Kızım ve benim soruumuz

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
tek ayak cezası
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.934
96.481
1.123
Kızlar göz doktoruna gittik kızımla ben ben de 0,50 miyop 0,25 astigmat çıktı gözlük verdi kullanmayı istemesemde alacağım mecburen..

Ama kızımın ufalıktan hafiften göz kaymasından dolayı dolayı göz doktoruna götürdük..Sonuç 1,75 bir gözü 2,50 de diger gözü hipermetrop :(( Büyüyünce geçebilir dediler..Göz yuvaları büyüdükçe gözleride büyüyecek ve 5 yasına kadar bu sorun gitmezse gözlük verceğiz demişti..

3 ayrı doktora götürdüm sonuç aynı kızm hipermetrop ama şu var kızım yakını göremeyen bir çocuk gbi deği..Boyamaları olsun kreşte ögrendigi sayılar ve harfleri olsun hatta şu yasında kuranı kerimi bile okuyabiliyor yakından..Bu nasıl oluyor peki anlam vemiyorum..2.50 ciddi bir derece hiper için...

Ayrıca optikçiye sordugumda incetlmiş hipermetrop için camlar mevcut dedi gözleri kavanoz dibi gibi gözlüklerle kocaman görünmesi beni geriyor..

Kızımı gözlüğe nasıl alıştırabilirm bilmiyrum çünkü doktor pazartesi birdaha gel dedi ve kızım içn damla verdi gönderdi büyük ihtimal gözlük kullanacak :(((

Son düzenleme:
Benim kardeşim şuan 16 yaşında,5 senedir gözlük kullanıyor. Çektiği sıkıntıları ben biliyorum, bir gözü 3 dereceye yükseldi,diğer gözü ise 2.75 dereceye. Oysa ilk gözlük aldığında 0.75 dereceyle başlanmıştı. Gözlük taka taka gözleri tembelleşti,gözlüklerini çıkarınca her yeri bulanık görüyor gözlüğe bağımlı hale geldi. Doktoru taksa da takmasa da göz numarasının büyüyeceğini söyledi ve dediği gibi de hiç durmuyor her sene 75 derece büyüyor.Gözlük kullanmak alışkanlığı edinmesi için güzel bir çerçeve bakın,tam istediği gibi olsun istediği renk olabilir mesela. Böylece severek takabilir,ve yakıştığını çok tatlı olduğunu söyleyin. Biz kardeşimi öyle alıştırmıştık. Camlar genelde kalın ama dediğiniz gibi inceltiliyor ve normal bir görünüm elde ediliyor yani sandığınız gibi kavonoz gibi olmuyor gayet ince duruyor. Bence başka bir doktora daha görünün,çünkü yakını görebiliyor diyorsunuz. Mazallah göz bu,aksatmaya gelmez.

Kızlar göz doktoruna gittik kızımla ben ben de 0,50 miyop 0,25 astigmat çıktı gözlük verdi kullanmayı istemesemde alacağım mecburen..

Ama kızımın ufalıktan hafiften göz kaymasından dolayı dolayı göz doktoruna götürdük..Sonuç 1,75 bir gözü 2,50 de diger gözü hipermetrop :(( Büyüyünce geçebilir dediler..Göz yuvaları büyüdükçe gözleride büyüyecek ve 5 yasına kadar bu sorun gitmezse gözlük verceğiz demişti..

3 ayrı doktora götürdüm sonuç aynı kızm hipermetrop ama şu var kızım yakını göremeyen bir çocuk gbi deği..Boyamaları olsun kreşte ögrendigi sayılar ve harfleri olsun hatta şu yasında kuranı kerimi bile okuyabiliyor yakından..Bu nasıl oluyor peki anlam vemiyorum..2.50 ciddi bir direce hiper için...

Ayrıca optikçiye sordugumda incetlmiş hipermetrop için camlar mevcut dedi gözleri kavanoz dibi gibi gözlüklerle kocaman görünmesi beni geriyor..

Kızımı gözlüğe nasıl alıştırabilirm bilmiyrum çünkü doktu pazartesi birdaha gel dedi ve kızım içn damla verdi gönderdi büyük ihtimal gözlük kullanacak :(((

Geçmiş olsun.. Erken fark edilmesi bence çok iyi olmuş..kaç yaşında 3-4 falansa renkli çerçeveli sevimli bir gözlük takmayı kabul edebilir..Bir de sizde görürse iyi olur.

benim kuzenim de 5-6yaşlarında kendi fark etmiş tv izlerken tek gözüyle iyi göremediğini söylemiş ablasına,meğer bir gözü 9 numara miyopmuş :50:

teşekkürler kızlar inşallah pazartesi çıkmaz sorun..

Bu arada papyon kızımı daha önce 3 ayrı yere götürmüştüm hep aynı teşhis

Bende yillardir gozluk kullaniyorum kucuk derece ile basladim suan birisi 2.50 birisi 2.75 her sene bir miktar artti.Gozluk camlarim kavanoz gibi degil ince gorunuyor artik kavanoz dipli gozlukler kalmadi.

Konu dışı ama ben kuşunuzu merak ettim..Alıştımı..konusuyormu.. daha önceki konunuzda konusmustuk.. Biz ondan 1 hafta sonra ne yazıkki kuşumuzu kaybettik... :(

arkadasım benım oglumda gözlerini kırpıstırırdı konusurken .tabı bız solugu goz doktorunda aldık.bırı 2,5 derece bır baskası 3 derece falan bır suru goz numarası olctuler.sonra baska bır doktora gıttıgımızde goz alerjısı oldugunu ve bu sekılde alerjı yada goz enfeksıyonu (nezle gıbı ) durumlarda gözluk derecesının dogru olculemedıgını hatta fazla olculdugunu soyledı.kı damlaları kullandık sorun kalmadı gormesı normal.

Hiç kafanızı takmayın. Ben de 11 yaşından beri gözlük kullanıyorum. Üstelik ben o kavanoz dibi gibi olanları, biçimsiz çerçeveleri falan da kullandım. Büyütülecek, zor bir şey değil. Hem doktor ileride geçme ihtimalinden de bahsetmiş. Miyop olsa o ihtimal de olmazdı.

Şükretmek lazım ki, göz bozukluklarını düzeltebilecek gözlük denen bir şey var ortada. Çok eskilerde insanlar o imkana bile sahip değildi, gözü bozuk olanlar o şekilde yaşamaya mahkumdu.

Bu olayı doğal, normal bir şey olarak kabul etmeye çalışın (ki zaten normal, gözü bozuk olan pek çok insan var dünyada). Sizin gözlük numaralarınız çok büyük değil ama kızınızı teşvik etmek için belki siz de gözlük kullansanız iyi olabilir. Benim babam da gözlük kullanırdı, o nedenle gözlük takmak bana hiç de garip bir şeymiş gibi gelmemişti. Siz bu işi ne kadar az sorun ederseniz, ne kadar normal karşılarsanız kızının da o kadar çabuk adapte olur. Artık 3 doktor da aynı şeyi söylediğine göre doktor, doktor gezmenin bir alemi yok. Bu kızınız olumsuz etkiler bence. Gereksiz yere çocukta bir kompleks oluşturmayın.

Haa, bu arada bol, bol gözlük/gözlük camı kırabilir kızınız, ya da kaybolabilir gözlükler:51:. Kendinizi buna hazırlayın.

Son düzenleme:
Benim kardeşim şuan 16 yaşında,5 senedir gözlük kullanıyor. Çektiği sıkıntıları ben biliyorum, bir gözü 3 dereceye yükseldi,diğer gözü ise 2.75 dereceye. Oysa ilk gözlük aldığında 0.75 dereceyle başlanmıştı. Gözlük taka taka gözleri tembelleşti,gözlüklerini çıkarınca her yeri bulanık görüyor gözlüğe bağımlı hale geldi. Doktoru taksa da takmasa da göz numarasının büyüyeceğini söyledi ve dediği gibi de hiç durmuyor her sene 75 derece büyüyor.Gözlük kullanmak alışkanlığı edinmesi için güzel bir çerçeve bakın,tam istediği gibi olsun istediği renk olabilir mesela. Böylece severek takabilir,ve yakıştığını çok tatlı olduğunu söyleyin. Biz kardeşimi öyle alıştırmıştık. Camlar genelde kalın ama dediğiniz gibi inceltiliyor ve normal bir görünüm elde ediliyor yani sandığınız gibi kavonoz gibi olmuyor gayet ince duruyor. Bence başka bir doktora daha görünün,çünkü yakını görebiliyor diyorsunuz. Mazallah göz bu,aksatmaya gelmez.

Miyop öyle oluyor, belli bir yaşa kadar her sene birer ikişer numara artıyor. Gözlük kullanmak gözü tembelleştiriyor diye bir şey yok bence. Benim 0.25 başladı (11 yaşında), 1.25 oldu ertesi sene, sonra 2-3-4 diye her yıl arttı. İlk bir kaç sene pek gözlük takmadım, sonra sonra ister istemez devamlı takar hale geldim tabi. Yani gözlük taksanız da takmasanız da bir şey değişmiyor. Benim, sanırım 17-18 yaşındandan sonra ilerleme durdu. O dönemlerde zaten lens kullanmaya başladım. Belki kardeşiniz de lensi düşünebilr bir süre sonra.

benim kızımda 2 yaşından beri gözlük kullanıyor canım gözünde kayma var buna bağlı olarak da tembellik biz gözlüğe ilave olarak her gün 5 saat gözünü de kapatıyoruz ama pek bir gelişme yok maalesef
yine de buna şükür canım sen de ihmal etme doktor gerek gördüyse gözlüğünü hemen al başta zorlanırsınız ama zamanla alışır

3 ayrı doktora götürdüm sonuç aynı kızm hipermetrop ama şu var kızım yakını göremeyen bir çocuk gbi deği..Boyamaları olsun kreşte ögrendigi sayılar ve harfleri olsun hatta şu yasında kuranı kerimi bile okuyabiliyor yakından..Bu nasıl oluyor peki anlam vemiyorum..2.50 ciddi bir derece hiper için...

Kızımı gözlüğe nasıl alıştırabilirm bilmiyrum çünkü doktor pazartesi birdaha gel dedi ve kızım içn damla verdi gönderdi büyük ihtimal gözlük kullanacak :(((

canım bır hıpermetrop olarak sana en guzel ben yardım ederım dıye dusundum...benımde gozlerım hıpermetrop ve suan 2.75..3 bucuga kadar cıkmıslıgı oldu zamanında..ben ılkokuldan berı bu problemı yasıyorum ama gozluklerı cok severdım annem hep ondan numara yapıyorum sandıgından ortabırde farkedıldı gozumun bozuk oldugu o yasa kadar okudum yazdım cızdım sorun olmadı..hıpermetrop genc yasta olan bı kırılma bozuklugu yanı yaslıların yakını gorememsı yanı prespıyop gbı degıl..uzak gorememek gıbı fakat tabıkı genclerde daha az gorunuyor..
sımdı sorularını cevaplıyım ılk once kavanoz dıbı gbı olmuyo ınceltılmıs camla onu soylıyım..yoksa ben kullanmazdm cunku ben bazen dısardada takıyorum..azcık buyuyo gozlerım ama kotu durmuyo numara ole cok cok buyuk degıl cunku..
ıkıncısı bu olay goz yapısıyla alakalı oldugundan hakkaten gecebılıyor yas ılerledıkce benım azaldı numaram mesela..ama ben azcık kıtap kurduyum dahada azalmaz sanırım..
ucuncusu hıpermetrop yakın bozuklugu olarak algılandıgından sadece okurken falan gozluk takılmaz..mesela ben oyle yapıyorum genelde ama doktor bana dedıkı suan gencsın goz kasların kuvvetlı o nedenle uzagı cok ıyı goruyosun ama gercek uzak gorme yetın bu degıl buna yasla ulasıcaksın yada gozlugunu takarsan goz kasların alıscak dedı..yanı ben aslında sadece yakını degıl uzagıda bozuk gorcekmısım ılerde..suan uzaklarda okuyamadgım yazı olmamasına ragmen ılerde okuyamıcakmısım.

yuksek ıhtımal numarası azalıcaktır sonrada gozlukler hıc ole durmıcaktr ben cok rahat kullanıyorum kı numaram 2.75 bıde ben %40 ınceltılmıs aldım %60 ıda vardı ama bıraz pahalıydı o ankı butceme gore yanı %60 ınceltılmısle hıc bellı bıle olmaz emın ol..

he bu arada nasıl goruyo felan demıssın boyamalrını.genelde bu probemı olanlar yakını dırek goremez degıldır..goz yoruldukca goremez..mesela ben odev falan yaparken gunduz rahat yapıyodum aksam evdekı ısıkta goremıyodum gozlerım bulanıyodu..tum gun yorgun olunca gormemeye baslıyo gozum..suan kısa seylerı gozluksuz okuyabılıyoken bı kıtap okucaksam telde uzun bı ısım varsa mutlaka gozlugumu takıyorum yoksa gozlerım bulanıyo..ole bısey ıste..bıde 6 ayda bır kontrollerını ıhmal etme kızının bence baya azalcaktr numarası..

Benim oğlum 20 aylık, 1 aydır gözlük kullanıyoruz.
Bizimki de hipermetrop ve ileri derecede. 7.5 ve 5.5
Öyle kavanoz dibi camlar yok artık, camlar inceltiliyor, kötü durmuyor yani.
Benim oğlum çok küçük, ilk başta nasıl gözlük kullanacak diye ben de çok endişelendim,
ama çok düşündüğüm gibi olmadı.
Gözlük çerçevesi seçerken ve denerken sıkıntı çıkaran oğlum, gözlük kullanmaya
başladığı günden itiberen şükür pek sıkıntı çıkarmadı.
Allah beterinden korusun diyelim, şükür gözleri görüyor.
Bu arada evet çocuklar yakınlarını net görüyor gibiler, mesela benim oğlumunda
ben hiçbirşeyi es geçtiğini bilmem ama bu normalmiş.
Özellikle bebeklerde otomasyon yani yakına odaklılık iyi olduğu için sıkıntı yaşamıyorlarmış pek.
Ama bu sıkıntı olmadığı anlamına gelmiyor tabi.
İnş gözlük tedavisi ile ileride atlatırlar bu durumu, gözlük kullanmalarını da gerek kalmaz inş.

merhabalar:)

öncelikle geçmiş olsun. ben de 7-8 yaşlarında başladım gözlük kullanmaya.lise son sınıfa kadar taktım, sonra lense geçtim. kullanmaya başladığımda 0.50 ydi sanırım yanlış hatırlamıyorsam, şu an 5.25 :) ama benim sorunum miyop. camlar gözünüzü korkutmasın inceltiyorlar. en azından liseye geçene kadar falan rahatsız edecek kalınlığa ulaşmaz iye düşünüyorum.kaldı ki hipermetrop çok hızlı ilerleyen bir şey değil sanırım.bence kızınızı gözlük seçmeye götürün, renkli renkli çerçeveleri görünce heveslenir, ben bayılırdım gözlük takmaya :)hem sizin de gözlerinizde bozukluk varmış, birlikte takmaya başalrsanız daha kolay olur alışması :34:

Teşekkür ederim hanımlar dün yine doktordaydık 6 ay sonrasına attı kontrolümüzü gözlük vermeyeceğim dedi 6 ay sonra eger gerileme görürsem vermeyi düşünmüyorum diye de ekledi bu arada göz numaramız 2,50 den 2.00'ye diğer gözü de 1,75'den 1,25'e düşmüş.

Son düzenleme:
kontesim geçmiş olsun.
alışır bence hatta sever, çocuklar gözlük takmayı sever :1:

Son düzenleme:
canım bence sorun gözlük kullanmasından ziyade göz kayması, göz kayması ciddi bi sorun çünkü kayan gözde göz tembelliğide oluyor, küçük yaşta kapatma tedavisi lazım, hala başka tedavi yoluda yok

Geçmiş olsun Kontes...

Benim kardeşimin de kreşe giderken okuldaki göz muayenesinde fark edildi
göz bozukluğu. Onun da boyama yaparken, okurken ve yazarken sıkıntı
çektiğine şahit olmadık. Gözlüğü de hemen kullanmadık. Ancak ilkokula
başladığında kendisi düzenli kullanmaya başladı. Kullanmadığı dönem aşırı
sıçrama olmamıştı gözünde. Gözlük kullanırken de yine aşırı sıçrama yok
ama numaralar biraz büyüdü ne yazık ki... Şimdi kardeşim 6. sınıfa gidiyor
ve ilerlemesi durdu sayılır.

İnşallah gözlük kullanmadan düzelir ama kullanmak zorunda kalırsa da
telaş yapma. Emin ol düzenli kullanımla görüşleri düzeliyor.

Tekrar geçmiş olsun.

Bende göz tembelliği var, ilk gittiğimde 10 yaşındaydım doktor gözü kaymamış, çok şanslısınız demişti. Ki 3-5 ay sonra gitmeme rağmen kontrole 25 derece arttığını söylemişti ama şükürler olsun ki o derece de kaldı, bir daha artmadı. Belirli bir yaşa kadar artma oluyormuş, o da artarsa eğer, ondan sonra sabit kalıyormuş. Bir çıkar bir tak 24 yaşıma kadar geldim, bir de astigmat var o da baya yüksekmiş, pc karşısında olduğumdan tekrar aldım gözlük yaklaşık 4 aydır sürekli olarak kullanıyorum.

geçiş olsun ben 3 yada 5 yaşından beri kullanıyorum ve hiç gözlük kıdığımı hatırlamam o kadar alıştım ki anlatamam

Back
X