• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizim sadece babasını dinliyor

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Biz bosanali 1 yılı geçti.Ben bulunduğum şehirde yanlizim 9 yaşındaki kızımla birlikte yaşıyorum.Babasu 15 günde bir hafta sonları alıyor.Bir de on beş tatilde bir hafta yazında 15 gün alıyor.Simdi gelelim konuya ben kızımla ne kadar konuşursam konuşayım onu ne kadar uyarırsam uyarayım beni hi dinlemiyor.Sadece babasini dinliyor.Babasinin lafiyla bana ve anneme düşman oldu.Babasinin söylediklerinin dogru olmadigini anlatmaya çalışsamda hiç bir şekilde bana inanmıyor ve beni dinlemiyor.Babasi kardesleriyle yasiyor bu arada.Acaba kızıma ne yapıyorlarda sadece onlari dinleyip onlara inaniyor cok merak ediyorum.Sizce ne olabilir bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.

Babayi az goruyor ve gordugu vakitte muhtemelen kural koyulmuyor, hep sevdigi seyler yapiliyordur, hiç kızılmıyordur.
Bu yuzden oldugunu dusunuyorum. Babasiyla yaşasa ve sizi 15te bir gorse bu sefer de siz kiymetli olurdunuz sizinle de ayni şekilde olurdu.cocuk iste

Evet genelde anneler kuralcı oluyor her konuda. Çocuklarda bundan etkileniyor

Biz bosanali 1 yılı geçti.Ben bulunduğum şehirde yanlizim 9 yaşındaki kızımla birlikte yaşıyorum.Babasu 15 günde bir hafta sonları alıyor.Bir de on beş tatilde bir hafta yazında 15 gün alıyor.Simdi gelelim konuya ben kızımla ne kadar konuşursam konuşayım onu ne kadar uyarırsam uyarayım beni hi dinlemiyor.Sadece babasini dinliyor.Babasinin lafiyla bana ve anneme düşman oldu.Babasinin söylediklerinin dogru olmadigini anlatmaya çalışsamda hiç bir şekilde bana inanmıyor ve beni dinlemiyor.Babasi kardesleriyle yasiyor bu arada.Acaba kızıma ne yapıyorlarda sadece onlari dinleyip onlara inaniyor cok merak ediyorum.Sizce ne olabilir bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.
Kızlar babaya düşkün oluyor.Hep bir ağızdan dolduruyorlardır çocuğu.Onları daha az gördüğü için onlar daha cazip geliyor tabi.Biraz uzun kalsın o zaman anlar kıymetinizi

Kız çocukları genelde babacıldır, babalarına aşık büyürler, onlar ne dese doğrudur sorgulamalar, kısaca kız çocuklarının babaları onların kahramanlarıdır.

Ben ve ablam da annemin dediklerine omuz silkeriz , babamın kısık sesle söylediği şeyi bile mutlaka yaparız. Babaci kızlar için normal seyler.
Sizdeki tek sorun, kızın babasinin kötü bir insan olması ve kızını olumsuz bir şekilde doldurması...
Bir de tüm sorumluluk sizde,babada sadece keyif gırgır...bu duruma son vermeye çalışın,babaya bazı sorumluluklar yığın bence. Sizdeki sorumluluk azalinca biraz daha rahat bir anne olursunuz. Belki biraz denge olur aranızda
Çok mantıksız cunku, haftaici ders zamanı sizde. İnsan çocuğuyla haftaici ne yapar ki? Zorla erken uyandır,okula yolla, yorgun argın işten gelin - yemek bilmemne telaşına kosturun,sonra çocuğa ödev yaptırın... Anne evi öyle,baba evi sorumsuzluk,oyun, cümbüş. Bence haksızlik bu

Babasi diyormuski anneni sadece derslerinle ilgili dinle başka konularda dinleme.O da bunu harfiyen uyguluyor.Ben büyüyünce onu kontrol edemezsem diye çok korkuyorum.Kiz çocuğu sonuçta.
Sizinki en azindan size anlatiyo soluyo babam bole yap dedi diye bana benim esiminde ilk evliliginden kizi var 2 haftada bir aliyo esimde oda sabah 10dan aksam 5 kadar asla babaya yaklasmiyo yaklassa bile baba kendiyi sevdirmeye calisiyo biseler yapiyo oda 1dk anca yaklasiyo ve bazende sen benm babam deilsin diyo belki annesi soluyodur bunlarida kizda yaklasmiyo demedi deyilim icimden cunku ben hoc biseyi deilken benimle zaman gecirmeyi istuyo babayi istemiyo tersliyo babam sen deilsin diyo 🤷‍♀️

Eşinizle cekismeli mi bosandiniz
Çocuğunuz size karşı kullaniyor
Dedikleri gibi guzel zamanlar tatiller babayla geçiyor ona karşı oyuzden sempatik
Siz kuralcı öğretmen modundasiniz onun gözünde

Çekişmeli boşanmadık.Anlasmali ayrıldık.Cok çaresiz kalıyorum bu konuda ne yapacagimi da bilmiyorum.Dedigim gibi ilerisi korkutuyor beni

En iyisi eski eşinizle sakin bir şekilde konuşun. Böyle yaptığı için sadece size değil kızınıza da zarar verdiğini söyleyin

Çekişmeli boşanmadık.Anlasmali ayrıldık.Cok çaresiz kalıyorum bu konuda ne yapacagimi da bilmiyorum.Dedigim gibi ilerisi korkutuyor beni

İlerisi için hiç korkmayın. Siz sevgi bağınızı çok güçlü tutmaya bakın. Doğru yolu bulacaktır kızınız.

Babasi diyormuski anneni sadece derslerinle ilgili dinle başka konularda dinleme.O da bunu harfiyen uyguluyor.Ben büyüyünce onu kontrol edemezsem diye çok korkuyorum.Kiz çocuğu sonuçta.
yani icimden gonderin babasini evine 1 ay ozaman anlar diyorum sonra annelik ic gudulerim konu sahibesi dayanamaz 1 ay ayri kalmaya diyor bilemedim.

kisa zaman babasiyla birlikte oldugu icin kural koyduklarini sanmiyorum. her dedigi yapiliyor olabilir. her istedigini yiyor, istedigi saatte uyuyor olabilir. bol bol aliniyordur istedikleri de.. sizi otoriter goruyor ona sevgiyle yaklasiyor olabilir. buyudukce anlar egriyi dogruyu. fazla uzerine gitmeyin ters tepebilir. siz ne yaparsa yapsin kucak acin, sevgi dolu olun. elestirmeyin babasini da..

Eski es sizi huzursuz etmeye calisiyor belli ,sakince konusun istiyorsa verin cocugu ,ikiside dersini almis olsun,
Yada avukat kanaliyla kamu pedagogu kizinizla konussun baba uyari alsin,

Bence konuşun adamla
Böyle saçmalıklarla çocuğun kafayı doldurmamasını yoksa velayeti alacağınızı söyleyin. Kararlı konuşun. Yaptığı çok büyük şerefsizlik

Babası yaptığı hiç bir şeyi kabul etmiyor.Al çocuğu sende kalsın diyorum kabul etmiyor.
Valla yerinizde olsam kızıma madem benim değil babanın sözünü dinlemek istiyorsun o zaman onunla yaşayabilirsin deyin. Küçük değil o kadar gitsin bi uzun kalsın bakalım öyle iki gün kalmaya benziyor mu. Babası da madem baba kabul edecek eşek gibi. Siz annesiyseniz o da babası.

Back
X