Kızım surekli ağlıyor

Kelin ilacı olsa başına surermis.. kızım dort buçuk yaşında okula başlayacak belki düzelir diye umut ediyorum..gerçi eskisine oranla baya düzelme var..ama şu gerçek ki büyüklerin tutumu çok etkili..ben bu yuzden çok çektim..ağladığı tutturdugu zaman tepki vermeyip, sakinleşmesini bekleyip sonra konuşmak en etkili yöntem..
Ben de 3 yaşında düzelir diye umut ediyorum benimkini. :( Üstelik anneanne, babaanne faktörü de yok. Agladığında istediğini de yapmıyoruz yine aynı yine aynı. Şuan ikibucuk yaşında. Ağlama sesi duymak istemiyorum.:( İkinci çocuğum tecrübe mecrube sökmüyor maalesef.

Ben de 3 yaşında düzelir diye umut ediyorum benimkini. :KK43: Üstelik anneanne, babaanne faktörü de yok. Agladığında istediğini de yapmıyoruz yine aynı yine aynı. Şuan ikibucuk yaşında. Ağlama sesi duymak istemiyorum.:KK43: İkinci çocuğum tecrübe mecrube sökmüyor maalesef.
Evet bende bekliyordum oyle biraz büyüsün anlar diye herhalde hic anlayacaklari yok

Iyide babaanesin her dediği yapması onu anladigi anlamina gelir mesela o oldugu zaman daha cok ağlıyor eğer kv birsey yapmazsa budefa kizim dövmeye başlıyor babaanesini ben vurma kizim dedikce kv olsun birsey olmaz diyor bumu anlayis yani
Benim evimede kim gelse inanin cocugum 2 kati zorlasiyor daha misafirler bisey demeden o basliyor
Ben neden babaanneden kaynaklansin ki dedim belki guzelce oyun oynuyordu belki tatli dille kandiriyordur
Yani sebebi bir kiside aramak hata ayrica cocuklar kimden neyi talep edeceklerini gayet iyi biliyorlar benim oglum bikir mesela benden abur cubur cikmaz ama kimin vericeginide iyi bilir
Taniklik ettiginiz bazi seyler varsa peki babaanne yapiyor diyelim ama eger bir tahminse yanilabilirsiniz demek istedim

anneanne ile büyüyen bir kızım var. anneanne de dede de her dediğini yaptılar, yapıyorlardı taaa ki bu ağlayarak bişi isteme durumları başlayana kadar. kavga ettim annemle, baya kavga. siz kv ile edemezsiniz kavga ama eşiniz söyleyebilir.
ben içim gitti halde çok katı oldum. ağlayarak su mu istiyor mesela "ağladığın için anlamıyorum, düzgün söyle, sus öyle söyle anlaşılmıyor..." filan diye sürdürüyorum. o ağlıyor, ben konuşuyorum. böyle böyle biraz anladı. sonra biz karı-koca çalıştığımız için haftasonu ne yapacağını şaşırıyordu aynen dediğiniz gibi. sürekli mızık mızık. önce güzelce ve büyük bir sabırla oyalamaya, onu eğlendirmeye çalışıyorum, uyarıyorum ııh, hala devamsa odasına bırakıp kapısını kapatıp (kilit yok asla) çıkıyorum ve ilgilenmiyorum. susunca yanıma geliyor, sakinleşmiş oluyor, kısaca konuşup oyun oynamaya geçiyoruz ki uzatmasın diye. biraz sıkıntılı ama erken müdahale ederseniz geçer korkmayın. ayrıca kızım 3.5 yaşına doğru ilerliyor. öyle öfke nöbetleri filan olmadı, şimdiden korkutmayın kendinizi.

Back
X