Kızım ellerimden kayıp gidiyor

Cok sagolun o kadar zor bi durum ki o pislikte ergen midir nedir kizimi anlatiyormus insanlara kotu kotu sanki kizim birsey yapmis gibi onu kotuluyormus cildiricam :@

Anladigim kadariyla kızınız konuları okuyor.
Bu yazım size değil ona gelsin o zaman. Bir anne olarak kendinizi iyi gördüğünüzü biliyorum ama belli ki yıllar boyunca ona bir genç kızın en önemli şeyinin namusu-şerefi, bunun da iki bacaginin arasında olan şey olduğunu hissettirmişsiniz. Öyle ki kız zamanında 'allahim bana evlenmeden önce birlikteliği yaşatma' diye dua edermiş. Bu zihniyetteki çocuk yetiştirme stilinden dolayı ortalık evlenmeden birliktelik yaşayınca kendini kirlenmiş hisseden ya da evlense bile o en değerli şeyinden kurtulamadığı için vajinismus olan kadın kaynıyor. Oysa bu iki bacak arasındaki pek kıymetli 'namus ve şeref(!)' erkek çocuğunun elinden gitseydi ortada bir bayram havası bile olabilir, sırtı sivazlanirdi. Cidden çook ilginç.
Konuda ismi geçen kız için yazılanlara gelirsek;
Bu yaşadığın seni kirlenmiş falan yapmaz, sadece daha tecrübeli yapar. Bundan sonra erkek seçiminde hayatına eski hiyartoya benzeyen insanları almaz, her söze kolay inanmazsın en azından. Birisiyle birlikte olacaksan da onun israrlari-iknalari ile değil kendi isteğinle ve kararlarına olursan daha mutlu olursun.
Zor yaşlardasin, bu yaslarda öyle bir mahalle baskısı olur ki insanda, sevgilinle biraz yakınlaşan mahalle bakkalindan halana insanların yüzü belirir zihninde 'tüüü,kıza bak. Ailesi okumaya gönderiyor, kendi ne boklar yiyor. Püh!' diye:KK47::KK47:
Oysa o kadar saçma ki. Bir süre sonra sen de bunun saçmalığıni farkedersin umarım.
Ben de evli değilim, evli olmadığım halde ilişki yaşadım. Ama kendimi asla mecbur hissetmedim, karşımdaki insan çoğu konuda çoook iyiydi ama bir omur aynı yolda yürümek konusunda sıkıntılarım var diye de ayrıldım. Hiç de düşünmedim 'ahh ileride eşime ne diyeceğim? Ahh çocuklarimin yüzüne nasıl bakacağım' zamazingo diye :) bu gayet normal birşey. Hayatıma giren insanlar da bunun değil lafını açmak, imasini bile edemezler:sinirli: bu yaptığımı ayıp, günah, dünyanın sonu bulmadığım için kimseden de gizlemiyorum. Sevgilimle tatile gideceksem iş arkadaşlarım dahil planlar yapmama yardımcı oluyorlar, ortamlarda konuşulur. Hiç de bir kişinin bile bana 'vay kaltak kari' bakışıyla baktığına tanık olmadım.
Yani demek istediğim böyle şeyler belki 19 yaşında dünyanın sonu gibi gelir ama yaşlar ilerledikçe, aile evinden çıkılıp kendi hayatini yaşamaya başladıkça ve etrafındakilerin yaş aralığı büyüdükçe bir önemi kalmaz. Ha bu arada sakın sanma beni mavi rasta saçlı, her yani dövmeli asi genç :) yirmi altı yaşında, güler yüzlü, şirin bir kadınım. Herkes gibiyim.
Önemli olan senin olaya nasıl baktığın. Sen kendini sever ve saygı duyarsan hayatına girecek insanlar da sana saygı duyar.
Hep mutlu ol:KK36: hayat vallahi çok güzel

Bu yazım size değil ona gelsin o zaman. Bir anne olarak kendinizi iyi gördüğünüzü biliyorum ama belli ki yıllar boyunca ona bir genç kızın en önemli şeyinin namusu-şerefi, bunun da iki bacaginin arasında olan şey olduğunu hissettirmişsiniz. Öyle ki kız zamanında 'allahim bana evlenmeden önce birlikteliği yaşatma' diye dua edermiş. Bu zihniyetteki çocuk yetiştirme stilinden dolayı ortalık evlenmeden birliktelik yaşayınca kendini kirlenmiş hisseden ya da evlense bile o en değerli şeyinden kurtulamadığı için vajinismus olan kadın kaynıyor. Oysa bu iki bacak arasındaki pek kıymetli 'namus ve şeref(!)' erkek çocuğunun elinden gitseydi ortada bir bayram havası bile olabilir, sırtı sivazlanirdi. Cidden çook ilginç.
Bu yaşadığın seni kirlenmiş falan yapmaz, sadece daha tecrübeli yapar. Bundan sonra erkek seçiminde hayatına eski hiyartoya benzeyen insanları almaz, her söze kolay inanmazsın en azından. Birisiyle birlikte olacaksan da onun israrlari-iknalari ile değil kendi isteğinle ve kararlarına olursan daha mutlu olursun.
Zor yaşlardasin, bu yaslarda öyle bir mahalle baskısı olur ki insanda, sevgilinle biraz yakınlaşan mahalle bakkalindan halana insanların yüzü belirir zihninde 'tüüü,kıza bak. Ailesi okumaya gönderiyor, kendi ne boklar yiyor. Püh!' diye:KK47::KK47:
Oysa o kadar saçma ki. Bir süre sonra sen de bunun saçmalığıni farkedersin umarım.
Ben de evli değilim, evli olmadığım halde bir ilişki yaşadım. Ama kendimi asla mecbur hissetmedim, karşımdaki insan çoğu konuda çoook iyiydi ama bir omur aynı yolda yürümek konusunda sıkıntılarım var diye de ayrıldım. Hiç de düşünmedim 'ahh ileride eşime ne diyeceğim? Ahh çocuklarimin yüzüne nasıl bakacağım' zamazingo diye :) bu gayet normal birşey. Hayatıma giren insanlar da bunun değil lafını açmak, imasini bile edemezler:sinirli: bu yaptığımı ayıp, günah, dünyanın sonu bulmadığım için kimseden de gizleniyorum. Sevgilimle tatile gideceksem iş arkadaşlarım dahil planlar yapmama yardımcı oluyorlar, ortamlarda konuşulur. Hiç de bir kişinin bile bana 'vay kaltak kari' bakışıyla baktığına tanık olmadım.
Yani demek istediğim böyle şeyler belki 19 yaşında dünyanın sonu gibi gelir ama yaşlar ilerledikçe, aile evinden çıkılıp kendi hayatini yaşamaya başladıkça ve etrafındakilerin yaş aralığı büyüdükçe bir önemi kalmaz. Ha bu arada sakin sanma beni mavi rasta saçlı, her yani dövmeli asi genç :) yirmi altı yaşında, güler yüzlü, şirin bir kadınım. Herkes gibiyim.
Önemli olan senin olaya nasıl baktığın. Sen kendini sever ve saygı duyarsan hayatına girecek insanlar da sana saygı duyar.
Okadar guzel yazmissin ki tesekkur ederim fark etmeden bunu asilamasim kizima sanirim benim de hatam var yazinizi okutacagim ona baskasindan da boyle duynak iyi gelecek annesiyim diye tek ben severim saniyoe kendisi herhalde :)

Evet o cocuk icin diyecek birseyim de yok malesef. Kizima diyorum en degerli sensin degerinin farkina var diye 10 dakika iyi sonra hemen ikileme basliyor keske genc kizlarimiz boyle seyler yasamasa karsilarina boyle kimseler cikmasa :KK43:
Kızınız tam 18 mi?
Lisede sanırım, çocuğa cinsel istismar olmaz mı 18 değilse?
16 yaş mıydı rızası olması durumu.
Operasyon diyorsunuz, bu babadan nasıl saklanır?
Ailecek görüşün uzmanla.

Ben de evli değilim, evli olmadığım halde bir ilişki yaşadım. Ama kendimi asla mecbur hissetmedim, karşımdaki insan çoğu konuda çoook iyiydi ama bir omur aynı yolda yürümek konusunda sıkıntılarım var diye de ayrıldım. Hiç de düşünmedim 'ahh ileride eşime ne diyeceğim? Ahh çocuklarimin yüzüne nasıl bakacağım' zamazingo diye :) bu gayet normal birşey. Hayatıma giren insanlar da bunun değil lafını açmak, imasini bile edemezler:sinirli: bu yaptığımı ayıp, günah, dünyanın sonu bulmadığım için kimseden de gizleniyorum. Sevgilimle tatile gideceksem iş arkadaşlarım dahil planlar yapmama yardımcı oluyorlar, ortamlarda konuşulur. Hiç de bir kişinin bile bana 'vay kaltak kari' bakışıyla baktığına tanık olmadım.
Yani demek istediğim böyle şeyler belki 19 yaşında dünyanın sonu gibi gelir ama yaşlar ilerledikçe, aile evinden çıkılıp kendi hayatini yaşamaya başladıkça ve etrafındakilerin yaş aralığı büyüdükçe bir önemi kalmaz. Ha bu arada sakin sanma beni mavi rasta saçlı, her yani dövmeli asi genç :) yirmi altı yaşında, güler yüzlü, şirin bir kadınım. Herkes gibiyim.
Derdimin olduğu bir konu açasım geldi ki; bana da böyle güzel, pozitif tavsiyeler yazın diye. :-)

Evet dolu dolu 18 liseden mezuna kaldi . Saklarim ben yeter ki iyi olsun elimden birsey gelmez esim cok serttir benim gibi davranamaz ozaman cok kotu olur :(

Ben hep yanindayim hatalarla buyuyoruz hangimiz masumuz diyorum uzulme diyorum ama nafile tam iyi oluyor tamam annecim diyor kucukluk fotografi var oda da onu goruyor agliyor o fotografini da kaldittirdi :KK43:

Bu yanlış işte.
Hatalarla büyüyoruz hangimiz masumuz vs şeklinde girmeyin mevzuya.
Hiç önemli değil yavrum sen o pislikten kurtulmuşsun ya ona şükür. Tertemiz benim çocuğum denize it girince deniz kirlenmez deyin.
Ve acilen profesyonel yardım alın lütfen

Ben kizima hep dikkatli ol derim genel olarak hirsizligi oluyor tacizi herseyi annecim guvenini kirdim degil mi ozur dilerim deyiverdi benim icin de okadar zor ki :(

Acilen psikoloğa götürmelisin.Yanılıp da eleştiren sözler söyleme.Koşulsuz şartsız yanında olduğunu bilsin.Zamanın ona iyi geleceğinden bahset.Ama önce mutlaka profesyonel destek gerekli.Çok şüpheleniyorsan da mümkün mertebe yalnız bırakmamaya çalış.

Derdimin olduğu bir konu açasım geldi ki; bana da böyle güzel, pozitif tavsiyeler yazın diye. :-)
Aç kız, ben buralardayim , sana da yazarim:KK50:

Okadar guzel yazmissin ki tesekkur ederim fark etmeden bunu asilamasim kizima sanirim benim de hatam var yazinizi okutacagim ona baskasindan da boyle duynak iyi gelecek annesiyim diye tek ben severim saniyoe kendisi herhalde :)
İsterseniz kızınıza Emma Goldman'in 'dans edemeyeceksem bu benim devrimim degildir' kitabını alin. Bugün sipariş etseniz cuma elinizde olur. Çok incecik ve inanilmaz güzel bir kitap. Bir çok konudan bahsettiği gibi bekaret konusunda da güzel tespitleri var.
Özellikle kendisini koli zanneden, kirmizi kurdeleyle sarinip baba evinden koca evine kargolanmak isteyen ve başkasıyla birlikte olduğu için kendisine kırmızı kurdeleyi haketmeyen hasarlı ürün muamelesi yapan kızınıza gerçekten iyi gelecektir:KK200:

Iyi aksamlar bayan arkadaşlarım derdim büyük rabbim başka dert vermesin. 18 yaşında genç kız annesiyim ve kızımin hareketlerinden şüphelendim. Onunla arkadaş gibi olabileceğimi söyledim ve ağlayarak bana sarıldı nasıl dicegimi bilmiyorum birliktelik yaşamış :KK43: kızdım da çok şaşırdım napmam gerek bilemiyorum dunyanin sonu degil dedim o kadar üzgün ki hayallerimi aldılar intihar düşünüyorum diyor kendisine bisey yapar diye korkuyorum benimlede konuşmayı kesti banyoda çok uzun duruyor naptın diyorum temizleniyorum ben pisim diyor bana ölümle ilgili sorular sormaya çalışıyor allah aşkına nasıl yol izlemeliyim :KK43:
Psikolojik destek almasını sağlayın hayat görüşünüze ters olsa bile bunun yanlış nir şey olmadığını kirli ya da pis olmadığını anlatmaya çaşılın

Psikiyatriye degil de oncelikli olarak uzman bir Pedagog a goturmenizi ve terapiye baslamanizi oneririm. Zaten eger kendisinin asamadigi seyler olursa o sizi psikolog veya psikiyatriste yonlendirecektir.

Ah ablam çok zor evladın ağlaması incinmesi bizler gözümün içine bakıyoruz daha zor benimde bir kızım var
Ablacığım kızın dünyanın en onurlu kızı bir erkek muhtaçsın dediği halde onu bırakarak
Psikoloğa gidin sevdiği şeyleri yapın alışveriş falan eğer kendini iyi hissedecwkse doktora gidip danışın ameliyat konusunda
Ama şunu belirtiyim çok şerefli kişiler var bende bakiredir değildim beni ben olduğum için seven biriyle evlendim onunda öyle olur Allah başka dert vermesin

Aç kız, ben buralardayim , sana da yazarim:KK50:

İsterseniz kızınıza Emma Goldman'in 'dans edemeyeceksem bu benim devrimim degildir' kitabını alin. Bugün sipariş etseniz cuma elinizde olur. Çok incecik ve inanilmaz güzel bir kitap. Bir çok konudan bahsettiği gibi bekaret konusunda da güzel tespitleri var.
Özellikle kendisini koli zanneden, kirmizi kurdeleyle sarinip baba evinden koca evine kargolanmak isteyen ve başkasıyla birlikte olduğu için kendisine kırmızı kurdeleyi haketmeyen hasarlı ürün muamelesi yapan kızınıza gerçekten iyi gelecektir:KK200:
Kesinlikle alacagim cok tesskkur ederimm eminim kendini bulacak

Annesin sen!evladin ne suc islerse islesin onu koruyup kollamakla bagrina basmakla mukellefsin.Lutfen ona pskilojik baski kurma,ona guvendigini sahip ciktigini hissettir ve acilen uzman destegi aldir,bol bol dua et anne babanin evladina ettigi dua evladi zirh gibi kusatip korur...

Insallah arkadaslar operasyon istiyor iyi olnak icin kanamam da olmasin isterse onemli degil ben once okuyacagim diyor bu yuzden olumlu baktim ama sanirim ordaki yorumlardan cok asiri etkilenmis. Ben pismanim benim olayim cok farkli diyoe bilmiyorum kotu yorumlar bile kizlarimizin canini nasil acitiyor iste biz anne olarak hep destek olacagiz

Aynen boyle diyorum hic birsey eksilmedin ayni kuzumsun diyorum . Operasyon olmak istiyor yalvaririm diye kan canagi gibi gozleriyle bakiyor bana.. psikolojik destek alalim once diyorum ama istemiyor evden cikmiyor cikinca herkesi kiyasliyor kendiyle :KK43:
Operasyon onu bir nebze rahatlatacaksa ısrarla bunu istiyorsa önce bu konuda yardımcı olmaya çalışın.Araştırın bu konuyu bi dr.a götürün.Sonrasında da terapi almaya devam eder kendini toparlayana kadar.

Evet dolu dolu 18 liseden mezuna kaldi . Saklarim ben yeter ki iyi olsun elimden birsey gelmez esim cok serttir benim gibi davranamaz ozaman cok kotu olur :KK43:
Operasyon onun kendine edeceği en büyük hakaret olmaz mı?
Tabi işin uzmanı belki iyi gelir diye uygun görür bilemem.
Nasıl ikna edersiniz? Belki şöyle
Artık ben de kötü oldum, nolur psikoloğa giderken beni yalnız bırakma.
Yani 18 yaşında, o da bunu bilmeli, ruh sağlığı bilene danışılmalı.

Operasyon onun kendine edeceği en büyük hakaret olmaz mı?
Tabi işin uzmanı belki iyi gelir diye uygun görür bilemem.
Nasıl ikna edersiniz? Belki şöyle
Artık ben de kötü oldum, nolur psikoloğa giderken beni yalnız bırakma.
Yani 18 yaşında, o da bunu bilmeli, ruh sağlığı bilene danışılmalı.
Soyledim sen eksik degilsin diye ama ben boyle hissediyorum olayim soz toparlicam eskisi gibi ama bpyle yapamam diyor sartlandirmis amac onun orda olmasi kanama olmasi vs. Degil

Back
X