- 26 Mayıs 2018
- 8.211
- 38.802
- 548
- 51
Rica ederim.Öncelikle beni aydınlattığınız için teşekkür ederim
Okulun rehber öğretmeni var mı bilmiyorum,kızımı çocuk psikoloğuna mı ya da büyüklerin de gittiği psikoloğa mı götürmeliyim kusura bakmayın saçma bir soru olabilir pek bilgim yok bu konularla ilgili
Aslında altında bir sebep olmalı biliyorum çünkü diğer çocuklar kızım gibi değil
Yanında uslu,düzenli söz dinleyen çocuklarla aynı durumda oluyor ama yanında ki arkadaşı şımarık söz dinlemeyen bir çocuksa kızım da onun gibi oluyor
Böyle değildi benim kızım bu okula başladığında böyle oldu ama sebebini öğrenip ona göre davranmak istiyorum
Kızıyorum olmuyor ceza veriyorum olmuyor en sonunda dün akşam eğer öğretmenden şikayet gelirse seni aç bırakıp erkenden yatırıcam dedim bu yaptığım doğru değil biliyorum ama ben yapıcağımı şaşırdım
Asla dövmüyorum ama öğretmen şikayet ettiği zamanlar ona çok kızıyorum
Öğretmen 1 liradan fazla vermeyin dediği için vermiyoruz ama yanındaki arkadaşı fazla para getiriyor,yaşı 7 kardeşi yok
Sınıfta kızım gibiydi yokmuş,acaba ilgimiz mi yetersiz kalıyor ama ilgilenmeye de çalışıyoruz,akşamları o uyuyana kadar odasında onun yanında yatıyorum,hafta sonu bazen temizlik yapmayıp kızımla sürekli ilgilendiğim oldu bilmiyorum niye böyle İnan’ın çok üzülüyorum
Bizim durumumuz var çok şükür ama ben her istediğini almıyorumÇok uzucu bısey bu ıkılı taraf ıcın . Ote yandan sınıfta etıketlenmesının onune gecılemez, bızım sınıfta da vardı. Durumu olmayan çocukların esyalarınıda aldığı ıcın sanırım , sınıfın ortasına bomba gıbı bır uslupla getırmıslerdı bu konuyu.
İstanbul’da değilimRica ederim.
Çocuk-ergen psikoloğuna götürmeniz daha doğru olur.Oyun Terapisti Sertifikası varsa daha iyi olur.İstanbul'daysanız tavsiye edebileceğim bir kaç yer var.
Lütfen aç bırakmakla,erken yatırmakla tehdit etmeyin yavrunuzu.
Ruhu daha çok örselenir.
Güvenebileceği,ona yardım edebilecek iki kişiden biri sizsiniz diğeri babası.
Hallolmayacak bir sorun değil,önce siz sakin olun.
Olabilir kızınız bir şeye tepki veriyor ama neye?Bizim durumumuz var çok şükür ama ben her istediğini almıyorum
Çok kuralcıyım acaba bundan mı kaynaklanıyor
Allah başımızdan eksik etmesin ama artiik doktorlara da guvenemez olduk bu ne yaNeden yapıyorum diyor? Okula bi tepki mi bu, maddi açıdan mı sıkışıksınız? Çocuk bi sebeple yapıyor bunu sonuçta. Pedagogunda “endişeye gerek yok” diyip bırakması ne saçma.
Pedagoglar doktor değil sarışıncığım.Allah başımızdan eksik etmesin ama artiik doktorlara da guvenemez olduk bu ne ya
Pedagoglar doktor değil sarışıncığım.
Aslına bakarsan bizim ülkemizdeki üniversitelerde 1980'den beri 'pedagoji' adında bir lisans bölümü yok.
Genelde çocuk gelişimi ve eğitimi ile eğitim programları/bilimleri mezunları yüksek lisans yapınca 'pedagog' ünvanını kullanıyorlar, doğru mu? Tartışılır.
Evet konu sahibi için psikolog daha uygun olur.Aaaaa öyle mi? Benim.murekkep yalamisligim yok pek bilmem boyle konuları açıkçası ama ben var zannediyordum. Bir yaşıma daha girdim. Ama yanlis bisey buuu o zaman cocuklar direk psikolog ya da psikiyatr a gitsin daha saglikli olmaz mi . Dimi ama
okulda 1 tlye ne satılıyor sadece 1 tl verip yanına birşey koymuyarsanız çocuk kantinden birşey alamıyor simit 1 bucuk tl meyve suyu 1 tl okulda eder 2 buçuk tl canımZaten pedagogu değiştireceğiz hiç memnun kalmadık,ilgi çekmek içindir deyiverdi ama beni en çok endişelendiren bu hırsızlık durum
Yok istediklerini yapmaya çalışıyoruz,benim ailem eşimin ailesi de öyle ama öğretmen 1 tl den fazla harçlık vermeyin dedi bizde 1 tl veriyoruz,yanındaki arkadaşı biraz şımarık büyütülüyor onda çok para varmış öyle diyor ama öğretmen para vermeyin diyor biz de vermiyoruz İnan’ın ne yapıcağımı şaşırdım
Çok para verirseniz ancak karşılığını alıyorsunuz. Genelleme yapmakta doğru değil tabi ama maalesef bilhassa çocuklarla ilgili şeylerde inanılmaz ticaret yapılıyor. En değerlisi onlar ve kimse sakınmıyor çünkü.Allah başımızdan eksik etmesin ama artiik doktorlara da guvenemez olduk bu ne ya
Evet konu sahibi için psikolog daha uygun olur.
Mürekkep yalamak şart değil, okuyup araştırarak kendimizi geliştimemiz mümkün.
Bebek sahibi olmadan ufaktan okumalara başlasan?
Aletha Solter'ın 'Bilinçli Bebek' adlı kitabı ile başlayabilirsin, harika bir kitap.Evet kesinlikle
Aslinda cok okurum. Severim arastirma yapmayı falan meraklıyımdır da. Hamilelikle alakali cok sey okudum ama cocukla alakalida okusam iyi olcak dimi ? Cocuk psikolojisi yani.
Ben öneri alabilir miyim acaba?Rica ederim.
Çocuk-ergen psikoloğuna götürmeniz daha doğru olur.Oyun Terapisti Sertifikası varsa daha iyi olur.İstanbul'daysanız tavsiye edebileceğim bir kaç yer var.
Lütfen aç bırakmakla,erken yatırmakla tehdit etmeyin yavrunuzu.
Ruhu daha çok örselenir.
Güvenebileceği,ona yardım edebilecek iki kişiden biri sizsiniz diğeri babası.
Hallolmayacak bir sorun değil,önce siz sakin olun.
Ay harikasın yaaa masallah. Simdi bakiyorum hemen getirtim onudaAletha Solter'ın 'Bilinçli Bebek' adlı kitabı ile başlayabilirsin, harika bir kitap.
0-2 yaş arasındaki dönem için bir çok sorunun cevabını bulacağını düşünüyorum.
Beğenirsen süreçte başka kitaplar da öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?