- Konu Sahibi x_muhendis_anne_x
Ben de yönetimden önce ilk öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum. Ama bir yandan da kızım için ekstra ilgi talep edemem ki öbür yavrulara yazık değil mi haklarına girmiş olurum. Ne diye konuşacağımı da bilemiyorum o yüzden.
Ekstra ilgi istemek değil ki bu.
Kızınızın sizin gözünüze çarpan durumlarını paylaşacaksınız.
Misal "kızım önceden tırnaklarını yemezdi, ancak sınıf mevcudiyeti artmaya başladığından beri kızımın davranışlarında farklılık görüyorum. Genel anlamda okula getirmekte sorun yaşamıyordum, ancak son dönemlerde gelmek istemiyor, beni gördüğünde davranışları farklılaştı, bunların sebepleri ne olabilir? Sınıfta yaşadığı bir durum mu var? Kendisini ifade edemediği için ben de sorup öğrenemediğimden sizden destek rica ediyorum" dersiniz.
Veya nasıl dile getirmek isterseniz o şekilde söylersiniz.
Ancak siz konuşmadığınız sürece, bu sorularınız ve endişeleriniz askıda kalacak.
İster önce öğretmen ile isterseniz de önce yönetim ile konuşun fark etmez.
Onlar aralarında paslaşacaktır zaten.
Eğer önce öğretmen ile konuşmaya karar verirseniz, durumu takip edin.
Çocuğunuzun durumunda bir değişim, bir farklılık görmezseniz, o zaman yönetime gidersiniz.
Durumu öğretmen ile de paylaştığınızı ve karşılığında bir değişim olmadığını da söylersiniz.
Ben bir de şu mantığı anlamıyorum.
Kreş özel bir kurumdur, dolayısıyla oraya para veriyorsunuz.
Zorunlu bir eğitim değildir kreş.
Dolayısıyla siz çocuğunuzun okul öncesi eğitim alması için ekstradan ücret ödüyorsunuz.
Ben şahsen çocuğumun sağlığının, sosyal gelişiminin, bireysel gelişiminin bozulması için göndermiyorum çocuğumu.
Bu anlamda bir etkileşim olacaksa eğer, siz öğretmen ve yönetim ile bu konuyu konuşup düzeltme anlamında yaptırımları olamayacaksa, o zaman neden çocuğunuzu kreşe gönderiyorsunuz?
Neden almanız gereken hizmeti alamıyorsunuz?
Eğer öğretmen 20 öğrenciyi idare edebilecek kapasite ve donanıma sahip değilse, ya öğretmen değişir ya da sınıf mevcudiyeti düşürülür.
Sırf onlar daha çok para kazansın diye neden benim evladım bunları yaşamak zorunda bırakılsın?
Bunu bir düşünün derim.
O şekilde görüşün yönetim ile veya öğretmen ile.