kızım derslere karşı neden isteksiz

petek00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
145
0
46
İstanbul
selam arkadaşlar benim 6.sınıfa giden kızım var.ilk okuldan beri derslere karşı çok ilgisiz.anlama güçlüğü olan bir çocuk değil ama isteksiz.ilkokuldan beri evde işlerimi erteleyip onunla beraber ders çalıştım,test çözdüm,birbirimizi sınav yaptık,okulda gördüğü dersleri evde beraber çalıştık.ama olmuyor sadece benim istememle olmuyor.başarılı oldukça ödülendirdim,çeşit çeşit test kitapları aldım.okul bitti test kitapları bitmedi.kimine hiç başlamadı,kimininde yarısına bile gelmedi.okuldan geldikten sonra kesinlikle tekrar yapmıyor.bende derslerinden artık fazla birşey anlamıyorum.öğretmeni dersane için erken 7.sınıfta verirsin dedi.dersaneye yollasakta isteksiz bir çocuk için faydalı olurmu onuda bilemiyorum.genelde çevremdekiler isteksiz çocuk dersanede aynı farketmiyor dahada çok sıkılıyor diyorlar.görümcemin kızı çok başarılı olmasına rağmen dersaneye gidiyor.görümcem üst üste kızına test kitapları alıyor kız 2 günde bitiriyor..özel okula yollamayı düşünüyorlar.banada sen dersaneye yollama verdiğin paraya yazık.senin kızın isteksiz istekli olsa değerlendir derdim ama faydasız diyor.canım çok sıkılıyor okumasını canı gönülden istiyorum.kimseye muhtaç olmasın ayaklarının üstüne sağlam bassın istiyorum ama artık umudum kalmadı.kızım sana güveniyorum yaparsın dediğim halde o hiç hırslanmıyor.az önce test kitabını eline verdim yap diye bıraktı yapmıyor.2 soru çözdü bitti.şuan sadece yabancı dili 1.diğer dersleri 2 ,3,4 .Sizce ne yapmalıyım dersane vermelimiyim.yoksa erkenmi.Ne olur fikir verin.siz çocuğunuza ne tutumdasınız.

Son düzenleme:
Canım kızının neye ilgisi olduğunu ve ya neye ilgisi olmadığını öğrenmeye çalış bunun hakkında onunla konuş fikir sahibi ol maya çalış. Bu 1.adım tatlım. 2. adım ise onun ilgisi olan alanlara yoğunlaşmak. Mesela diyorsun ki ingilizcesi iyi demek ki ingilizce dersini seviyor bunun üzerine yoğunlaşabilirsin. Kendi ailemden örnek verim; benim yeğenim derslerinde başarılıdır evde de tekrar yapmaz sadece ödevleri yapar. Ama müzik ve beden eğitimi derslerini hiç sevmez bununla birlikte resim yapmayı çok sever güzelde çizer ama okuldaki öğretmenini sevmediği için her zaman 1 adım geridedir. Ayrıca sizinki gibi ingilizceye ve özellikle fransızcaya çok meraklı. Canım dediğim gibi ilk önce problemi öğrenmeye çalış, öğretmeniyle konuş belki onun bir fikri vardır sonuçta onlar çocuklar üzerine eğitim alıyorlar ama dersler için değil çocuğun kişisel sorunları için ve daha da önemlisi sakın kızının üstünde çok baskı kurmaya çalışma bu sefer çocuk daha beter oluyor. Ve o görümcen olacak kadınada hiç bakma sen. İlk okulda ne başarısız çocuklar vardı tanıdığım şimdi hepsinin mesleği var. Ayrıca bu isteksizlik çocukların %50sinde var belki daha bile fazladır. İlk zamanlar daha canım daha iyi olacağına eminim.

Son düzenleme:
Canım kusura bakma yabancı dili 1 demişsin ben "yabancı dili 1.sırada" anlamamışım orayı özür dilerim.

Son düzenleme:
ingilizcesi 5.sınıfta 5 di.bu sene 1.bu sene bir ne gariptir ki geçen sene en kötü dersi matemetik 3 ken.bu sene hepsinden iyi olan dersi matemeik notu 4.

yani karma karışık iyi ders oldu kötü.kötü olan ders oldu iyi.ingilizce öğretmenini sevmiyor.konuyu anlatmadan geçiiyormuş.dersinden birşey anlmıyormuş

Canım bi anda notlarda değişim olduysa sınıfla ilgili bir problemi olabilir ozaman.

çözemedim bir türlü neden ne.bizim şubedeki öğrencileri müdürler çok övüyormuş.en başarılı sınıf bizim sınıfmış.toplantıda ingilizce öğretmeni herkezin çocuğuna iyi dedi bana kızın dersleri dinlemiyor konuşyor dedi

Ben;ki okul derslerim çok iyiydi ama testlerde sıfırdım.Yapamadığım için de çözmezdim.
4 sene ailem istiyor diye dersaneye gittim deliriyordum artık.
Görümcenizin kızı gibi bir kitabı iki günde bitiren uzaylılara bakıp benim mi aklım yok diye üzülürdüm..
Çok değil 1 sene önce lisansa tamamlamaya yönelik yapılan bir sınav için dersaneye gittim.
2.haftada bıraktım.Sözde aynı seviye.Geometri dersi var mesela ben çizene kadar cevabı söylüyor çocuklar.
Bir ağlamaklı oldum ki..
Ben de kitapçılarda habire kitap incelemeye başladım.Konu anlatımlılara.İlk konulara bakıyordum hangisi güzel anlatıyorsa hangisi kafama yatıyorsa alıyordum.
Site adı veriliyor mu bilmiyorum,ders anlatan bir internet sitesi.Lisedeki dersleri güzel anlatıyor ortaokul nasıldır bilemiyorum.

Bence şimdilik okul zamanı kötü olan derslere yoğunlaşın haftasonuna bırakırsınız zaten onlar iyi.
Ah sahi öğrenciliğimden biliyorum ve arkadaşlarımdan günü gününe çalışan insan çok azdır.

Ödül demişken ben mi yanlış anladım bilemiyorum;ödül olarak test kitabı mı aldınız?
İngilizce için hoca faktörü önemli tabii ama hoca da sizin kızınızın konuştuğunu söylemiş.Kızınızın yanında oturan arkadaşının durumu nasıl mesela?
Diğer veliler ne düşünüyor hoca için?

ödül olarak mesela bir kıyafet.ufakken oyuncak alırdım.kırtasiye mağzemesi ufak tefek hediyeler.yanında oturduğu benim kızımdanda beter.dersle alakası yok.aynı apartmanda oturuyorz.

ödül olarak mesela bir kıyafet.ufakken oyuncak alırdım.kırtasiye mağzemesi ufak tefek hediyeler.yanında oturduğu benim kızımdanda beter.dersle alakası yok.aynı apartmanda oturuyorz.

Benim aklıma ilk sinema geliyor.Ayda bir kez annemle sinemaya giderdik.Ya da roman alırdı tabii kitapçıya giderdik bana seçmemi söylerdi.

O zaman kızınız arkadaşından ayrı oturmalı.İlkokuldayken kolay bu ama ortaokulda sınıf öğretmeninin branşı olduğu için her ders gelip sınıfını kontrol edemeyeceği için iş biraz zorlaşıyor.
Benim zamanımda sınıf öğretmeninin olduğu saat düzene uyup oturan öğrenciler,diğer dersler keyiflerine göre takılıyorlardı.

Özel gibi olacak ama kızınızın hoşlandığı biri var mı?O da bir etken olabilir.

evet aslında her öğretmenine ayrı ayrı söylemem gerekiyor.ayrı oturtsunlar onları ama ayıp olurm acaba.küçük değiller artık.o kız derslerde çok konuşuyomuş kızıma ayrı otur onla dedim tama anne dedi.ama hala onlan oturuyor.hoşlandığı biri yok biliyorum.

ay ayni ben

bende orta okuldayken derslerden nefret ederdim, eve gelince hiç çali$mazdim, sadece sinavdan bir gün önce çali$irdim, ailem bana derslerimde hiç yardimci olmadi, sadece zayifim oldugunda çok kizarlardi, ve hayatim boyunca hep kendim için degilde babam için iyi not almaya çali$tim, çünkü gözümü o kadar korkutmu$tuki, babam ne der, ne yapar diye sinavlarda ba$arili olmaya çali$tim. derslerim hiçbir zaman süper degildi (fazla çali$madigim için) ama yinede bu günlere gelebildim, buna ragmen, fen lisesini bitirdim, yüksek lisans yaptim ve $u anda mastir yapiyorum ya$im 23, bu babamin sayesinde oldu sürekli tehdit ederdi deslerin kötü olursa $öyle olur, böyle yaparim derken bu günlere geldim...

acaba kizini biraz serbestmi biraksan? mesela sende benim babamin dedigi gibi, "nasil ders çali$irsan çali$ sana kalmi$ ama eger derslerin kötü olursa görürsün gününü" falanmi desen? aklima ba$ka bir$ey gelmiyor ama gözünü korkutmak en iyi çare sanki..

6. sinif offff ... cok pistir o günler ya rezil olursun ya vezir olursun :) ayip mayip dinlemeyin gidin teker teker ögretmenleriyle konusun ve o 2 kücük hanimi birbirinden ayirin. ikiside icinde en iyisi ...
birakin evinizi b.k götürsün birakin kayinvalideniz gelinde cok pasakli desin ama kizinizla vakit gecirin sinemaya gidin yemege gidin yüzmeye gidin cilt bakimina gidin yani o yastaki minik ama kendini genc bir kadin zanneden kizlarin hosuna gidicek seyleri yapin. asla ve asla ona bak falancanin kizi hep iyi not aliyormus demeyin özellikle baska insanlarin yaninda kizinizi ekstradan övün
kizinizin sevdigi kendine yakin gördügü birini kendinize ispiyoncu tutun kizinizin size anlatmadigi mutlaka birseyler vardir okulla ilgili

kolay gelsin :)

Eşim öğretmen akşam konunu özellikle onada okutturdum fikrini sordum...Söylediği şey kız derslerden kaçmak için ilgisizliği çare bulmuştur dedi..Kesinlikle dersaneye göndermeniz gerektiğini düşünüyor.Ve ilgilenmenizi tavsiye ediyor ilgilenmek derken ödevini beraber yapmanızı değilde başında durup yaptırtmanızı öneriyor..Öğretmen gözüyle bunları tavsiye etti...

konumu dikkate alıp eşinize sorduğunuz için çok teşekkür ederim.okuldan geldikten sonra eskisi gibi başında oturup derslerini bitirene kadar başında bekleyeceğim.beraber okulda gördüklerini tekrar yapacağız.ne kadar derslerinden birşey anlamasamda başında bekleyeceğim.kendi başına ders yapamayan çocuk olması beni çok üzüyor.dün mesela çalışması için eline kitap verdim.2 sayfa yaparım daha yapmam diyor.benlen pazarlık yapıyor.çok sinir oluyorum.

ben 17 yaşındayım o yıllarımı net hatırlıyorum. ortaokula geçerken öğrencilerde bir bocalama oluyor. öğretmen değişmiş oluyor filan. bir de genelleme yapmak istemiyorum ama birçok öğretmen ders anlatmıyor okullardaki öğretmenler dershaneye güveniyorlar. ben 6. sınıftayken de böyleydi şimdi 11im hala öyle. ders anlatmayan öğretmenler cd takıp slayttan okuyor veya sınıfın en çalışkan kızını tahtaya kaldırıp anlattırıyor. malesef bazı öğretmenler mesleki donanıma yeterince sahip değil
tabi bu yazdığım sizin kızınızın okulundaki öğretmenleri bilemem ama ben rahat bırakmaktansa baskı yapmak taraftarıyım. en azından bu ders çalışma temposuna alışma sürecinde mutlaka yanından ayrılmayın. ingilizce diğer derslerden çok farklı bence. kızınızın ilgisini çekmiyorsa hocasından da memnun değilse çalışmak içinden gelmez. yalnız benim bir tavsiyem var kızınız internette takılıyor mu bilmiyorum ama internetten uzak durmasını sağlayın ben 7. sınıftayken oyun sitelerine dadanmıştım derslerim çok aksamıştı.

Benim arkadaşımın oğlu da 7. sınıfta o da çok isteksiz bu yıl, arkadaşım da ödevlerini kontrol ediyor başında bekliyor, çocuk dersaneye ve özel hocası olmasına rağmen böyle. Çocuklara hak vermemek de mümkün değil bizim zamanımızda ÖSS vardı lise de dersaneye giderdik şimdiki çocuklar ilköğretimde dersaneler kurslar didinip duruyorlar, dersler ağır sınavlar çoğaldı. Üstelik sabahın 7:30 unda dersi başlıyor çocukların kafa çalışır mı o saatte, arkadaşım sabahın 7 sinde dersmi olur diye milli eğitime şikayet edicem diyor. Çocuğu sabahın 6:30 unda zor kaldırıyormuş. Bir de en önemli faktör ergenlik sanırım. Şimdi çocukluğunu yaşayan çocuk kalmadı bizim nesil şanslıymış.

ya kizlar benmi anormalim acaba? 6. sinif dersane için veya çok ders çali$mak için çok erken degilmi? ben 6. sinifi hiç okul olarak bile saymiyorum yada benim zamanimdami öyleydi

ya kizlar benmi anormalim acaba? 6. sinif dersane için veya çok ders çali$mak için çok erken degilmi? ben 6. sinifi hiç okul olarak bile saymiyorum yada benim zamanimdami öyleydi
Benim zamanımda dersane vardı.Gittim de şimdiki aklım olsa gitmezdim.
Ama şimdi zorunlu gibi birşey oldu artık.

ben şuan yetişkinim ama kızının sorunu benim o zamanlardaki sorunumla birebir aynı neredeyse. hiç bir zaman kafamı derslere veremezdim. hep 2 ala ala kopyalarla geçtim orta okul lisede de öyle. malesef 3 kez öss ye girdim allaha şükür açık öğretimi zorla kazandım. şuanda 4. sınıfa geçtim ite kaka. ama bende yabancı dil öğrenme konusunda süperimdir ezberim çok iyidir bir günde 100 kelime ezberlerim ve asla unutmam. yani çocuğa zorla birşey öğretemezsin içinde yoksa bende okuldan gelince sokağa çıkar oyundan gelmezdim. istemezdim ders çalışmak sınav filan bayıltırdı beni. benim mütavazi tecrübem : eğer dil öğrenme kabiliyeti iyiyse bırakın oraya yönelsin. ilerde daha da fazlalaştırsın 2. 3. bir dil mesela. her kez odtü okuyacak dr olacak diye bir kaide yok. boşuna kendinizi yıpratmayın gönül ister elbette çok iyi yerlerde görmek ama bazı şeyleri zorlamak boşa zaman kaybıdır. ben öss ye hazırlanırken günde 7 8 saat çalışırdım ders ama ilgi olmayınca kafa almayınca olmuyor. şuanda özel ders alsam yine girsem öss ye aöf ten daha ileri gitmez. benim düşüncelerim bunlar ben ekmeği taştan çıkarıyorum paramı da biriktiriyorum hayatımı da sürüyorum merak etme kızın da başarır.
sevgiler hoşçakalınn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…