Kızım korkuyor...

Pinkpumpkin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
392
1.094
28
Kızlar, 2 tane evladım var. Oğlum 8, kızım 6 yaşında. Bundan 3 hafta kadar önce, kuzenlerinin evine gitmişlerdi. Orada oğlum ve yaşıtı olan kuzeni bilgisayarda korkunç oyun oynamışlar. Sonradan baktım oyuna, "eyes" diye bi oyun. Maskeli korkutucu tipler var. Kızım da izlemiş. O günden beri hali tavrı değişti kızımın. Tek başına duramıyor. Başlarda daha hafifti ama son günlerde iyice arttı korkusu. Odasında, banyoda, veya başka odada tek başına kalmak istemiyor. Kapıyı kapatamıyor. Elimi tutmadan uyumuyor. söz dinlemiyor. Çok hırçın ve inatcı davranmaya başladı. Korkuyorum diyor. Bu konu ile ilgili konuşmaya çalıştığım da, o izlediklerini hatırlıyor olacak ki, konuşmak istemiyor. Bu sene 1. Sınıfa başlıcak. Okula gitmek için can atan çocuk. Şimdi gitmek istemediğini söylüyor. Şu bayram bi geçsin, pedagog'a götüreceğim. Dua da okuyorum bi yandan. Ama sizlere de danışmak istedim. Böyle bi durumla karşılaştınız mı? Ne yapmalı? Nasıl davranmalı, tavsiye verirseniz çok memnun olurum. Zira bu durum beni tedirgin etmeye başladı.

Son düzenleme:
Zaten gerekeni yapacakmışsınız, işin uzmanında arayacaksınız çözümü.

Ama kuzenlerimde gördüm, onların çocukluk korkuları, ergenlik dönemi sonuna kadar devam etti, çok farklı pencerelerden çıkarak. Tabi onun için pedegogla görüşülmemişti.

Allah bagislasin. Bence normal davranin birsey yokmus gibi. Korktugu seyi unutunca duzelir. Daha çok küçük. Biz korku filmi izlerken gizli gizli, babam yakalardi. O kan degil ketcap diyordu :D bizde gülüp unutuyorduk

Benim kızım da karlar ülkesinde ki dev kardan adamdan korktu. Tek başına hiç bi odaya gitmiyor özellikle yatak odasına falan. 4 yaşında benim kızım da. Kendisine öyle bişeyin olmadığını gerçek olmadığını anlatıyoruz ama korkuyo yine de. Psikoloğa götürdük her odaya peçete koymamız ve kızımın o peçetelerden getirip bize vermesini istedi. Ödev olarak. İlk başlarda hevesle getiriyordu ama şimdi getirmek istemiyo korkuyorum diyo. Ödül falan kar etmiyo. :-(

Benimkilerde bir ara hayalet zombi vs diye takılmışlardı .çizgi filmlerde bile var maalesef. sürekli anlatıyorum gerçek değil, onlar çizgi film diye. Biraz aştık gibi, ama sizin kız benimkilerden büyük , ve daha çok etkilenmiş. Karşınıza alın dertleşin konusun bence, birde çocuk psikoloğu görsün halledemezseniz

Bence küçükken yaşamışsınız gibi "Biliyor musun ben küçükken tvde şöyle şöyle bir şeyler izlemiştim çok korkmuştum ama sonra meğer onlar gerçek değilmiş aslında şöyle şöyle bir şeymiş" diye olayın iç yüzünü anlatabilirsiniz. Hem de gülümseyerek anlatırsanız komik bir anı gibi o da kendi yaşadığı ile ilişki kurup size yaşadıklarını anlatmak isteyecektir.

Anlattım gerçek olmadığını ama anlamadı malesef. Devam etti korkuları. İzlediği ve korktuğu şey ile ilgili konuşmaya çalıştığım da ağlıyor. :( çok etkilenmiş...

Anlattım gerçek olmadığını ama anlamadı malesef. Devam etti korkuları. İzlediği ve korktuğu şey ile ilgili konuşmaya çalıştığım da ağlıyor. :KK43: çok etkilenmiş...
O yaştaki çocuklar için direkt gerçek değil demek yerine yukarıda da dediğim gibi kendi yaşantınızdan örnekler verip bağ kurmasını sağlamak daha faydalı olacaktır. Hem kendini yalnız hissetmez hem de onun size karşı açılmasını sağlarsınız.

pedagoga gidene kadar kendini güvende hissetmesini sağlayın. Korktuğunu fark ettiğinizde hemen ne istiyorsa yapın ki korkusu büyümesin. Elinizi tutmak istiyorsa tutsun. Yalnız bırakmayın, yalnız yatırmayın. Daha sonra pedagog yardımcı olacaktır.

Baktim simdi oyuna. Horror gamemis. Kuzeni 16 yasindan buyukmude actida oynadi? Cok sinir oluyorum anne babalarin boyle yas sinirina bakmadan bilincsizce oyun oynatmalarina.

Artik olan oldu. Oyunun aslinda aciklamasi zor degil. Maske yapmislar. Boyali maske. Ben olsam " biliyomsunuz cocuklar ben bi film gormustum. Yuzlerine boya yapmislardi. Korkmustum ama sonra nasil yaptiklarini gorduk ve cok komikti" diyin.
Makyaj asamasini gosterin youtubedan.
Yada siz yuz boyamayla aynada cocugunuza gosterere asamali olarak boyayin yuzunu.

Cocuklarinizin ne izledigine lutfen lutfennn dikkat edin..yalniz basina gerekirse yollamayin yanindaysaniz tv karsina atip gitmeyin.soyut kavramlar donemindeler ve anlamlandiramiyorlar.7 yasinda camiide cin peri hikayeleri yuzunden 27 yasimda hala odadan odaya kosuyorum !! dini de kendiniz ogretin! kac ay yegenim geliyorlar diye ciglik atti.yani yuksek sesle bile konusmamak lazim.keske kontrolunuz altinda olsaymis.okul basladiginda hafifler dilerim

Korkunç maske tarzı bişey bulup kızınıza ve kendinize takıp çıkarsanız o oyundakilerin de böyle olduğunu anlatsanız.
Sonra maskeyi birlikte makasla kesersiniz.
Ya da boyayarak komik hale getirirsiniz.
Böylece korkusuyla yüzleşmiş ve üstesinden geldiğini görmüş olur.

Hayatta hep korkacağı korkuyla yüzleşeceği durumlar olacaktır önemli olan burada yüzleşmeyi öğretmek korku bir savunma mekanizmasıdır insanı korur ve kollar yani kötü birşey değildir
Yapmanız gereken yüzleşmeyi üstesinden gelmeyi öğretmek

oyunu bulup açın birlikte oynayın sürekli görürse yüzleşir ve korkusu azalır.. hemde netten korku makyajlarını açın .. gerçek olmadıgını anlayacaktır

Neredeyse aynısını yaşadık
Ne dediysek naptıysak ikna edemedik
Pedogoga götürdüm tek seferde geçti
Öyle ki pedogogda o ağladı ben ağladım

Bize önerilen ; internetten bu oyunların nasıl yapıldığına , korkunç makyaj yapımına falan bakmak incelemekti.

Hatta korktuğu karakterin kostümünü giymiştik evde foto çekip eğlenmiştik.
Bizim kız 5. Sınıfa gidiyordu tabi
Sizinki daha küçük belki başka bir önerisi olur doktorun
Aynı böyle bir bayram ertesiydi zor beklemiştik randevu tarihini

Başlarda bu kadar ciddiye almamıştım sonra çok pişman oldum
Korku az buz birşey değil
Hiç yalnız bırakmayın çözene kadar
Geçmiş olsun

Kızlar, 2 tane evladım var. Oğlum 8, kızım 6 yaşında. Bundan 3 hafta kadar önce, kuzenlerinin evine gitmişlerdi. Orada oğlum ve yaşıtı olan kuzeni bilgisayarda korkunç oyun oynamışlar. Sonradan baktım oyuna, "eyes" diye bi oyun. Maskeli korkutucu tipler var. Kızım da izlemiş. O günden beri hali tavrı değişti kızımın. Tek başına duramıyor. Başlarda daha hafifti ama son günlerde iyice arttı korkusu. Odasında, banyoda, veya başka odada tek başına kalmak istemiyor. Kapıyı kapatamıyor. Elimi tutmadan uyumuyor. söz dinlemiyor. Çok hırçın ve inatcı davranmaya başladı. Korkuyorum diyor. Bu konu ile ilgili konuşmaya çalıştığım da, o izlediklerini hatırlıyor olacak ki, konuşmak istemiyor. Bu sene 1. Sınıfa başlıcak. Okula gitmek için can atan çocuk. Şimdi gitmek istemediğini söylüyor. Şu bayram bi geçsin, pedagog'a götüreceğim. Dua da okuyorum bi yandan. Ama sizlere de danışmak istedim. Böyle bi durumla karşılaştınız mı? Ne yapmalı? Nasıl davranmalı, tavsiye verirseniz çok memnun olurum. Zira bu durum beni tedirgin etmeye başladı.

Beni de bi şekilde birileri korkutmuştu ilkokuldaydım. (Hafızamdan silmişim, olayı hatırlamıyorum) 1 yıl boyunca vc ye girememiştim. Sonra kendiliğinden geçti gitti. İnsan gerçek olmadığını bildiği halde ürperiyor. İçten içten korkuyordum. İnşallah kızın kısa sürede atlatır. Hiç olmadı Prof. Destek aldır

Hepinize tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Netten korku makyajının nasıl yapıldığını izlettim.. Anlattım. Korkarak izledi. Ağladı. Bende kapattım :( nasıl yapıldığını gerçek olmadığını anladım ama Bi daha izletme dedi. O korktuğu karakteri görse çok kötü tepki verir.. İnş çabuk ve kolay atlatırız

Back
X