Kızım hayvan istiyor...

hayvan sevgisini öğrenmesi bakımından ve de bir hayvanı ev sahibi etme bakımından güzel ama dışarıdan göründüğü kadar da basit ve eğlenceli olmuyor. ben de senin gibi bir hayvanımız olsun diye balıktan başladık. hani böyle suda yüzen masum sessiz sedasız minicikler gibi geliyor amma velakin öyle değilmiş. işin içine girince bir sürü şey çıkıyor. ben fanus almıştım 2 tane de balık....ama oksijen tüpü olmadığı için içinde suyu 2 günde bir acaip kirlenip fena kokuyordu bir de balıkların iplik gibi pislikleri oluyordu suyun içinde.. 2 günde su kirli göle benziyordu... büyük akvaryum almalıymışım meğerse bu sorunları yaşamamak için... kedi köpek daha çok bakım isteyen hayvanlar. tabi bir de hijyen konusu var.ben balık bile bu kadar uğraştırdıysa bir daha tövbeee demiştim evcil hayvan konusuna.

çocuğun fikri değil o sizin fikriniz ki.siz kendinize göre seçim yapmayı düşünmüşsünüz.çocuk başka hayvana meraklı demekki kuşla bir yere kadar ilgilenir..ayrıca bence siz almayın hiç bu aralar hayvan..bende hep küçükkenn hayvan bakmak isterdim annem babam katta olmaz derlerdi hep uzaktan sevdim içimde kaldı bazı hayvanlara bakmak beslemek..bence ya hiç almayın yada çocuğun istediği hayvanı alıp o hayvanın tüm sorumluluğuyla ilgilenin..

Balık daha önce besledim 3 defa aldık ama her seferinde 1 ay sonra öldüler..Bu böyle sarılacağı bir hayvan istiyor sanırım..Kardeşi yok kızımın canı sıkılıyor diye düşünmekteyim.

hayatım öncelikle köpek ve kedi çok büyük bir sorumluluk diğer yandan allahın yarattığı bir canı emanet almak beslemekten daha büyük bir sorumluluk

yavrucuğun illa ki sarılmak istiyorsa ki hayvan sevgisi ile büyümesi çok güzel bişey olur :) tavşan geldi benim aklıma, kafes içinde besleyebilir belirli zamanlarda da dışarı çıkartabilirsiniz, sorumluluğu köpek yada kediye göre daha az masrafıda öyle tabi

Şimdi , kedi filan almayın. Kız daha küçük, mazallah tırmalar filan. Hem de tüyü filan, gerçekten çok kötü yani.
Bizim arkadaşın var, masanın üstünde, vitrinlerin üstünde geziyor kedi yahuuuuuu .... Pes dedim.
Zor bence yani.
Benim de köpeğim var zaten. Tüy derdi çooooook kötü.
Hem tatile gitseniz, nereye bırakacaksınız ? Hayatınızı sınırlandırmayın. Zor işler bunlar...
Kuş güzel bir seçenek. Balık almayın çünkü okşayıp sevmek istediğinde sevemez.
Kuşu da sevemez uçar. İsterseniz kaplumbağa alın istediği gibi eline alır :)
Benim 2 tane vardı önceden, yarıştırıyordum :) Evet iki tane kaplumbağa alın.

Şimdi , kedi filan almayın. Kız daha küçük, mazallah tırmalar filan. Hem de tüyü filan, gerçekten çok kötü yani.
Bizim arkadaşın var, masanın üstünde, vitrinlerin üstünde geziyor kedi yahuuuuuu .... Pes dedim.
Zor bence yani.
Benim de köpeğim var zaten. Tüy derdi çooooook kötü.
Hem tatile gitseniz, nereye bırakacaksınız ? Hayatınızı sınırlandırmayın. Zor işler bunlar...
Kuş güzel bir seçenek. Balık almayın çünkü okşayıp sevmek istediğinde sevemez.
Kuşu da sevemez uçar. İsterseniz kaplumbağa alın istediği gibi eline alır :)
Benim 2 tane vardı önceden, yarıştırıyordum :) Evet iki tane kaplumbağa alın.

Madem hayvansever bir evladınız var , kuş bence de güzel fikir..
Kızım benimle hemen hemen 2 senedir birlikte. 1,5 aylıkken gelmişti evimize. Neşemiz,herşeyimiz bizim.. Aynı bi bebek gibi o ilk kelimelerini falan unutamam asla. Uzak bir şehre gitsem ev ahalisinden önce kuşumu özler oldum :) Hele o pıt pıt diye atan ufacık kalbi...
Ama sorumluluğunu alabilecekseniz evinize katın o yavruyu derim ben. Kuş diyip küçümsemeyin. Her gün en az bir saat kafesi dışına salmanız , aynı evin bi ferdi gibi ilgilenmeniz gerek.. Onlar da size küsüyor,kızıyor,mutluluğunuza ortak oluyor.. Şarkı söylediğinizde eşlik edip dans ediyorlar hatta !
Hayvan sevgisi dünyanın en güzel duygularından..

1 yildir kizimla, kedimle yani yasiyorum.
Cocuklarim olursa ins, evcil hayvanlari hazirda bulunmus olacak :))
Kus beslemesi belki bir derece sorumluluk yukler ama hayvan sevgisini asilayacagini dusunmuyorum.
Senelerce bende kus beslemistim.
Kedi daha farkli oluyor.
Koynunuzda uyuyor, kucaginizda seviyorsunuz.
Tuysuz kedi cinslerinden aldiniz mi, mesela siyam gb tuy sikintisi da cekmezsiniz.
Birde kedilerin, cis kaka yada mama sorunu olmuyor.
Hele hele evcil olan hayvanlar tirmalamiyor bile :))
Biz kizimda boyle seyleri hic yasamadik.
Ben anne olsam, cocuklarimin kedi beslemesine izin verirdim.

bence kedi en ideal hayvan.
şu anda evimde 1 kedim var ve inanılmaz çok seviyorum ama bebek düşündüğüm için sahiplendirmek zorunda kalacağım. çünkü hamileyken sıkıntı oluyor dışkıları, kumu bakımından. ayrıca benim kedim hayatımda gördüğüm en mükemmel çocuk. çok sakinn.
çocuğum olursada ona kedi almayı düşünüyorum kendi istediği zamanı gelince çünkü hayvan ile büyüyen çocukların hem bağışıklıkları daha iyi oluyor, hem hayvan sevgisini öğreniyor, hem sorumluluğu..

dağdan gelen için bağdakini kovmak terazinizde ağır basıyor demek ki
kediniz evde olduğuna göre aşılıdır da ve aşılı hayvan zararsızdır
marketlerde cerrahi eldiven var kutu kutu
o kedinin yerinde olmak istemezdim

o hayvancağızın görevi son buldu demek ki, bir hayvan alınır ve ona ölene kadar bakılır, ancak oyuncaklar dağıtılır
çocugunuz oldugunda başka bir kedi alırsınız, 3-5 gün heves alındıktan sonra o da sepetlenir, bir cana sahip çıkmak bu kadar basit mi?

sorumluluğu öğrettiğini söylemişsiniz ama size sorumluluğu öğretememiş olacak ki onu sahiplendiriyorsunuz. bebek düşünmek hatta bebek beklemek bile bir canı evden atmak için yeterli bir neden değil. siz o hayvanı alırken oturup muhabese yapamamışsınız demek. sahiplendirdiğiniz yerde iyi bakılmaz sokağa atılırsa sokaklarda tecavüze uğrarsa günahı vebali sizin boynunuza demek. hamileyken eşiniz ilgilense mesela buda bir çözüm bence. ama nedense evin presesi/ prensi olan o canlıların saltanatı diğerine kadar. yenisi gelince kendi kanınızıdan canınızdan gelince ötekinin hakimiyeti bitiyor tabi. Allah size bir can verdi diye Allah'ın yarattığı bir diğer canı sokağa atamazsınız atmamalısınız. İşte bu yüzden sorumluluk alamayacak ilerde cayacak olanlarda lütfen pet almasın. sokaklarda ev kedisi köpeğinden bol birşey kalmadı yazık değil mi?

bence sizin bu konuyu açmanız dahi mantıksız. 5 yaşında ki çocuğun kedi yada köpek bakabilmesi ne kadar mantıklı ki ? sizde zaten hayvan istemiyorsunuz. ee bu drumda ne olacak, alınan kedi veya köpek çocuğunuzun hevesi geçince 2 gün sonra hoop sokağa. böyle anlık sevinçler için hayvanlarla oynamayın yazıktır, o da can oyuncak değil. illa istiyorsanız balık alın. ki onun bile bakımı zor.

lütfen yapmayın bunu. aşıları olduktan sonra asla sorun olmaz. onlarında duyguları var. oyuncak değiller.
.olmadı vereyim geri .yok bu olmamalı... bir hayvan sahipleniyorsak ölene kadar bizle olmalı. yoksa rica ediyorum hamilelikti,taşınmaktı vs gibi sebepler yüzünden onları kurban etmeyelim.
bir arkadaşım anlattı. barınaklara gider hep. bir köpek.varmış.bir kaç kere bir arabayla bir adam mama getirmek için gelmiş. adamın arabası bu köpeği terkedenin arabasının benzeriymiş. köpekcik o arabayı uzaktan gördüğü an sevinçlten çıldırıyormuşeski sahibi,. o tekrar alacak onu diye düşünüyormuş. düşünün onun yaşadıklarını..

Son düzenleme:

Mantık değerlendirmesi yapman komik olmuş...

5 yaşındaki çocuk bakmayacak hayvana ben bakacagım..O masumane bir istegi sadece bana bildirdi ben de gidip KUŞ aldım..

Ayrıca çocugumun hevesi geçtiğinde kedi ya da köpek almış olsaydım sokağa atacagımı nereden biliyorsunuz ?

biraz geç gördüm konuyu o yüzden fikrimi söylemekte geç kalmışım ama genel olsun sözlerim, para verip hayvan almayın lütfen...hayvanlar oyuncak ya da ticaret malzemesi olmasın...

benimde kızım 5 yaşını bitirdi 1.5 senedir hayvan isteyip duruyordu benden.istediği hayvanlar sırasıyla

1.balık (kuzeninde gördü)
2.kedi (sokakta yavru kedileri gördü)
3.köpek ama bebek olcakmış (onuda sokakta gördü)
4.kuş (arkadaşında varmış)
5.papağan (konuşuyormuş anne dedi)
6.tavuk (bunu neden istedi halen anlamadım)
7.maymun (hayvanat bahçesinde görmüş çok sevmiş)

anlıycağın hepsini alsak evde mini bir hayvanat bahçemiz olurdu.

biz çok ısrar edince balık aldık bir hafta sonra evde varlığını unuttu bile.zavallı hayvan 3 ay içinde öldü..

sonra köyümüzde yavru bi kedi gördük bunu eve götürcez dedim (pembe yalandı)çok sevindi 1 2 saat mıncıkladı sonra varlığını unuttu.

en son 6 ay önce kuş aldık.onuda pek tınlamıyor doğrusu.

ama biz kuş için ölüyoruz daha 9 aylık çok sevimli elimize başımıza konuyor.kızımla kayyu izliyor deiştirince ötüyor

12 yasında kedim.Sahiplenişimiz klasık senaryo.Sokaktaydı yavru,ayagı sekıyor,yalnız,üşümüş,aç,... gördüm getirdim eve 1 hafta kalıcaktı iyileşene kadar.Dediğim gibi 12 yıldır evimizde.Ama artık benimle degıl.Annem bakıyor cunku memleketimden uzaktayım.Getiremedim.Mümkün değil.
Annem 60 yasında ve her gün dip bucak temizlik yapıyor kedimiz yüzünden.
Yegenım oldu.Yine annem 1 ,1,5 hafta boyunca evde olmuyor.Evde yalnız olmak zorunda oluyor.Gecelerce aglıyormus komsular duyuyormus.Eve bağlıyor insanı.
2.koltuk takımını eskıttık kendisi yüzünden.Tırmalayacak daha cazip şey yok geliyor ona göre koltuk kadar.
Kedimin garip huyu vardır.Dışarı çıkma fobisi var.Sakınlestırıcı yapmadan asla dısarı cıkamıyor.O yuzden veteriner evimize geliyor rutin olarak.
Hatta bu sebepten kısırlastırma amelıyatı balkonumuzda gerçekleşti.
Bunlar katlanılabilecek şeyler belkide ama son 3 senedir yaşadığımız kabızlık sıkıntısı kadar hem kedimize acı veren hem bizi mahveden durum yok..
Zamanında ucuz mama kılosu 7 lıra 10 lıralık mama yemekten ne bagırsak kaldı ne bişey.
Şimdi kullandıgımız mama 2kılosu 53 lira ve neredeyse ayda bir alıyorum bu mamayı gönderiyorum eve.Tüyleri güzel taransın diye bir çırpıda 100 liraya tarak aldım.Hani işin maddi kısmı konusulmus ya ondan bahsedıyorum bunlardan.Yoksa işin maddi kısmında asla değilim.
Yeterki kabızken o çektiği acıyı görmeyelim,ağlamayayım.
Kedi benim için apayrı bir yerdedir.Vaktiyle merdivenle ağaçlara çıkıp mı kurtarmadım.Ölmek üzere olan sokak kedisini 1 hafta hergün seruma götürüp saatlerce kolundan tutup beklemedim.Eve getirip getirip ilaç tedavileri yapıp iyileştirip tekrardan mı bırakmadım.Komsularla kavga mı etmedim.Daha geçen gün gece sokakta miyavlamasını duyup aldım eve ısıttım,yedirip içirdim 1 gece misafir ettim.Ama olmuyor.Evde kedi zor.Kedi bakmak çok büyük bir sorumluluk.
Olurda tattoo'ma bişey olursa ki beraber geçireceğimiz zamanımız giderek azalıyor bunun farkındayım.Bir daha evde kedi beslemem gibi geliyor bana.

Son düzenleme:

muhabbet kuşunu almışsınız hayırlı olsun. yorum için geciktim. ama nolur onu kafesin içinde bırakmayın... açın evin içinde dolaşsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…