• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım özet çıkaramıyor

girlinred

Ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
17.333
34.132
798
Bu akşam beni çileden çıkaran bir sorun çözüm bulsun istiyorum. Lütfen konum taşınacaksa ağırdan alın ki buraya yazdığını bildiğim sınıf öğretmeni üyelerden yardım alabileyim… Çünkü artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 7 yaşındaki kızım ilkokul 2. sınıfta. Öğretmeni yazdan beri kitap özeti ödevleri veriyor. Benimki kitabı okuyup kapatınca aklımda bir şey kalmadı diyor. Özet olayını gözünde çok büyütüyor, birkaç cümleyle yetinmeyi yanlış sanıyor. Kitabı yarım yarım okutmak gibi çeşitli yöntemler denedim ama ilerleme kaydedemedim. Ne yapabilirim ??

O yaş için özet zor bence, oğlum ya aklımda bir şey kalmadı derdi veya tüm ayrıntıyı yazmaya kalkardı.

Okuduğunu özetle deyince 3.sınıf dahil anlatamadı, 2 sayfada bir özetleterek alıştırdım.

Bizim sipa yumusak g yerine y yaziyor hala. Cok zorlama bence değerli yazmak yerine deyerli yaziyor. Bu 5. Sinif birde

Aynı yaşta ikizlerim var. Hiç özet çıkarmadık. Sadece kitapların sınavları var onları yapıyoruz. Anlat desem çok kısa anlatılıyorlar ama soru sorunca söylüyorlar. Tabiki ilk okumada değil en az iki kere okuyorlar.

Siz sınıf Öğretmeni değil miydiniz?

Özet için, yaşadığı çok normal.. Zaten yeni yeni yapıyorlardır zamanla anlayıp yapacaktır..

Biraz oyunlaştırsanız kitabı hatta kitabı o okusun sonra arkasından siz sesli bir şekilde okuyun birlikte eşiniz de katılsın kitapta ki hikayenin dramasını yapın.

Her akşam bu olayı tekrarlayıp. Dramadan sonra yaptıklarınızı yazmasını söyleyin. Aklında kaldığı kadarıyla öyle öyle alışacaktır.

Ben bizimkine ilk önce 5 sayfa sonra 10 sayfa diye katlayarak öğrettim aklında ne kalıyorsa onu yaz diye sonra sonra öyle ögrendi
Sabırlı olun mutlaka öğrenecektir çok üstüne gitmeyin yinede
Yeni yeni öğreniyorlar zaten

O yaş için özet zor bence, oğlum ya aklımda bir şey kalmadı derdi veya tüm ayrıntıyı yazmaya kalkardı.

Okuduğunu özetle deyince 3.sınıf dahil anlatamadı, 2 sayfada bir özetleterek alıştırdım.
Evet aynen bunları yapıyor. 2 sayfada bir özetletince özet olmuyor ki, bütün detayları yine sayfalarca yazmış oluyor.

Siz sınıf Öğretmeni değil miydiniz?

Özet için, yaşadığı çok normal.. Zaten yeni yeni yapıyorlardır zamanla anlayıp yapacaktır..

Biraz oyunlaştırsanız kitabı hatta kitabı o okusun sonra arkasından siz sesli bir şekilde okuyun birlikte eşiniz de katılsın kitapta ki hikayenin dramasını yapın.

Her akşam bu olayı tekrarlayıp. Dramadan sonra yaptıklarınızı yazmasını söyleyin. Aklında kaldığı kadarıyla öyle öyle alışacaktır.
İngilizceciyim ben. İyi hoş da bu özet bir hafta sürer böyle.

Ben bizimkine ilk önce 5 sayfa sonra 10 sayfa diye katlayarak öğrettim aklında ne kalıyorsa onu yaz diye sonra sonra öyle ögrendi
Sabırlı olun mutlaka öğrenecektir çok üstüne gitmeyin yinede
Yeni yeni öğreniyorlar zaten
Sabır mı? Kaldırıp camdan atmama ramak kaldı.

Oyy 2.-3. Sınıfımı hatırladım birden. Okumayı 5 yaşımı doldurmadan öğrenmişim. Lakin özet diyince elim ayağım titriyordu. Ayrıntı yazmaktan bitiremiyordum. Bütün kitabı yazıyordum. Sürekli kitabı açıp kopya çekiyordum. Annem aklında kalanı yazsan yeter diyordu yetinemiyprdum. Biraz mükemmeliyetçilil var mı sizin de kızınızda ondan direniyor olabilir.

7 yaşındaki bir çocuk için ağır bir ödev değil mi
Soru sorarak anlatması teşvik edilebilir
Onu yapıyor ama yazmaya gelince ben yanında durayım yardımcı olayım istiyor. Az önce anlattığını kağıda dökemiyor

Sabır mı? Kaldırıp camdan atmama ramak kaldı.
Çok iyi anlıyorum seni inan ki çok zor bizde dikte yaparken çok zorlandık yani şu evin duvarları olsada konuşsa yani
Ama yine de sakin olun olumlu yaklaşın diğer türlü olursa öfke vs daha çok yapamıyorum psikolojine giriyorlar

Bu akşam beni çileden çıkaran bir sorun çözüm bulsun istiyorum. Lütfen konum taşınacaksa ağırdan alın ki buraya yazdığını bildiğim sınıf öğretmeni üyelerden yardım alabileyim… Çünkü artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 7 yaşındaki kızım ilkokul 2. sınıfta. Öğretmeni yazdan beri kitap özeti ödevleri veriyor. Benimki kitabı okuyup kapatınca aklımda bir şey kalmadı diyor. Özet olayını gözünde çok büyütüyor, birkaç cümleyle yetinmeyi yanlış sanıyor. Kitabı yarım yarım okutmak gibi çeşitli yöntemler denedim ama ilerleme kaydedemedim. Ne yapabilirim ??
Lisedeki öğretmenim bunu isterdi okuduğum aklımda kalırdı ama özet çıkaramazdım yıllar sonra kendimde fark ettiğin dikkat eksikliği sorunu

Ilkokulda odev yok diye biliyordum ben, su an 2 yil sonraki halimi dusunup karalar bagladim.

Sınav yok ödev var, keşke sınav da olsa diyorsun veli olunca rahat ol :D

Özet çıkarma işini kızım 9'a girecek yakında, bu sene 4. Sınıfta, geçen sene ikinci dönem çözmüştü. O zamana kadar hep anlattırıyorduk okudukları kitapları. Bence sizin de vaktiniz var biraz daha, sınıfta genel durum nedir?

Back
X