Kızım Fallik dönemde fikirlerinize ihtiyacım var hatunlar

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.676
88.249
40
Evet hatunlar başlıkta da belirttim kızım 7 yaşında ve 5 gündür ağlama krizlerimiz var bu durumun ilk günü anne ben sizden birşey saklamak istemiyorum diyerek ben aşık oldum dedi ve sınıfındaki bir çocugun adını verdi daha sonra bu sayı 12'ye çıktı ikinci gün cinsel konular üzerine aklına birşeyler getirerek bu konuyla alakalı hayaller kurup habire aglamaya başladı genel olarak öpüşme üzerine hayaller öyle ki babasıyla ve benimle kendisini öpüşürken hayal edip bunun üzerinde bıraktığı olumsuz etkiden sürekli ağlayıp unutmak istiyorum deyip duruyor

Bugün psikologa gittik fallik dönemde olduğunu söyledi ve şurup verdi dozajımız düşük miktarda olmak üzere 10 gün kullanalım ve hergün mutlaka haberleşelim dedi..Kızımın durumu beni aşırı üzüyor eşim de öyle ama konuşup sakinleştiriyoruz sürekli dikkatini başka yere çekmeye çalışıyoruz,teselli ederek korkacak birşey olmadığını ifade edip güldürmeye ugrasıyoruz..

Çocugu bu dönemlerde olmuş hanımlardan yardım bekliyorum,fikirleriniz benim için çok önemli

Şimdiden teşekkür ederim.

Allahtan içine atmamış.. bu da güzel bir şey.
Ama ne yalan söyleyeyim 7 yaşında ki bir çocuğun bu kadar detaylı düşünmesine çok şaşırdım
Ben de şaşkınım kızım genelde bizimle daimi bir paylaşım içinde saklamaz yalan söylemiş dahi olsa muhakkak itiraf eder bu durumu

Doktor şimdiki çocuklar biz eski nesil gibi degiller dedi tv,bilgisayar ve okul çevresinden etkilenebiliyorlar dedi ama kızımın genelde ne izledigine dikkat ederim bilgisayarda oyun oynarken birşeye mi denk geldi diye sordugumda popo sallayan kadınlar gördüm dedi anne ve dehşete düştüm bu tip reklamları ve cinsel içerikli web adresleri için engelleyici program yüklüydü nasıl görmüş bilemiyorum.

Kızinizla piknige ,yuzmeye , muzik kursuna gidin .Belki evcil hayvan da işe yarar.
Dört duvar cocuklarda şasırdi..Gecmiş olsun.
tesekkür ederim,planını yaptık bunların dışarıda olmayı düşünüyoruz 4-5 gün sinirleri çok yıprandı inanın günde 15 defa aglıyor ve bu tip şeyleri düşünüp kendine eziyet ediyor :KK43:

gününü dolduracak ve onu yormayacak en önemlisi de ilgisi olduğu ya da onu mutlu edebilecek sosyal aktiviteler nasıl olur ki bilemedim? ilk defa duydum böyle şeyler ve çok üzüldüm şimdiki çocuklar gerçektende çok farklı daha bilinçliler ve çocuk yüreklerine ağır geliyor :KK43: Allah yardımcınız olsun.

gününü dolduracak ve onu yormayacak en önemlisi de ilgisi olduğu ya da onu mutlu edebilecek sosyal aktiviteler nasıl olur ki bilemedim? ilk defa duydum böyle şeyler ve çok üzüldüm şimdiki çocuklar gerçektende çok farklı daha bilinçliler ve çocuk yüreklerine ağır geliyor :KK43: Allah yardımcınız olsun.
İnanın anne ben artık bu dünyada yaşamak istemiyorum aklıma kötü şeyler geliyor bunları düşünmek istemiyorum diyor..

Popo öpmesi,kulak yalaması,öpüşme sürekli bu tip şeyleri düşünüp beni de kendini de üzüyor eşimle cinsel hayatımıza hiç denk gelmedi..Okulda tacize mi ugradı acaba diye korktum sordum ama annecim kimse bana birşey yapmadı dedi..

Kızım bunları nereden biliyorsun diyorum anne herkes biliyor minvalinde birşeyler geveliyor..

O kadar garip şeyleri kuruyor ki gerçekten artık geriliyorum :KK43:

Ben de şaşkınım kızım genelde bizimle daimi bir paylaşım içinde saklamaz yalan söylemiş dahi olsa muhakkak itiraf eder bu durumu

Doktor şimdiki çocuklar biz eski nesil gibi degiller dedi tv,bilgisayar ve okul çevresinden etkilenebiliyorlar dedi ama kızımın genelde ne izledigine dikkat ederim bilgisayarda oyun oynarken birşeye mi denk geldi diye sordugumda popo sallayan kadınlar gördüm dedi anne ve dehşete düştüm bu tip reklamları ve cinsel içerikli web adresleri için engelleyici program yüklüydü nasıl görmüş bilemiyorum.

O korumalar da yetersiz kalıyor. Normalde cinsel içerikten uzak olması gereken yerlerde bile bu tarz görseller çıkabiliyor, çizgi filmlerde, oyunlarda da oluyor; açıkça olması da gerekmiyor, saniyelik bir görüntü bile çocukta şiddetli bir etki yapabilir. Ayrıca belki paronayaklık olarak görürsünüz, belki inanmıyorsunuzdur ama 25. Kare yöntemi ile bilinçaltına işlenen gizli mesajlar olabiliyor çizgi filmlerde; birçok çocuk filminde bulunduğu ve bilinçaltını özellikle cinsellik konusunda etkilediği söyleniyor. Çocukları bu ihtimallere karşı bilgisayar ve televizyondan tamamen uzaklaştırmak en iyisi olur aslında.

O korumalar da yetersiz kalıyor. Normalde cinsel içerikten uzak olması gereken yerlerde bile bu tarz görseller çıkabiliyor, çizgi filmlerde, oyunlarda da oluyor; açıkça olması da gerekmiyor, saniyelik bir görüntü bile çocukta şiddetli bir etki yapabilir. Ayrıca belki paronayaklık olarak görürsünüz, belki inanmıyorsunuzdur ama 25. Kare yöntemi ile bilinçaltına işlenen gizli mesajlar olabiliyor çizgi filmlerde; birçok çocuk filminde bulunduğu ve bilinçaltını özellikle cinsellik konusunda etkilediği söyleniyor. Çocukları bu ihtimallere karşı bilgisayar ve televizyondan tamamen uzaklaştırmak en iyisi olur aslında.
Uyuyan güzel,pamuk prenses ve bu tarzdak bütün masal kitaplarını olduğu gibi kaldırdım kitaplıgından..

Çizgi filim kanallarının bir çoguna engel koydum,bilgisayardan uzak tutuyorum şimdilik

İnanın anne ben artık bu dünyada yaşamak istemiyorum aklıma kötü şeyler geliyor bunları düşünmek istemiyorum diyor..

Popo öpmesi,kulak yalaması,öpüşme sürekli bu tip şeyleri düşünüp beni de kendini de üzüyor eşimle cinsel hayatımıza hiç denk gelmedi..Okulda tacize mi ugradı acaba diye korktum sordum ama annecim kimse bana birşey yapmadı dedi..

Kızım bunları nereden biliyorsun diyorum anne herkes biliyor minvalinde birşeyler geveliyor..

Herhangi bir şeye denk gelmiş olabilir. Ben de 6 yaşındayken nasıl olduysa televizyonda Enrique Iglesias'ın klibine denk gelmiştim, tabi o zaman kim olduğundan bihaberdim, yüzü benli adam diye aklımda kalmıştı :) o kadar bariz cinsellik olmasa da beni çok etkilemişti, o andan itibaren öpüşmek, dokunmak gibi şeyleri düşünmeye başlamıştım. Oldukça basit ve dandik gelebilir ama benim için cinselliğin varlığını fark ettiren şey odur. Her şey olabilir kısacası, teknoloji bunu çok kolay hale getirdi.

Ayni sorunlari ben orta okulda yasamistim .ama zamanla bu yas orani kuculuyor . Bilinc altina isliyorlar boyle masum cocuklarin pislikler. Siz ne yapsanizda cocugunuzu koruyamazsiniz. Cinsellik artik peynir ekmek gibi goruluyor.zaman degisiyor kizinizda buna ayak uydurmada zorlaniyor. Ozellikle ergenlige girdiginde daha cok zorlanabilir. Ben nefret ediyordum erkeklerden bir sure sonra o derece.

Tek cozum ilgisini baska yonlere cekmek. El isini gelistiricek, doga ve hayvan sevgisini pekistiricek seyler yaptirin. Bilincalti zamanla bunlarla dolar zaten.

Bence çocuklara hiç izletmemek gerekir TV filan. Ben de çizgi filmlerin masum olmadığına inananlardanim biz mesajı fark edemiyoruz ama abuk ubuk şeyler donuyor. Vakit acisindan sorununuz yoksa bol bol disari cikin oyun oynayin resim yapin yani kafasini dagitacak sryler bulmasina yardimci olun. Çocuğunuzla böyle açık iletişim kuaniz çok güzel böyle alışır ileride de.

Her çocuğun karşı cinsi ebeveynle özdeşleştirip romantik bir ilgi duyma durumu oluyor sanırım fallik dönemde. Ben evde düğün valsi yaptırıp dururdum adama. Çok net hatırlıyorum. 5-6 yaş civarı babamla evlenemeyeceğimi farkedip çok üzülmüştüm.

Şimdi cinsel uyaranlar daha yoğun, romantik ilişki algılayışları da daha erken değişiyor tabi çocukların ama bu kadar yoğun suçluluk duyması normal mi? Psikolog ne dedi bu konuda? Bu kadar suçluluk hissetmese daha az takıntı yapıp daha çabuk unutur sanki.

Herhangi bir şeye denk gelmiş olabilir. Ben de 6 yaşındayken nasıl olduysa televizyonda Enrique Iglesias'ın klibine denk gelmiştim, tabi o zaman kim olduğundan bihaberdim, yüzü benli adam diye aklımda kalmıştı :) o kadar bariz cinsellik olmasa da beni çok etkilemişti, o andan itibaren öpüşmek, dokunmak gibi şeyleri düşünmeye başlamıştım. Oldukça basit ve dandik gelebilir ama benim için cinselliğin varlığını fark ettiren şey odur. Her şey olabilir kısacası, teknoloji bunu çok kolay hale getirdi.
Bu durumun geçici oldugunun farkındayım ama bu tip şeylere karşı aşırı bir egilim bırakır mı korkusunu taşımaktayım,ben de ufakken bazı şeyleri izlerken aklıma gelirdi bu tip şeyler asla ama asla annemize anlatamazdık,kızım bana anlattıgı için şanslıyım ama işte bunu bir de vicdanen ve ahlaken taşıyamadıgı için aglaması ve kendini harap etmesi üzüyor bizi..Niye aglıyorsun kızım diye soruyorum bana anne bu tip şeyler çoook ayıp,utanıyorum diyor :KK43:

Az önce yine ağladı ve bu durum günde 15-20 defa olmaya başladı

Uyuyan güzel,pamuk prenses ve bu tarzdak bütün masal kitaplarını olduğu gibi kaldırdım kitaplıgından..

Çizgi filim kanallarının bir çoguna engel koydum,bilgisayardan uzak tutuyorum şimdilik

Özellikle disney, nickelodeon, cartoon network gibi kanallardan uzak tutmak gerek, çok tehlikeli şeyler oluyor onlarda. Benim de 7 yaşında kardeşim var, yumurcak tv ve trt çocuk dışında izlemesi ve günde bir saati geçmesi yasak. O da birkaç kere disney channel izlerken prens-prenses öpüşmesi görünce çok üstünde durmuştu, biz de yasaklamak zorunda kaldık, şifre koyduk. Prenses masalları yerine keloğlan masalları tarzında risksiz şeyler aldık, çocuklar için bilim kitapları aldık. Şimdi çizgi film neredeyse hiç aklına gelmiyor, deney ve bilim kitaplarını elinden düşürmüyor, ilgisine yönelik böyle yararlı şeylere odaklanırsa kolay atlatabilir.

Bir şeylere denk gelmiş olma ihtimali yüksek yani o servisle yoldan geçerken durakta öpüşen birilerini bile görebilir

Bir de popo meme vs daha 4-5 yaşlarında ilgi çekiyor

Bizim oğlanın okulunda herkes birbirine aşık yaş 5

Biraz daha büyüyünce sizinki başlıyor demek ki

Esasen yasak olduğu için can acıtıyor platonik aşkı keşfedince sıkıntıları azalır gibi

Uzman desteği de almışsanız okul da kapanınca o ortamdan da kurtulur

o kanalları yasakladım birkaç defa ben de denk gelmiştim hoşuma gitmemişti engeli koydum,dediğiniz bilim ve deney kitaplarını az önce eşimle konusuyorduk cd'lerini ve kitaplarını alıp ilgi alanını daha fazla geliştirecegiz..İlgili bir çocuk böyle şeylere, zaten bir çok faaliyetimiz vardı bunları da eklemeyi düşünüyorum,teşekkürler
Özellikle disney, nickelodeon, cartoon network gibi kanallardan uzak tutmak gerek, çok tehlikeli şeyler oluyor onlarda. Benim de 7 yaşında kardeşim var, yumurcak tv ve trt çocuk dışında izlemesi ve günde bir saati geçmesi yasak. O da birkaç kere disney channel izlerken prens-prenses öpüşmesi görünce çok üstünde durmuştu, biz de yasaklamak zorunda kaldık, şifre koyduk. Prenses masalları yerine keloğlan masalları tarzında risksiz şeyler aldık, çocuklar için bilim kitapları aldık. Şimdi çizgi film neredeyse hiç aklına gelmiyor, deney ve bilim kitaplarını elinden düşürmüyor, ilgisine yönelik böyle yararlı şeylere odaklanırsa kolay atlatabilir.[/QUOTE

Ah hatunlar gerçekten evlat olunca söz konusu insanın biran eli ayagı kesiliyor beyni duruyor gibi oluyor eşimle sürekli bir teselli modundayız bir baba olarak bunları duymak beni çok incitiyor diyor o da üzülüyor haliyle :KK43:

X