Doğuma Hazırlık Kızıma isim.....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
masal kulağa daha hoş geliyor. :emir_bebek:

Defne masal

Masal Defne

İki isim olmaz mı?

Bir tarafım da masal diyor zaten, hatta melis selin... gidiyor da gidiyor, çok kararsızım, iki isim kız cocuklarında ilerisini düşünerek istememiştim, evlendiğinde soy ismini rahatlıkla kullanabilsin diye ama bilemiyorum, karar veremedikçe sanki iki isim olacak gibi... Özüm ve Güneşte de Türkçe karakter kafamı karıştırıyor :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Özüm ismini çok severim. Soyadınızla da daha çok uymuş bence. Defne'de isim soyisim aynı harfle başlamasından çok hoşlanmadım ben.
Aslında güzel bir isim ama herkes koyuyor, sınıfında 4 defne olacaklar kesin, geriye kalanlar Mira olur herhalde.

Neyse kısacası ÖZÜM dedim ben :)

Özüm ü koymazsam çok içimde kalacak gibi duruyor... :) Soy isimle çok yakıştırıyorum ben de....Teşekkürler...

Defne hem kulağa hoş geliyor hem telaffuzu kolay .Özüm ismi de farklı güzel ama ileride komiklik olsun diye üzüm diyebilirler.Özellikle okul hayatında bu da sizi ve kızınızı hem üzer hem kızdırır

Peki böyle bir durumda defne özüm diye seslenilir mi sizce, yoksa biri mi kullanılır? Ya da 2. yi kullanmak mıdır uygun olan?

Adi uygun gordugunuz takdirde Defne diye cagrilir kiziniz.. Ilk adi esas alinacagi icin.. Ikinci adi da vermek istediniz takdirde ikisi de kimligine yazilacaktir. Okulda da ogretmenleri tarafindan Defne Ozum diye seslenilse de Defne olarak bilinecektir. Aile icinde Defne Ozum diye seslenirseniz ikinci adini yadirgama ve kiznizin sasirma durumu olmaz. :)

Benim de ikinci bir adim var. Ikinci adim kimligimde yazili oldugu icin nadiren ikinci adimla cagrildigim olmustur. Ilk adimla bilinirim, yakin cevrem tarafindan da ilk adimla cagrilirim.

Öncelikle hepinize iyi geceler, Konuyu ait olduğu yere açamadım, biraz daha kişiye ulaşabilsin diye, en azından bir kaç saat burada kalabilirse çok memnun olurum...

Çünkü son ana kadar isimde karar veremedik ve her an doğuma gidebilirim, azıcık sinyallerini alıyor gibiyim bakalım eli kulağında küçük hanımın :)

Bu süre zarfında da belki bir fikir olur, akıl akıldan üstündür, en azından içimde kalmasın diye, sizlere de sormak istedim....

O kadar isim seçeneği arasından eleyerek içimize en çok sinen isimleri sıralayacağım, yardımcı olursanız ve var ise fikir sunarsanız çok sevinirim....

Soy ismimiz olduğundan, soyismine uygun olan öncelik olsun dedik:
Defne (Eşim istiyor)
Özüm ( Ben istiyorum)
Masal, Ada ve Güneş isimlerini kızlara çok yakıştırıyorum ama ilk iki isim arasında daha yogun gidip geliyoruz,
Son olarak ta içinde R olmaması gerekiyor, halbuki yağmur, ırmak ve nehir ne güzel isimlerdir :)

Şimdiden teşekkürler, bakalım ne olacak ismimiz :))
miRay :KK15:

Özüm bence çok güzel canım. İsim orijinal olmuş. Anket aç istersen daha kolay olur cevaplara bakması :KK66:

Ben 'ozum' ısmını cok begenırım ve esımle brlıktelıgımızden berı yanı 6 senedır ozum koyucaz dıyoruz kız olursa. ama üzüm die dalga gecılır dedıklerı ıcın ısımden resmen sogudum. R olmaması bırınızın benım gıbı R lerı telafuz edememesınden kaynaklanıyor sanırım :)) kumsal guzel masal guzel defne de guzel

Teşekkür ediyorum arkadaşlar. Ben ve babasi Defne Özüm diyoruz... esasında herkesin de öyle demesi taraftarıyız ama kimi defne diyor, kimi özüm. Kimi de defne özüm... :)))))) umarım kısa sürede herkes birlikte söylemeye alışır :)))))

Back
X