Kızım ellerimden kayıp gidiyor

Ben böyle bir şey yapsam annem hakaret ederek döverdi beni.. Bilinçli anne olmak güzel bir şey. Sevgi varsa, bir insanın aşamayacagi sorun yoktur.

Kimi insanlar tercih, kimisi ise şeytana uyma olarak görüyor bu durumu.
Doğru ya da yanlış olan neyse tartışmak yersiz zaten. Herkesin doğrusu herkese işlemiyor.

Mesele, bu durumda olan bir evlada nasıl yaklasilmasi gerektiği..

Allah yardimciniz olsun. Bu saatten sonra hayırlı kapılar açsın Rabbim.

Allah yar ve yardimciniz olsun. Allah herkesin yavrusunu korusun. Cocugunuzu asla suclamayin, kizmayin. Yapmis bi hata iyi yapmamis ama cahil bundan sonrasina dikkatli adim atmasini saglayin.:KK200:

Bu ona koca bir ders oldu destekle de umarim kolaylikla atlatir operasyon konusuna gelince bunu kendim icin istiyorum boyle mutlu olabilirim dedigi icin karsi cikmadim kizima hala ve hep guveniyorum gozlerinden belli yasadiklari :(

Kiziniz ve sizin icin cok uzulfum. Ama iyiki sormussunuz iyiki anlatmis yoksa bilmeyecektiniz allah korusun kendine bisey yapabilirdi..

Malesef bu devirde kiz annesi olmakta erkek annesi olmakta cok zor..

Size sabirlar diliyorum en iyisi psikolog olacaktir. Kendine getirecektir kizinizi..

Kızınıza; "Bir hata yapmışsın,hatanı anladın ve allah seni affeder ve aynı hatayı bir daha tekrarlamazsın" gibi bir mesaj vermeyin sakın. Kız bu mesajı aldığı anda kendini daha da suçlu hissedecek ve O'nu çıkmaza sürükleyecektir.
O'na yapılması gereken; "Yaptığının hata olmadığını, hazır olmadan böyle bir şey yaşadığı için bu hislerde olduğunu, her şekilde değerli olduğunu ve bir kadının değerinin zardan ibaret olmadığını ya da yaşadığı birliktelikle ilgili olmadığını anlatın. Bazen hayatımızda bizi üzen şeyler olur bu da senin için onlardan biri ve geçecek gibi konuşmalar yapın.. Bu şekilde mesajlar verin kızınıza..
İleride evlenmek istediği zaman evleneceği kişinin bunu sorun edeceğinden endişe ediyorsa; hayatına bu düşüncede birini almaması gerektiğini sadece "SEN" olduğun için seninle olabilecek birini almasının onu daha mutlu edeceğini,insanları bu şekilde kategorize eden, ötekileştiren kişilikteki insanlardan uzak durması gerektiğini anlatın..
Ve kızınızla onun sevdiği şeyleri yapın,çıkın gezin,sinemaya gidin,alışveriş yapın daha birçok şey yapabilirsiniz..
Ama psikolog şart..

Kesinlikle erkeğe de aynıdır yazdıklarım. Ben anneye demedim ıslah lafını ayrıca. Yengenc isimli üyeye yazdım, anne sordu. Eğitimci nasıl olur sizden öğrenecek degilim. Hoşçakalın.
Egitimci nasıl olur benden öğrenmeyin zaten, açın iki- üç rehberlikle ilgili kitap okuyun
Belki sınıf rehberliginiz vardir

Egitimci nasıl olur benden öğrenmeyin zaten, açın iki- üç rehberlikle ilgili kitap okuyun
Belki sınıf rehberliginiz vardir
Pedagojiyle ilgili kaç kitap okudugumdan size ne? Sayısını dahi tutamazsınız yazacak olsam. Eğitimimi almasam zaten eğitimci olamazdim. Bildikleri sınıfa rehberlik yapılmasından ibaret olan bir forum takipçisiyle bunları konuşmak istemiyorum ayrıca. Lütfen artık alıntılamayın. Zira yazmayacağım.

Ki baktım dediğiniz üyenin yazdıklarına gayet dünyanın sonu olmadığını hatta düşünce yapısını değiştirip elalemi takmayip kendi değerinin farkına varınca o beyni baska şeye çalışan erkekleri hemen anlayıp nasıl da def edeceğini ve mutlu olacagini yazmış. Biz de isteriz herkes sevdigiyle olsun hep öyle devam etsin ama olmuyorsa da bundan ders çıkar ve yoluna çok daha güçlü devam et demiş. Daha ne desin.

Anlatım şeklinizden bu olayı sizin de hata olarak gördüğünüz o kadar belli oluyor ki. Bize burda yazıyla geçen duygular, kızınıza kim bilir nasıl geçiyor.
Ben affettim, allah da affeder, baban affetmez, çevre affetmez mesajları var satır aralarında gizli. Affedilecek ne yaptı ki kızınız?
Yanlış seçim diyebiliriz, erken diyebiliriz. Öpüşseydi de bu kadar pişmanlık yaşayacak mıydı acaba? Hayır.
E o da günah! , o da hata!
Kızım yok, yeğenim var o yaşlarda sorsam kırmızı kurdelenin manasını bilmez bile. Psikolojik baskı çok kızınızın üzerinde. Sürekli bu konuyu açmasından belli. Uzman değilim ama konuyu basite indirgeseniz biraz rahatlayacak sanki. Dr a gitmesi şart tabiki.
Op konusu için de şu an çok ama çok erken, ani alınacak bu karar onun tüm hayatını etkileyecek bir travma olur.

Pedagojiyle ilgili kaç kitap okudugumdan size ne? Sayısını dahi tutamazsınız yazacak olsam. Eğitimimi almasam zaten eğitimci olamazdim. Bildikleri sınıfa rehberlik yapılmasından ibaret olan bir forum takipçisiyle bunları konuşmak istemiyorum ayrıca. Lütfen artık alıntılamayın. Zira yazmayacağım.
Gerçekten mi? Belki ben de egitimciyimdir hatta burda oooo o kadar bu konularla ilgili kitap okudum ki sayısını ne siz sorun ne ben diyeyim diyebilirim değil mi? "Ortamlarda öyle dersin kim bilecek" diye bir sosyal medya sözü vardir ya tam ona uyuyor sonuçta. Ki dediğiniz üyeyi de okudum..konu sahibinin kızı da burayı okuyormus. Aynı şeyi yaşayan birine" Allah ıslah etsin" derseniz konuyu okuyan da aynı ruh halinde devam eder değil mi? Sonuçta o da aynı şeyi yaşamış ve onun pişmanlığını yaşıyor şu an... Bir de o zaman ben de diyeyim beni alintilamayin. Zira cevap verip beni alintilamayin demek biraz komik oluyor. Bakalım dediğiniz şeye siz uyacak misiniz..merakla bekliyorum. Yoksa dediğimi yap, yaptığımı yapma grubundan misiniz göreceğiz.

Gerçekten mi? Belki ben de egitimciyimdir hatta burda oooo o kadar bu konularla ilgili kitap okudum ki sayısını ne siz sorun ne ben diyeyim diyebilirim değil mi? "Ortamlarda öyle dersin kim bilecek" diye bir sosyal medya sözü vardir ya tam ona uyuyor sonuçta. Ki dediğiniz üyeyi de okudum..konu sahibinin kızı da burayı okuyormus. Aynı şeyi yaşayan birine" Allah ıslah etsin" derseniz konuyu okuyan da aynı ruh halinde devam eder değil mi? Sonuçta o da aynı şeyi yaşamış ve onun pişmanlığını yaşıyor şu an... Bir de o zaman ben de diyeyim beni alintilamayin. Zira cevap verip beni alintilamayin demek biraz komik oluyor. Bakalım dediğiniz şeye siz uyacak misiniz..merakla bekliyorum. Yoksa dediğimi yap, yaptığımı yapma grubundan misiniz göreceğiz.
Okumuştur, belki daha fazlasını Okumuştur.
Ama ne okudu? Hangi kaynağı?
adem güneş mi?

Eğitimciyim deyip, üstüne burda allah ıslah etsin diyebiliyorsa hiç okumasaydı daha iyiydi.

Son düzenleme:
Okumuştur, belki daha fazlasını Okumuştur.
Ama ne okudu? Eğitimciyim deyip, üstüne burda allah ıslah etsin diyebiliyorsa hiç okumasaydı daha iyiydi.

Tipik ahlak bekçisi...

Can Yücel 'in çok sevdiğim bir şiirinden bir kaç dize paylaşmak istiyorum..

Bilmelisin ki... Duvarda asılı diplomalar insanı insan yapmaya yetmez.

Bilmelisin ki... Karşındakini kırmamak ve inançlarını savunmak arasında çizginin nerden geçtiğini bulmak zor...
...

Ufacik bir sozun bile insanlar uzerinde kirici etkisi olabiliyor bunun farkinda olmak lazim. En kisa zamanda atlamak istiyoruz umarim da oyle olur

Elimden geldiginin fazlasini gosteriyorum bu kadar harap etmesine kiziyorum sadece anlamiyorsun diye cikisiveriyor seslere karsi cok hassaslasti nasil anlatabilirim hayvan besliyoruz onlar citirti yapiyor dayanamiyor resmen. Onu bu surede gozlemliyorum. Cok arada tam hak veriyoe bana sonra ama ben haketmiyorum keske su zamana donsek diyerek basa sariyoruz

Şu genç kızların tek varlığının bakirelik olduğunu o kadar aşıladık ki onlara... Bir birey olamadılar. Onları o yapan, tek saygı duyulması, onaylanması gerekenin bakirelik olduğunu öğrettik onlara.. Oysa o beden onların, onlar istemedikleri sürece kimse dokunamaz! Kimle beraber olduklarını onlar seçer ve bakire olmadıklarında onlar ikinci el kadınlar değillerdir!
O sadece bir parça, hatta bazı kadınlarda o zar bile yok. Düşünsenize ne canlar gitmiştir o zar olmadığı için, esnek olduğu için ve ya geride olduğu için. Yüzlerce, milyonlarca kadının öldürülme nedeni bu...

O hala aynı kişi ve bakire olup olmaması ondan bişey eksiltme. Bunu ona anlatın. Ve öyle düşünmeyen insanları hayatına almaması ve bu konuda eziklik yaşamaması için onu telkin edin. Bir psikologla görüştürün.

O pırıl pırıl ve çok özel. Bakire olması onu tanımlamaz, kirli yapmaz...
Ve anneler lütfen kızlarınıza baskı yapmayın!
Ve yalvarırım namusu kızlık zarıyla eşleştiren erkek çocukları yetiştirmeyin!
Yalvarırım.
Namus kadına özgü ve ya kızlık zarı ile alakalı değildir.
Kalp ile, vicdan ile alakalıdır!
Artık bunlara bir son verin.
Bakire olup olmamak kişinin kendi kararıdır.
Lütfen terkedin bu düşünceyi ve bu gerçekleri kabule geçin!

Şu genç kızların tek varlığının bakirelik olduğunu o kadar aşıladık ki onlara... Bir birey olamadılar. Onları o yapan, tek saygı duyulması, onaylanması gerekenin bakirelik olduğunu öğrettik onlara.. Oysa o beden onların, onlar istemedikleri sürece kimse dokunamaz! Kimle beraber olduklarını onlar seçer ve bakire olmadıklarında onlar ikinci el kadınlar değillerdir!
O sadece bir parça, hatta bazı kadınlarda o zar bile yok. Düşünsenize ne canlar gitmiştir o zar olmadığı için, esnek olduğu için ve ya geride olduğu için. Yüzlerce, milyonlarca kadının öldürülme nedeni bu...

O hala aynı kişi ve bakire olup olmaması ondan bişey eksiltme. Bunu ona anlatın. Ve öyle düşünmeyen insanları hayatına almaması ve bu konuda eziklik yaşamaması için onu telkin edin. Bir psikologla görüştürün.

O pırıl pırıl ve çok özel. Bakire olması onu tanımlamaz, kirli yapmaz...
Ve anneler lütfen kızlarınıza baskı yapmayın!
Ve yalvarırım namusu kızlık zarıyla eşleştiren erkek çocukları yetiştirmeyin!
Yalvarırım.
Namus kadına özgü ve ya kızlık zarı ile alakalı değildir.
Kalp ile, vicdan ile alakalıdır!
Artık bunlara bir son verin.
Bakire olup olmamak kişinin kendi kararıdır.
Lütfen terkedin bu düşünceyi ve bu gerçekleri kabule geçin!

Yemin ederim şuna ne kadar beğeni versem az. Gerçekten çok güzel şeyler demişsiniz helal olsun

Muhtemelen seni seviyorum gibi şeyler söyleyip kızı kandırmıştır. Kızda zaten seviyor beni diye düşünüp inanmıştır.
Öncelikle kızınıza açıkça sakin bir şekilde anlatmasını isteyin yani (şu ikna sürecini) Zorla sahip olunma gibi bir şey varsa zaten direk karakola gidip şikayet olun
Sonra ona destek olduğunuzu bunun kötü bir şey olmadığını bekaretinin bozulup bozulmamasının kirlenmekle alakası olmadığını çok normal bir şey olduğunu (hata yaptın ama da demeyin daha çok kötü olur) hiç bir erkeğin, hiç bir insanın, (eşiniz yaşıyorsa - ayrı değilse) babasının dahi hayallerini elinden alacak gücü olmadığını belirtin. İlerde bakireliğe önem veren erkekler dahi olacaktır ama sevginin saygının önüne geçmeyeceğini zaten seven insanın böyle şeyleri lüzumsuz göreceğini söyleyin.

Maalesef Türk toplumunda ne kadar eşit gibi de davransa bu konularda erkek çocuklarına daha tolerense ediliyor bu konular. Hatta yeni nesil bunu bilerek daha çok popülerite için çok erken yaşta cinsel ilişkiye girmek için uğraşıyor. (tabii bunun içinde yalandan sevmeler, tehditler çokçana fazla oluyor)
Kaldı ki bu konular kişi emin olunmadan kesinlikle yapılmamalı ve bizde aslında gençlere bunları demeliyiz.

Back
X