Kızım

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
34
Evet kızlar merhaba konuya giriyorum 18 aylık bir kızım var. Adı hira sorun şu ki kızım konuşmuyor gel diyor sadece babıldama var dede çok Nadire’n de baba diyor ara sıra.
Dr bile götürdüm 2 yaşına kadar normal dedi.
Artı yönlerini sayacak olursam
1; ismini biliyor tepki veriyor
2; işaret parmağını aktif şekilde kullanıyor
3; bizi taklit ediyor
4; neyin ne amaçla kullanılacağını biliyor ( gırgırı eline veriyorum halı gırgırlıyor
Kalemle karalama yapacağını biliyor.
5; genel olarak akıllı bi çocuk anormal bir davranışı yok
6; bizimle gayet iletişim halinde

Dr bizim için önemli olan algılaması demişti, algıda bir problem Yok.
Bugün markette 1,5 yaşında bi bebek gördüm al ver mama diyor
Çok canım sıkıldı kızlar
Not: eşim de çok geç konuşmuş 4 yaşında genetik de olur dedi dr ama
Bilmiyorum moralim bozuldu.
Okuyan yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum iyi günler

İki yaşına kadar kızım genel kelimeler kullandı. Gel, git, su, anne ve baba gibi... hatta anneanne babaanne diyemiyor nene diyordu kreşe verdik çözüldü maşaallah şimdi susturamıyoruz.

İkinci bebeğim 9 aylık olacak. Benden 4 gün sonra doğum yapan akrabamızın kızı, karnın doydu mu deyince karnına vuruyormuş. Anne baba falan diyormuş. Benimkin de tık yok. Neden? Çünkü o çocuk kalabalık ailede büyüyor. Gün içinde 7-8 kişi ile iletişim halinde. Bizim sadece 4 kişilik çekirdek ailemiz 15 günde bir gittiğimiz babaannemiz var. Bundan kaynaklanıyor olabilir sizin durumunuzda.

2 yaşında oğlum var, hiç böyle şeyleri kafama takmıyorum doğrusu.
Her çocuğun ve bebeğin algısı ve tepkisi farklıdır.
Zaman verin çocuğunuza, elbet konuşacak ve elbet cümle kuracak.
Bizimkisi de bir çok kelime söylüyor, çoğunu da yarım yamalak söylüyor.
Ancak ne bir doktora götürmek gibi birşey geçti aklımdan, ne de birine danışmak.

Bu kadar büyütmeyin kafanızda.
Zaman verin, kaldı ki doktora da götürmüşsünüz doktor anormal bir durum olsaydı size zaten bilgi verirdi veya yönlendirirdi.

Bu konular benı cok korkutuyor . Buyuk oğlum 9 yasında onu cok hatırlamıyorum ama bu kadar kısıtlımıydı bılmıyorum .
15 aylık kucuk oğlum var ,
o da sadece,
Abisinin adını söylüyor(Ege),at, atta, aççç, attı , ve bır kac gundur hamm dıyor .
Ama arkadsalarımın çocukları 20 ye yakın kelıme soyluyormuş, daha once bır konuyada yazdım bılmıyorum panık yapmak ıcın cok mu erken
Doğum grubumuzdan hepsı aynı aylardalar buarada .
Onlar 2 kelımelı cumlelere gececek bızımkı daha anne - baba demiyor.

Bızımkıde bızı anlıyor , ısaret parmagıyla cok bısey göstermıyor , yanı elıyle uzatıyor ama parmagını uzatıyor mu dersen nadır,parmagını kullanıyor ama , defter karalıyor, dugme acıyor, oyuncakları calıstırıyor , bunu gotur, sunu getır, bunu buraya bırak dersem yapıyor. Ama ıste dedıgım gıbı etraftakılere bakınca konusmuyor gıbı bısey

Tv,tablet, telefon mümkün olduğunca vermeyin. Bol kitap, bol konuşma. Her yaptığınızı anlatın ekmeği alalım bölelim çorbaya atalım yiyelim gibi her yaptığınızı anlatın tek tek. Sorun göremedim ben de. Ben de 2 yaşından sonra konuşmaya başlamışım ama ben dişlerim 2 yaşında çıkmaya başlamış ondan

Evet kalabalık değiliz doğru çocuk bir babası bir de beni görüyor

Canımm yeğenim 3 yaşında konuştu ve tv tablet izlemezdi şimdi susmuyor maşallah
Doktorada gitmişsiniz dert etmeyin bence bu konuyu
Zamanla konuşacaktır

görümcemin cocugu 3 3.5 yasında falandı ben nişanlıyken
konuşmuyordu sonra bi başladı konuşmaya şimdi herşeyi anlatıyorr 4 yasındaaa sanırm belkide 5 bilmiom yani geç konuştu :)

Doktor farkederdi bence anormal bir durum olsa.

Ya İnan’ın bnde öyle diyorum panik mi yapıyorum diye dr bi şey Yk diyor genetik olur diyor diğer çocuklara bakıyorum moralim bozuluyor

Kalabalık aile sosyal ortam vs. tabi etkiler.Ama siz bir de bıkmadan usanmadan kitap okuyun beraber kitap sayfalarını konusarak inceleyin gelişmeyi o zaman görün.

ablamın oğlu 3,5 yaşında konuştu
ve benım dayıma çekmiş oda 4 yaşında konuşmuş ,

bu işler biraz genetik çok şükür dr bir sorun görmediyse bence telaş yapma ,
ama tv olayını evin içinde çok açık bırakmayın ,

Ya İnan’ın bnde öyle diyorum panik mi yapıyorum diye dr bi şey Yk diyor genetik olur diyor diğer çocuklara bakıyorum moralim bozuluyor
Ben suanda cok hanı panık durumda degılım ama degısık oluyorum . 20 ye yakın kelıme ve 14 aylıkken konuşmuştuk bunu aramızda . Çabuk yurudu cabuk emekledı, bızde evde cok ılgılenıp konuşuyoruz abısı var keza, tv yok ne bılım . Buyuk cocugumda cok konuşmadı sankı bu kadarlıkken ama bu seferkınının kelıme sayısıda az ınsan barı anne baba dede fılan der , ne bılım gel git

benim oğlum şuan 9 yaşında 3 yaşına kadar düzgün cümle kurmadı
ama kızım şuan 2 yaşına girecek bütün dertlerini anlatabiliyor maşallahh yavruma
değişiyo çocuklar madem babası da geç konuşmuş düşmeyin üstüne okula başlayınca daha bi konuşuyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…