Kızım surekli ağlıyor

Qumru_hanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2015
242
34
28
32
Kizim bu ayda iki yaşını dolduracak artik öyle herseye ağlıyor ki dayanacak gibi.degil su istediği zaman ağlıyor mesela bir oyuncağı alamadi ya acaip sinirleniyor belki iki yaş sendromudur bilemem ama özellikle esim işten geldigi zaman daha cok ağlıyor aglamaya daha cok cogaltiyor pazar günleri esimin izin günü olduğu zaman hele tüm gün zehir oluyor ne yapacagimi sasiriyorum esiminde cocuk aglamasina tahammülü yok bide kizim babaannesine gidince iyice eve gelince miz miz oluyor orda babaannesi her dedigini.yapiyor evde azicik istedigi geciksin aglamaya başlıyor ya bu babaanneler niye.acaba halden anlamazlar her dedigini yapma diyorum torunuma birsey deme diye hep kizimi bana karsi cephe aliyor ya o degil de kizim şöyle üç yaşına gelsin budefa ofke nobetleri.gecirerek en cokta ondan korkuyorum ne yapabilirim kizlar bir akıl verin

her istediğini ağlayarak yaptırmaya alışmış
siz de bu davranışı daha da pekiştirmeyin
konuşun babaanneyle
yasak olan şeyleri ağlıyor diye yapmasın izin vermesin
hep beraber tutarlı davranışlar sergilerseniz düzeleceğini düşünüyorum zamanla

her istediğini ağlayarak yaptırmaya alışmış
siz de bu davranışı daha da pekiştirmeyin
konuşun babaanneyle
yasak olan şeyleri ağlıyor diye yapmasın izin vermesin
hep beraber tutarlı davranışlar sergilerseniz düzeleceğini düşünüyorum zamanla
Kac kere dedim yok anlamiyor kadin ya kizim.ilerki.zamaninda.daha cok aglayip krizlere girse ne olacak off ne yapacagimi bilemedim

Canim biraz iki yas sendromu biraz da her istedigini aglatarak yapmaya alismis...

3 yasina girene kadar idare edeceksin.

Babasiyla cok vakit geciremedigi icin babasi evdeyken ona naz yapmak icin daha cok aglama krizi yaratiyor olabilir. Esinde biraz anlayisli olsun cocuk bu aglar eder..

Kelin ilacı olsa başına surermis.. kızım dort buçuk yaşında okula başlayacak belki düzelir diye umut ediyorum..gerçi eskisine oranla baya düzelme var..ama şu gerçek ki büyüklerin tutumu çok etkili..ben bu yuzden çok çektim..ağladığı tutturdugu zaman tepki vermeyip, sakinleşmesini bekleyip sonra konuşmak en etkili yöntem..

Kelin ilacı olsa başına surermis.. kızım dort buçuk yaşında okula başlayacak belki düzelir diye umut ediyorum..gerçi eskisine oranla baya düzelme var..ama şu gerçek ki büyüklerin tutumu çok etkili..ben bu yuzden çok çektim..ağladığı tutturdugu zaman tepki vermeyip, sakinleşmesini bekleyip sonra konuşmak en etkili yöntem..
İşte ağladığı zaman aglama kizim diye hemen dedigini yapiyorlar

İşte ağladığı zaman aglama kizim diye hemen dedigini yapiyorlar
Uğraşmak çok zor bunlarla..benim hayır dediğim biseyi gözümun içine baka baka yapıyorlardı ..işte bunlar insanı delirtiyor.. kötü olmak pahasına dediğimiz olacak ancak, başka şans bırakmıyorlar.. yeni yeni düzelme var babaanne dede de, çünkü onlarda illallah ettiler hehe:KK53:

Uğraşmak çok zor bunlarla..benim hayır dediğim biseyi gözümun içine baka baka yapıyorlardı ..işte bunlar insanı delirtiyor.. kötü olmak pahasına dediğimiz olacak ancak, başka şans bırakmıyorlar.. yeni yeni düzelme var babaanne dede de, çünkü onlarda illallah ettiler hehe:KK53:
Ya ben kızımı düşünüyorum aglama krizlerine girecek diye benim düşündüğüm kadar onlar dusunse ne olacak sanki

babaanneler, ananeler hep aynı.
benimki daha küçük. bakalım ben neler yaşayacağım.
kv, kızının çocuğunun her dediğini yapıyor. beşiği var kullanmıyorlar. biz ordayken kuruldu. biz gittikten sonra kaldırmamışlar belki yatar diye. düşmüş beşikten. ondan sonra yasaklamışlar. ama ananesi dayanamamış bindirmiş.
sonra kucağındaydı. balkondaki masada alüminyum folyada küller vardı. tam kapanmamış. onu sallıyor çocuk. dedim alsanıza elinden ağzına yüzüne kaçacak.. e vermiyor dedi.
benim annemde böyle.
nine olunca insan direk bu yapıya bürünüyor herhal. :)

Dilediği kadar ağlasın, hayır'sa hayır. Ağlamakla tamam'a donmuyor.
Aglamanin sonunda uyuyorlar, uyandıklarında niçin agladikladiklarini bile unutuyorlar.
Döngü kırılıyor elbet, ve ağlamadan anlatmayı deniyorlar.
Net cevabı alınca, biraz üzülüyorlar, hiçbirşey olmamış gibi kaldıkları yerden devam ediyorlar.

Kizim bu ayda iki yaşını dolduracak artik öyle herseye ağlıyor ki dayanacak gibi.degil su istediği zaman ağlıyor mesela bir oyuncağı alamadi ya acaip sinirleniyor belki iki yaş sendromudur bilemem ama özellikle esim işten geldigi zaman daha cok ağlıyor aglamaya daha cok cogaltiyor pazar günleri esimin izin günü olduğu zaman hele tüm gün zehir oluyor ne yapacagimi sasiriyorum esiminde cocuk aglamasina tahammülü yok bide kizim babaannesine gidince iyice eve gelince miz miz oluyor orda babaannesi her dedigini.yapiyor evde azicik istedigi geciksin aglamaya başlıyor ya bu babaanneler niye.acaba halden anlamazlar her dedigini yapma diyorum torunuma birsey deme diye hep kizimi bana karsi cephe aliyor ya o degil de kizim şöyle üç yaşına gelsin budefa ofke nobetleri.gecirerek en cokta ondan korkuyorum ne yapabilirim kizlar bir akıl verin
Ya bahsettiğiniz kişi çocuk bile değil Bebek. Tabi ki ağlayacak 2 yaş sendromudur geçer. Sabırlı olmak zorundasınız. Geçici bir dönem yaşıyorsunuz babaanneler anneanneler her zaman böyledir alttan alın kalp kırmayın. Her çocuğun huysuz bir dönemi olur. Geçicidir panik yapmayın az daha sabır sadece...baktınız olmuyor doktorunuza danışın

Süper dadı da ne yapılması gerektiği çok güzel anlatılıyor. Ağlayarak isteyince seni anlayamıyorum deyip yanında oturup sakinleşip neyi istediğini söylemesini beklemek lazımmış. Benim kızım da 18 aylık. Ağlamaya başlayınca gidip yanında duruyorum sakinleşene kadar sonra bakıyor yanındayım neyi istiyorsa gösteriyor. Hayır o sana göre değil deyip dikkatini başka yöne çekiyorum. Eşinizle oturup beraber süper dadı izleyin. Çok güzel fikir veriyor.

Babaanneyle görüştürmeyin ya da süreyi kısıtlayın. Bir de mümkünse yarım gün kreş. Orada konuşup, koşturup enerjilerini atıyorlar.

Eger esiniz geldiginde daha cok aglamaya basliyorsa esiniz onunla yeteri kadar ilgilenmiyordur yorgun uykusuz hatta moralsiz olabilir ama 2 yasindaki cocuk bunu anlayamaz tek istedigi ilgidir benimde oglun 2.5 yasinda aglama fasli azaldi ama sinir krizlerini anlatmiyim 3 yasa yaklastikca kolaylasir dedim ama oyle olmucagini belli ediyor ustelikte kardesi geliyor
Babaanne konusuna gelince eger ordan gelince isler kotuye gidiyor diyorsaniz babaannesine gondermeyin cok ayip o alistiriyor her dedigini yapiyor demek belkide onun dilinden daha cok anliyor ve daha iyi anlasiyordur birde bu acidan bakin
Dunyaya mutlaka cocugunuzun gozunden bakmaya calisin yere oturun ve o kadar kucukken bu koca dunyada kimsenin sizi anlamadigini yasaklari tehlikeleri henuz idrak edemediginizi ve kendinizide yeterince ifade edemediginizi bir dusunun onun isi daha zor sabirli olun buyuyecek

Canım kızım 4.5 yaşında ve hala öyle. O yaşta da 2 yaş sendromu normal dediler.her yaşın ayrı sendromu var. Her gittiğimiz yerde rezil oluyoruz bir bağırıyor ağlıyor yeminle psikolojimiz bozuldu

Dilediği kadar ağlasın, hayır'sa hayır. Ağlamakla tamam'a donmuyor.
Aglamanin sonunda uyuyorlar, uyandıklarında niçin agladikladiklarini bile unutuyorlar.
Döngü kırılıyor elbet, ve ağlamadan anlatmayı deniyorlar.
Net cevabı alınca, biraz üzülüyorlar, hiçbirşey olmamış gibi kaldıkları yerden devam ediyorlar.
İste onu ben yaparim ama esim dayanamiyor yani tahammulu yok aglamasina babaannesinde de her dedigi oluyor ne yapacagimi sasirdim

Eger esiniz geldiginde daha cok aglamaya basliyorsa esiniz onunla yeteri kadar ilgilenmiyordur yorgun uykusuz hatta moralsiz olabilir ama 2 yasindaki cocuk bunu anlayamaz tek istedigi ilgidir benimde oglun 2.5 yasinda aglama fasli azaldi ama sinir krizlerini anlatmiyim 3 yasa yaklastikca kolaylasir dedim ama oyle olmucagini belli ediyor ustelikte kardesi geliyor
Babaanne konusuna gelince eger ordan gelince isler kotuye gidiyor diyorsaniz babaannesine gondermeyin cok ayip o alistiriyor her dedigini yapiyor demek belkide onun dilinden daha cok anliyor ve daha iyi anlasiyordur birde bu acidan bakin
Dunyaya mutlaka cocugunuzun gozunden bakmaya calisin yere oturun ve o kadar kucukken bu koca dunyada kimsenin sizi anlamadigini yasaklari tehlikeleri henuz idrak edemediginizi ve kendinizide yeterince ifade edemediginizi bir dusunun onun isi daha zor sabirli olun buyuyecek
Iyide babaanesin her dediği yapması onu anladigi anlamina gelir mesela o oldugu zaman daha cok ağlıyor eğer kv birsey yapmazsa budefa kizim dövmeye başlıyor babaanesini ben vurma kizim dedikce kv olsun birsey olmaz diyor bumu anlayis yani

ay ben de derdimi yazsam iyi yazarım, benimki de 3 yaşa giriyor.

eski konularımdan 2 yaş sendromu diye açtığım bir konu var, okuyabilirsin, çok benzer seninle, bir dönemdi geçti gitti gerçekten.

ama bu akrabaların çocuğu şımartması olayının tillahını yaşıyorum kendi ailem sayesinde sağolsunlar.
eşim bir müddettir yurtdışında, ailem de bana yardımcı olamaya çalışıyor, benimle kalıyorlar veya ben onlara gidiyorum. ama bu dönemde oğlum inanılmaz huy değiştirdi, 3 yıl verdiğim emekler tuzla buz oldu resmen.
aynen en ufak şeye ağlama ile tepki veriyor, istediği şeyin olması 10 sn geciksin bir saat ağlıyor. ilk zamanlarda ağlamasın diye her istediğini yapan ailem bile tahammül etmekte zorlanıyor, ben de siz yaptınız bu çocuğu böyle diyorum.
hamileliğim biraz sıkıntılı geçtiği için bu sürece çok müdahale edemedim maalesef, artık doğum sonrasında toparlarım diye kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.
ama siz muhakkak kısa sürede bu şımartılma olayına çare bulamaya bakın.
2 yaş sendromuna da çok canınızı sıkmayın, gerçekten geçecek.

Back
X