Doğuma Hazırlık kizim dogmak uzere ama hala bir ismi yok:( yardim edin lutfeen!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben kızım olursa almira koymayı düşünüorum .. anlamı kızıl prenses , dolunay sırasında ayın etrafındaki kızıllık gibi anlamları var.

bide Almina var oda mina dağı eteklerindeki kırmızı çiçek..

Benim kızımın adı Almina..Anlamlarından biri de Esi Türklerde Prenses anlamına geliyor...Almira prenses demek değil...

ben daha çok doğayı anımsatan isimleri seviyorum canım.
tuna,ekin,toprak,duru,derin,deniz gibi isimleri.çok orjinal değiller ama sadeliklerini seviyorum.
orjinal olmak adına saçma sapan isimler konuyor hoşlanmıyorum

bende 5 buçuk aylık hamileyim kızım olacak allahın izniyle, ismini ecrin koyucaz. anlamı, allahın hediyesi demek.

ben yanlış biliomuşum ozaman sağol canım beni bilgilendirmiş oldun :)

dolunay sırasında ayın etrafındaki kızıllık doğru ama :)

ecrin Allah ın hediyesi falan demek değil..alakası yok...ücret demek arkadaşlar..

allahın hediyesi demek, yasin suresinde ecrin kerim olarak geçiyor araştırabilirsin canım.

Araştırdım..Anca Ecrin Kerim olarak söylendiğinde Allah'ın hediyesi demekmiş..Ama tek başına Ecrin sadece ücret demek...;-)

Ecrin (Ecren)

Internetteki isim sözlüklerinde isimlerin genelde yanlış bir anlamla yer alması büyük bir sorun. Anne ve baba adaylarına yardımcı olmak için, isimlerin anlamları hakkında yazılar yazıyorum. Bu yazıda Ecrin (Ecren) ismini araştırdım.
Ecrin ne anlama gelir?

Ecrin ‘ecr’ kelimesinden gelir ve ‘ücret, karşılık, bedel’ gibi anlamlar taşır.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi bir ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne)) Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?
Hayır, Ecrin ‘Allah’ın hediyesi’ anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır Yasin suresinin 11. ayetinde ‘ecrin kerim’ yazıyor, Kerim Allah’ın isimlerinden biri, Ecrin’in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz. Bu durumda ecrin kerim ‘Allah’ın verdiği karşılık’ (veya bazıların yorumladığı gibi ‘Allah’ın hediyesi’ ) demektir. Ecrin tek başına ise ‘Allah’ın hediyesi’ diye bir anlam taşıyamaz!

alıntı

bebeğiniz hayırlı olsun öncelikle...sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim...
bence abidik gubidik isimler koymayın.ceylin,ecrin,mecrin...bunlarne ya...çok komik geliyo bana.neyse.benim sevdiğim isimler
elif,ırmak,özge,bilge...

Esila :)

Allahın izniyle en yakın zamanda hamile kalıp, kız doğurup Esila ismini koymak istiyorummmm.... bunun için 8 yıldır bekliyorum :(

Esila :)

Allahın izniyle en yakın zamanda hamile kalıp, kız doğurup Esila ismini koymak istiyorummmm.... bunun için 8 yıldır bekliyorum :(

Esila
Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerim’de geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asila’yla karıştırılıyor. Asila Kuran’da geçen ve ‘akşam’ anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuran’da geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!

Asila'nın geçtiği ayet: وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ)
Türkçe’de anlamı: Sabah akşam Rabbinin adını an

alıntı...

Araştırdım..Anca Ecrin Kerim olarak söylendiğinde Allah'ın hediyesi demekmiş..Ama tek başına Ecrin sadece ücret demek...;-)

Ecrin (Ecren)

Internetteki isim sözlüklerinde isimlerin genelde yanlış bir anlamla yer alması büyük bir sorun. Anne ve baba adaylarına yardımcı olmak için, isimlerin anlamları hakkında yazılar yazıyorum. Bu yazıda Ecrin (Ecren) ismini araştırdım.
Ecrin ne anlama gelir?

Ecrin ‘ecr’ kelimesinden gelir ve ‘ücret, karşılık, bedel’ gibi anlamlar taşır.
Ecrin’in Kuran’da geçtigi bir ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ (Kul mâ es’elukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne)) Türkçe’de anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.

Ecrin Allah’ın hediyesi değil mi yani?
Hayır, Ecrin ‘Allah’ın hediyesi’ anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır Yasin suresinin 11. ayetinde ‘ecrin kerim’ yazıyor, Kerim Allah’ın isimlerinden biri, Ecrin’in anlamını ise yukarıda görebilirsiniz. Bu durumda ecrin kerim ‘Allah’ın verdiği karşılık’ (veya bazıların yorumladığı gibi ‘Allah’ın hediyesi’ ) demektir. Ecrin tek başına ise ‘Allah’ın hediyesi’ diye bir anlam taşıyamaz!

alıntı

Doğru..Kerim demek Allah demek, Ecrin o zaman nasıl Allah'ın hediyesi olabilir ki?

Derin, Aylin, Neva, Asya, Duru, İpek, Derya, Birce....

Merhaba ben hilal aranıza yeni katıldım bende 5,5 aylık hamileyim kızımın ismini ada koyacağım karar vermek çok zor oldu ama sonunda buldum :)

Doğa ,nehir , duru , asrın , simay beğendiğim diğer isimlerdi

Merhabalar, uzun zamandır takip etmeme rağmen yeni üyelerdenim. 30. haftaya girdik ve biz de hala kızımızın ismi konusunda bir karar veremedik:( Bir bireyin ismine karar vermek, hem de evladın ismine karar vermek zormuş hakikaten :)

Bizim şimdiye kadar ki seçeneklerimiz ise Ece, Cemre, Defne, Ezgi, Nehir, Sedef.
İsme karar verirken anlamı güzel olsun, kulağa hoş gelsin, yazımı kolay olsun gibi kriterler belirledik, bir de çevremizden çocuğunuzun akranları arasında çok yaygın olmasın diye fikir verenler oldu, ileride sınıfında aynı isimden 3-5 kişi daha olmasın diye :) Buna göre de bu isimlerden Ece ve Defne için son zamanlarda çok yaygın deniliyor.

Hem bize fikir olsun, hem de diğer arkadaşlara... Yorumlarınızı veya başka seçenekleri bekliyorum...

herkese merhabalar... Benim de kızım olacak inşallah. Ama isim konusunda çok kararsızız. Aklımıza gelen isimlerden bazıları:
Sare Naz
Berrak
Duru
Naz
Tanem
Ayşe Naz...

Back
X