bende fikrimi sölemek isterim.1 sene dershanede çalıştım.bazı aileler dershanede neden ilkokul 4.sınıf eğitimi yok diye dershane sistemini kınıyolardı.bunlar ailelerin egosu sadece.
benim kardeşimde aynı şekilde ders çalışmayı sevmez aramızda yaklaşık 7 yaş var. ben öss ye hazırlanırken ona çözdüğüm soruları gösterdim ortaokul konuları ve daha bi hırslandı.oturup konuştum şimdi temelini alınca bak böle zorlanmıcaksın dedim.
bide şöle bişey yaşadım.ben dershanede çalışırken kpssye hazırlanıyodum.matımda iyidir.7.sınıftan çok şeker kızlar vardı puanları 300 deydi.çözemediklerini soru çözümü yoğun olduğunda gelip bana sorarlarda ve mattan nefret ederlerdi.bi soru gördüm ve kpss hazırlık kitabını çıkardım(kpss lisans bu arada) aynı tarz soru kızlar şaşıp kaldı.şimdi ne kadar emek veririseniz ve temel oluşturursanız o kadar iyi yerlere gelirsiniz dedim.annesiyle konuştuk kızın çalışması değişmiş.1 hafta önce görüştüm şu an 8.sınıf 420 yapıyo.hırslandı ve dersleride düzeldi.bu şekilde örnekler verseniz inanın faydası oluyo.ama sakın görümcenizin çocuğula karşılaştırma yapmayın sakın.benim annem bunu çok yapıyodu 25 yaşındayım hala içimdedir annemin o sölemelelri
Bende biraz kendi kızlarımdan örnek vereyim ,2 tane kızım var
Bir tanesi 5 diğeri 3 e gidiyor.Geçn sene hamile olmamdan dolayı küçük kızımla fazla ilgilenemedim,öğretmenin anlattıklarıyla derslere giriyordu çok iyi olmasada yinede iyi notlar alıyordu ,ama türkiye genelleri sınavlarında çok farklı sorular çıkınca başarısız oluyordu sınıfta 16ncı oluyordu falan gibii
Neyse bu sene öğretemn ilk yazılı olacaksınız dediğinde hemen bir tane konu anlatımlıı kitap aldımm konuları okadar güzel anlatıyorki,zevkle çalışmaya başladıkk
konuyu hem anlatıyor hemde soru soruyordu kitap
Neyse konuları anlayınca ben test kitapları aldım ,yaprak testler gibi
Mesela zambak,zirve, anafen coşkunun ve güvenderin yaprak testlerini aldım
bunları çözdükçe okuması hızlandıı birde hangi şıkları elemesi gerewktiğini daha çabuk anlamaya başladı,tabikii 3ncü sınıf bize göre kolay amaa kızıma göre zorr ama testlerin çok faydası oldu
matematikte 50 soruda hepsini doğru yapmışş
nasıl sevindim anlatamam ozaman
türkeçedede 50 soruda hepsini yaptı
Türkiye geneli sınavında da ,sınıfta 7nci olmuş
geçen seneye göre çok iyii
Birde içinden geliyor test çözmek,dersleri bitince hemen yaprak testlerinii alır eline başlar çözmeye sonra kaç yanlış yapılmış diye kontrol ederimm ,babası hadi yat diye kızmasa daha çözmeye devam edecek erken yatmayı hiç sevmiyor çünküü
Bir dahakii seneye mutlaka güvender ve zambakın mutlaka konu anlatımlı kitabını alacağımm okadar harika anlatmışki
eşanlamlıyı anlatıyor ve o konuyla ilgili 10 soru soruyor ve aklında kalmasını daha çok sağlıyorr
5 e giden kızım ondan dahada isteklii amaa onada şöyle hata yaptımm konu anlatımlı kitap almadan direk soru bankası alıyordum al çöz diyordum ,zorlansada yinede çok başarılı oluyordu ama tatil günlerinii iple beklerdii
bu sene onada konu anlatımlıı alınca daha çok sevmeye başladı ama bunda marka çok önemlii en güzel anlatan güvenderr
onunda test kitapları çok fazla
kitap alıp geleyim havalara uçuyorr ,şimdi dersane sınavlarına giriyorr ,çok isteklii anne bakalım bukadar çalıştım faydası oldumu diyorrr
6 ya geçtiğinde her dersin konu anlatımlı kitaplarından alacağım önce bunların çok faydası oluyorr
acaba siz konu anlatımlı almadan testlermi verdiniz önünee
Bir öğretmen olarak naçizane tavsiyelerimi dile getirmek istedim...
Baskı yapmayın.
Kimseyle sakın ama sakın karşılaştırmayın.
Evde sadece çocuğunuza ve derslerine odaklanmayın.
Başkalarına hele hele başarılı çocuğu olduğunu söyleyenlere bu konuda bir şey danışmayın.
Öğretmenlerini suçlamayın, her öğretmenin ders işleyişi farklıdır, dersi anlatmıyor bahanesine sığınmayın.
Kendini suçlamasına engel olun.
Dersaneden çok hangi sosyal faaliyete katmalıyım diye düşünün.
Sınıfta çok konuşuyorsa evde deşarj olamadığı için olabilir, onu evdeyken sıkmayın.
Çocuğunuzun derslerini kendisinden daha fazla sahiplenmeyin, sorumluluğu o alsın.
Ödevlerini asla siz yapmayın.
Dikkat sorunu olabilir, bu da kafasına taktığı bir şeyden kaynaklanabilir.
Fiziksel olarak kafasına taktığı bir sorunu olup olmadığını çözün.
Vitamin kullanmasını ve düzenli uyumasını sağlayın.
Bilgisayar demiyorum ama özellikle tv karşısında fazla zaman geçirmesini engelleyin.
Her öğrencinin ilgi alanı farklıdır, herkes her dersten başarılı olmak zorunda değildir.
Bir süre tamamen kendi haline bırakın, endişelenmeyin sınıfta kalmaz istese bile kalamaz.
Emir cümleleri yerine rica cümleleri kullanın.
Dersleriyle ilgili olmayan konularda bol bol sohbet edin fikrini alın, ona danışın, ona değer verdiğinizi fark etsin.
Şimdilik bunlar geçti aklımdan, umarım yardımcı olabilirim.
Sevgiler...
teşekkürler yorumlarınız için.baskı yapmıyorum ama hiç yapmadığını gördükcede söylemedn geçemiyorum.eline bir kitap alıp okumuyor bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?