kızım ve çenesi:(

İmkanınız varsa, bir kursa verip hobi edindirin.esasen beş yaş tam öğrenme yaşı ama o yaştaki çocuklara ne kursları var bilmiyorum, yüzme, enstrüman, bale, jimnastik Vs. Evde Yorucu olmayan, evcilik gibi biraz küçük işler yaptırın, şirin bir toz bezi hadi şu tozu al, yada bardakları sen getir. Yani onu zihinsel bedensel meşgul eden Bir aktivitenin içinde olsun.
aslinda sosyal sayilir evde tutmam pek.hep parkLrda evin onlerinde gezdr bisiklet surdururum carsilardayiz hep..evdeykende etkinlik halindeyiz hep...gorevler de veririm hatta ben kadinmiyim is yaptiriyosun bana diye 2 saat dirdir eder aman yapma ozaman derim bir suru soylenir tam kaynana

gecen carsida odasina nevresim.bakiyoruz magazadi adamla 10.dk kesintisiz konustu calisan kizlar videoya aldi hatta utandim bende :( adama.neler soruyor bu takimin sarisi varmi neden yok neden getirmediniz almam.bende yoksa aa karlar ulkesi elsa battaniyesi himm fiyati ne babam alicak gorursun sen hih neler diyo adama tobe ya

suan uyudu veevde guzel bo sessizlik.olustu ama azsorauyku da da konusmaya baslicak:KK43:

:)) çok tatlı anlatmışsınız ya çok hoşuma gitti.

Her çocuk farklı fakat pedagoglar tarafından yapılan bi açıklamaya göre kuz çocukları erkek çocuklara göre bikaç kat daha fazla konuşurlarmış genelde..

Sus sus diye çocuğu baskıladıkları kendini kötü hissedeceği bi ortama zaten götürmeyin kızınızı. Bizim halamız ve eşi böyleydi. Sürekli ve afedersiniz ota b.ka bi sus! susun! Der dururlardı çemkirir vaziyette ve biz çok konuşan çocuklar da değildik. Onlara gitmekten nefret ederdim kendimi çok değersiz çöp gibi hissettirirdi kardeşim ve bana sürekli susun demeleri. Kendileri car car küfürlü kouşurlardı ama.. amma uzattım :)) velhasılı kızınıza bunu yapmayın.

Siz de susmak üzerine oyunlar kurun.. ödül de olsun sonunda. Kızınızın sevdiği bi yiyecek veya başka bi şey.. oyunu bozan yani ilk konuşan ödülü kaybetsin gibi oyunlar kurun.. onun dışında susmanın güzel olduğunu çok konuşmanın ise neden olduğu sıkıntıları anlatan onun yaşına uygun hikayeler uydurun. Çok işe yarıyo çocuklarda bu tarz şeyler..

Benim tek yumurta ikizi erkek yeğenlerim var, onlar da 4-5 yaşlarındayken bir tanesi (hala da öyle) acayip konuşurdu. Annesi babası da çok konuşkan insanlar. Boyama yapar konuşur, yemek yer konuşur, araba oynar kendi kendine konuşur. Konuşmaktan sıkılır, şarkı söyler şıkır şıkır oynardı :KK70: anneannemin artık kafası götürmemişti bir seferinde "oğlum senin ağzın yorulmuyor mu konuşmaktan" demişti, o da "yorulsam susarım heralde" diye terslemişti anneannemi :KK70: en son çareyi sustuğu dakika başına para vermekte bulmuşlardı :KK70: yarım saat susarsan 10 lira vercez derlerdi de öyle susardı.

Benim oglumda oyleydi.hatta ilk konusmaya basladigi siralarda bildigi bir kac kelimeyi once duzden cumle kurarak sonrada ayni cumleyi tersten soyleyerek sirf konusmak icin konusurdu..
Mesela "anne nerde,nerde anne?"
"Oraya gidelim""gidelim oraya"gibi..
O zamanlar ayni sizin gibi 5 dakika sussada kafam dinlense derdim simdi o gunlerini ozluyorum..
Cok tatliydi serseri;))
Saglikli olsunlarda cok konussunlar bosverin..

Benim cocugum da konussa diye dua eden kac anne var burda sukredin.ya hic konusamasaydi.bu arada hiperaktivite olabilir bi pedagoga goturun kizinizi.

Benim yegenim de 5 yaşında erkek. Asla nefes almadan sürekli konuşur. Konuşacak birşey bulamazsa şarkı falan mirildanir. Hatta agzinda yemek varken bile şarkı söylüyor içinden :D

Benim oglum da 4 yasina girecek hala konusma yok. Belirli kelimeler var o kadar. Keske konussa diyorum hergun. Seneye anasinifi var. Peki ya konusmazsa! Icim icimi yiyor.

Sen konusmasindan bense konusanamasindan muzdarip. Allah yardimcimiz olsun.

Benimde 3,5 yasinda kizim var surekli hayal dunyasini anlatir sabah 7 de uyanmis elinde bi canta ayagina disari ayakkabisini giydim bende uyuyorum gelmis basima
Anne ben spora gidiyorum demez mi
Sonra basladi anlatmaya bende yeni uyandim
Ayy kizimm ne cok konusuyosun annem yaa dedim cocugun cevabi
Ben gercek bebegim ya anne oyuncak bebekler konusmaz..
Bence tek sende degil bu yaslarda olur oyle e ailedede cok konusan varsa birazda ona cekince ortaya boyle bi durum cikmistir allah baska dert vermesin hep oyle kalmiyolar yarin birgun iki bisdy anlatsa dersin susar girer odasina

Çok tatlıymış yaaa.

Benim kızda çok konuşurdu. Hala çok konuşuyor. Onunla sohbet etmek istemiyorum. Zorunlu kaldıkça hiç bir şey sormuyorum. Gerçi sormasam da başlıyor anlatmaya ve hiiiiççççç susmuyor.

Anne olarak bile illallah ettim.

Ama olsun. Onlar çocuklarımız değil mi?
Öpüyorum çocuğunuzu.

Back
X