Kızım hayvan istiyor...

canım burnu mavi pembemsi degil..

Eki Görüntüle 556876

Kızlar kuşumuz bu kafasındaki çizgilerden anlaşılıyor dedi adam merak ediyorum ne kadarlıktır bu ?

ayyyy yerimmmmmmmmmmm bunuuuuu bi lokmadaaaa kuşçu doğru sölemiş canım 5-6 aylık olabilr hatta 3-4 aylık bile olabilir. daha küçük değildir ama çünkü çok küçükler tünekte bile duramıyo kakası bile normal olmuyo almak için tam ideal bir zamandaymışş güle güle büyütüünn

Erkekmis boncuk:))
Renk ne kadar koyuysa o kadar buyuktur.
Biz ilk aldigimizda 3 aylikti tunekte uyurken pat diye dusuyordu.
O kadar kucuktu.
Ilk gunler fazla ustune gitmeyin.
Sakin ve yavas konusun urkmesin.
Elinizle yem verin ama elinizi hic kipirdatmayin.
Guvenip yesin.
Sonra parmaginizla govdesini usulca oksayin.
Bir kac gun devam edin, sonra bunlari yapip parmaginizi ayaklarina goturun, parmaginiza cikar.
Oylece alisir zaten.
Yeterki urkmesin.

Eki Görüntüle 556876

Kızlar kuşumuz bu kafasındaki çizgilerden anlaşılıyor dedi adam merak ediyorum ne kadarlıktır bu ?

Aayyyy.. Yerim ben bunu çok tatlııı.. Evet küçükmüş daha..Büyüdükçe alınları beyazlıyor,görürsünüz zaten..

Kızın ne diyor sevmiştir..Hele biraz zaman geçsin alışsın,evin neşesi olur...

Kuslari kendinize alistirirken cok sabirli olmaniz gerekecek. Sizden kacmasi, otmemesi, urkmesi cok normal. Zamanla alisacak. Bence de elinizle yem vererek baslayabilirsiniz. Ama o yeme yaklasmayabilir. Uzun sure elinizde yem beklemek zorunda kalabilirsiniz. Kus milletini alistirmak sabir istiyor. Sakin diyim kanadini yapistirip da zorla kendinize alistirmak gibi bir yola gitmeyin. Yazik, gunah, oyle baskiyla size alisacagina korkar zavallicik. Kac tane kus besledim, hic oyle birsey yapmadim. Bol bol konusun kendisiyle. Bir de kendisine oyuncaklar alin, ayna, vb gibi. Kafeste tutacaksaniz sIkIlmasin hayvancagiz. Benim kuslarimin oyuncaklari artik kafesten tasiyor. Ama benim serseriler kafeste durmayi kendilerine yapilmis bir hakaret gibi goruyorlar, surekli disardalar :)

Ev içinde beslenebilecek en iyi hayvan hamster diye düşünüyorum. Mesela kuş gibi sabah gece demeden ötmesi gibi bişey yok. Üstelik çok temiz hayvanlar, tuvaletini bile yuvasındaki tek bir noktaya yapıyor. Kendini sürekli temizliyor. Bu yüzden ve pisliği küçücük olduğu için kokmuyor. Kedi yada köpek kadar geniş alana ihtiyacı yok, akşamdan akşama salıyorum yetiyor bile. Eviniz küçükse bile bir hamsteri rahatça besleyebilirsiniz. En önemlisi de çok komik ve eğlenceli hayvanlar. Hiç beklemediğiniz bir anda öyle şeyler yapıyor ki moraliniz bozuk olsa bile tipine bakıp bakıp gülüyorsunuz. Biliyorum çoğu insanın hamstera karşı önyargısı var, onu fare sanıyor. Fareden deli gibi tiksinen ve nefret eden annem bile hamsterima bayıldı, özleyince getirin diyor. Aslında fareden çok kuyruksuz sincapa benziyor, yaşayış tarzı görüntüsü gibi. Ben önerimi yaptım ama önyargıları kırmak kolay değil tabii.

bende yazicaktim simdi benimde evde hamsterim var yani büyümeyenlerden kücücük.. bunun gibi..

cok tatli ve arkadasin dedigi gibi cok temiz.. kafesin icinde besliyorum ben hamster kafesin ve icini 2 ay da temizlemesem hic bir sorun yok.. cünkü ne koku var ne birsey... tavsiye ederim

Ben de benim tatlışlarımı göstereyim. Gonzales ve Esmeralda

Ne kadar tatlılar di miii...

aynen benim kuşumda böyle kedi aldım isim bile koydu ona cici barış gelsene cevap versene:)

Harikasınız canım muhabbet kuşuna bayıldım :))))

ben çeşitli barınaklara yardım yapmış pek çok hayvan tedavi etmiş ettirmiş evinde 2 köpek bir muhabbet kuşu. geçmişte ise bir çok hayvan dostu olan biriyim. müsade ederseniz bir kaç çift laf edeceğim

Birincisi: kızım hayvan istiyor dediğinize göre siz ailenize yeni bir canlı katılsın istemiyorsunuz. kedi ve köpek bakmak sorumluluk işidir ikincisi aynı zamanda cddi bir mali külfetleri olacağı da gerçek aşıları damlası maması oyuncağı vs.. kendimden örnek vermek gerekirse 2 köpeğim için her ay 400 tl harcıyorum. Kedi içinde 100 150 tl olur muhtemelen. maddi yöünün bir yana bıraktım bir kedi köpek bir cocuk gibidir. köpek için konuşmak gerekirse bir köpeğin tuvalet eğitimi verilmesi zorunludur. günde 2 kez tuvalet için dışarı çıkmak bol bol egzersiz yapmak isterler ve ilgi beklerler. Bir köpeği 2 3 gün evde bırakp tatile gidemezsiniz mesela .. tabi güvenilir pansiyonlar var ama buda maddi külfet tabi. Herşey bi hyana siz halıda koltuklarda gezinmesin istiyormuşsunuz böyle birşey mümkün değil biz nerde yaşıyorsak onlarda aynı alanda yaşayacak bir birey gibi. kedi içinde aynı şeyler hemen hemen geçerli. Dolayısıyla sadece kızım istiyor diye bakmayın biz ailemze bir canlı alabilecek miyiz diye bakın. kızınız çok küçük zannediyor ki hep oyunlar oynayacaklar falan. halbuki onlarda insan gibi üşütecek hastalanacak belki ateşi çıkacak.. yine ilgilenmek size düşecek. 5 yaşında bir cocuk bir canlıdan cabucak sıkılabilir. Dolayısıyla hayvanın sonu sokakta yada barınakta yaşamak olabilir. Bu tebali taşımayın derim..

Muhabbet kuşu da besleyen ve küçüklükten beri evinde kuş olan biri olarak muhabbet kuşu isabetli olabilir.bende kendimi bildim bileli evimizde kuş olmuştur. hem balık gibi bir mekana bağlı olmayısı hem çok fazla sorumluluk gerektirmemesi dolayısıyla bence sizin icin ideal.

tabi bunalr benim fikirlerim takdir sizin...

Eki Görüntüle 556876

Hayırlı olsun. Kuşunuz Boncuk çok şeker gözüküyor. Kızınıza hayvan almanız çok harika birşey. Olumsuz bir tarafı kesinlikle yok. Bende çocukken çok sayıda kedi besledim
Bana merhamet,acıma,sevgi gibi duyguları benimsetti.

Bizimde yaşlı ve çirkef bir komşumuz vardı. Bir kedi kapıda yavrulamıştı. O yavruları alıp bir poşete koyup çöplük gibi bir alana atmış. Allahın cezası !
O zamanlar tabi ben daha 3-4 yasında idim. Annem babam o kadına çok kızmışlar. Bu olay 15 sene önce yaşanmasına rağmen, ve ailemde çok hayvansever insanlar olmamalarına rağmen o zaman çok üzüldüklerini ve hala unutmadıklarını söylüyorlar. O yaşlı kadının torunu ise zihinsel engelli. Bu şekilde merhametsiz ve acımasız oldukları içinde başlarına her türlü müsibet gelıyor

Hayvanlar çok değerli varlıklar, keşke evde bir kedim olsada sohbet etsek, dedikodu yapsak. Beraber uyusak. Ne güzel olurdu. Ama annem evde kedi beslememe karşı. Bende ilerde kendi evimde besleyeceğim allah izin verirse. Bir muhabbet kuşuda alacağım, karar verdim :)

ufak bir ekleme yapmak istiyorm ama knu sahibine değil. evde bebek ve hayvan olmaz diyenlere :

sevgilim evde 80 kilo bir köpekle büyümüş biri ve benim diyen insanların bile 2 katı sağlam. kendi yatağında yatmaya basladığı andan itibaren köepkle birlikte uyumuş mesela. ileride benimde bebeğim tabiki köpeklerimle büyüyecek. insan bir yavrusu için diğer yavrularından nasıl ayrılır. onlarda bir can onlarda da bir cocuk kadar emeğim var onları da çok seviyorum. kıllarına zarar gelse yapanı da keserim o derece seviyorum. kendi cnımdan kanımdan bebeğimi de çok seveceğim. köpeklermn bebeğime öğretecekleri şeyler var bence . hayvanların 7den 70e herkese öğretecekleri birşeyler var ben buna inanıyorum. sağlık bakımından sıkıntı olsa örneğin abd deki cocukların hepsinin sağlıksız olması gerekirdi her aile köpekl besler orda. bebeğinizin hergün üstünde emeklediği o '' temiz'' halı da mesela köpekten daha cok bakteri var. malesef ülkemizde küçükten bak seni köpeklere veririm diye korkutulan bireyler yüzünden hala evcil hayvanlara mesafeliyiz..

bence kızınıza oyuncak bir kedi alın.
evimde 2 tane kedim var. evet illaki heryer tüğ oluyor isterseniz hergün süpürün mutlaka biyerlerden çıkıyor. hayvan beslemek sorumluluk istiyor hiç büyümeyen bebek gibi düşünün onun sorumluluğunu almak vs herkes için kolay olmayabiliyor bu yüzden sokağa atılmış bi çok hayvan var.
balık konusundada genelde japon balıklarını fanus içinde besliyorlar bu çok yalnış. satanlar alın yaşar diyor bu yalan...oksijen motoru olmadan hayvanlar hastalanıyor ya suyunu hergün değiştirmelisiniz yada oksijen motoru olan bi yaşam alanı yaratmalısınız.

temizlik ,, bu sizin ne kadar temiz baktığınıza bağlı.kedinin kumunu temiz tutarsanız asla kokmaz. sadece erkek kedilerde biraz sıkıntı oluyor çiftleşmek için işaret bırakıyolar siğiyor yani. dişi kedilerde böyle bi sorun olmuyor. aşıları düzenli yapılırsa çocuk ve hayvanın evde olmasında hiçbir sakınca yok bence. çocukluğumdan beri kedilerle büyüdüm. allaha şükür bi sorunum yok. bence herkes hayvan sahiplenmeli. hayvan sevmeyenlerede saygı duyuyorum ama çokda anlamsız buluyorum. evde hayvan olur bal gibide olur.

Son düzenleme:
Ben evde hayvan sevmem..

Hem korkarım öyle kedi köpekten hemde hiç hijyen değil, ayrıca namaz kılınmaz..

Kuş bile tüy döker kafesin etrafına balık al sen en iyisi, sevinsin çocuk yeter..

kedi olan evde namaz kılınabilir.

kedi olan evde namaz kılınabilir.

Haklısınız kedi olan evde namaz kılınır, ayrıca kılmak isteyen her şekilde kılar. Köpek bakan bir dostum evinde bir odayı ayrı tutuyor, namazını orada kılıyor. Namaz kıyafetlerini, seccadesini falan o odada bırakıyor. Yani isteyince her şey oluyor =))

evlendik evleneli hayalimiz akvaryum alıp balık beslemek ama bir türlü gerçekleştiremedik hep bi tedirginlik oldu ya bakamazsak diye bu günlerde kızımın ilgisini çekiyo bu tür canlılar ama hala karasızız bi balık ölürse ben dayanamam diye düşünüyorum

çocukluğumdan beri hep köpeğim olsun isterdim ama annem çok titizdi ve olmadı kendi evinde beslersin demişti hep =)
şu anda köpeğim var ve onunla olmaktan çok mutluyum tek sorunumuz kocamla yanyana oturamıyor olmamız hemen aramıza geliyor kafasını ikimizin arasına koyuyor bi de duygusal bakıyor hadi çık sende yanımıza gel diyelim diye =) evimde öyle mide bulandırıcı ya da ağır bir koku yok. haftanın 2 günü elektrikli süpürge çalıştırıyorsam şimdi 3/4 defa çalıştırıyorum o kadar. ama şu var tabi sabah ve akşamları en az 30 dk yürüyüşlerimiz var. bi de biz eve gelince çok mutlu oluyor onun için en az bi 15/20 dk eve gelir gelmez oyun oynuyoruz. ondan sonra üstümüzü değiştirebiliyoruz =) onla oynamadan hmen yanından gidince boynunu büküyor. yatak odamıza gittiğimizde odaya girmez kapıda bekler. evin her yerinde fingir fingir gezmiyor.

evde hayvan olması gerçekten çok güzel ben çok mutluyum kızımla .
ilerde bir gün bebeğim olursa kızım bebeğimin ablası olacak =) ondan asla vazgeçmek istemiyorum

eğer ilgilenebilirim diyorsanız köpeği öneririm gerçekten ama almak değilde sahiplenmek internette barınakta dışarda o kadar çok sahiplenmeyi beklemeyen köpekler var ki benim kızım bir golden ve sahiplendik yavru almadık. yavru bir köpek bir bebek kadar ilgi istiyor

Son düzenleme:
hayırlı olsun arkadaşım artık boncukta ailenizin bir ferdi oldu sanki biraz 5 aylıktan büyük duruyor gibi ama olsun siz yinede onu çok güzel egitirsiniz büyüdük sıra zaten tüy renkleri degişir bizim kuşumuzun birisi sarı renkti ilk aldıgımızda şimdi sarı ve yeşil karışımı oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…