Kızım ellerimden kayıp gidiyor

Bir olaya ne kadar büyük gözüyle bakarsanız o kadar büyür. Bunu siz ne derseniz deyin zamanla atlatacaktır. Acil yardım alıp uzman eşliğinde düşünceleri değişsin. Tabu olarak gördüğümüz için cinselliği yaşanan ilişki sonrası da yıkım olabiliyor. Yukarıdaki yorum gibi kek yap poğaça yap anne kız yiyelim deyip onu her haliyle sevdiğinizi gösterin konuyu daha basite indirgeyerek. Siz çok akıllı bir kadınsınız, tebrik ediyorum kızınızın yanında olduğunuz için...

Konu sahibi sizden nefret ettim resmen. Kizina neler empoze etmissiniz boyle?
Bu cocuk ben kirlendim ben pisim gibi cumleleri kuruyorsa yillardir sizin tu kaka demelerinizi duydugundandir!
Bu saatten sonra ne kadar anlayisli ve motive edici konussaniz da bi faydasi yok cocuk icinizi biliyor sizin.
O yuzden mu.kunse konuyu acmayin kurcalamayin profesyonel destek alın.
O fıstık burayı okursa da hic uzulmesin. Yillardir korudum falan ne demek? Bacal aran senin koruman kollaman gereken vir miras ya da hazine degil!
Beden senin. Istemissin yasamissin. Fogru zaman dogru kisi olmamis belki ama dunyanin sonu degil.hatta herhangi bir son degil. Sen hala ayni sensin degismedin.
Bundan sonrasi icin hayatina aldigin kisileri daha iyi secmelisin yapman gereken tek sey bu.
Bu ne bicim bir yorum suan bnde sizden nefret ettim!! Kadin çaresizlikten ne yapacagini bilmiyor siz de yardimci olmak yerine köstek oluyosunuz. Ya nasil buyutmeliydi kizini. Kizim her isteyenle birlikte ol namus diye bisey y
Konu sahibi sizden nefret ettim resmen. Kizina neler empoze etmissiniz boyle?
Bu cocuk ben kirlendim ben pisim gibi cumleleri kuruyorsa yillardir sizin tu kaka demelerinizi duydugundandir!
Bu saatten sonra ne kadar anlayisli ve motive edici konussaniz da bi faydasi yok cocuk icinizi biliyor sizin.
O yuzden mu.kunse konuyu acmayin kurcalamayin profesyonel destek alın.
O fıstık burayı okursa da hic uzulmesin. Yillardir korudum falan ne demek? Bacal aran senin koruman kollaman gereken vir miras ya da hazine degil!
Beden senin. Istemissin yasamissin. Fogru zaman dogru kisi olmamis belki ama dunyanin sonu degil.hatta herhangi bir son degil. Sen hala ayni sensin degismedin.
Bundan sonrasi icin hayatina aldigin kisileri daha iyi secmelisin yapman gereken tek sey bu.
Bu ne bicim bir yorum Şuan bnde sizden nefret ettim!! Kadin çaresizlikten ne yapacagini bilmemiş yardim istemiş siz de yardimci olmak yerine köstek oluyorsunuz.
konu sahibii siz gercekten muhtesem bir annesiniz evet çok zor durum bir anne için ama kiziniza çok buyuk destekci olmuşsunuz :KK9:

Iyi aksamlar bayan arkadaşlarım derdim büyük rabbim başka dert vermesin. 18 yaşında genç kız annesiyim ve kızımin hareketlerinden şüphelendim. Onunla arkadaş gibi olabileceğimi söyledim ve ağlayarak bana sarıldı nasıl dicegimi bilmiyorum birliktelik yaşamış :KK43: kızdım da çok şaşırdım napmam gerek bilemiyorum dunyanin sonu degil dedim o kadar üzgün ki hayallerimi aldılar intihar düşünüyorum diyor kendisine bisey yapar diye korkuyorum benimlede konuşmayı kesti banyoda çok uzun duruyor naptın diyorum temizleniyorum ben pisim diyor bana ölümle ilgili sorular sormaya çalışıyor allah aşkına nasıl yol izlemeliyim :KK43:
Psikolojik tedaviye ihtiyacı var da olabilir, size duygu sömürüsü yapıyor da olabilir, en iyi yolu psikolog söyler size zaten. Bir götürün, ben pisim diye neden diyor zorla mı beraberlik yaşamış yoksa pişmanlıktan mı anlayamadım

Kızınızın yaşadığı psikolojik baskıya gerçekten çok üzüldüm, özel olmazsa size birşey sorabilir miyim? Kızınızla daha önce hiç kadın erkek ilişkilerini, cinselliği konuşmuş muydunuz?

Eskiden biz yetişirken böyle konular tabuydu, anneler kızlarıyla regl olmalarını bile konuşmazdı, cinsellik hala bir tabu ama artık ailelerin çocuklarıyla konuşmaları gerekiyor çünkü aşk= cinsellik, sevginin ispatı demek cinsellik olarak görülüyor, genç kızlar sevdikleri erkeklere aşklarını ispat etmek için birliktelikler yaşıyor ve görüyorum ki kızlar erkek arkadaşlarıyla beraber olunca evleneceklerini sanıyorlar, özellikle ahlak değerlerini keskin hatlarla çizmiş aile ve çevreye sahip çocuklarda cinsellik sonrası yaşanan korku, panik, suçluluk duygusu ve kirlenmişlik hissi daha fazla, bu psikolojiyi kaldıramıyorlar.

Bu çok önemli gerçekten
Aileler bunları hiç konuşmuyor.
Benim babam tv de öpüşenleri görünce başlardı saydırmaya pisler, ahlaksızlar diye
Sarılan sevgililer görmüştük tren istasyonunda ayrılıyorlardı gene "bunların da ana babası yok mu" falan diye bayağı laf saymıştı.
Annem de durmadan iyi ki sevgilin olmadı derslerin düşerdi falan derdi.
Sütümü helal etmem böyle bir şey olursa babana söylerim derdi.

Bu tür ifadelerle büyüyünce insan ilk yaşadığı deneyimden sonra pislenmiş sayıyor kendini. Ben de öyle hissetmiştim kısa bir süre.
Ama bu psikolojiden çabuk çıktım. Hatta ailemle tamamen zıt görüşlere sahibiz. Evlenmeden önce insanların cinselliğe dair bilgisi ve deneyimi olmasının iyi olacağını düşünüyorum.

Doğanın en temel içgüdüsü biraz mantıkla harmanlandığında neden kötü bir şey olsun ki? En fazla yanlış bir kişiyle olmuş olur, o da bir hayat dersi. Bir dahakine daha özenli bir seçim yapar, biraz tabi üzülüp pişmanlık yaşar ama geçer gider...

9da randevumuz vardı ve gittik dr benim beklememi söyledi en basta benden çekilebileceği şeyler olabilir diye en son biz konuştuk şöyle anlatayım genel sizede. Gelecek kaygısı yaşadığını söyledi. Ve din olarak çok derine araştırdığı için Büyük Günah, nasıl temizlenirim affedilir miyim kaygısı olduğunu. Takinti olarak başıma kötü ne gelirse bunun yuzunden gelecek diye kurduğunu söyledi. O anı koparıp atmak istiyormuş hayatından bunun için o anı affetmeli ve destegim çok önemliymiş.

Bunu eksiklik olarak görüp karsindakine açıklama isteği duyduğunu ben boyle bir şey yaşadım ona göre devam edelim demesinin aslında gerekli olmadığını kendisi suç olarak gördüğü için böyle hissettiğini açıkladı. Karsisina cikacak insanin zaten boyle birsey sormayacagini gerek bild duymayacagini soyledi.Onun kendi basina degerli oldugunu soyledi.Opr. Konusu olarak rahatlama hissi olacağından iznimle olabilir onu estetik olarak görmeli eksikliğini tamamladım olarak değil diye anlattı bi bu opr bile psikolojik tdv. Gibi ona yardım edebilirmiş ama bunu kendi mutluluğu için isterse olabilir dedi .Geri kalanlar arasında sadece kızımla ilgili konuştuk aklıma bukadarı geldi

Son düzenleme:
Napsın belki eli mahkum belki kredi borçları var belki evi kira ödemek zorunda belki eşinden ayrı evi geçindiriyor. Bazen insanlar çalışmak zorunda kalabilir
Ondan demedim tabikide kızı için çalışması lazım ki daha iyi bakabilsin.
Başka açıdan baktım kızın konuştuğu şeyler pek zamana bırakılcak şeyler gibi değil.
Zaten doktor içinde randevu alınmış sonra gördüm

Güzel meleği sımsıkı kucaklamak istedim, üzülmesin lütfen ... hayatta herşey insanlar için..

Küçük bir kız çocuğu annesi olarak, çok derinden hissiyatınızı anlayabiliyorum... bu süreci atlatmanızda kolaylıklar diliyorum..

18 yaş çok çok küçük ve kandırılmaya müsait bir yaş, durumların kendisine getirisini , akabinde yaşayacağı pişmanlığı düşünemez...belki zorlandı, kaybetmekten korktu...
Okul zamanı benzeri bir olay yaşamış yurt arkadaşımız vardı , çocuk mezun olup izini kaybettirmişti, kız çok zor günler geçirmişti psikolojik olarak ...hiç unutamıyorum onu, insallah şimdi iyidir... aynı şekilde yalnız birliktelik yaşadım diye zorunlu olarak o erkeğe katlanan her türlü kabalığını sineye çeken 18-19 yaşında kızları görmek çok üzücüydü ..
Buraları okuyan genç kızlarımıza bir ders olsun , kimseye hiçbir sey için boyun eğmeyin kızlar ..

İnsallah yavrunuz en kısa zamanda atlatıp güzel günler yaşasın, ona hepimiz adına sarılın lütfen...

Bu yaslardaki genc kizlarimizin duygulari kullanilmaya cok musaid. Bu anlamda cok iyi bir bilinc kazandirilmali. Olan olmus . Anneler erkek cocuklarini boyle yetistirdikce iste boyle kizlik zarini onemseyen ama bir genc kizin benligini onemsemeyen adi insanlar ortalikta dolasacaktir

Lütfen kızınıza onu her şekilde sevdiğinizi söyleyin ve daha çok sarılın psikologa götürün temizliğin bir zarla değil yürekle olacağını söyleyin o kadar zor bir şey ki onun için bu durum

9da randevumuz vardı ve gittik dr benim beklememi söyledi en basta benden çekilebileceği şeyler olabilir diye en son biz konuştuk şöyle anlatayım genel sizede. Gelecek kaygısı yaşadığını söyledi. Ve din olarak çok derine araştırdığı için Büyük Günah, nasıl temizlenirim affedilir miyim kaygısı olduğunu. Takinti olarak başıma kötü ne gelirse bunun yuzunden gelecek diye kurduğunu söyledi. O anı koparıp atmak istiyormuş hayatından bunun için o anı affetmeli ve destegim çok önemliymiş.
O zaman güvendiğiniz bir din hocasıyla da konusun tövbe etsin Allah’ın kapısı gerçekten pişman olana açıktır bir daha yapmaz böylece ve en önemlisi çevresinden saklı tutmalı yoksa kullanmaya çalışan çok olur

Bu çok önemli gerçekten
Aileler bunları hiç konuşmuyor.
Benim babam tv de öpüşenleri görünce başlardı saydırmaya pisler, ahlaksızlar diye
Sarılan sevgililer görmüştük tren istasyonunda ayrılıyorlardı gene "bunların da ana babası yok mu" falan diye bayağı laf saymıştı.
Annem de durmadan iyi ki sevgilin olmadı derslerin düşerdi falan derdi.
Sütümü helal etmem böyle bir şey olursa babana söylerim derdi.

Bu tür ifadelerle büyüyünce insan ilk yaşadığı deneyimden sonra pislenmiş sayıyor kendini. Ben de öyle hissetmiştim kısa bir süre.
Ama bu psikolojiden çabuk çıktım. Hatta ailemle tamamen zıt görüşlere sahibiz. Evlenmeden önce insanların cinselliğe dair bilgisi ve deneyimi olmasının iyi olacağını düşünüyorum.

Doğanın en temel içgüdüsü biraz mantıkla harmanlandığında neden kötü bir şey olsun ki? En fazla yanlış bir kişiyle olmuş olur, o da bir hayat dersi. Bir dahakine daha özenli bir seçim yapar, biraz tabi üzülüp pişmanlık yaşar ama geçer gider...

Ailelerin en büyük kabahatlerinden biri bu, yani konuşmamak, konuşmayıp bir de üstüne bir kızın sevgilisi olmasını dahi ayıplayıp kötü birşeymiş gibi göstermek.

Elbette demiyorum ki haydi kızlar koşun birileriyle birlikte olun, ben çocuklarınızla cinselliği de konuşun deyince çok sorgulanıyorum, ahlaki değerlerim yargılanıyor resmen, bu çocuklar aileleriyle konuşamadığı her konuyu merak edip arkadaş çevresinden yalan yanlış öğreniyorlar, ailelerin konuşmayıp men ettiği şeyleri arkadaşlarının farklı anlatması da ikileme düşmelerine sebep oluyor, annesi babası erkek arkadaşı bile ayıplarken arkadaşı erkek arkadaşınla beraber olmazsan seni aldatır diyor, belki annesiyle konuşabilse cinselliğe de erkek arkadaşına da farklı yaklaşacak, daha sağlıklı analiz edebilecek, pişman olacağı adımlar atmayacak, sorgulayacak, mantığına göre hareket edecek, bir beraberlik yaşamaya karar verdiyse de arkasında duracak gücü bulabilecek kendinde.

Hepimiz yanlış seçimler yapabiliriz, yaşımız kaç olursa olsun, bizim attığımız her adım doğru seçimler üzerine olmuyor bazen, hayat tecrübelerimiz doğru yaptıklarımız kadar yanlış seçimlerimizin bize öğrettiklerini de harmanlayarak oluşmadı mı?

Kızarak, kınayarak, ayıplayıp susturarak çözemiyoruz, konuşmalıyız, öğretmeliyiz, kızımız oğlumuza bir takım değer yargıları vereceksek de bunun yolu konuşmaktan geçiyor, hata yaptığını mı düşündü ilk anlatacağı kişinin biz olacağını da bilmesi lazım, o güveni verebilmeliyiz.

Ailelerin en büyük kabahatlerinden biri bu, yani konuşmamak, konuşmayıp bir de üstüne bir kızın sevgilisi olmasını dahi ayıplayıp kötü birşeymiş gibi göstermek.

Elbette demiyorum ki haydi kızlar koşun birileriyle birlikte olun, ben çocuklarınızla cinselliği de konuşun deyince çok sorgulanıyorum, ahlaki değerlerim yargılanıyor resmen, bu çocuklar aileleriyle konuşamadığı her konuyu merak edip arkadaş çevresinden yalan yanlış öğreniyorlar, ailelerin konuşmayıp men ettiği şeyleri arkadaşlarının farklı anlatması da ikileme düşmelerine sebep oluyor, annesi babası erkek arkadaşı bile ayıplarken arkadaşı erkek arkadaşınla beraber olmazsan seni aldatır diyor, belki annesiyle konuşabilse cinselliğe de erkek arkadaşına da farklı yaklaşacak, daha sağlıklı analiz edebilecek, pişman olacağı adımlar atmayacak, sorgulayacak, mantığına göre hareket edecek, bir beraberlik yaşamaya karar verdiyse de arkasında duracak gücü bulabilecek kendinde.

Hepimiz yanlış seçimler yapabiliriz, yaşımız kaç olursa olsun, bizim attığımız her adım doğru seçimler üzerine olmuyor bazen, hayat tecrübelerimiz doğru yaptıklarımız kadar yanlış seçimlerimizin bize öğrettiklerini de harmanlayarak oluşmadı mı?

Kızarak, kınayarak, ayıplayıp susturarak çözemiyoruz, konuşmalıyız, öğretmeliyiz, kızımız oğlumuza bir takım değer yargıları vereceksek de bunun yolu konuşmaktan geçiyor, hata yaptığını mı düşündü ilk anlatacağı kişinin biz olacağını da bilmesi lazım, o güveni verebilmeliyiz.

Ayni dusuncedeyim ama bizim eksik oldugumuz bi konuda nasıl anlatacagiz nasil yaklaşacağız ? Bizlere anlatilmadi biz bilmiyoruz... benimde 5 yasindan kiymetlim dunya guzeli bi kizim var.... bunu nasil anlatabilirim kac yasinda anlatmaliyim bunun icin uzmanla konusup ona gore hareket etmek istiyorum...
Yanlis cumleler kurup zihninde kötü sonuclar yaratmak istemiyorum...

Bende cevremde ilerde kızımın erkek arkadaşi olursa tanışmak tanimak isterim dediğimde yanlis anlasiliyorum elestiriliyorum... hic biri umrumda degil ne soylerlerse soylesinler kızım gizli kapakli gorusecegine ben bileyim taniyayim o yeter...

Anneler hissediyor bazı şeyleri erkek arkadaş konusun da ki şuana kadar ne dediysem de bir problem oldu sonunda kendi gibi sanıp görüyor hayır neden yapsın neden olsun görmüyor musun konuşması ne kadar güzel bu kötülük düşünülür mu derken sonuç öyle yerlere varabiliyor ki inanın. Hadi opr. Oldu kızım diyelim yaşadığı o güven kırıklığı ne olacak kafasina kazındığı onca şey ne olacak ? Kusura bakmayın ama şöyle bir şey var her genç kız gerçekten çok güzel bir yuvayı hak ediyor bazen acımasızca elestiriliyorlar ki kırmızı kuşak konusunu kızım bu forumda yapılan bir eleştiriden gördü çünkü Utanmayacak misiniz o kuşak takılırken? Cümlesi yankı gibi zihninde. Ona dediğim şey baba evinden güçlü olarak çıkmasının temsilidir o dedim ilk evlilik. Burda kızım değil bu durumda olan birsürü genç kız var ve yediği eleştirileri düşünün psikolojilerini ailelerini acamadigini dusunun .

O zaman güvendiğiniz bir din hocasıyla da konusun tövbe etsin Allah’ın kapısı gerçekten pişman olana açıktır bir daha yapmaz böylece ve en önemlisi çevresinden saklı tutmalı yoksa kullanmaya çalışan çok olur
Evet canım etmiş zaten bir daha dönmemek üzere diyor gizli kalıcak zaten . 'de tanıdığımız bir hocada yok öyle sorabilcegimiz ama pişmanlıkla edilen tövbeler kabul olur inşallah diye biliyorum tekrarı olmayacak vede. Sizin bilginiz varni

Evet canım etmiş zaten bir daha dönmemek üzere diyor gizli kalıcak zaten . 'de tanıdığımız bir hocada yok öyle sorabilcegimiz ama pişmanlıkla edilen tövbeler kabul olur inşallah diye biliyorum tekrarı olmayacak vede. Sizin bilginiz varni
Gerçekten pişman olur da tekrarlamazsa Allah affeder

Anlatmak istemiyor zaten zorunda degil, ki öyle bir şey olsa bile bu yaşadıklarından sonra tekrar bunu yaşamak isteyeceğini sanmıyorum

Back
X