zonklamasına rağmen kızımla hastahaneye gitmiştim sonraki gün biraz daha iyi halimle gittim. bir sonraki gün de ablamlar gelmişti istanbuldan. aman nasıl olsa gidip gelecekler hemen diye emzirip yolladım yavrumu.. o gün hemşire bir türlü bulamamış damarını.. tatlı yavrum ağlaya ağlaya harap olmuş. öncekilerde nerdeyse hiç ağlamamıştı. neyse.. arabada eve gelinceye kadar da ağlamış.. geldiğinde Allah Allah karnı da aç değil neden ağlıyor ki diye şaşırmıştım. hemen meme verdim.. yavrum sustu ama... işte... bu salak kafam... yavrucuğum huzur bulmek istiyormuş halbuki.. yol boyunca ağlamış.. benim yüzümden.. eğer gitseydim koynuma alıp huzur verecektim ona.. hala içim cız ediyo...

Aynen canım.bebeğimi salona taşıdım.halıya pike serdim,baktım ki sert bi de yorgan yaydım üstüne.etrafada komple minder koydum.ola ki yorganın dışına çıkar,prizler de aşağıda.ne olur ne olmaz.ki hala emeklemiyor ama belli olmaz.sütten ağzı yanan misali,.şimdi de röntgeni kafaya taktım ama.kardeşim dr.çok kızdı.nasıl çektirirsin ufacık bebeğe diye.ben de nette araştırdım.tamam kötü ama dr.söyledim ben muayenede bişey yoksa yapmayalım diye,kafa üstü düşmüş.bıngıldaklar var.mutlaka çekmeliyiz dedi.nlayacağım benim toparlanmam baya bi zaman alacak...

evet ben de tutturmuştum film çektirelim diye, eşim de doktor, o da itiraz etti. bişey olmaz, 1-2 saat uyutma, yoğun kusarsa düşünürüz dedi sakin bi şekilde. tabi ben çıldıracak gibiydim, o halde filmin zararlı olabileceğinden çok kızımın kafasının zarar görmüş olabileceğini düşünüyordum. hastaneye gidince dr. garanti olsun diye çektiriyomuş, sonuçta sorumluluk almak istemiyorlar , e tabi öyle bir anda biran önce birşey olup olmadığını öğrenmek istiyorsun. beklesen de riskli çektirsen de :44: en iyisi yerde yaşamak :1:

öncelikle allah hepimizin yavrusunu bütün felaketlerden kazalardan korusun

benim oğlumda ilk defa düşmüştü ve kafasını sehpaya çarptı
hemen babası kucakladı bende görmedim neresini çarptığını
içeriye gittim ilaç kutusunu getirmeye bir baktımki alnı yumurta kadar şişmiş ve morarmış
ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum çocuğuma dokunamadım
korktum şaşırdım hemen hastaneye koştuk buz koydular röntgen çekildi bir sorun yoktu
ama doktorlar (gece olmuştu olay) sabah kadar her saatte bir uyandırın bilincini kontrol edin demişti
sabaha kadar hiç uyumadım

neyseee şimdi düşünce bazen hadi kalk kalk diyoruz şakalaşıyoruzz
ilk kazalarda böyle çok korkuluyor ama sonra alışıyoruz
oğlum bile düşünce şimdi hoppala yaptım deyip gülüyor
allah ağır kazalardan korusun yavrularımızı

Sabahtan beri gözyaşlarımı tutamıyorum.. Nasıl oldu, ben biricik bebeğime sahip çıkamadım diye kendimi suçlayıp duruyorum. Onunla her göz göze gelişimde kalbim sızlıyor, tekrar tekrar sarılıyorum, kokluyorum.

Sabah eşimi işe gönderdikten sonra kızımı anakucağına koyup onunla konuşacaktım. Anakucağı bize 10 adım ötedeydi ve kızımla beraber taşıması ağır olduğu için kızımı kanepeye bırakıvereyim diye düşündüm. Zaten hiç öyle dönmüyordu, ayakları kolları hareketli ama haldur huldur hareket edemiyor diye rahattım da. Yine de kanepeye çok güvenli bir şekilde oturtmuştum. Özellikle kanepenin köşesine oturttum ki kıprayamasın. Yastık da koydum yanına. Anakucağını aldım arkamı dönmemle kuzumun aşağı doğru belini büktüğünü görmem bir oldu. Çığlık attım koştum ama yetişemedim :((((( O fotoğrafı asla unutamayacağım galiba. Yavrum kafasının üstüne düştü. Resmen kafa üstü yığıldı yere. Daha çok küçük, kesin bişey oldu diye yüreğim hopladı. Feryat ediyordum, ağlamaya titremeye başladım (hala sakinleşemiyorum). Bebeğimin çığlıkları arasında sürekli dua ediyordum, onu benden alma rabbim diye. Eşimi aradım, 5 dakika önce çıkmıştı zaten, hemen geldi. Kafasına gözlerine baktı, muayene etti (eşim doktor). Kızım babasına gülmeye başladı. Eşim, turp gibi bişeyi yok dedi ama ben sakinleşemedim. 1-2 saat uyutmadık. Kusar mı diye takip ettim ama çok şükür ki kızım bütün gün, sanki düşen o değil gibi normal davrandı. Hiç ağlamadı bile.

Ama ben bu duygudan kurtulamıyorum. Kendimi beceriksiz, ihmalkar ve yetersiz hissediyorum. Bugüne kadar hiç böyle hissetmemiştim, hep kendime güvendim, ilk haftadan beri hep kendim ilgilendim. Ama şimdi tutmaya bile korkuyorum. Kızımın gözüne bakınca "beni niye bıraktın" diyor gibi geliyor, kalbim sıkışıyor. Kimseye anlatamadım. Paylaşmak istedim.

O kadar sert düştü ki iyi olduğuna inanamıyorum. Böyle bir hikayesi olan var mı? Lütfen paylaşın.

Benim kızım şuanda 20 aylık ve ben onu geçen yaz yazlıkta park yatağından düşürdüm . yani yaşına henüz girmemişti. ve yerler yazlık olduğundan fayanstı halı vardı tabi ama işte sonuçya ahşap değildi . kızım yeni uyanmıştı yatağın içinde haraket etmiyordu faha önce bende uykudan uyandı terlemiş diye üstünü değiştirmek için kıyafet alıyodum dolabından yatağı hemen arkamdaydı ve otuyodu içinde . arkamı dönmenle kızımın düşüşünü gördüm baş aşağı düştü ve ağlamaya başlaı bende onunla ağlamaya başladım senin duygularını okadar iyi anlıyorum ki . o sustuğunda ben hala ağlıyordum dualar ediyodum kendime de lanetler yağdırıyodum , eşim şehirdışındaydı yanlızdım . o gece ben saatimi kurdum ve yarım saatte bir uyandırdım kızımı 24 saat yarım saatten fazla uyutmadım . kusuyormu diye takip ettim . sürekli gözlerine bakıyodum , Allahım ne kadar kötü bir durum anlatamam . Çok şükür bisey yoktu 24 saat sonra uyuttum ama başından hiç ayrılmadım nefesini dinledim uyanana kadar arada gene dokunup kıpırdatıyordum . Çok zordu çok ve aklıma geldi ben gene ağlıyorum .Allahım kimsenin başına verme

benım oğlum 10 aylıkken bebek arabasında uyuyodu kemer takılı değıldı çünkü yatar şekıldeydı uzunlamasına arabasında market zemın kattaydı elımızde poşetleer vardı 15 20 tane yukarı merdıven vardı ben eşıme ben bebeğı kucağıma alayım sen poşetlerı bebek arabasına koyalım dedım sonra market görevlısı geldı ve eşım dedıkı bız bebeğı arabayla merdıvenden çıkaralım akıllı market görevlısı yukarı çok kaldırınca baş aşağı kayarak arkadan merdıvelere çarpa çarpa yere düştü benım gözümden sakındığım meleğım kafası vucud çarpa çarpa ben çığlıklar atarak bağırarak bebeğıme dokunamadım kırık vardır dıye eşım hemen kaldırdı ağlamadı ben kcağıma alınca sakınleştı oğlum ağzı toz dolmuştu tıtredı bıdaha ağlamadı tomoğrofı çekıldı vüctta kırık var mı dıye tm vucut röntgen maşallah bışey yoktu doktor 24 saat gözlem kusma gözde kayma özellıkle fışkırırcasına kusmada acl getır dedı ALLAH A şukur senınkıde 24 saatte kusma ve gözde kayma kırık yoksa korkma

Sizede çok geçmiş olsun . okurken bile kötü oldum allahtan birşey olmamış maşallah

Back
X