Kızım, scooter ve bisiklet SÜREMİYOR!

Alma bence.
Konuş bisikletini sürmezsen almam de.
Belkide sadece herşeyi olsun istiyor.

Kendi istediği için alındı bunlar ve her gün ısrarla deniyor. 2 yaşından beri. Şimdi de paten ve kaykay istiyor. Süremiyor diye almıyorum. Almalı mıyım sizce?
Aslinda hepsi "denge" uzerine oyuncaklar, cok dusen bir cocuk mudur?

Tam olarak bunu kast ediyorum evet, hem ilgisi var hem her gün deniyor hemde her gün başarısızlıkla sonuçlanıyor. Doktora götürebilirim evet ama hangi bölüm bu konuya bakar bilmiyorum açıkcası.

Aslinda hepsi "denge" uzerine oyuncaklar, cok dusen bir cocuk mudur?
Pek sayılmaz, asgari düzeyde. Belki haftada toplam 3 kere falan anca düşüyordur. Fakat bazı günler diğer günlere kıyasla üst üste çok sık düştüğü oluyor. Bunun dışında çok dikkatli ve temkinli davranan bir çocuk. Hiç bir şeye merak dahi etse çok ani davranmaz. Etrafını güzelce kontrol eder ve ona göre tehlikeli durum yoksa harekete geçer.

Benim oğlum da binemiyor. 4 yaş 2 aylık. Biraz koordinasyon bozukluğu var gibi tam denge kuramıyor. Yürümeye başladığından beri sürekli düşer. Hiperaktivite gibi belirtiler de var. Çok bhızlı. Sabırsız. Sakar. Mesela eli ve ayağını aynı anda koordine edemiyor. 1.5 sene ergoterapiye gittik dengesizliği ve hızlı hareketleri için. Bu arada oldukça güçlü oğlum. Bitirdik şu an artık gitmiyoruz. Biraz zamana bırakın ve bol bol çalışın bisiklet scooter için dediler. Akşamları babasıyla scooter sürüyorlar. Şu an ayaklarıyla ittirmeyi biraz biraz öğrendi ama sağ sol yapamıyor. Bisiklet hiç yok pedal basmıyor :)

Motor becerilerinden kaynaklı. Jimnastik basketbol koşma v.b etkinlerde yapın

Cesaret edemiyor olma ihtimali var mı? Temkini elden bırakmama gibi bir şey?
Ben kullanamam mesela cesaretim yok ilginç bir şekilde bisikletten korkarım, düşüp yuvarlandıktan sonra da komple kapattım o defteri. Ama ATV kullanırım.

kızım 4 yaşında ve o da scooter süremiyor, bisiklette sürmeye pek istekli değil. Çeşitli sebepleri var bence en başta ilgisi yoktur başka şeyleri seviyordur. Mesela bizim sebebimiz yaşadığımız yer asla uygun geldik ikisini de kullanmaya ve kendini geliştiremedi sevemedi, o imkanı bulamadı. Bu yüzden bu durumda bir eksiklik aramıyorum siz de aramayın. Çok basit olarak sevmiyordur.

32 yaşındayım bisiklet hala süremem ama çok güzel paten kayarım :) korkulacak bir şey olduğunu hiç sanmıyorum

Benim kızların büyürken scooter yoktu yada bukadar alinabilir değildi bilmiyorum. Fakat bisiklet aldım 4 teker sürdüler .2 teker bilmiyorlar şuanda 13ve 16 yaşında . Fakat 6-7 yaşlarında paten istediler paten kaydilar, buz patenide yaptilar .
Bisikleti çevirmeyi öğretmek için bir video görmüştüm. Yanlaardaki tekerlerin altına kitap koyup durduğu yerde evde bisiklet sürmeyi ogretenilirisniz diyordu. Güzel bir yöntem evde spor bisikleti gibi . Ayrıca cocugunzuun kaba motor becerileri yerindeyse yani iki ayak ziplayip tek başına merdiven çıkıyorsa tek ayak ziplayarak ilerliyor ve durabiliyorsa çokta takmayın . İlerde ilgisi olursa becerir ki ben kucuklugumde arkadaslardan bisiklet isteyip kendi kendime öğrenmiş bisikleti 10 lu yaslarimda gazeteden kuponla biriktirip alabilmistim. Okadar kıymetli olmustuki. Belkide al diyip hemen almanız heveslenmesini engelliyor.

Ergoterapiye ne zaman gittiniz ve hangi belirtilerle gittiniz ya? Benim kız 16 aylık, dengesiz hareket ediyor çünkü hızlı. Normal yürümesi hiç yok sürekli koşar halde. Sağa sola bakmadan her yere bodoslama giriyor valla dışarda çok zorlanıyorum tasma aldım sırf bunun için düşmesi çok aşırı değil ama hızlı hareket ettiği için özellikle sokakta çukurları tumsekleri görmüyor ve düşüyor yani doğal olarak. Hangi aşamada neye dikkat etmemiz lazım bu durumda

ben 18 aylık orman okuluna başlatmıştım. Sürekli düşüyordu. Öncesinde de düşüyordu ama daha küçük zaten 18aya kadar zaten yürüyemebilirdi bile diye umursamadım ben.
İşte anneler falan sürekli yok ayakkabısı kötü yok ayakkabıyı çıkar yok büyük giydirdin yok küçük giydirdin dedikçe sinir olup iyice görmezden geldim.
18. Ayda orman okulundaki eğitmen farketti biraz uyardı. Sürekli ayağı takılıyordu. Ona da dha çok küçük dedim.
2 yaş civarı kadın dedi ki odaklanamıyor bu çocuk, çok kaçıyor parmak ucu yürüyor çok hızlı ve düşmesi düzelmiyor. Ergoterapi dedi.
Doktorumuza sordum para tuzağı çocuğun bir şeyi yok gitmeyin dedi scooter alın dedi doktorumuz.
Scooter aldık binemiyor kaldırdım. 3-5 ay sonra denerim dedim. Hala binemiyor
2.5 yaşa doğru kreşe başladık.bu Arada hala sürekli düşüyor.
Orman eğitmeni hala ergoterapi diyor.
Kreş öğretmeni başladıktan 3 gün sonra dedi ergoterapi diye.
Öyle başlattım.
Yani açıkçası ben de hep çevreden uyarıldım. Uyarılmasam kendim normalleştirirdim.
2.5 yaşta tam ergoterapi başladık. 4 yaş doğumgünüyle birlikte mezun olduk
Çok faydasını gördüm açıkçası normalleştirdiğim çok fazla sorun düzeldi. Düşme düzeldi. Sakinleşti. Bu arada büyüdü kreş etkisi vs onların da etkisi var tabi.
Scooter hala çözülemedi. Ergoterapist koordinasyon bozukluğu var ara ara desteklemeye devam edeceğiz spor yapacak dedi. Tam düzelmez biraz beceriksiz sakar bir tip olur dedi.
Öyle yüzmeye başladık. Ama o konuda da çok becerikli değil. Yavaş ilerliyor yüzme hocası da çok kuvvetli bacakları var ama kullanamıyor dedi.
Valla elimden geleni yapıyorum olduğu kadar işte böyle bizde durumlar bayağı uzun yazdım ama

Sizinki daha çok ufak ben olsam bu tecrübemle 2-3 ay daha bekler sonrasında bir fizyoterapiste veya ergoterapiste gözlem için götürürdüm

Elinize sağlık ya uzun uzun anlatmışsınız. Ben de yürümeye başladığından beri gözlemliyorum aslında benim kendi dizlerimdeki problemden sebep odagim orada, istemsiz gözlemliyorum. Hani evdeyken normal yürümesi de var evet ama disardayken sürekli koşma modunda olduğu için ve yere sağa sola bakmadan koştuğu için çat çut yerlerdeyiz sebepsiz düşmüyor o yönden icim biraz rahatlıyor ama akranlarina bakıyorum geneli sakin sakin takılıyor benimkinin gotune motor takılı gibi arabasından indirdiğim an yarış başlıyor cocuk doktoruna da sordum hız denge koordinasyonu olustukca düzelir dedi. Bakalım biraz daha gozlemliycez artık tasmasini takip gezdirmeye devam

Benim kizimda sizin anlattiginiz gibi temkinli, tedbirli bir cocuk ama dusuyor o da ancak sizinki biraz fazla gibi sanki, pediatristinize bu cok dusme durumunu anlatmanizi oneririm. Benim kizimi bu belirtilerle norolojiye yonlendirdiler, o da bizi ergoterapiye yonlendirdi. Her ikiside sadece e ayak koordinasyonun gelişmesi gerektigini soyleyerek, fiziksel aktiviteler önerdi.

Ancak siz eger evham yapip abartmiyorsaniz 4 yasindaki bir cocuk icin hafta 2-3 dusus bana biraz fazla geldi, tabi bu benim anne olarak gorusum ve anne olarak doktorumuzla bunu paylastigimda doktorumuzunda bir noroloji gorsun diye yonlendirmesi sonucu kafamda olusan sebep sonuc iliskisi lutfen benim yuzumden daha fazla evham yapmayin ama bu dususleri mutlaka doktorunuza soyleyin.

Goz ve kulak muayenesi oldu mu?

Ha bir de siz kendiniz evhamli, tedbirli "aman dur yapma" diyerek surekli uyaran bir anneyseniz (ben oyleydim) bu da cocugu temkinli yapabiliyor.

Bazı çocuklarda planlama becerisinden kaynaklı motor beceri geriden gelebiliyor. Tembellik, ilgisizlik ve isteksizlik olabilir. Benim oğlum da öyle hala ayaklarıyla ittirir, 5 yaşında.
Bu bi gelişim benzerliği olsa ferek oğlum böyle tam olarak. Boyama çizme pna göre değil ama ver puzzle ı 15 dk da yapsın kalksın yenisini istesin ya da günde 10 kez kitap okutsun. Çok benziyorlar. Bisiklet süremiyor olabilir eşim de binemez süremez mesela

Bilemiyorum açıkcası 1 hafta boyunca 2-3 kez düşmesi beni hiç bir zaman endişelendirmedi ama dediğim gibi bazı günler diğer haftalara kıyasla üst üste 7-8 kez düştüğü oluyor. İşte o zaman endişe duyuyorum ama sonra giydiği kıyafet yada ayakkabı etkisinden olduğunu anlıyorum. Evhamlı bir anne olmadım hiç bir zaman açıkcası. Hatta çok fazla serbest bile bırakıyorum. Maymun gibi her yere tırmanır, atlar, koşar umursamam. Hatta eşim düşücel yapmasın dediği şeyleri bırak düşsün böylelikle yapmaması gerektiğini öğrenir diyip engel olurum. Kirli oluşu yafs kirli şeyler yiyişi bile beni endişelendirmez. Bağışıklık kazanır bırak derim hatta. Çok şükür maşallah son 2 yıldır sağlık ocağına bike götürmem gerekmedi hiç hastalanmadı. Soğuktan bile sakınmam. Galiba o benim çok tersim olacak çok temkinli bir çocuk. Düşme konusu için yinede bi doktora görünmekte fayda var sanırım. Sorun o değilse bile yönlendirir en azından. Mantıklı geldi bana teşekkür ederim

Hevesinden şüphem yok. Sıkıntı da burada zaten hevesi isteği çok fazla hemde her gün dışarı çıkarıp sürmeyi deneyecek kadar 2 yaşından beri. Şu an 4.5 yaşında ve 2.5 senedir her gün denediği halde yarım pedal çeviriyor süremiyor ve scooter hiç ittiremiyor. Her gün uğraşıp yorulup eve geliyoruz sonuç sıfır. Sorun tam olarak burada

Alma bence.
Konuş bisikletini sürmezsen almam de.
Belkide sadece herşeyi olsun istiyor.
Bugün bisiklet sürmeyr çalışmaktan yorulup yanıma oturdu ve paten istedi yine her zaman ki gibi ve aklımda o müthiş yorumunuz belirdi. Çünkü çok mantıklı geldi. Hemen dönüp bisiklet sürmeyi öğrendiği zaman paten alacağımı söyledim. Bakalım inşallah işe yarar ısrarcı olmaya devam etti ama neyse ki ben bir kere hayır dediysem bitmiştir. O yüzden çok uzun süremedi ısrarı, işe yarar umarım ya çok pahalı terapilerdense paten alır ucuz yırtarım

Motor becerilerinden kaynaklı. Jimnastik basketbol koşma v.b etkinlerde yapın
Bunların hiç birine ilgisi yok açıkcası, ilgi alanları daha çok futbol oynamaya çalışmak ve güreş tutmak, boksör gibi dövüşmek. Bu yüzden bi savunma sporuna mı yönlendirsem diye düşünüyordum ama bu onun ne derece ihtiyacını karşılar bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…