kızım mı? düşmanım mı ? anlamadım

peptyy

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
358
13
643
17 yaşındaki kızım beni depresyona soktu iyi davranıyorum olmuyor , her derdini dinliyorum olmuyor kızıyorum küsüyorum umurunda ile olmuyor ergenlik diyeceksiniz belki ama hiç bir davranış biçimi ile uzlaşamıyorum kendisiyle sanki o ingiltere kraliçesi bizde hizmetkarlarıyız oğlumu da aynı şartlarla büyüttüm ama biri kuzey biri güney onun aklı başına gelene kadar benim kalan aklım da gidecekmafoldumbenbenneyaptımki

Ergenlik dönemini her birey farklı atlatıyor.
Tıpkı kardeşimle ben gibi.Ben ne kadar ılımlı,azla yetinen biri olduysam kardeşim tam aksine hiçbir şeyden memnun olmayan,ak dediğimize kara diyen bir insan.
İkimizi de aynı anne yetiştirdi ama gelin görün ki çok farklıyız.
Annem resmen sinir hastası oldu ne yaptıysa nasıl davrandıysa ulaşamadı ona.
Karşısındaki annesi değil azılı düşmanı.Bekliyoruz olgunlaşmasını.
Yardımcı olmayı çok isterdim zira kendimize bile faydamız dokunmuyor bu konuda.Ancak örnek teşkil edebilirim size.

bir psikologdan yardım alın bence. en azından siz sinir krizlerine girmezsiniz :1hug:

Onun yaşlarında hepimiz aynı sorunları yaşadık. Normaldir deyip kulak arkası edilmemeli tabiki.

Profesyonel yardım almayı kabul ederse bir doktora götürün bence,hem sizin için hem de onun bu

dönemi daha rahat geçirmesi açısından faydalı olur.

Ona şimdi nasıl davransanızda sizin kıymetiniz anlamıycaktır.Tam cocukluktan gençkızlığa adım attığı kendini tanıdığı bir yaş 17 özenti kişiliğinin gelişmesi bence pskoloğa hemen basvurmayın ters etki yapabilir ve emininm gitmek istemeyecektir.Bence siz gidip bi danışın çoğu şeyede özentisi olduğu için alttan alıp yapmak istediği size mantıklı gelmeyen şeylere kesinlikle izin vermeyin.Belki size aşırı tepkiler vericektir ama sabır en büyük erdem ileride katkılarını görürsünüz.Hımm ayrıca onu etkileyecek bi konusmada yapabilirsiniz neden böyle davrandığını ona sizden baska kimsenin yakın olamayacağını vs.bunun gibi şeyleri katarak konusabilir sonrada düşünmesi için rahat bırakabilirsiniz en önemliside kesinlikle eleştirmeyin sizden daha fazla uzaklaşır umarım sorununuz en kısa zamanda çözüme kavusur sağlıcakla kalın..

Bencede pskljik destek alın belkide derdinin ne oldğunu uzmandan öğrenebilrsiniz..
Bu zamanlarda bazı yaşıtlarının yaşadıkları şartlarda yaşamak onların oldğu kdr özgür olmak isteyebilr..
Ama istediği için buna müsade ediceksiniz anlamına gelmez..
Uzmandan yardım almanız en mantıklı çözüm olarak görünüyor şimdilik..
Allah yardımcınız olsun..

Offf 17 yaş... en korktuğum dönem benim daha çok vakit var ama şimdiden ergenlik triplerini düşünüyorum, ona ulaşamıyorum diyorsunuz bence de psikolojik destek alın, belki size anlatmadıklarını bir psikoloğa daha rahat anlatır, Allah kolaylık versin

Allah yardimcin olsun canim.Bir ablayla tanismistim ve depresyon haplariyla yasiyordu.Nedeni 3 cocugun ergenlikten biraktigi izlermis.

Bakalim bende nasil olacak.Kizim sanki sakin bir ergenlik gecirecek ama oglum beni öldürecek gibime geliyor.

aynı şekilde yetişseler bile her çocuk aynı olmuyor.

bence öncelikle siz iyi bir psikolog ile görüşün, uzman görüşü size daha faydalı olacaktır. kızınızla iletişim kurmanızda daha etkili yollar öğrenirsiniz. ayrıca bilmeden yaptığınız hatalar varsa, onları düzeltme imkanınız olur. sorun sadece kızınızdan kaynaklansa bile, kendi ruh sağlığınızı bozmazsınız.

ikna edebilirseniz kızınızın da uzmanla görüşmesi iyi olur. ne kadar erken giderse o kadar iyi...
boş yere çevresindekileri bu kadar kırmaz en azından.

annemin etrafındaki daha genç annelere söylediği bir söz var, sizinle paylaşmak istiyorum
"bu sene yaptığını seneye yapmayacak, sabırlı ol" der hep.. 17 yaşımı geçeli 7 yıl oldu, belki annemin tecrübesi sizde işe yarar... kızınızın hep böyle kalcağını sanıp onun üzerine çok gitmeyin yani..

kuzenimde ayni durumda 17 yas sendromu bu .. ama hata sadece kuzenimde degil teyzem cok iyi bir annedir ama iyi bi es degil yani kayinvalide problemleri yuzunden surekli enistemle kavgalilar hatta enistem baska bi sehirde calisiyor sirktei var 2,3 ayda bi hafta sonu ancak geliyor eve cocuklarin sorumlulugu teyzemde enistem maddi yonden hic bi seyi eksik etmesede manevi yonden cocuklar babadan yoksun ..

teyzem bu problemler yuzunden surekli bunalim takilan bi tip oldu ... konustugum zaman kuzenim annemin kendine bile hayri yok bana nasil olcak diyor ... kendi problemlerini halledememis senelerdir benimkilerine nasil guc yetirecek diyor .. evde surekli problemden biktim annem dert yanar babam bagirir cagirir olan bize oldu ortada ama kimse farkinda degil diyor .. ve ne kadar akli basinda bi cocuk olsada gece yarilarina kadar eve gelmiyo arkadaslarina takiliyo daha bu yasta sigara ictigini itiraf etti ...
yani ergen bi genci maddi yonden ne kadar tatmin etsenizde manevi bosluk daha buyuk sorunlara yola ciyor
anne bakildiginda iyi bi anne baba desen hakeza ama ikisinin arasindaki problemler bile cocuklari etkilemeye yetiyor ..

üzerine gidip küsmeyin. çünkü annem beni çekemiyor annem beni kıskanıyor. benimle rekabet ediyor şeklinde bir düşünce aklında şekillenir. onu başkalarının yanında rencide etmeyin. konuşarak çözümlemeye çalışın. sizi çok bunalttığında bunu açıkça söyleyin kızım çok üzerime geliyorsun sen böyle yaptıkça üzülüyorum ne yaparsam beni anlarsın gibi ılımlı yaklaşımlarda bulunun. biraz zaman geçince elbette düzelecek.

Kızım mı düşmanım mı demişsiniz ya ne bileyim düşman kızınız için biraz ağır bir kelime değil mi?
Onun da sizin için bu yakıştırmayı yaptığını düşünsenize???

Allah kolaylık versın bu ergen dönem cıdden hassasıyetle yaklasılması gereken bı donem.Ama sız ustesınden gelemedıgınızı dusunuyorsanız yardım almakda fayda var.

canim ergenlik caginda boyle olur ben annemle ne tartismalar yasadim neler hastanede yatti ziyaretine zorla gittim ama simdi hamileyim diyorumki bende cekicem hani sonra cok pisman oldum ama 17 yas civarlari farkli sabret ustune gitme ama kontrollerinide yap basini bos birakma hamileyim bende biliyorum ilk 15 yil annem dicek bir akc yil nefret etcek sonra normlae donucek allah yardimcin olsun ustune gitme zorlastirma sakin ol .

bende herkes gibi ergenlik diyeceğim malesef şöle özetliyim benimde 17 yaşında bir kardeşim var ben evliim ve onlardan uzakda yaşıorum geçen konuşurken birden ağlamaya başladı annem sana davrandığı gibi bana davranmıor beni sevmior seni çok seviodu arkandan nekadar ağladı ama ben gitsem ağlamaz falan nie dedim hiçbirşeyimle ilgilenmior mesela dedim işte dün çarşıya çıkmıştık anne bak şu nekadar güzel bir çanta dedim dönüp bakmadı bile yani o yaşlarda herşeyi dert edioruz sanırım etrafımızdaki tek kadında anne olunca onu düşman edinioruz kendmize hatırlıorumda bende annemin üvey olduğunu düşünüordum ozamanlar ama şimdi ben annem için annemde benim için canını verir hiç merak etmeyin düzelecektir zamanla ve anne olunca size daha çok bağlanıcaktır ama 2 sene sabretmeniz lazım

insan annesini üzmeye , kırmaya kıyamaz. bende 18 yaşındayım ama bu güne kadar ne kadar sinirli olduysam da anneme kolay kolay bağırmam. hatta bağırmam. sesim biraz yükselse hemen gönlünü alırım. belki biraz da yapı meselesidir. siz gene de çok üstüne gitmeyin... ama bazı arkadaşlarımdan da görüyorum kii yanlış kişilerle arkadaşlık ediyolar ve bu yüzden daha da agresif oluyolar. suçlu hissettiklerinden midir nedir bilemiyorum ailesine karşı daha tahammülsüz, agresif oluyorlar... siz gene de dikkat edin, arkadaş ortamını bilmiyorsanız biraz araştırın derim... çook önemli arkadaşlar çünkü...

bende 18 yasindayim annemi ailemi cok seviyorum onalrdan ayri kalamayacigimi bildigim icin onlarla yurt disina geldim okulumu birakipta sonra devam ederim diye cokda sevsem yinede cok kizdiriyorum onlari annem de bizim yüzümüzden hep rahatsz biliyorum mide agrisinin bile sebebi biziz belki önceden babama bisi diyemedum simdi ona bile kiziyorum sesimi yükseltiyorum acikcasi ama ergenlikmi yada neden bilmiyorum hic bir sorunum da yok sadece türkiyeyi cok özledim ama cok aksi bir kizim bence kizinizn yaptigi hatalara göz yummayn ama onlan iyi anlasn cünkü benim annemde ayni sizin gibi benmle konusr dertlesrz ama bazen bi sorun yokken bile bisiyi söyledgmde 2.kez takrr ettriyo anlamdgndan ve bende hemen kiziyorum bagriyrm babam da bana kiziyo busefer hep beraber .yani bence kiznizla vakit gecrn onn yasinda gibi davrnn onn alcagi seyleri begenmssnzde o begnnce begenmis gibi yapn ona taraf gidin ha yine aynisysa bu sefer bilemiycem bi danismana gitmeyn bence aksi olur cok yakin deneyimli biriyle sohbet edermis gibi yapin konusunkendimden biliyorum ben böylwe isterdim belki bi faydasi olur sonucta yasit sayilirz kizinizla düsünceler hep ayni olur emin olun sizi kirmak istemiyordur o

23 yaşındayım 6yıl öncede olsa hatırlıyorum.kesinlikle ergenlik ne yapsanız olmaz o yüzden bi süre hiç üzerine gtmeyip iyi davranın ve onu anladığınzı bu evrenin zor olduğunu bildiğinizden bahsedin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…