- 2 Ekim 2018
- 1.356
- 2.365
- 53
- 34
- Konu Sahibi olmuyorsensiz
-
Doğru haklısınız ama içime bir kurt düştü sankiHer cocuk degisiktir :) sikmayin caninizi ... bolca kitap okuyun kiziniza :)
İki yaşına kadar kızım genel kelimeler kullandı. Gel, git, su, anne ve baba gibi... hatta anneanne babaanne diyemiyor nene diyorduEvet kızlar merhaba konuya giriyorum 18 aylık bir kızım var. Adı hira sorun şu ki kızım konuşmuyor gel diyor sadece babıldama var dede çok Nadire’n de baba diyor ara sıra.
Dr bile götürdüm 2 yaşına kadar normal dedi.
Artı yönlerini sayacak olursam
1; ismini biliyor tepki veriyor
2; işaret parmağını aktif şekilde kullanıyor
3; bizi taklit ediyor
4; neyin ne amaçla kullanılacağını biliyor ( gırgırı eline veriyorum halı gırgırlıyor
Kalemle karalama yapacağını biliyor.
5; genel olarak akıllı bi çocuk anormal bir davranışı yok
6; bizimle gayet iletişim halinde
Dr bizim için önemli olan algılaması demişti, algıda bir problem Yok.
Bugün markette 1,5 yaşında bi bebek gördüm al ver mama diyor
Çok canım sıkıldı kızlar
Not: eşim de çok geç konuşmuş 4 yaşında genetik de olur dedi dr ama
Bilmiyorum moralim bozuldu.
Okuyan yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum iyi günler
Ara ara oluyor öyle seyler :)) fazla takilmayin o düsünceleri silin aklinizdan. Normal olan cocugu anormal mi cikarcaginiz illa :))Doğru haklısınız ama içime bir kurt düştü sanki
Evet kalabalık değiliz doğru çocuk bir babası bir de beni görüyorİki yaşına kadar kızım genel kelimeler kullandı. Gel, git, su, anne ve baba gibi... hatta anneanne babaanne diyemiyor nene diyordukreşe verdik çözüldü maşaallah şimdi susturamıyoruz.
İkinci bebeğim 9 aylık olacak. Benden 4 gün sonra doğum yapan akrabamızın kızı, karnın doydu mu deyince karnına vuruyormuş. Anne baba falan diyormuş. Benimkin de tık yok. Neden? Çünkü o çocuk kalabalık ailede büyüyor. Gün içinde 7-8 kişi ile iletişim halinde. Bizim sadece 4 kişilik çekirdek ailemiz 15 günde bir gittiğimiz babaannemiz var. Bundan kaynaklanıyor olabilir sizin durumunuzda.
Canımm yeğenim 3 yaşında konuştu ve tv tablet izlemezdi şimdi susmuyor maşallahEvet kızlar merhaba konuya giriyorum 18 aylık bir kızım var. Adı hira sorun şu ki kızım konuşmuyor gel diyor sadece babıldama var dede çok Nadire’n de baba diyor ara sıra.
3; bizi taklit ediyor
4; neyin ne amaçla kullanılacağını biliyor ( gırgırı eline veriyorum halı gırgırlıyor
Çok canım sıkıldı kızlar
Doktor farkederdi bence anormal bir durum olsa.Evet kızlar merhaba konuya giriyorum 18 aylık bir kızım var. Adı hira sorun şu ki kızım konuşmuyor gel diyor sadece babıldama var dede çok Nadire’n de baba diyor ara sıra.
3; bizi taklit ediyor
Çok canım sıkıldı kızlar
Ya İnan’ın bnde öyle diyorum panik mi yapıyorum diye dr bi şey Yk diyor genetik olur diyor diğer çocuklara bakıyorum moralim bozuluyorBu konular benı cok korkutuyor . Buyuk oğlum 9 yasında onu cok hatırlamıyorum ama bu kadar kısıtlımıydı bılmıyorum .
15 aylık kucuk oğlum var ,
o da sadece,
Abisinin adını söylüyor(Ege),at, atta, aççç, attı , ve bır kac gundur hamm dıyor .
Ama arkadsalarımın çocukları 20 ye yakın kelıme soyluyormuş, daha once bır konuyada yazdım bılmıyorum panık yapmak ıcın cok mu erken
Umarım cnmCanımm yeğenim 3 yaşında konuştu ve tv tablet izlemezdi şimdi susmuyor maşallah
Doktorada gitmişsiniz dert etmeyin bence bu konuyu
Zamanla konuşacaktır
Ben suanda cok hanı panık durumda degılım ama degısık oluyorum . 20 ye yakın kelıme ve 14 aylıkken konuşmuştuk bunu aramızda . Çabuk yurudu cabuk emekledı, bızde evde cok ılgılenıp konuşuyoruz abısı var keza, tv yok ne bılım . Buyuk cocugumda cok konuşmadı sankı bu kadarlıkken ama bu seferkınının kelıme sayısıda az ınsan barı anne baba dede fılan der , ne bılım gel gitYa İnan’ın bnde öyle diyorum panik mi yapıyorum diye dr bi şey Yk diyor genetik olur diyor diğer çocuklara bakıyorum moralim bozuluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?