• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZIM...

tam gün bi özel okula gidiyo sabah benle çıkıyo evden akşam 5 gibi işyerime geliyo servisle
anladım hepınız eve aynı anda gırıyrosunuz
bence cok dert degıl yanı
olabılır ayrıca hala cok kucuk
alısır

bikmadan usanmadan tekrar edin yapmasini istediklerini
benim çocuklarim 6 ve 4.5 yasindalar, oyuncaklari dagitmak sertbst ama sonr ageri topluycaklar,toplamazlrsada sevdikleri biseyi ellerinden alirim, bu hersye olabilir tv, tatli , vs hersey olabilir ama buna gerek kalmiuyor geenlde ise yariyor
tehdit gibi algilanabilir biraz ama tam deil aslinda

sabah ikisi ebrbaer kendi yataklarini topluyoalr mesela kuçuk tek basina yapamiyor , haaa bide yaptiklarinda onlari baya bi pohpohluyorum aferin artik buyudunuz vs gibi cumleler çok isime yariyor
bide babasi nasil yakalsiyorn anneni yorma kizm falan dermi

kızmak ve azarlamak cocugun bütün özgüvenini kırdıgını tahmin etmek zor değil sanırım
aysa senin durumun cok cok ı yı oldugunu bılıyorum
bazı yazılarını okumustum
neden bazı konularda yardım almıyorsun yanı elınde ımkanın var daha fazlasını degıl, daha ıyısını yapabılırsın

ben cocuklarla mutlaka konusulmasından yanayım.
onlarında ayrı bır bırey olduklarını unutmayarak hatırlayarak onların ıllakı bızım gıbı olmalarını beklemeden konusmamız gerekıyor.

yanılıyorsun
kızmak bir terbiye yöntemidir

7 yaşında bir kızım var
ne kadar düşkün olduğumu form iyelerinin büyük kısmıda bilir
ancak sürekli ve devam eden bilinçli yanlışlarını hoşgörü ile karşılamam
her seferinde alıp karşıma konuşmak çözüm değilse
bunun çare olmasını umarak konuşmakla geçiştirmem

gerektiği yerde azarlarım
sert bir dil kullanarak uyarrırım
harçlık vermemek tv izleme süresini kaldırmak
hatta dışarı çıkmama cezası dahil
cezalar veriririm

açıkcası korkutmak ve sindirmek ten bahsetmiyorum
ama yaptığının yanlış olduğunu hissetmesi gerekiyor

kendimi bir ebevy olarak şöyle tanımlıyorum
BEN HOŞGÖRÜLÜ BİR ANNEYİM
önce hoş görürüm
ama hoş olmayan ı hoş görmek için de ısrarcı olmam

katılırsınız yada katılmazsınız

benim öğretme yöntemlerimin arasında
azarlamak kızmak ve tepki vermek vardır

eğerki evladımın dopruyu ve yanlışı bildiği halde yanlış yapmaya devam etttiğini görürsem
kullanabileceğim en sert ifadeyi kullanırım

tabi yataklarini okul olmadiginda topluyolar : )
yoksa hayatta okula yetisemeyiz

birde buyuk yapmazsa yarin oburgun kuçukde yapmaz haberin olsun

sanırım siz bunaldınız ve 7 yaşında bir çocuğa genç kızmış gibi davranmasını bekliyorsunuz.omuzuna yük koyuyorsunuz.kullandığınız kelimeler,pasaklı,leş gibi...yazdıklarınızdan kızıp öfkelenme anınızda sinirinize hakim olamadığınız şeyler yapıyormuş gibi izlenim aldım.bu sebeple vicdanınız sızlıyor gibi.yanılıyorsam özür dilerim.bağırmak kızmak vurmak öfkelenmek çocuğa yapılacak davranış olarak görülmesi doğru değil.kardeş var evde artık sen abla oldun diyerek yaklaşım çocuğun da öfkesine sebep olur.benim minik yardımcım sen olmasan ben ne yaparım.deyip tatlılıkla deneyin.
13 yaşında oğlum var hala bu dediklerinizin aynısını yapıyor.sabırla anlatıyorum öyle böyle karşılığını alıyorum.size zor ise bu işler ufacık çocuk hatta bebek sayılan bir kızdan beklemeyin lütfen.

merhaba arkadaşlar,
benim 7 yaşında ve 1 yaşında iki kızım var konu şu büyük kızım okadar dağınık okadar pasaklıki anlatamam size ne yapacağımı şaşırdım çalışan bi anneyim ben bazen hem eve hem işe yetemiyorum. okuldan geliyo üstü başı kir içinde bir haftada tam 5 kez forma değiştiriyo hergün sabah tertemiz ütülü kıyafetlerini giydiriyorum saçlarını yapıyorum ama akşam geldiğinde bi görseniz leş gibi evdede dağınık üzerinden çıkardıklarını sağa sola fırlatıyo yediği yiyeceklerden artanı ev içinde nere denk gelirse oraya bırakıyo tuvaletten çıkarken ellerini yıkamıyo bazen ben bekliyorum başında ellerini ykasın diye okul çantasından neler çıkıyo neler çöp topluyo resmen oturup konuşuyorum anlatıyorum olmuyo bazen kızıyorum öfkeleniyorum bu seferde işe gelince kızdığım aklıma geliyo vicdanım sızlıyo napıcam ben. etraftan insanlar çocuklarını övüyolar şöyle düzenli böyle düzenli odasını kendi toplar yatagını kendi düzenler diye deli oluyorum galiba ben çocuğuma yeterli disiplini sağlayamadım nasıl yapıcağımıda bilmiyorum akıl verin bana anneler siz nasıl başarıyosunuz :KK43:
Daha önce bu konular üstüne eğilmediniz mi?
Ellerini yıkaması falan??

inanın okurken çok güldüm :KK48::KK48:
bi an ben aklıma geldim
bende çok dağınıgımdır annem arkam sıra gezer kıyafetlerin topla diye
bende sadece dağınıklık var ama :)
konuyu anne ile bagdaşltıranlar ne alaka ya
benim annem düzeni seven bi kadındır
eminim konu sahibide öyledir ki öyle olmasa kızını sorun edipte buraya yazma girişiminde bile bulunmazdı
inşallah kızınız düzelir ya şimdi daha küçük ama alıştırın ilerdede öyle olmasın

bikmadan usanmadan tekrar edin yapmasini istediklerini
benim çocuklarim 6 ve 4.5 yasindalar, oyuncaklari dagitmak sertbst ama sonr ageri topluycaklar,toplamazlrsada sevdikleri biseyi ellerinden alirim, bu hersye olabilir tv, tatli , vs hersey olabilir ama buna gerek kalmiuyor geenlde ise yariyor
tehdit gibi algilanabilir biraz ama tam deil aslinda

sabah ikisi ebrbaer kendi yataklarini topluyoalr mesela kuçuk tek basina yapamiyor , haaa bide yaptiklarinda onlari baya bi pohpohluyorum aferin artik buyudunuz vs gibi cumleler çok isime yariyor
bide babasi nasil yakalsiyorn anneni yorma kizm falan dermi

eşim de çok konuşur kızımla dertleşir yanlışları anlatır biraz konuşunca motive olur tamam yapıcam der ama 1 gün sürer sonra yine aynı

yanılıyorsun
kızmak bir terbiye yöntemidir

7 yaşında bir kızım var
ne kadar düşkün olduğumu form iyelerinin büyük kısmıda bilir
ancak sürekli ve devam eden bilinçli yanlışlarını hoşgörü ile karşılamam
her seferinde alıp karşıma konuşmak çözüm değilse
bunun çare olmasını umarak konuşmakla geçiştirmem

gerektiği yerde azarlarım
sert bir dil kullanarak uyarrırım
harçlık vermemek tv izleme süresini kaldırmak
hatta dışarı çıkmama cezası dahil
cezalar veriririm

açıkcası korkutmak ve sindirmek ten bahsetmiyorum
ama yaptığının yanlış olduğunu hissetmesi gerekiyor

kendimi bir ebevy olarak şöyle tanımlıyorum
BEN HOŞGÖRÜLÜ BİR ANNEYİM
önce hoş görürüm
ama hoş olmayan ı hoş görmek için de ısrarcı olmam

katılırsınız yada katılmazsınız

benim öğretme yöntemlerimin arasında
azarlamak kızmak ve tepki vermek vardır

eğerki evladımın dopruyu ve yanlışı bildiği halde yanlış yapmaya devam etttiğini görürsem
kullanabileceğim en sert ifadeyi kullanırım
bu konuda sızınle tartısmayacagım
gecenlerde oglum ıcın pedagog ıle gorustum yanı bu sadece egıtımsız bırı olarak degıl egıtım bırındede gorus almıs bırı olaraks oyleyebılırımkı
kızmak bır terbıye yontemı degıldır
sadece cocuk o davranısa maruz kalmamak ıcın ıstenıldıgı gıbı davranır bakın gorevlerını yerıne getırır demıyorum
ben sadece sızı uyardım
yazınının tamamımı okumadım
cunku benım goruslerımle sızın goruslerınızın ters oldugu ve uzlasamayacagımız ıcın

buarada ben cocuguma ısrarla bırsey yaptıramıyorsam
konusarak anlatarak

bu mevzunun peşinini kısa süreli bırakıyorum
cünkü bir yerde mutlaka hata yapmış olmam gerek

benim anneliğimde cocuk değil anne eksiktir her zaman

Daha önce bu konular üstüne eğilmediniz mi?
Ellerini yıkaması falan??

eğilmez olurmuyum ona özel sabunlar şampuanlar havlular alıyorumki ilgisini çeksin sırf onları kullanmak için yıkasın ellerini diye ama yok kısa bi zamanda onlardanda sıkılıyo.

inanın okurken çok güldüm :KK48::KK48:
bi an ben aklıma geldim
bende çok dağınıgımdır annem arkam sıra gezer kıyafetlerin topla diye
bende sadece dağınıklık var ama :)
konuyu anne ile bagdaşltıranlar ne alaka ya
benim annem düzeni seven bi kadındır
eminim konu sahibide öyledir ki öyle olmasa kızını sorun edipte buraya yazma girişiminde bile bulunmazdı
inşallah kızınız düzelir ya şimdi daha küçük ama alıştırın ilerdede öyle olmasın
canım çok teşekkür ederim sana bana tercüman oldun inan yazılanları okuyunca kendimi sorgulamaya başladım ama yok ben pis değilim dağınık hiç değilim

sanırım siz bunaldınız ve 7 yaşında bir çocuğa genç kızmış gibi davranmasını bekliyorsunuz.omuzuna yük koyuyorsunuz.kullandığınız kelimeler,pasaklı,leş gibi...yazdıklarınızdan kızıp öfkelenme anınızda sinirinize hakim olamadığınız şeyler yapıyormuş gibi izlenim aldım.bu sebeple vicdanınız sızlıyor gibi.yanılıyorsam özür dilerim.bağırmak kızmak vurmak öfkelenmek çocuğa yapılacak davranış olarak görülmesi doğru değil.kardeş var evde artık sen abla oldun diyerek yaklaşım çocuğun da öfkesine sebep olur.benim minik yardımcım sen olmasan ben ne yaparım.deyip tatlılıkla deneyin.
13 yaşında oğlum var hala bu dediklerinizin aynısını yapıyor.sabırla anlatıyorum öyle böyle karşılığını alıyorum.size zor ise bu işler ufacık çocuk hatta bebek sayılan bir kızdan beklemeyin lütfen.
evet galiba haklısınız ben küçük kızım olunca büyüğü bi anda büyüttüm gözümde galiba

Ben yapı meselesi olduğunu düşünüyorum.. Örnekleri çok var kendi hayatımda da..
Bıkmadan usanmadan anlatacaksınız yapacak bişey yok..
Kolay gelsin

10 yaşında kızım var aynı dönemlerden geçtik bebekken o kadar titizdiki yemekten sonra elleri havada yıkamaya koşardı, ne yiyecekse masasında yerdi taaki okul başlayana kadar bir dağınık oldu ki anlatamam eller zorla yıkanır, diş fırçalanmaz, odasını hiç sormayın ama bu bi dönemdi geçti inanın geçecek ...sınıfta samimi olduğum bir kaç veli daha aynı dertden şikayet ediyordu o yaşlarda...sakın başka çocukları örnek vermeyin bu dahada tepki göstermelerine içten içe öfke duymalarına sebep oluyor kardeş kıskançlığı olduğunuda düşünmüyorum ben açıkçası...bazı çocuklar olabiliyo böyle sanırım : )))

canım çok teşekkür ederim sana bana tercüman oldun inan yazılanları okuyunca kendimi sorgulamaya başladım ama yok ben pis değilim dağınık hiç değilim

işte diyorum ay ablacım herkes sana bagdaştırmış konuyu
insan düzenli diye çocuguda düzenli olacak diye bi kaide yoktur kii
benim annemde düzenli yani ben dağnıksam onun mu sucu ??
tabiki hayır sadece her işine siz koştuysanız o toplamıyor diye mecbur arkasını topladıysanız
ondan kaynaklanıyor.. ama toplamazsa sakın siz müdahale etmeyin 1 günde geçse 1 haftada geçse kalsın kıyafetleri kendi toplasın annem bana öyle yapardı mecbur o zaman toplardım ama şimdi o kadar dağnıklık kalmadı bende

bende sizin dağınık ve pis olmadığınızı hatta çok titiz bile olduğunuzu düşünüdüm.yalnızca yorgun bunalmış ev kadını anne eş olmaya çalışan biri olarak görüyorum.Allah kolaylık versin .
genel olarak biz kadınların durumu böyle.bazen bunalıyoruz hepsi bu :)

Anneler-Günü-Karikatürü.gif

10 yaşında kızım var aynı dönemlerden geçtik bebekken o kadar titizdiki yemekten sonra elleri havada yıkamaya koşardı, ne yiyecekse masasında yerdi taaki okul başlayana kadar bir dağınık oldu ki anlatamam eller zorla yıkanır, diş fırçalanmaz, odasını hiç sormayın ama bu bi dönemdi geçti inanın geçecek ...sınıfta samimi olduğum bir kaç veli daha aynı dertden şikayet ediyordu o yaşlarda...sakın başka çocukları örnek vermeyin bu dahada tepki göstermelerine içten içe öfke duymalarına sebep oluyor kardeş kıskançlığı olduğunuda düşünmüyorum ben açıkçası...bazı çocuklar olabiliyo böyle sanırım : )))

evet daha akşam eşimle konuştuk bu çocuk 4-5 yaşındayken daha titizdi diye inşallah geçer canım çok üzülüyorum

evet daha akşam eşimle konuştuk bu çocuk 4-5 yaşındayken daha titizdi diye inşallah geçer canım çok üzülüyorum

üzülücek birşey yokki ne çocuklar var varsın dağınık olsun hem daha yaşı küçük zamanla değişecek kendi düzeni olucak ....

merhaba arkadaşlar,
benim 7 yaşında ve 1 yaşında iki kızım var konu şu büyük kızım okadar dağınık okadar pasaklıki anlatamam size ne yapacağımı şaşırdım çalışan bi anneyim ben bazen hem eve hem işe yetemiyorum. okuldan geliyo üstü başı kir içinde bir haftada tam 5 kez forma değiştiriyo hergün sabah tertemiz ütülü kıyafetlerini giydiriyorum saçlarını yapıyorum ama akşam geldiğinde bi görseniz leş gibi evdede dağınık üzerinden çıkardıklarını sağa sola fırlatıyo yediği yiyeceklerden artanı ev içinde nere denk gelirse oraya bırakıyo tuvaletten çıkarken ellerini yıkamıyo bazen ben bekliyorum başında ellerini ykasın diye okul çantasından neler çıkıyo neler çöp topluyo resmen oturup konuşuyorum anlatıyorum olmuyo bazen kızıyorum öfkeleniyorum bu seferde işe gelince kızdığım aklıma geliyo vicdanım sızlıyo napıcam ben. etraftan insanlar çocuklarını övüyolar şöyle düzenli böyle düzenli odasını kendi toplar yatagını kendi düzenler diye deli oluyorum galiba ben çocuğuma yeterli disiplini sağlayamadım nasıl yapıcağımıda bilmiyorum akıl verin bana anneler siz nasıl başarıyosunuz :KK43:

Çocuğum yok ama kuzenimin çocukları çok düzenli. biri 7 diğeri 14 yaşında. o çocuklar da dağınıkmış önceden, bi gün dağınık tüm eşyalarını toplamış annesi camdan atmış. bunlar koşarak toplamaya gitmiş. o gün bugündür toplular :) komik geldi bana ama istediğini elde etmiş mi etmiş :)

Back
X