• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizim:(

Yaw ölmüşünüz de ağlayanınız yok gibi...hem evdesiniz, hem hiç bişeye enerjiniz yok.

Herkes çocuk sahibi olmamalı işte. Bazı insanlar bireysel takılmak için var. Markette sokakta çocuğunu azarlayan tipler de görüyorum. Hep aynı sabırsızlık, tahammülsüzlükten. Çocukdan esirgediği vakitle ne yapıyorlar acaba...Esra Erol, Survivor muhtemelen.

Bende zaman zaman azarlarim , kızarım , ayar vermeye çalışırım. Ses tonunu ayarlayarak kızmak lazım çocuklara zaten.
Her çocuk bir olmuyor , bazılarını kontrol etmek çok çok zordur. Annede otoritede olmalı yoksa baş etmek çok zor olur.

3.5 yasinda kizim var..ben calismiyorum ona bakiyorum emanet edecegim.kimse yok hic durumumda yok kreslere falan vereyim...ama ozellikle ramazan gireli hic ama hic guzel vakit geciremiyoruz...sebebi ben...aslinda onla oynasam mutlu oliyor oyle pek bunaltmaz beni cok akilli konusir falan ama sorun bende yatiyorum òlù gibi..malum oruc da var..hic ama.hic oynayasim gelmiyor...agiz ucuyla oynuyorum.komsu ben geldim.faln o da yattigim yerden...tatmin olmuyor o da bunalmaya basliyor...kalk saklambac yakalamac oynayalim.diyor ama.ben halsiz isteksisz sinirli sabirsizim...ramaazan oncesi de pek oynamazdim.sevmiyorim ya cocuk.oyu larindan zerre mutlu.plmuyorim..tabi onun icin yinede istemeye istemeue neler oynuyorum ama sinirleniyorum.cok.cabuk git kendin oyna falan diyorum o da agliyor bemle.kimse oynamicak mi falan diyor ..kenndi kenndine oynamayi da hic sevmiyor sansima:KK43: binada yasiti yok...parklara goturuuorum geneldr..ama oructan onu da yapasim yok...sabaah olsun istemiyorim ya sirf oynama var diye ..oruc zaten su uzun gunlerde cok zorluyor ayni zamaanda diyet de yapiyorum ..of cok.cikmazda hissediyorum.kendimi ya...oyun gruplari kres falan demeyin tek massla geciniyoriz borc gitrtlakta..lutfem ona gore yorum yaparmisiniz:KK43:
Valla cocuk oyinlarini hic sevmiyorum demen cok abes. Çocuğun la oynadigin her oyun onun gelisimine katki sagliyor.
Git kendin oyna demek git kendin büyü de gel demek. Bence silkelenin ve kendinize gelin.

Şimdi ben şunu anlamadım genel olarak hep mi böyleydiniz yoksa oruç tutmak, bir yandan kilo vermeye çalışmak vs. gibi durumların üst üste gelmesinden sonra mı oldu? Diyet iyi gitmiyorsa, oruç tutmanın halsizliği de üstünüzde varsa bundan kaynaklı olabilir ya da geçici bir depresif hal olabilir üstünüzde. Önce bir kan tahlili yaptırarak metabolik bir durum olup olmadığına baktırmanızı, buna göre iyi bir ruh sağlığı uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.

Ha çocuk bakmak çocuk doğduğundan beri zulüm geliyorsa iki şey düşünürüm. Ya ailede çocuk bakmaya yardım eden kimse yok kendinize vakit ayıramıyorsunuz (işten çocuk bakmak için ayrılmışsınız) kendinizi çocuğa adamakta zorlanıyorsunuz ya da bir çocuğun sorumluluğunu taşıyamıyorsunuz. İkinci durum varsa keşke hiç çocuk yapmasaydınız. Birinci durumsa da işe ivedilikle geri başlamanızı ve çocuğu kreşe başlatmanızı öneriyorum. Hem yaşıtlarıyla sosyalleşir hem de çeşitli beceriler ve bilgiler öğrenir. İşe başlamak da üzerinizdeki halsizliği atar, para kazanmanın getirdiği bir motivasyon olur ve sosyalleşme imkanı bulursunuz. Daha iyi gelir size.

Bence bi silkelenin kendinize gelin.. siz seviyorsunuz veya istiyorsunuz diye degil, cocugunuz mutlu olsun diye onunla vakit gecirmeniz lazim..

Annelik sadece cocugu doyurmak ve temizlemek degil.. onun mutlu, özgüvenli ve basarili bir birey olmasi icin özen göstermeniz gerekiyor.. cocugunuzun size 'anne hadi gülümse' demesine cok üzüldüm :KK43: cocugunuzu nelerden mahrum biraktiginizi bir anlasaniz...

Hala oyun oynamam diye diretiyorsaniz bari cevre edinin..

Iki cocuk büyütüyorum ve günlük hayatimi onlara göre ayarlamak zorundayim.. tabi 7 24 oyun oynanmaz ama en azindan günde yarim saat oynayin... oyuncu anne var, hem kitaplari var, hem sosyal medyada cok aktif.. takip edin, okuyun ve uygulayin...

Zevk almasaniz da sevmeseniz de bunu bir görev olarak görün.. cünkü cocuklar bizim gelecegimiz..

Yazık üzüldüm yavrucuğa:((Yalnız şunu söylemeden geçemeyeceğim aynen sizin gibi düşünen bir anneyle büyüdüm ve bu benim bütün hayatımı etkiledi sanırım.Şimdi oğlumu yarım saat oyun parkında yalnız bıraksam üzülüyorum.Önceliğim daima yavrum onun mutlu olması yani lütfen değiştirin kendinizi

oyun oynamiosunuz ilgilenmek istemiosunuz surekli halsizsiniz orucu solemissiniz kizinizin arkadasi yok kuş almiosunuz sorumluluk almak istemediginiz icin kendinizi kizinizin yerine koyun nasil vakit gecirsin yavrum napsin aksama kdr
kusura bakmayin bencil bi annesiniz bunca olumsuzluga ragmen kendiniz icin diyet yapiosunuz kilolu mutlu olmadiginiz icin neden kizinizin mutlulugu icinde bisiler yapmiosunuz

Şöyle düşünürseniz eğer belki biraz daha istekli olabilirseniz.
Çocuğunuz yemek yemediğinde nasıl karnı aç kalıp büyüyemezse, fiziken gelişemez, oyun oynamadığınızda da ruhu aç kalıyor, beyni gelişemiyor..
Mutlu bir birey olamaz. Daha bir sürü yönden eksik kalır.
Nasıl keyif almıyorsunuz ki anlamıyorum, oyum oynarken evladınızın yüzünde o kahkahaları, gülümsemeleri, bilmiş tavırları, mimikleri görüp de nasıl sevmiyorum diyorsunuz..
Oyun oynarkenki mutluluğu size de ışık saçmıyor mu??
Hiçbirimiz arkadaşlarla toplanıp çocuk oyunu oynamıyoruz, yani hobimiz değil. Ama insan evladıyla da, üstelik de çalışmazken oynamayacaksa ne yapacak?
Sabah olmamasını isteyecek kadar..

Asgari ucretli de olsa bir ise girin, cocuga onunla ilgilenecek bir bakici tutar ya da krese verirsiniz ikiniz de su ankinden cok daha mutlu olursunuz.
Sizin yarattiginiz boslugu dolduracak biri lazim ona, cocuk sadece karni doyrularak buyutulmez, once ruhunu doyurmak lazım.

Çocuklarla bütün gün oynanir diye bir kural yok. Bunun için suçluluk hissetmeyin.Beraberce yapilacak bir etkinlik için günlük yarim saat ayrilsa yeterli bence. Çocuk kendi kendini oyalayabilmeyi ögrenmeli.Çocuklar hep oyun ister.Bu normal ama kendine yetebilmeyi de öğrenmeliler.Eldeki işi gücü bırakip koşturamadigimiz zamanlarda olur. Ya da kırmamak için eldeki işi gücü bırakip yanina gittiğimiz zamanlarda.

Önceden oturup haftalık günlük planlar yapmanız lazım yoksa çok sıkılıyor insan çocukla oynarken. Harfleri öğretmeyin daha erken onun için ama aylık bir eğitim seti, dergi vs. Takip edip ordaki aktivitelerden yaptırın. Onlar ay ay temalı gittiği için değişik konularda bilgi sahibi olur çocuğunuz. Bir kaç tanede yerinizden kalkmadan çocuk yoracak aktivite vereyim kolaylık olsun size.

- kırtasiyelerde, bakkallarda satılan baloncuk üfleme şeylerinden alın. Siz oturduğunuz yerden üfleyin o yakalamaya çalışsın.

- Elinize birer sinek patpatı alın, sadece patpatla vurarak plastik balonu birbirinize göndermece ya da yere düşürmemece oynayın. Bu el-göz-kol koordinasyonu açısından da iyi

- boş bir kağıda zigzaglar, spiral, düz çizgiler vs. Çizin. Kızınız makasla kessin. Makas kullanmayı sever çocuklar hem ince motor becerileri için yararlı. Şekilleri bilmiyorsa şekilleri de böyle öğretebilirsiniz.

- deve cüce oynatabilirsiniz.

- boyama yapmaktan sıkıldıysa, boyadığınız materyalleri değiştirin. Sokaktan taş, yaprak toplayın beraber onları boyasın. Yemek için doğradığınız sebzelerin bir dilimiyle sap kısmını ayırın onlarla baskı yapsın. ( çok güzel şekiller çıkıyor bazı sebzelerden biber, bamya, marul sapı vs. Kullanabilirsiniz ) eski atılacak tişörtleriniz varsa verin üzerlerine birşeyler çizsin birkez giyin öyle atın. En olmadı normal kağıdı buzdolabına yapıştırın ayakta çizsin, değişiklik olur hoşuna gidebilir.

- şimdi yaz banyoda bol bol su oyunu oynayın. Bunaldıkça küveti bir karış suyla doldurun, atın içine çocuğu hem serinlesin. Hem plastik oyuncaklarını, kağıt gemileri vs. Yüzdürsün.

- kurabiye hamuru yoğurun şekillerini o versin istediği gibi.

mutfakta yardim.seviyor sayilir ama.en cok ta yaramazlik kismini galiba..bende titiz asabi bi insanim mutfakta ayak altinda ustelik pisleten biri olunca cok sinirleniuorum.ondan cagsrmiyorum cogu zaman mutfaga..allahtan otirma odasiyla birlesikte muhabet ediuorz:KK43:
pisletecek diye korkuyorsunuz ama bırakın kirletsin, ev temizlenir ama çocuğunuz bu yaşları bi daha geri gelmez, çok değil bi 4 sene sonra okula başlıcak size olan bağlılığı azalacak zaten..illa ki oyun değil ev işlerinde bile yanınızda olması onun için eğlence sayılır, mesela benim oğlum 20 aylık ve bulaşık makinesini boşaltmak en sevdiği iş, temiz olan bulaşıkları bana uzatır bende yerleştiririm, gırgır veririm eline kendince evi gırgırlar veya mutfak beziyle masayı silmeyi çok sever bunlar bile çocuklar için oyun aslında, biz yeter ki onlarla ilgilenmek isteyelim

Surekli oruc oruc demissiniz de bahane bence normalde de boyleymissiniz. Kusura bakmayin sizi asla hakli bulmadim, cocugunuz dunyaya geleli henuz 3,5 yil olmus ve dunyayi tanirken oyun oynamaya ihtiyaci var. Akrabaniz falan varsa goturun arada bir cocuk nefes alsin bari

yorumlarınızı tekrar bi okuyun ne kadar negatif bi anne olduğunuzu farkedeceksiniz herşeye olumsuz cevap. benim bile içimi darladınız. belkide bi psikolojik destek almalısınız depresyonda olabilirsiniz

Çocuk yapmakta erken davrandığınızı düşünüyorum siz aslında çocuk fikrine hazır Değilmişsiniz. Yazdıklarınızı okurken bile olumsuz elektriğiniz yansıyor, evde daha da fazla hissedilir bu durum. Çocuğunuz için birşeyler yapmaya çabalıyorsunuz ama öncelikle kendi psikolojinizi düzeltmelisiniz. Kızınız da ne yazık ki bu durumdan hiç mutlu değildir. Halbuki bu yaşlarda herşeyi çevreden ve en önemlisi aileden alma döneminde,yaş bir ağaç gibi istediğiniz şekilde yönlendirebilir herşeyi öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Psikiyatriye gitmek istemiyorsanız devlet hastanelerinde psikologlarda mevcut, görüşmeyi deneyin. Daha sonra kızınız ve çevrenizle herşey daha güzel ilerleyecektir.

ayyy bende çocukla oynamayı oynatmayı hiç sevmem bunalırım sinirlenirim , yazık kızımla hiç vaktımız olmadı zaten sevmezdim de

Adem Güneş diyor ki sizinle kimse oynamadığı için küçükken sizde oynayamıyorsunuz size abilincaltımda bu anormal geliyor diyor bende aynıyım canım ama benımkı bu aralar çok sokağa alıştı arkadaşı var sürekli omun evinde ve asla laf dinlemez oldu

kizlar 2 gundur hatta bugun cok.iyiyim...parka goturuuorim evde de iyiyiz sayilir..az once halay xektik cok.mutlu oldu;s sinirlenmemeye calisiyorum insalah ...ama su yaz okullari daha iyi olur..esim.kostek oluyor bana ama hergun oraya dolmus parasi falan biseyler diyor:( sinir oldum ama insalah ikna edicem ve arastiriyorum.suan

Back
X