Doğuma Hazırlık Kızım için hangi isim olacağına karar veremedim.Gelin beraber seçelim:)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

yildiztozuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
189
380
103
5 aylik hamileyim.Allah nasip ederse kızım olacak.Bazı isimler seçtim ama karar veremedik hangisi olacağına.Ama telafuz edildiğinde huzur veren bir isim olsun istiyorum.Siz hangisi dersiniz?Artıdan eklemek istedigini varsa yazabilirsiniz.
Miray
Alya
Damla
Duru
Nehir
Defne
Nisa
Öykü
Yağmur
Afra

Bu listede bence defne,duru,nehir en güzelleri..
Yağmur da güzel aslında ama hem unisex hem de bana hüznü çağrıştırdığı için bu yazdıklarımdan daha geride..
Öneri olarak da Kızlarda en çok ipek,inci/ışıl ismini seviyorum ve kızlara çok yakıştırıyorum

Cnm Rabbim sağlıklı bi şekikde kucağına almayı nasip etsin. Benim ilk kızımın adı yağmur söylemeside rahat bide çok severek koydum. Şimdi nasipse 2. Kızım olucak onun adıda defne olcak. Listede ikiside var ben onları öneririm.

5 aylik hamileyim.Allah nasip ederse kızım olacak.Bazı isimler seçtim ama karar veremedik hangisi olacağına.Ama telafuz edildiğinde huzur veren bir isim olsun istiyorum.Siz hangisi dersiniz?Artıdan eklemek istedigini varsa yazabilirsiniz.
Miray
Alya
Damla
Duru
Nehir
Defne
Nisa
Öykü
Yağmur
Afra

Afra koymayin yahu afra tafra hosuma gitmedi benim.
Hepsi guzel valla soyadinizla soyleyinxe en guzel olani secin.

Nisa ve Afra hariç oldukça hoş seçenekler. Arapça isim tercih etmezdim, edecek olsaydım da anlamı kadın olan Nisa'yı etmezdim. Afra'nın bende tek çağrışımı afra tafra, çok negatif ve kulağa da öyle geliyor. Öykü ve Yağmur'u Türkçe karakter içerdiğinden listeye almazdım. Seçimim Damla, çok hoş, su gibi kız ismi bence.

Yagmur ve Damla benim de kızım olursa düşündüğüm isimler öneririm.Alternatif olarak; Sedef,eda,inci ve rüya yi önerebilirim.

Bende kızım olursa Mira koymak ıstıyorum nasıpse yıldız anlamına gelıyormus.....erkekse henuz dusunmedım?

Miray
Alya
Damla
Duru
Nehir
Defne
Nisa
Öykü
Yağmur
Afra

Öykü ya da nisa ikiside kulağa çok hoş geliyor ve de fazla öyyyyk olmayan herkesde de duyulmayan isimler...
Eğer benim kızım olursa masal ya da pırıl koymayı düşünüyorum

Back
X