- 15 Nisan 2010
- 589
- 31
- 318
- 60
- Konu Sahibi melankoli59
-
endişelerim arasında içeçek kapılara gelecek bana çocuğumu verin diyecek .NickimDegisti post: 39053745 .!.:Endişelerinizin arasında evi terk eden taraf olmak istememeniz mi var?
Kızınızla kocası boşanma konusuna değinmişler mi?
Damadınızın boşanmaya karşı tutumu nedir?
Anlaşarak boşanma yolunu seçme olanakları olabilir mi?
Zorlu bir süreç elbette ama zaman içinde herşey rayına oturacak.
Dilerim Allah yardımcınız olsun ve kızınızla torununuzla birlikte güzel günler görün.
çok teşekkür ederim istediğim bilgilerin hepsini hemen hemen öğrendim bakalım hayırlısıylaMaddi durumu olmayan vatandaşlara gerekli ve yeterli araştırmayı yaparak baro avukat atayacaktır. Bağlı bulunduğunuz şehrin barosuna başvurarak boşanma davası için adli yardım talebinde bulunabilirsiniz. Adli yardım talebiniz kabul edildiğinde ücretsiz bir avukat sizi temsil etmek üzere atanacaktır. Davanız da adli müzaheret talebiyle açılacağından harç da ödemeden açabilirsiniz. Ama harç mahkemenin takdirine bağlı olduğundan harç ödemeniz gerekebilir. Kızınız boşanma davası için evliliği ile ilgili sorunları ufak tefek şeyleri bile dilekçesine yazsın. Kocanın kötü özelliklerini ve evliliğin temelinden sarsıldığını ispatlamak için tanıklar çok önemlidir. Aile içinden de olmak üzere konu komşu tanıkları yazsın. Delil ve tanık listesi süresinde ve bir kez verilebilir. Çocuk 7 yaşından küçük olduğunda anne bakım ve şefkatine muhtaç olduğundan anneye verilecektir. Burada anladığım kadarıyla kızınıza sadeve evi terk etti kusuru atfedilebilir. Ama unutmayın evi fiilen terk etmek zorunda kalan değil terk etmeye sebep olan taraf terk etmiş sayılır. Ancak bu yönde, dört ay içinde eve dön yoksa evi terk etmiş sayılacaksın ihtarnamesi tarafınıza ulaşırsa gereğini yerine getirin veyahut neden dönemeyeceğinizi yine ihtarla bildirin. Sonuç olarak, hukukumuz şekle bağlı olduğundan tek başına dava yürütmek zor olacağından avukat yardımıyla davanızı açın ve yürütün.
Biz kızımın her zaman arkasındayız fakat o bize bir şey söylemeden bilmeden hayatına karışmayacak kadarda anlayışlıyız fakat hep üzüldük yıprandık ailece onun yaşadığı hayatı gördükçe şimdi allaha şükür kendine döndü zor bir süreç başlıyor allahım inşallah hayırlısıyla atlatır kızımteşekkür ederim narciceği
Evet uzun zamandır konu açmadım haklısın başlık var konu yok ..Benim kızım 5 yıllık evli 4 yaşında bir çocuğu var evlendiğinden beri gün yüzü görmedi desem az bile olur saygı yok değer yok hakaret var alkol var ve peşini bırakmaz çocuğunu göstermez korkusuyla bu kadar dayandı kararını verdi şu an fakat nasıl olacak nereden başlanacak internetten araştırdığıma göre hiç bir sosyal güvencesi olmadığı için baro avukat atıyormuş başından boşanma geçmiş yada bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler..
hepinize teşekkür ederim evet haklısınız çok zormuş her gün stres içindeyim telefonlarımız surekli çalıyor torunumu konuşturmayı denedik küçüçük cocuğa neler neler söyledi biz torunuma anlamasın diye nasıl dikkat ederken babası seni benden alamazlar oğlum sen benim oğlumsun seni kimseye bırakmam merak etme alıcam seni daha neler neler..nasıl olacak bilmiyorm hiç iyi değilim daha neler yaşaycaz sonuçlanması ne kadar sürecek bilmiyorum
Evet canım hatırladınız sizin tesellilelerinizle atlatmıştım o günleri fakat kızıma her gittiğimde yaşadığı hayatı görünce icim acıyor 1 saatten fazla yaşadığı yerle aramız eve varana kadar ağlayarak gelirdim bu hiç değişmezdi fakat şimdi daha neler varmış bizim bilmediğimiz allaha şükür kararını verdi o karar vermeden biz bir şey yapamıyordukSanırım sizin kızınız bu adama kaçmıştı sizde epey üzülmüştünüz ve biz hep teselli vermiştik
sagol arkadaşım insallah fakat zor olacak belli hiç bir şahit yok bir kişi var oda bir olaya sadece o kadararkadaşım çok üzüldüm inan...bu yollardan geçmiş biri olarak kolaylıklar diliyorum...
Teyzecim keskin sirke küpüne zarar. Siz hiiiç merak etmeyin allah o damadınızı da kuzuya çevirir işleri de öyle bi yoluna koyar kolaylaştırır ki. Yalnız lütfen kararlı ve korkusuz olun. Kızınızın yanında çok dik durun. O da sizden aldığı güvenle kararının arkasında durabilsin. Bu karar verilmiş mi tamam! Gidin yanınıza söyle hatrı sayılır, mümkünse ağzı laf yapan, bileğine güvenen göstermelik bi abi dayı neyse alıp, kızınızı aldığınız gibi çıkın gelin. Siz çekindikçe korktukça uyuz köpek bile kurt olur çıka r tepenize. Vekiliniz allah olsun duanızı edin, kendinizi Ona emanet edip yardımını dileyin çıkın. Bu kadar kendi haline bırakmayın durumu. Her içip geldiğinde de polis çağırırsınız, kayıtlara da geçer ayrılık da velayet de kolay olur. Bu kadar insan yaşıyor. Allah istemedikçe hiçbir şey gelmez kulun başına. Dua edicem size, en fazla 1 sene içinde süt liman olucak allahın izniyle hayatınız yeter ki kararlı ve otoriter durun bu süreçte. Damadın çekineceği insanlardan yardım almakta da tereddüt etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?