Kızım için okul tercihinde çok kararsız kaldım

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.420
93.011
1.123
Evet hatunlar kızım okula başlayacak önümüzde 5 ay var ama ben çok gergin ve okul araştırma telaşına düşmüş eli ayagına dolaşmış bir anneyim şuan..

3 yıldır anaokuluna gidiyor..

Okuma yazma biliyor suan toplama ve çıkarma yapabiliyor..

Devlet okuluna verecegim oturdugum yer Ümraniye.

Ama buradaki devlet okulu hiç içime sinmedigi gibi sınıf mevcudu kalabalık

Hasan Tan, Reşat Nuri Güntekin vs gibi okullar önerdiler..Şimdi oturdugum muhitten taşınıp bu muhitlerde oturalım diyorum eşimse Ümraniye'den taşınmayalım bence diyor..

Ev kiralarına bir göz gezdirdim ALLAH'ım uçmuş ya resmen !

Ben 700 veriyorum suan ne yapsam kararsızım ya..

Şimdi bu okullara gönderebilmek için oradan emlakçıyla anlaşıp ev kiralamamı önerdi birkaç arkadaş ikametkagı orada göster 1-2 ay ve çocugun okula başlayınca tekrar aldırırsın dediler..

eger böyle yapmayıp kontenjan boşlugu beklersek okullar bagıs adı altında faiş fiyatlar istiyormuş..

3.000-5.000 tl civarı arası

Şunu da düşünüyorum benim bölgemdeki okulun öğretmenini araştırıp eger iyiyse oraya mı göndereyim yoksa üstteki yazdıklarım mı mantıklı ?

Bir el atıverin anneler yaa

Anlıyorum seni:)) 2 sene önce ben de aynı durumdaydım.
Ama sakin ol,eminim uyugn bir çözüm bulacaksındır.
Bulunduğun yerdeki okulu bir araştır önce.Sınıflar gerçekten kalabalık mı,en yi öğretmenler kimler,seneye hangileri 1. sınıf alıcak vs. cs.
Sınıf mevcudiyeti ve öğretmen tercihi en önemlileri bence devlet okullarında.
ben de evimi satıp ev aldım başka mahallede.devlet okuluna gidiyor ve şansımıza sınıfı 19 kişi ve çok iyi duyarlı bir öğretmenimiz var.çok dua etmiştim aynı senin gibi çok paniklemiştim.bir de küçük başladılar ya o sene.
önce ikametgahı başka yerde gösterdim başka bir okul için.burada isim yapmış öğretmenlerin olduğu bir okul.sonra ani bir kararla o okuldan vazgeçtim.
bu arada bi sürü saçmaladım tabi:))klasik annelik hali.
ama iyiki de en sonunda fikir değiştirmişim.şimdi o okul sınıfları çok kalabalık gerçekten.
sen de düşündüğün şekilde araştır.aklına yatarsa oturduğun yerde kurulu düzenini bozma.
ama eğer hiç olma şansı yoksa o zaman aynı araştırmayı gideceğiniz bölge için yaparsın.
en iyi okul en yakın okuldur derler ya,yakın olmasını ,ulaşımı da gözet bu arada.

merhaba bende ataşehirdeyim bizimde adrese göre sanırım hasan akan çıkıyor oda iyi bir okulmuş benimde oğlum 2 yıl okulöncesi eğitim aldı ama biraz dikkat sıkıntısı var ...benim erkek kardeşim bağdat caddesi,nde ilhami ahmet örnekalda okudu ve süper bir temel aldı şimdi itü mezunu orayıda düşünebilirsiniz ..eğer iyi bir okulsa başlangıç için birşeyler verilebilir benimkinin özel bir durumu olduğu için ben özele yazdıracağım inşaallah hakkınızda hayırlısı olsun

Ne evliyim ne çocuğum var ama etrafta sizin gibi okul telaşına düşen anneler gördüm elbet :) Bence yakınınızdaki okulu araştırın iyice bir, çünkü okul iyi olsun diye uzak bir okula yazdıran komşumuz çok pişman oldu. Çocuğu sabah kaldırıp o kadar yol çekmesine değmez, keşke buradaki okula verseydim dedi. Ama sonradan da arkadaşlarına öğretmenine alışıp uyum sağladığı için almak da istemedi. Şimdi iki arad bşr dere ne yapayım diye düşünüyor malesef ki. Yolu mutlaka ve mutlaka göz önünde bulundurun derim.

Geçen sene haberlerde izlemiştim eğer okul için farklı adres gösterirseniz ve ortaya çıkarsa ceza ödüyormuşsunuz,evinize hangi okul yakınsa oraya gönderin belki iyi bir okuldur çevrenizden araştırın komşularınıza sorun onlar daha iyi bilirler.

şuan aynı stresi yaşıyorum.Sordum,soruşturdum ,yakınımızdaki okulda iyi bir öğretmen buldum.Haziran'da başlıyormuş kayıtlar.Hemen dolmadan yaptıracağım.İlkokul çok önemli,tüm temeli orda alacak çocuk.Öğretmeni çok iyi olmalı.İmkanım olsa özel düşünürdüm ama gerekli midir bilmiyorum.Çocuğun içinde olacak biraz da.Bakalım,olmadı biz takviye yaparız mecburen

Öğretmen seçme şansınız var mı ? Benim çevremdeki okullarda ögretmenler çekilişle belirleniyor.HANGİ ÖGRetmene hangi ögrencinin düşecegi kura yöntemi ile belirliyorlar.

ilk once allah yardımcımız olsun, imkanınız varsa taşının derım. bende umranıyede oturuyorum bu sene kreşe başlayacağız sızden onerı alabılırmıyım

cidden mi,şaşırdım.Çünkü ben öyle duymadım.İnşallah yoktur burda da

Evet hangi ögretmenin hangi şubeye düşeceği,hangi şubeye hangi ögrencilerin düşeceği vs kura yöntemi ile belli oluyor,aslında kendi düşünceme göre kura yöntemi çok doğru,her okulda mutlaka çok iyi yada gözde öğretmenler oluyordur ve bunu ögrenen velilerin çogu hep iyi olan yada iyi olduklarını bildiklerini ögretmene ögrencilerini vermek istiyorlar.

Geçen bir tanıdıgım çocugunu okula yazdırırken illada x öğretmen olsun diye tutturdu fakat okul yönetimi kabul etmedi kura ile olacak dediler.

Merhaba

Benim oğlumda önümüzdeki öğrenim yılında 1.sınıfa başlayacak .Uzun bir süredir ben de hangi okula göndersem arayışındayım. Bana en yakın okulda bir öğretmen ismini veriyorlar ama onda da tereddütlerim var ,ne yapıp edip kaydettirdim diyeyim muhtemelen sınıfı kalabalık olacak.

Artı herkesin öğreimden beklentisi farklı olabiliyor ,yani şöyle ki konuştuğum çoğu veli öğretmenin çok şevkatli olduğundan bahsediyor tabki buda önemli fakat benim için en önemlisi çocuğun yeteneği ilgisini farkedecek ,onu teşvik edecek yada eksik bulunduklarını noktaları kapatmaya çalışacak kısacası temel eğitimi çok iyi vermeyi görev bilecek biri olmalı. Bunu da yaşadıkça göreceğiz sanırım.

Anne yada bana yani veli çocuğuyla ne kadar ilgiliyse öğretmeniyle sürekli iletişim halindeyse iyi bir eğitim alır diye düşünüyorum ben. Zaten eksik gördüğüm noktalar olursa müdüriyet milli eğitim :)) hatta bakanlığa kadar iletişime geçebilirim :))

Yani cokta sıkıntıya girmemek lazım. Belki de ikametgahımıza göre yerleştirileceğimiz okul ,öğretmen bizim için en hayırlısıdır.

Kısmet...

Son düzenleme:
Panik yapmanızı anlıyorum. Ama iyi öğretmen kötü öğretmen diye birşey olmaz, olamaz, olmamali!
Naçizane fikrim asla çocuklarınızı uzak okullara kayıt ettirmeyin. Bir müddet sonra yol onları yoruyor. Özel okul taraftarı hiç değilim (birkaci hariç) notlar şişirilmis, aile pofpoflanmis, ama çocuk hicbirsey öğrenememiş. Madem istediğiniz okul için adres vs. Lazım ilk önce kendi adresinize rastlayan okula kayıt ettirin. Bir süre sonra nakil olarak istediğiniz okula kaydıni alın. Sevgiler.

Bu yil 1.sinifi bitirmek uzere olan bir veli olarak size tavsiyem okul degil ogretmen arastirmanizdir
ogretmen ciddi anlamda cok buyuk onem tasiyor

birde yakinizdaki okulda sasmayin derim 5 dk da kizimi okula giturup getiriyor
istedigimiz zamanda gitme sansimiz oluyor

Son düzenleme:
Arkadaslar kura sistemi demisler
bizde kizimi yazdirirken ogretmen secebiliyormuyuz diye sordugumuzda hayir secemiyorsuniz dediler
oysaki sonradan diyduk ki ogretme iami verip ben bu ogretmene yazdirmak istiyorum diyip bagisi soz konusu edince kabul edilmus
velilerin kendi agizlarindan duydum
biz secmedik sansimiza egitim anlaminda taktir ettigimiz bir ogretmen cikti

Ben öğretmenim.
Kura ile sınıf belirleme genel anlamda yapılan şey evet ama çoğu okulda
biraz bağış yapan velilerin öğretmen tercihi önemseniyor maalesef..

Maalesef diyorum çünkü adil olmuyor. Öğretmen için üzücü olabiliyor.
Ama tabi veli olarak çocuğunuz için en iyisini istemek hakkınız sizi de anlıyorum..

Eve yakınlığı önemsemenizi tavsiye ederim.
Sınıf kalabalıklığı da önemli tabi ki ama ben de öğretmeni ilk sıraya koyarım.

Yalnız şu bir gerçek ki başkaları için çok iyi olan bir öğretmen sizin için iyi olmayabilir.
Bir arkadaşın söylediği gibi tamamen beklenti meselesi çünkü..

Gönlünüze göre olur inşallah..

offf ne zor yahu istanbul'da bu meselelerle ugraşmak..

Yakınlıgı suanda baz aldım bu seneki 1.sınıfı okutacak ögretmenlerin isimlerini aldım araştırmasını istedim kreş müdiresinden bana dönecek eger güzel şeyler duymazsam evimi taşıyacagım

Bazı veliler çok ödev veren öğretmeni başarılı buluyorlar
bazıları ise daha çok sosyal faaliyetlere yönlendirenleri. sizin önceliğiniz ne peki öğretmen konusunda
birde size şunu sormak istiyorum kızınızı kaç yaşında anasınıfına kreşe başlattınız
maşallah herşeyi öğrenmiş. sosyal gelişimide eminim güzeldir.
benim 20 aylık oğlum var bana ne tavsiye edersiniz kreş konusunda. ne zaman başlamalı ?
aslında tam da evimin yanında bir kreş var işe tekrar başlarsam ya annem bakıcak ya da kreş

canım emlakcı tanıdık varsa bos bir adreste oturuyor gorunun. Yada mahalle muhtarı ile gorusun durumu anlatın.. Eger yakalanırsanız nüfür 700 tl gibi bir ceza kesiyor ama yakalanmazsaız sorun yok

çocugum diye demiyorum ama çok başarılı..

Okuma yazma biliyor dedigim gibi

suan toplama çıkarma da yapabiliyor

Yaşımız 6..

5.5 yasındayken dediklerimi yapabiliyordu zaten..

Ben kızımı 3.5 yasında başlattım kreşe çok faydasını gördüm..

Anneniz de yanınızdaymış göz kulak olur evladınıza

3 yasından sonra yarım gün vererek egitim aldırabilirsiniz güzel de olur hem..ya da yaz okullarında kreşlerin aktiviteleri daha fazla oluyor oraya da göndererek başlayabilirsiniz..Seçeneginiz çok yani.

Üstteki sorunuza gelince çok ödev veren ögretmenden ziyade araştırma geliştirme ödevleri ve faaliyetlere daha çok önem veren ögretmen istiyorum...

Kreş mudiresiyle görüştüm ya 3 tanesini kafadan eledik..

Kesinlikle veli olarak gidip konuşamıyorsunuz bile iletişim kurmak zor diye belirtti..

Okul aile birliginden birkaç bayan tanıdıkları sayesinde bana söyledigi 2 tane bayan öğretmenin okulda sevildigi ve veli olarak sizi muhatap alırken zorlanmadıkları yönünde bakalım kendimde araştırıp olumlu şeyler duyarsam neden olmasın..

Okulumuz yeni yapıldı eski okulu yıktılar..Okul güzel ama işte ögretmeni de istiyorum ki bilinçli bir birey olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…