kizim

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
oluyorum resmen vicdan azabindan cok kotuyum.calistigim icin kizim hergun krese gidiyor 4.5 yasinda.hic soz dinlemiyor kresten gelince is yerimde bagira cagira konusuyor kosuyor kaciyor durdan sustan anlamiyor.minibuse biniyoruz minibustede herkesle konusuyor hic susmuyor dun tutturmus oturmuyor ayakta ucretleri topluyor sofore veriyor adam ufleyip pufluyor bana bayan cocugunuzu kucaginiza alin rahatsiz ediyor diyor.insanlar guluyor kizima kiminin hosuna gidiyor.kimi kiziyor.arabanin kapisindan disari sesleniyor gelmek istermisiniz diye.herkese parayi ben vericem diyor yanlislikla veren olursa kiziyor.arac doldu hareket edicek hala ayakta.zorla kucagima aldim istemiyor bende hep cimcikledim o kalkmak istedikce cok agladi.kolumu isirdi oda cok uzuldu ve bana ofkelendi.kimseden cit cikmadi.herkes memnun yaramaz cocugu anasi terbiye etti ohhh cok sukur.neden rahat birakmazlar anneleri,cocuklari.ne yapacagimi sasirdim kaldim.minibuste durmuyor diger cocuklar gibi.her cocuk farkli biliyorum ama herkesin tepkisi ayni olmuyor kimisi kiziyor yadirgiyor.cok uzuluyorum ne yapacagimi sasirdim kaldim her aksam bir minibus maceramiz var.

Yaşından dolayı ilgi çekmek istiyor o yaşlardaki çocuklar öyle olur bırak istediği gibi davransın cimciklemek çözüm değil sonuçta çocukluk adı üstünde doya doya yaşasın onu da bırakın millete bakarsanız hep böyle üzülürsünüz..

Yaşına göre normal aslında

Kızınızı en iyi siz tanıyorsunuz, ilgisini çekecek başka şeyler bulmalısınız.
Size sevimli gelebilir yada başkaları anlayış göstersin isteyebilirsiniz ama anlattığınız durum tehlikeli de. Minibüste çocugun ayakta, kapıda ne işi var? Ya düşerse? Şöförün tavrını anlamalısınız bir şey olsa uğraş dur, o insanın da ekmek teknesi.
İş yerine ve çantanıza ilgisini çekecek bir şeyler alın.
Mesela oyun hamuru, kalıplar, dikkatini çekecek farklı boyalar yada çıkartma kitapları, yada bir bebek evi iş yerine alın. Geldiğinde oynaması için sürekli merakını canlı tutacak şekilde onu yönlendirin. Yada bir bitki alın yapraklarının tozunu alsın, saksısını temizlesin, fısfısla su sıksın vs.. çocuklar sever böyle şeyleri.
Çantanıza da ucuz 5-6 oyuncak atın. Çok tercih etmem ama telefonunuza sevdiği bir çizgi film varsa onu indirin onu izlesin.
Çocuk dediğinizin bizim gibi oturmasını bekleyemeyiz. 2 yaşında oğlum var, zamanla taşıdığım çanta küçülür derken bizimki büyüdü. Yanımda taşıdıklarıma inanamazsınız.

oluyorum resmen vicdan azabindan cok kotuyum.calistigim icin kizim hergun krese gidiyor 4.5 yasinda.hic soz dinlemiyor kresten gelince is yerimde bagira cagira konusuyor kosuyor kaciyor durdan sustan anlamiyor.minibuse biniyoruz minibustede herkesle konusuyor hic susmuyor dun tutturmus oturmuyor ayakta ucretleri topluyor sofore veriyor adam ufleyip pufluyor bana bayan cocugunuzu kucaginiza alin rahatsiz ediyor diyor.insanlar guluyor kizima kiminin hosuna gidiyor.kimi kiziyor.arabanin kapisindan disari sesleniyor gelmek istermisiniz diye.herkese parayi ben vericem diyor yanlislikla veren olursa kiziyor.arac doldu hareket edicek hala ayakta.zorla kucagima aldim istemiyor bende hep cimcikledim o kalkmak istedikce cok agladi.kolumu isirdi oda cok uzuldu ve bana ofkelendi.kimseden cit cikmadi.herkes memnun yaramaz cocugu anasi terbiye etti ohhh cok sukur.neden rahat birakmazlar anneleri,cocuklari.ne yapacagimi sasirdim kaldim.minibuste durmuyor diger cocuklar gibi.her cocuk farkli biliyorum ama herkesin tepkisi ayni olmuyor kimisi kiziyor yadirgiyor.cok uzuluyorum ne yapacagimi sasirdim kaldim her aksam bir minibus maceramiz var.
Bazı şeyleri baskılıyorsanız kendisini ispat veya ifade etmek için böyle davranıyor olabilir.bence onu neden böyle yapıyor anlamaya çalışın ve beraber geçirdiğiniz zamanlarda kaliteli zaman geçirin, birlikte faaliyetler yapın. Onu anladığınızı gösterin, kendisini ifade etmesine olanak sağlayın

Birde kalabalık ortamı sevmiyor sıkılıyor olabilir mi, imkan varsa yürüseniz veya araba ile gitseniz. Bizimkiler de kalabalık sevmez, ben hiç minibüse binemiyorum mesela, gerçi ihtiyaç da Yok bizde, bi yere gidersek de taksiyle gidiyoruz

Belki bir çocuk psikoloğundan yardım alsanız iyi olur, anne babadan veya anneanne babaannelerden bi taraf hareketlerini çok baskılıyorken diğer taraf her dediğini yapıyorsa ondan da böyle olabilir

Kreşte nasılmış , kreş psikoloğu filan var mı onlar ne diyor

Bence insanlarda haklı.o sizin kızınız canınız yaptıklarına katlanırsınız da insanlar bunalıyordur kimse kimsenin nazını çekmek zorunda değil ki.şöförde endişeleniyordur yani düşer eder başıma iş alırım diye.bende hiç sevmem yaramaz çocuğuna sahip çıkmayan anne yanlış anlamayın bende kardeşimde çok yaramazdık küçükken ama annem asla başkalarını rahatsız etmemize müsade etmezdi kendi yorulsada peşimizdeydi hep.minibüste izlemesi için bir şey açsanız yada çocuk dergisi oyuncak falan ilgisini çekeçek bir şey alsanız belki uslu durur.

Buyuk kizim bir bakisimla susardi...kucuk benden cok bana bagiriyor ki daha bebek her cocuk farkliymis bende yeni anladim sicakkanli bir cocuk demekki millet rahat etsin diye cocugun canini acitma

Çimdik atmak yerine büyük bir birey gibi konuşmayı deneseniz daha iyi olur belki ! Küçücük çocuk durmaz yerinde. Belli ki kendini ispat etme ve ilgi toplama peşinde... Dayak bağırma vs gibi şeylerle çocuk uslanmaz. Pedagog sizin işinizi görür. Bende sevmem arsız çocuğu ama dayak bağırma vs gibi olaylara da karşıyım !

Eviniz yürütecek mesafede mı, düşünüyorum çocuklarım beni böyle bunaltsa yuruturum onları iyice yorumlanan kadar ve her şikayet etmelerinde de söylerim minibüsteki davranışlarından dolayı yürüdüğümüz u
Bence de kızını bir günlüğüne yürütmen işe yarayabilir. Yorulduğu yerde eğer uslu duracaksa minibüste oturarak eve gidebileceğinizi söyle. Çocuklar bazı şeyleri yaşayarak daha iyi öğreniyor.

Hiperaktivite testi yapıldı mı? Biz ne desek boş, pedagog görmesi lazım.
Bir yandan da içim diyor ki, arpası fazla gelmiş zeki velet :KK70:

Minibuste yol boyunca bagir cagir kufreden adamlara, dedikodu yapan teyzelere, yuksek sesle telefonla konusanlara kimse gik diyemez ama, bir bebek aglasin, bir cocuk konussun herkes cik cık cık terbiyesiz diye soylenir, bu bizim toplumsal davranis modelimiz.
Size tavsiyem çocuğunuzu enerjisini atabilecegi aktivitelere yonlendirin, bale, Jimnastik, yüzme bu yas icin gayet uygun. Gecici cozum olarak da minibus avm gibi yerlerde dikkatini cekecek oyuncak, kitap, gerekirse cizgi film vs ile dikkatini cekmeye calisin. Ama kimse icin cocugunuzun canini yakmayin...

Yani keyifli bir günümdeysem her türlü çocuğu çekerim ama başım ağrıyorsa kendi cocuğum bile zor geliyor bana. Milletten anlayış bekliyorsunuz ama kendi çocuğunuzu çimdiklemekten de geri kalmıyorsunuz. O kadar yazmışsınız çocuğunuza ve millete giydirmişsiniz ama hiç öz eleştiri yapmamışsınız ya ben bu çocuğu neden oyalayamıyorum diye. Bir kitap karıştırma alışkanlığı var mı ne bileyip akıl küpü ile oynamıyor mu? Ya da resim kitabı Yok mu kalem verin eline oynasın.
Resmen o millete sarsın benim tahammül sınırımı zorlasın ee çevre baskısı da tamam olmuş çimdiği basayım diye beklemişsiniz

Benim oğlum da böyle,bı topluma karisalim herkese söyleyecek lafı var,hiç sevmeDim çok bilmiş çocukları oğlum çok bilmiş in önde gideni. Hep son sozu o söylüyor. Uzman görüşü de aldım yaşıtlarından önde zekası dedi.yapacak bir şey yok, bizde şöyle bir durum da var oğlumla tek başına bir yere gittiğimde çok sorun yasatmiuor bana ama kardeşleri de yanimizdaysa gel de durdur yani.ben mümkün olduğunca toplu taşıma kullanmıyorum çok sartsa taksitle gidiyorum. Eşim olmadan bı yere gitmiyorum. Ve çok samimi olmadığını kimseye de misafirliğe gitmiyorum

insanlar sizi rahat biraksa dahi o an minibüsün içinde herkesle muhattap olup para toplamasına veya dışarıda gelen var mı diye bağırmasına izin vermemeniz normal olan bir davranış olurdu. Çünkü çocuklarımızı toplum içinde nasıl davranacakları konusunda eğitmesi gereken bizleriz ki ileride de onlar da sorun yaşamasınlar. Siz cozumu cimdikleyerek oturtmakta bulmussunuz birde psikologa danışın daha etkin ve dogru yöntemler onerir sizlere. sevgiler

Benim kızım da öyle annem geliyor sürekli annemin cevresin de o da bunalıyor anliyorum hatta bazen diyor çok rahatsiz ediyor bu çocuk insanları kimseye gitmiyorum normal de kizmam ama annem gelince çok kızıyorum her hareketinden rahatsiz oluyir çünki çok gürültü yapıyor çok döküyor o konuştukça bende daralıyorum kızıma kızıyorum.
Dısarı çıkınca facia zaten aynı sizin durumunuzi yaşıyorum .

Son düzenleme:
Vicdan azabı cekeceginiz birşey yok.cocugunuz sizi zorluyor hepimiz uğraşıyoruz bu durumlarla.dayaga ben de karşıyım çocuklarına el kaldırmam ama yapmışımdir belki bazı zor anlarda cimcikleme bagirma türü birsey.ama biliyorum ki fazlasıyla sevgimi hissediyorlar bu konuda onları eksik birakmiyorum.mutlu çocuklarım.ama çocuk buyutuyorsan şimdi böyle büyüyünce başka dertler hep çekilecek yapacak birşey yok

Zekâ ve ozguvenden ileri geliyor. Bizim kreşin sahibi psikolog. Yerinde duran çocuk için " ya cocukta mental problem vardır ya da aile aşırı baskicidir" der.

Sebebin bu olduğunu bildiğinizde rahatlıyor ve çözüm yolları bulmakta daha başarılı oluyorsunuz. Öneriler güzel.

ev uzakta yurume mesafesinde degil birkac kez yuruduk cok yorulduk ama ertesi gun unutuyor bir gun uslu dursa ertesi gun yine ayni.servisten inip minubuse biniyoruz serviste eline tableti veriyorum biraz oyalaniyor.ama minibuste ille simaracak ne desem olmuyor.aslinda cok masum kendini sevdirmeye calisiyor farkindayim ama korkuyorum duser diye bide yanimda durmuyor cok korkuyorum.araba sart bizim icin.

Kızınizın yaptıklarını okuyunca yıllar önce kardeşimin yaptıkları geldi aklıma.Biz ne zaman annem ben ve kardeşim minibüse binsek annem, ben ve kendisi için iki kişilik ücret verirdi.Kardesimde küçüktü ama dolmuşu birbirine katardi"gene beni adam yerine koymadiniz demi"diye.Susturamazdik kimi gülerdi,kimi bir sus cocugum derdi.Bir gün öğretmeni bu çocuk farklı düşünüyor ve farklı davranıyor bir doktora götürün dedi.Goturduk.Cok yüksek iq çıkmıştı.Bir pedagogla görüşün genel olarak böyleyse.Altindan farklı bir durum çıkabiliyor.

Back
X