Kızım ve kuzeni

jelibon25

3 melek annesi
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2014
3.656
1.188
Merhaba.
Benim kızım Ve kuzeni Arasında büyük bir sorun var. Benim kızım 13 yaşında, kuzeni ise 11 yaşında. Benim yeğenim oluyor. Yeğenim kızımın bir buçuk yaşındaki kardeşiyle çok fazla ilgileniyor. Ben bir yere gidecek olsam ve 1,5 yaşındaki oğlumun uykusu gelse Yeğenim hep kızımın elinden kardeşini alıyor, Uyutmak için. Kızımla doğru dürüst sormuyor bile, gerçi sorsa da kızım hayır dese de o yine alıyor, oğlum uyumuyor onda. Sonra uykusu dağılıyor, huzursuzlanıyor. Yeğenim oğlumla oynarken kızımı yok sayıyor. Kızımda ne zaman oynamak istese yeğenim hemen oğlumu alıp gidiyor. Dün yeğenimi o kadar uyarmama rağmen benden habersiz baya uzaktaki parka götürmüş. Geldiklerinde oğlumun alnı şişmiş ve ağzı kanıyordu. Bide geçen gün kızıma (oğlumun adı emir) "emiri kıskanıyo musun" demiş. Kızım da açık açık kıskandığını itiraf etmiş. Şimdi biz bursaya gidicez ama kızım kuzeninin gelmesini hiç istemiyor. Kuzenide geleceği için çok mutlu. Şimdi bu durumda ben ne yapacağım? Evde nasıl davranacağım? Kızıma neler söylemeliyim? Uzun olmuş kusura bakmayın.

Bence 1.5yaşındaki çocuğunuzu yanlız bırakmayın 13 yaşındaki kuzenle,ikiside çocuk hatta biri bebek. Alıp uzaklasması hiç doğru değil,oyuna dalsa unutsa çocuğu,kaybolabilir,kacırılabilir. Parklarda da çocuk gönderiyorlar ebebeyni oyalayıp çocuğu kaçırmak için. Birebir sahit oldum buna ben.
Kuzen ailesiyle gitse olmazmı tatile?

Neden yeğeniniz sizinle birlikte sürekli?
Canım bilmiyorum. Kızımla emirr uyuyorken ya da benimle farklı bir yerdeyken çok iyi anlaşıyorlar ama emir varken öyle olmuyor işte.
Biz köye gitsek yeğenim köyde, biz gönene yani köyün bulunduğu ilçeye insek yeğenim gönende. Onların evi gönende. Köy köyden gönen ne gitmemek için uğraşıyor. Annesi zorla götürüyor. Zaten en fazla 3.04 gün sonra tekrar bir araya geliyorlar. Allahtan bir tek yazları görüşüyorlar. Bir de 15 tatillerde.

Canım bilmiyorum. Kızımla emirr uyuyorken ya da benimle farklı bir yerdeyken çok iyi anlaşıyorlar ama emir varken öyle olmuyor işte.
Biz köye gitsek yeğenim köyde, biz gönene yani köyün bulunduğu ilçeye insek yeğenim gönende. Onların evi gönende. Köy köyden gönen ne gitmemek için uğraşıyor. Annesi zorla götürüyor. Zaten en fazla 3.04 gün sonra tekrar bir araya geliyorlar. Allahtan bir tek yazları görüşüyorlar. Bir de 15 tatillerde.
bence yeğeniniz bebeğinizi oyuncak gibi kullanıyor buna bir son vermesini istemelisiniz Allah korusun başına bişey gelmeden uyarmanız lazım : /

Bence 1.5yaşındaki çocuğunuzu yanlız bırakmayın 13 yaşındaki kuzenle,ikiside çocuk hatta biri bebek. Alıp uzaklasması hiç doğru değil,oyuna dalsa unutsa çocuğu,kaybolabilir,kacırılabilir. Parklarda da çocuk gönderiyorlar ebebeyni oyalayıp çocuğu kaçırmak için. Birebir sahit oldum buna ben.
Kuzen ailesiyle gitse olmazmı tatile?

Canım zaten dün parka gittiklerinden ne kızımın haberi vardı ne de benim. Bir de bu ilk götürüsü değil. Bu huyuna da ayrıca kızıyorum ama o daha çocuk diye söyleyemiyorum işte.

Hayır canım biz Bursa'da yaşıyoruz, onlar ise Balıkesir'in ilçesi olan gönende.

anladım tatil için sizin yanınızda o zaman.. sizin yapmanız gereken oğlunuzu onlarla yalnız bırakmamak..çocuğa çocuk emanet edilmez.. oğlunuzla siz ilgilenin ve onlar birlikte oynasın vs.. bir süre sonra bu duruma alışacaktır.. uyutmak istediğinde de hayır diyin ben uyuturum diyin ki kızınızlada kendii kıyaslama fırsatı bulamasın.. yoksa bu aşırı davranışları gittikçe kızınızın daha çok kıskanmasına yol açıcaktır.

Canım zaten dün parka gittiklerinden ne kızımın haberi vardı ne de benim. Bir de bu ilk götürüsü değil. Bu huyuna da ayrıca kızıyorum ama o daha çocuk diye söyleyemiyorum işte.

aksine çocuk olduğu için doğruyu yanlışı sizin söylemeniz gerekir..Allah korusun başı şişmiş vs..ya çok daha kötü birşey olsaydı kendinizi suçlu hissetmeyecekmiydiniz..önleminizi alın..

Canım yok çalışmıyorum. Biz kızımla bir yere gitmiştik dün. Oğlum uyuduğu için 10'u alamadık. Kuzeni ile evde kaldılar. Birkaç tane de büyük vardı. Büyüklere yakınlarda gezileceğini söylemiş sanırım. Çünkü birkaç kez benden izin aldığında ben yinede parka götürmesini İstemedim. Haberlerde neler okuyoruz.

Yok canım biz gönene geldik. Birkaç gün Bursa'ya gitmemiz gerekiyor. Yeğenim de gelmek istedi. Annesine de gelmesin diyemedim.
anladım tatil için sizin yanınızda o zaman.. sizin yapmanız gereken oğlunuzu onlarla yalnız bırakmamak..çocuğa çocuk emanet edilmez.. oğlunuzla siz ilgilenin ve onlar birlikte oynasın vs.. bir süre sonra bu duruma alışacaktır.. uyutmak istediğinde de hayır diyin ben uyuturum diyin ki kızınızlada kendii kıyaslama fırsatı bulamasın.. yoksa bu aşırı davranışları gittikçe kızınızın daha çok kıskanmasına yol açıcaktır.

anne değilim diye midir nedir,çok abartı buluyorum bu şikayetleri,şu yazdıklarınızda beni tek rahatsız eden bebeğinizin sizden habersiz uzak bir yere götürülmüş olması..annesiniz,hassassınız biliyorum fakat akışına bırakın ,en doğru davranış biçimini onlar kendi aralarında belirlerler,çok dahil olmayın ,ha illaki bir şey yapmak istiyorsanız yeğeninize bitanem emirle oynamak istiyorsan üçünüz birlikte oynayabilirsiniz diğer türlü izin vermiyorum deyin,bi yerde o da çocuk kalbi kırılmasın

X