Kizim

İlgilenmek ayrı, bir dediği iki olmuyor farklı...

Belkide bir dediği iki olmuyor diye böyle olmuştur...
Olabilir ama almayincada siz beni sevmiyorsunuz diyo kiyamiyorum ilgiyi gosterdigimi düşünüyorum ama belki onun farklı şekilde istedigide olabilir ne yapabilirim sizce ne onerirsiniz gerçekten önerilere ihtiyacım var artık baş edemiyorum

Kiskaniyo olabilir ama ilgi hep kizimda napabilirim bi oneriniz varmi
Valla aynısi benimde basimda. Oğlum kardeşini cok kıskanıyor. Aralarinda yaş farkida var. Bebegin küçük oldugunu onun ise kocaman bi abi oldugunu vs.gibi şeyler söyleyerek pışpışlıyorum ve işede yaradı.

aynı durum benim oğlumda da vardı şuan 4 yaşına girecek sadece belli dönemlerde oluyor geçti şükür.. elini yıkarken damla gelse o kıyafet çıkacaktı.. sakinliğinizi korumaya çalışın bazen zor evet kendi giyip çıkarsın ona bu hakkı verin.. ona ve kendinize zaman tanıyın..

Bahsettiğiniz kadarıyla babaanne, eski eşten olan erkek çocuğuna daha ilgiliymiş, babasından hiç bahsetmediniz. 3-5yaş döneminde kızlar babaya düşkün olur hatta anneyi babadan kıskanır. Sanki baba da çok ilgili değil. Siz de bu açığı kapatmak için fazla üzerine düşüyor, hiç kural koyamamış gibisiniz. Çocuklar kuralları ve düzeni sever, her ne kadar onu yıkmaya çalışmak istese de sınırları zorlamayı sevdiğinden. Ama belli sınırları geçemediğini görünce de kendini güvende hissedermiş.
Kızınız sevilip sevilmediğini ölçmek için sanki bir şeyler aldırmak istiyor. Sadece istediğini alarak da gösteremezsiniz bu sevgiyi. Gün içinde sık sık sarılarak veya başka küçük örneklerle kızınızı ne kadar sevdiğinizi hissettirin. (Mesela en sevdiğiniz tabaklarda, bardaklarda başbaşa anne kız yemek keyfi, çay keyfi yapın.) Babanın ve babaannenin yanlış tutumları varsa onları güzellikle uyarın.
2yaşından sonra çocuklar bireyselleşmek istermiş yavaş yavaş, her şeyi kendi yapmak ister mesela. O yüzden her an yanında olmanıza da gerek yok, artık sizden ayrılması gerekir yavaş yavaş. 4yaş gibi de erken çocukluk dönemi bitip artık bir birey olur.
Önerilenler gibi sakin olmanız ama biraz kurallar koymanız da gerekiyor. Ayrıca bir de küçük kardeşi daha varmış, o da ayrı hassasiyet gerektiriyor. Varsa imkanınız pedagog desteği alın.
Sağlıkla, huzurla büyütün inşallah.

O zaman normal.
Babaannesi ile konuşun,farklı davranmasın. Eşinizin oğlu konusunda da gözetim altında olun geldiğinde,yanlız bırakmayın etkileneceği bir durum olmasın.
Kıyafet konusu normal geldi bana ama onuda belirtmeden geçemeyeceğim,benim kızımda o yaşlarda kıyafet konusunda takıntılı olmuştu. Ne giydirsem bu rahatsız ediyor der dururdu. İslaklık,leke falan asla kabul edilemezdi. Hatta ayakkabı konusunda aşırı sorun çıkartmaya başlamıştı aldım doktora götürdüm o derece,ortopedi uzmanı baktı sorun bulamadı. Üzerine düşmedim zamanla bıraktı. Şu an atlet asla taytın içine girmiyor,hep dışarda olacak,rahatsız oluyormuş. Birde uzun kol varsa montun içinde toplanmayacak,o kol montan dısarda olacak,minicikte olsa görünecek muhakkak.Bir bu kaldı,bununla idare ediyoruz.
Zamanla azalacaktır.

Sevilmediğini hissetmiştir. Valla bir süre aynı ortamda tutmayın

Bence korkunun üzerinde biraz daha yoğunlaşabilirsiniz. Nelerden korkuyor? Bu korku halini ortaya çıkaran ilk olay ne?

Abisi zarar vermiş olmasın?bakın bu durumlar çocuklar arasında çok yaygın bu nedenle çok dikkat edin.istemeden zarar vermiş olabilir.onun dışında kardeşini kıskanıyor olabilir özellikle abisi ona değil kardeşine ilgi gösteriyorsa.arkadaşımın 2 ve 4 yaşında iki kızı var.küçük doğana kadar büyük olan melek gibiydi.küçük doğduktan sonra herkes ona ilgi göstermeye başlayınca çocuk tam bir canavara döndü.9-10 yaşlarında kuzenleri var.küçük doğmadan önce onla ilgilenirlerdi şimdi yüzüne bakmıyorlar.haliyle çocukda hırçınlaştı.

Bence korkunun üzerinde biraz daha yoğunlaşabilirsiniz. Nelerden korkuyor? Bu korku halini ortaya çıkaran ilk olay ne?
Karanliktan korku sebebide abisi o çok korkuyo benim yanımda yatio kızım odasında yatiyodu onuda korkutmus nasıl tekrar yenecek korkuyu bilemiyorum

Aynen kesinlikle abisi küçüğü çok seviyor ondan olabilir cunku abisini çok onemsiyor

Aynen kesinlikle abisi küçüğü çok seviyor ondan olabilir cunku abisini çok onemsiyor
O zaman sebebi bu.abisiyle eşiniz konuşsa?büyük içinde zor bir durum o abisini çok seviyor ama abisi ona değil küçük olana ilgi gösteriyor,minik kalbi kırılıyordur

Tsk edrim çok güzel yazmissiniz babasından bahsedeyim kızına aşırı düşkün çoğu şeyiyle babası ilgilenir mesela benle banyo yapmaz babasiyla yapar benle oyun oynamak istemez babası varken hep onunla olsun istiyo oda ilgileniyo saolsun kural koyyurdum bi ara babası kiyamiyor abisi uymadigi için oda uymuyor ama bidaha deneyecgm tsk edrim

O zaman sebebi bu.abisiyle eşiniz konuşsa?büyük içinde zor bir durum o abisini çok seviyor ama abisi ona değil küçük olana ilgi gösteriyor,minik kalbi kırılıyordur
Valla o cocuk kimseyi dinlemiyor allahtan yanimda değil üç geliyo alt üst edip gidiyor

Valla o cocuk kimseyi dinlemiyor allahtan yanimda değil üç geliyo alt üst edip gidiyor
Evin kuralları var sonuçta ama sizin işinizde zor.bu önceki olan evlilikten çocuklara müdehale etseniz bir dert etmeseniz başka dert.belki onun geldiği günler siz kızınızla birebir ilgilenseniz alıp parka falan götürseniz daha iyi olur?benim arkadaşımda öyle yapıyor yoksa çocuk çok hırçınlaşıp kardeşine saldırıyor.

Olabilir herkes ona ilgi gösteriyor dede babanne filan ozledikleri için onunla ben ilgilensem belki bi nebze görmezden gelebilir abisi geçen sene geldiğinde odada sıkistirmis iğne yaparım filan diye bide buyum ayı vardı onun ellerini filan bağlayıp bogazini kesmis ayının korkmasinda bunun etkisi varmıdır sizce geceleri filan bagiriyo uyurken bi pedagoga gotursem iyi olacak galiba arkadaşın biri demisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…