Kızım çok tüylü :)

demmay

💑 ( 👶+👶) = 💙
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2007
1.843
31
116
41
K.K.T.C.
Kızlar Allah bağışlasın 7 yaşımda bir kızım var. Bebekken resmen tüy yumağı olarak doğdu :) Ailemdekiler büyüdükçe kaybolur , dökülür dediler ama maalesef öyle olmadı :) Şimdi kızımı şeftali diye seviyoruz. Maaşalah bıyığı bile benim şu halimden daha çok :) Yanımda hiçbir aile büyüğü olmadan büyütmeye çalışıyorum 2 evladımıda.. Kızımın şimdiden bıyıkları dikkatini çekiyor. bende diyorum kızım 18 yaşına girsin lazer yaptıracağım heryerine mis gibi olacak diyorum... Dün gördüm koltukaltında ile sarı sarı tüyler çıkmış. Bildiğim kadarıyla bunlar büyüdükçe kararacak. Peki ben kızıma ne zaman tüylerini aldırmalıyım? Hangi yaşta normal karşılar. Yine vücundaki tüylerden çok bıyığı konusunda ileride dalga konusu yaşayıp sıkıntı yaşamadını istemiyorum. Bu konuda kaç yaşında, nasıl yaklaşıp yapmalıyım? Bu arada benimle kuaföre götürürüm. Görsün korkacak birşey olmaıdğını anlasın diye şimdiden kaş nasıl alınır, bıyık nasıl alınır diye... Tecrübeli arkadaşlardan ve çocukluğunda bu durumda olanlardan önerilerinizi bekliyorum...

Son düzenleme:
kuaförden önce doktora götürseniz hormo testi vs için sanırım daha iyi olur. ergenliğe girene kadar ufacık kızda bunları yapmak kızı çokta memnun etmeyecektr ne kadar normal karşılamasını sağlamaya çalışsanızda. bence ilk hormon testi vs yaptırın belkide fazla salgılanan bazı hormonlar vardır ilaçla vs ile kontrol altına alınır ve düzelir kızınızda...

kuaförden önce doktora götürseniz hormo testi vs için sanırım daha iyi olur. ergenliğe girene kadar ufacık kızda bunları yapmak kızı çokta memnun etmeyecektr ne kadar normal karşılamasını sağlamaya çalışsanızda. bence ilk hormon testi vs yaptırın belkide fazla salgılanan bazı hormonlar vardır ilaçla vs ile kontrol altına alınır ve düzelir kızınızda...

Canım maalesef genetik :( Baba tarafının hanımları çok tüylüdür. Öyle olmasa bende hormon testi düşünebilirdim.. Geneitk olduğu halde hormon testine gerek duyulabiliniyor mu?

Canım genetik olabilir ama diğer aile bireyleri de belki bilinmediği için buna maruz kalmış olabilir siz erken önlem alırsınız bir şey varsa.
Erken yaşta ergenliğe girilmesini engelleyebiliyorlar şimdiden tüylenmesi garip geldi.Götürmenizin size bir zararı olmayacağı gibi böyle bir durum varsa en azından geciktirilmesini sağlayabilrsiniz.

yani benim baba tarafımda tüylüdür ki kız kardeşim yüzündeki tüyler yüzünden doktora gitmişti genetik olabileceğini bildiği halde hormon vs testleri yapılmıştı.
ki kardeşiminde lise yıllrında olmuştu tüylenmesi. sizin kızınız çok erken geldi bana bu testleri yapmanızda hiç bir zarar yok kaybedeceğiniz bişeyde yok hem bakarsınız başka bir yol çare çıkar

Benimde görümcemin kızı öyle,çocuğun bıyıklarını okulda dalga geçiyorlar diye daha 7 yaşındaydı almışlar ,işte akıl kullanabildiğin kadardır.
Kesinlikle doktora götürün,muhakkak başka sıkıntısı var.

Kızlar Allah bağışlasın 7 yaşımda bir kızım var. Bebekken resmen tüy yumağı olarak doğdu :) Ailemdekiler büyüdükçe kaybolur , dökülür dediler ama maalesef öyle olmadı :) Şimdi kızımı şeftali diye seviyoruz. Maaşalah bıyığı bile benim şu halimden daha çok :) Yanımda hiçbir aile büyüğü olmadan büyütmeye çalışıyorum 2 evladımıda.. Kızımın şimdiden bıyıkları dikkatini çekiyor. bende diyorum kızım 18 yaşına girsin lazer yaptıracağım heryerine mis gibi olacak diyorum... Dün gördüm koltukaltında ile sarı sarı tüyler çıkmış. Bildiğim kadarıyla bunlar büyüdükçe kararacak. Peki ben kızıma ne zaman tüylerini aldırmalıyım? Hangi yaşta normal karşılar. Yine vücundaki tüylerden çok bıyığı konusunda ileride dalga konusu yaşayıp sıkıntı yaşamadını istemiyorum. Bu konuda kaç yaşında, nasıl yaklaşıp yapmalıyım? Bu arada benimle kuaföre götürürüm. Görsün korkacak birşey olmaıdğını anlasın diye şimdiden kaş nasıl alınır, bıyık nasıl alınır diye... Tecrübeli arkadaşlardan ve çocukluğunda bu durumda olanlardan önerilerinizi bekliyorum...
Acaba nasıl çareler buldunuz paylaşırsanız sevinirim . Zira 5 yaşındaki oğlumda babaya çekmiş baya tüylü şort giymek istemiyor

Kızlar merhaba ben burda çok yeniyim o yüzden yanlış birşey yazarsam affola. Benim 6 yaşına geni girmiş 1 kızım var ve biraz zayıf o yüzden mi bilmiyorum ama yüzünde şakak kulağa yakın yerlerde sarı sarı baya belirgin ayva tüyleri var bu durum beni çok üzüyor acaba bunu yaşayan varmı benmi büyütüyorum delirmek üzereyim lütfen yardım

Merhaba henüz anne değilim ama yeğenlerin var 4 kız :) bizim ailede de ırsi malesef hepimizde bu bahsettiğiniz boyutta tüy var genetik çünkü.. yengem kızlarını takip etti bayada erken hepsi adet oldu bu arada 10 yaşında 12 yaşında şuan olan yeğenime yengem ağda uyguluyor koltuk altlarına ,bacaklarına siz tabi bacak makınasıyla da alıştırabilirsiniz belli yaşa gelince .. bu yaşlarda bence dudak üstü ağda yapabilirsiniz 12-13 yaşında. Artık ergenlik dönemleri oluyor .. kızınızı mutlaka takip edin ve sakın üzüleceği şakalar yapmayın ben 9 yaşındayken etrafımın bana sürekli tüylerime laf atmasından bütün vücuduma jilet değdirdim komple biyiğima kadar çocukken insan çok etkileniyor ve hesap edemiyor haliyle daha da beter olabileceğini

Ben endokrine götürdüm kaç defa birşey yok diyo ama var görüyorum normal olsa görmem diyorum bide çok baktığım içinmi büyüyo onuda bilmiyorum 😞

Kızlar merhaba ben burda çok yeniyim o yüzden yanlış birşey yazarsam affola. Benim 6 yaşına geni girmiş 1 kızım var ve biraz zayıf o yüzden mi bilmiyorum ama yüzünde şakak kulağa yakın yerlerde sarı sarı baya belirgin ayva tüyleri var bu durum beni çok üzüyor acaba bunu yaşayan varmı benmi büyütüyorum delirmek üzereyim lütfen yardım
İnşallah ileride düzelir. Sıkma canını ne kötü hastaliklar var. Çaresi var sonuçta ama zaman lazım.

Back
X