kızım ve çenesi:(

son cumlenize koptum
benimkiler de cok geveze , oglum 9 yasinda kizim 10 aylik
susmuyorlar , gerci oglan buyudukce daha az konusmaya basladi ama surekli evde bi ugultu varmis gibi geliyo bana
bence krese gonderin mutlaka gercektrn ise yariyor kres

Kreş kesinlikle çözüm olmaz . Kızım 3 yaşında konuşmayı çok seviyor. Bütün gün kreşte akşam anlatacak o kadar çok şey oluyor ki uyuyana kadar hiç susmuyor. Tabi okul saatinde siz biraz dinlenmiş olursunuz geçici çözüm olabilir.

2 yıl kreşin bir zararı yok tam tersi onlar açısından daha iyi.Devlet okulları zaten 5 yaşında alıyor anasınıfına aynı arkadaşlar la 1.sınıfa başlıyorlar çok iyi oluyor.

hahhahaha ya kızınız resmen ben ama :KK70:

babam anlatıyor ben dilimi kesmiştim doktor ona bakarken "tamam yassy şimdi biraz tıp oynayalım ikimiz de konuşmayalım" demiş. yine de susmamışım,"yani şimdi dilime ne yapıyorsun,sence kopmuş mudur,tühhh tam da hamburger yemeye gidiyorduk" diye konuşmaya devam etmişim. babam sinirden saçlarını yolma derecesine gelmiş ama beni susturamamış:KK70:

iyi yönünden bakın kızınız sosyal hayatında pek sorun yaşayacak gibi durmuyor mesela öyle utangaç vs değil.

Valla benim kızımda böyle, sofrada bile konuşmaktan şarkı söylemekten yemeğini yiyemiyor . Sofrada konuşulmaz günah, yemeğini bitir falan diyoruz fayda Yok :)
3yaşındayken oyun odasına gittik beraber. Geçen sene anaokula gitti, bu senede gidiyor , enerjisini okulda harcıyor, sosyalleşiyor. Seneye ilkokul zamanı. :) bence güzel bir okula yazdırın sizde

Kızımın bir arkadaşı var. Senede 1 ay falan burda oluyorlar neyse ki. Uzulerek söylüyorum kusura bakmayin ama ayni anlattiginiz gibi bir cocuk, vallahi kafsm götürmüyor. 1 saat oynamaya geliyor, gideceği zaman kapidan ugurlarken bile lafa tutuyor insani. Hos geldin de hos bulduk diye bir kaptırıyor kendi kendine laf neleri neleri açıyor.
Bence cok zor bir durum ama yapilacak bir sey olduğunu da zannetmiyorum. Allah size sabir versin.

Benim ki 10 olacak hala konusuyor 1 saniye sus.
Kizim sessizlige ihtiyacim var diyorum bana biraz musade eder misin?anneciğim kac dakika yeter sana diye zaman tutuyor yeniden basliyor.: )))
Çok güldüm, çok tatlıymış kızınız. Benimki şu an 9 aylık ve bakalım nasıl bir cimcime olacak (:

Maşallah hepimizin yavrularına =) benim kızım da aynı, oğlum o kadar değil. Kendim rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapıyorum. Çocuğum bi defa anne desin başka bişey istemem diyen bir sürü velim var. Şükredelim =)

4 yasindaki bir cocuk tabiki konusur sarki soyler soru sorar hikaye okur boş konusur bazen tuhaf sesler cikarir...tamam.buraya kadar normal ama benim kizim.bunlarin 3 katini yapiyor..suan saat 01.11 naptimsa uyutamadim okadar konusuyorki isik kapali hikayelrr okudum.ninniler soledim yok sadece konusuuyor ..gunduz de oyle...tv izlerken de konusuyor..resim.cizerkende wc de banyoda bir dk sessiz durup bi oyuna daldigini bilmem.oyuna dalsada mutlaka.kendi kendine vidi vidi konusuyor..hergun basim agriyor sus demeek istemiyorum biraz konusmaya ara verelim diyorum..bazen kendisi rahatsiz oluyor of agzim agridi diyor ..resmen konusmaktan agzi agriyor....ve gorumcemle kaynanamda inanilmaz cok konusur..hatta gorumcemde agzim.agridi ay falan der cok konusmaktan hava yutuyomus sancilaniyomus kenndi dedi gecen doktor ole demis ona...hele kaynanam ..yalan yok.cok kınadim...o konusurken allahim nolur sussun diye dua ettimi bilirim..asla.karsi tarafi dinlemeden konusan insanlar var ya iste öyleler...ve malesefki kizim da onlara cekti...en istemedigim huyu aldi sonunda...kizimin çenesinden kimseyle gorusmek istemiyorum bazen...aileme bile.gitmek istemiyorum..o der az sus o der uyucam sus..kuzeni uyur ..bebek uyudu sus ..nasil.susturayim ki ben bu coccugu..evden biyere gidesim gelmiyor buyuzden..ama bende de kafa kalmadi...4 yasini subatta dolduruyor ve 5 yasa gelmeden devlet anasinifina vermeyi dusuunuyorum..5 yas da da gidicrk.mecburi ..vermesem mi diyorum yada 2 sene ust uste anasinifiina gitse iyi mi olur.kotu mu onu da bilmiyorum..ama belki eneerjisini atar ..belki evde sıkıliyor ceneye vuruuor diyorum...suan uyudu ve evde guzel bo sessizlik.olustu ama azsora uyku da da konusmaya baslicak:KK43:
O zaman daha çok konuşuyorlar çünkü okulda belli kurallara uyuyorlar belli bir süre sonra konusamadiklari için evde çok konuşuyorlar oglumdan biliyorum yerinde duramiyor

Ben onu yerim kız :KK48:ben de öyleymişim valla annem susturmak için emzik tıkarmış ağzıma, o yüzden okula başlayana kadar emzik kullandım :KK53:

Benim oğlan 17 yaş bitti. Hala öyle. Sabah kahvaltısında başlar. Kahvaltı dediğimde sabah 05:30'da yani
Ne zaman uyandında ne zaman kendine geldinde çenen düştü gene derim. Hele konuşulan konu ilgi alanıysa bide bu şöylesiler zevke dönüşür onun için. :) Kolay gelsin. Çocuk kendini ifade ediyor işte . Daha ne istiyorsun.

Ben iki sene üst üste ana okuluna gittim 5_6 yaşımda bunun sebebi anaokul hocama bagliligim ... Okadar severdim ki onu okul yazın tatile girdi diye üzüntüden hasta olmuştum ateşim çıkmıştı :) oyuzden bı sonraki sene aynı öğretmenle aynı sınıfta anaokuluna tekrar gittim ayrilamadim 7 yasimda ilk okula başladım sonra

Yani hiç sakıncası yok okula gönderin bence

Susmayacaakkk:KK14:aynısının 10yaş versiyonu bende var 7aylıktan beri susmadı hiç.sen yine kibar davranıyorsun ben o kadar sabırlı olmama rağmen kendimi parçalıyorum boğuluyorum sus yeter artık diye diye.bizimki de babaannesine çekti neyazıkki o da iki dk susmazdı.bu gerçekten basit gibi görünse de insanı ruhen ve beynen yoran bi durum.ben yıllardır bi çözüm bulamadım artık büyüdüğü için konuşuyorum da böyle sürekli konuşursan kimse senle arkadaş olmak istemez falan diye ama nafile.fikri olan varsa ben de alırım

buaksam yine fiyasko apar topar eve geldik annemlere gitmistik gurbetten ablamlar geldi...1 dk susmadi hepimiz pes ettik..suan uyumadi ve hala konusuyor gelmisi gecmisi ne bulduysa anlatiyo basim catliyo suan 1 sn sussa dugun salonundan cikmis gibi hissediyorum bilmiyorum ya nolcak bole..bugun carsida da hic susmadi sarki soyluyo yetmiyo biseler anlatiyo saticilarla muhabet ediyo benden fazla muhabbetli kiz ya

Back
X