Kızım ve yemek sorunu

Ben o erken ergenlik savaşından mağlup çıktım malesef. Biz yiyipte o yemeyince tikaniyorum. Inşallah düzelir diyorum. Eşim psikologda kararlı son caremiz bu

Yok anne çocuk ilişkisini galibiyet mağlubiyet şeklinde düşünmeyin
İllaki sorunlar çıkacak. Her gelişim döneminde farklı bi problemle karşılaşmanız çok mümkün; ancak merak etmeyin düzelir
Bi uzmanla görüşmek size iyi gelecektir

kucuk yasta alistirmak lazim. cikolata veya sucuk yerine tavuk turlu vermis olsaydiniz tavuk turlu isteyecekti cunku cikolatanin tadini bilmeyecekti ve dolayisi ile yemek yeme aliskanligi kazanacakti. bende ilk cocugumda boyle hatalar yaptim ama duzenledik sukur. su an 6 yasinda herseyden 1 kasik bile olsa tattiriyorum. nasil alisti derseniz, uzun bi sure abur cubur alinmadi eve, sarkuteriyi tamamen kestik aylarca ve istahini kapayan ne varsa almadik .cocuk acikinca illa ki yedi yemeklerden ...bazisini begendi bazisini begenmedi o ayri konu ama artik turluyu,bezelyeyi menemeni fasulyeyi seviyor cok sukur. size tavsiyem tabagini cazip sekilde suslemeniz, baslangic olarak 2 yemek kasigi ile baslamaniz( tabakta.fazla gorunce hic tatmiyrlar) ve yemklere alisana kadar abur cubur almamanz...kolayliklar diliyorum
Yorumunuza tesekkurler, abur cubur u bizde kestik kızım lütfen markete gidelim diye nekadar ısrar etti anlatamam. Gitmedim tabiki bitirdik o olayı.insallah kizimin da yediği günleri görürüm ama Okadar onyargili ki tadına bakmaya korkuyor. Birgün sabah yine çikolatayı ekmeğe sürerek kahvaltı yaparken dedimki karnında çikolata ağacı çıkacak. O gün bu gündür sırayla bir bal bir çikolata yer. Ağaç çıkmasın diyor gulsem mi aglasammi bilemedim

en azından boy kilo normal canım abur cubur eve alma bence birde merak etme hiç bir çocuk açlıktan ölmez sen yemeği hazırla o acıkınca zaten gelir yer yemedi diye kalkıp sevdiği bir şeyi yaparsan daha çok seçer yemeği hazırladın yemedimi asla zolama ama yarım saat sonra aynı yemği geri önüne koy mecburiyetten yer sadece birazcık sabır

Ne kadar dogru bilmiyorum ama soyle bir sey duydum. Anne hamileyken neyden tiksinir de yemezse cocuk da o seyleri yemiyormus.
Bilemiyorim tabi ki mantikli aciklamasini.

Benim 4 yasindaki yegenim de öyle. Maalesef hala biberon mamayla besleniyor.. zorla ağzına tikiyorlar zorlaa.
Yok yahu. Ben hamileligimde (cok sevdigim) çayı yudumunu dahi alamadım. İçmek issterdim zorlardirm kendimi buna rağmen.. Ama benim yavrum çay seviyor yani :)

Yok yahu. Ben hamileligimde (cok sevdigim) çayı yudumunu dahi alamadım. İçmek issterdim zorlardirm kendimi buna rağmen.. Ama benim yavrum çay seviyor yani :)

Ayy ya ne guzel yavrum dediniz öyle :KK68::KK68:
Allah yavrunuzu size bagislasin insallah..
Yalanmis ya. Hurafe yani demekki :KK70:

B
Yorumunuza tesekkurler! Inşallah kizimda düzelir. Kizimi yemek sorunu yüzünden krese verdim ozenir umuduyla ama hicbirsey değişmedi. Yemek saati hepsi yerken benimki çikolata ekmek yer. Eylül den beri kreste böyle. Meyvelerden sadece elma yer, bu akşam dondurmayı ödül gostererek bir çilek yemesi için yalvardim ucundan ısırıp tükurdu. Öyle zor ki sinirlerim bozuldu artık.
Ablamin ogluda yemyrm o da ustne gitmyr bazen sabh yedgi cikolata ekmkle yatyo.ertesi gün cok yiyor.ama cogunlukla bisey yemyo 19 kilo gayet normal 10 yasinda otururmus damak tadi cok ustne gitmeyin.siz ye dedikcede yemez ac birak yer varme cikolata ekmegi ac kalsin aksam koy onune bi yemek onudami yemdi ac yatsin sen kararli ol yeterki

Back
X