Site içinde araç girmeyen bir alan olduğunu söyledi konu sahibi. Sıkıntı yok bence durumda. 13 yaşında bir çocuk kardeşine göz kulak olabilir bence. Gayet aklı başında bir yaş çünkü, sorumluluk alabilir. Yeni nesil çocuklar biraz fazla el üstünde tutuluyor ve sorumluluk verilmiyor. 13 yaşındayken aldığım sorumlulukları duysa burdakiler dudakları uçuklar muhtemelen.
sağol canım.Ayyy kıyamam ben ona çok duygulandım allah yardımcınız olsun sadece yazmak istedim
canım site içinde arabaların asla girmediği bir yerdi. zaten evin çevresinde dolaştılar.Size kesinlikle katılıyorum.
Görme engeli yalnızca görme engelidir. Ve bu küçük engel yüzünden görme engeli olmayan insanlara göre daha dikkatli ve duyarlı olurlar tehlikelere karşı.
Ancak 14 aylık bebeğe kim olduğu fark etmeksizin 13 yaşında birinin de yalnız sahip çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Yani evin bahçesi gibi bir durumsa, elbette olabilir. Ama biraz daha geniş çaplı bir durumsa, çok kısa süreli olmalı veya başka sorumluluklar verilmeli çocuklara.
Bisiklete de binebilir, bisiklete de bindirebilir. Bu gayet normal.
canım zaten bıçak kullanıyor, odasını kendisi düzenliyebiliyor. durumunu kabullendi aslında. görme engellilere özel spor kulübüne katılıyor, çeşitli faliyyetler gösteriyorlar.Ben de hata yaptığınızı düşünüyorum bebek emanet ederek ama onun dışında kizinizin hayata bu şekilde alismasi gerek. Bu şekilde hayati sonuçlar doğurmayacak tehlikeli seyler dışında işler verin ona. Elini kesmeyecek bi bicakla size mutfakta yardim edebilsin mesela. Odada kendisi bir seyi arayip bulabilsin. Ve ona ayrıcalık hissettirmeyin, guzel davranin ama sanki bir ayricaligi farkliligi var gibi davranmayin. Buna alismasin. Bir de sanırım bu 13 15 yaslar ergenlik başlangıcı ve durumunu tam olarak kabullenme zamani olduğu icin psikolog yardiminda fayda var.
Haberleri okuyorum. Orda sıkıntı yok ancak zaten Üzgün olan bi anneye bu şekilde kırıcı yorum yapmamalısiniz. Sokakta olmalarini yanlis bulmussunuz ben de okudugum kadariyla guvenli bi sitede olduklarını paylaştım sizinle. Engelli bi kız ne demek! Biz once beynimizdeki engelleri kaldirmaliyiz. Biraz empati.bakın bir bebek teslim edilen.
yalnız bıraklımamalı.
dışarsı tehlikeyle dolu
13 yaş yada daha büyük farketmez,,görme sorunu olan birine. .14 aylık bebek teslim edilmemeli.. ve o kızda tek başına dışarda olmamalı.
haberleri okumuyorsanız ben birşey diyemem size..
bakın bu kız 13 yaşında ve 14 aylık bir bebeği yalnız çıkarmamak lazım.Haberleri okuyorum. Orda sıkıntı yok ancak zaten Üzgün olan bi anneye bu şekilde kırıcı yorum yapmamalısiniz. Sokakta olmalarini yanlis bulmussunuz ben de okudugum kadariyla guvenli bi sitede olduklarını paylaştım sizinle. Engelli bi kız ne demek! Biz once beynimizdeki engelleri kaldirmaliyiz. Biraz empati.
Gorme engelli bir cocuk, 14 aylik bir bebek ve ugrasilan bisikletler... Bu size guvenli bir kombinasyon gibi geliyor mu acaba?
Bu cocuk kendiyle mi ilgilensin, cocukla mi, bisikletle mi? Her biri ayri dikkat gerektiren seyler. Illa ki birinden biri elinden kacacakti. Cocuk kacmis gitmis. Basina bir sey de gelebilirdi. Ben bu olayi sadece sizin ihmalkarliginiz olarak goruyorum, kusura bakmayin. Tutsun elinden kardesinin, gezdirsin. Veya tek ciksin bisikletine binsin. Ama kendi bisikleti, bebek bisikleti ve bebek hepsi bir arada olmuyor malesef gordugumuz gibi.
Bakın ben doğru demiyorum anne dikkat etmesin haklı da demiyorum ama siz halen engel de engel tutturmussunuz. Gormeyen kiz engelli kiz... yapmayin. Bi yerde de ben gördüğüm halde arabanın altinddada kalıyordum demissiniz. Aferin size görüyorsunuz madem tebrikler. Biraz daha ince az daha hassas olabilirsiniz. Ben haksizsiniz demiyorum düşüncesizsiniz diyorum ama bunu burda tartışıp hassas insanları daha fazla üzmek istemem. Konu sahibi ayrıca sizden ozur dilerim. Üzmek istemezdim.bakın bu kız 13 yaşında ve 14 aylık bir bebeği yalnız çıkarmamak lazım.
ben yaşadım biliyorum. benim ağabeyime vermişler beni be
bek arabasıyla. yokuş aşağı bırakmış bebek arabası devriliyormuş.nerdeyse.
ki bu kız görmüyor. orası güvenli diyorsunuz ama siteye herkes girebiliyormu. 1. güvenliği varmı yani. dışardan giren ouyormu.
bu mühim.ayrıca site içinde yol vardır . araba için. otoparkta vardır sanırım. her an siteden birinin arabası çıkabilir önlerine. ve 13 yaşındaki görme engelli bir kıza bebek verilip dışarı çıkartılmaz. ha çıkartırsan her an yanında olacaksın.
ne alaka. ben engelli birine engelli dedim diye hassas olmuyor muyum ne diyeyim peki.Bakın ben doğru demiyorum anne dikkat etmesin haklı da demiyorum ama siz halen engel de engel tutturmussunuz. Gormeyen kiz engelli kiz... yapmayin. Bi yerde de ben gördüğüm halde arabanın altinddada kalıyordum demissiniz. Aferin size görüyorsunuz madem tebrikler. Biraz daha ince az daha hassas olabilirsiniz. Ben haksizsiniz demiyorum düşüncesizsiniz diyorum ama bunu burda tartışıp hassas insanları daha fazla üzmek istemem. Konu sahibi ayrıca sizden ozur dilerim. Üzmek istemezdim.
Ben 25 yasinda koca insanim, goruyorum da. Ama bebek emanet edilse bisikleti birakirim, bisiklet sureceksem de cocuk sorumlulugu alamam. Hangi biriyle ilgileneyim? O bisikletle ne yapacakti ki cocuklar? Karsilarina koyup oturacak degiller ya, 13 yasindaki kiz binmek icin aliyor bisikletini. O da cocuk nihayetinde. Olan her halukarda kucuk bebege olacakti. Tek sorumlu burada anne diye dusunuyorum. Bu cocuklari basibos biraktigi icin. Neyse ki ufak bir kazayla kurtulmus cocuk. Daha kotusu de olabilirdi.deminden beri bunu anlatmaya çalışıyorum,hala empati diyorlar.
zaten empati yaptığım için yazıyorum bunu
Merhaba, ben bu spesifik sorununuz için bir şey yazamayacağım ama genel bir yorum yapmak istiyorum.
Benim en yakın arkadaşlarımdan biri görme engelli. Biz üniversitede tanıştık onunla, kendisi şu an ilk aklınıza gelecek özel üniversitelerden birinden sene kaybetmeden mezun olacak bir ay sonra. Hem de hukul fakültesinden % 100 burslu olarak.
önümüzdeki yıl yüksek lisansını yine aynı üniversitede %100 bursla yapacak ve güzel bir tesadüf ki bugün avukatlık stajını yapmak için çok istediği bir bürodan kabul aldı.
Bu arkadaşım 5 senedir istanbulda tek başına yaşıyor, ailesi başka bir şehirde. Tek başına her işini hallettiği gibi evine ziyarete gidiyor beyefendi her ay. =) Emin olun tanıdığınız pek çok insandan daha geniş bir çevresi var ve okulun klüpleriyle yurtdışına bile çıktı geçen sene.
Bundan sonra da Evimi kuracak tek başına evinde yaşamaya devam edecek.
Bunu niye yazdım? Belki düşünüyorsunuzdur acaba ileride nasıl olacak, neleri başarabilecek diye. Emin olun ki başaramayacağı hiçbir şey yok yeterki istesin.
Umarım bu yazdıklarım size ve tüm kuşku içindekilere umut olur ve engellilerin yaşamı hakkında bilgi sahibi olmayanlar belki neler başardıklarını görebilir.
Çünkü benim arkadaşım benim hayatımda tanıdığım en cesur en yetenekli insan. Umarım sizin kızınız ondan da başarılı olur bu hayatta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?