Doğuma Hazırlık Kızıma 2 isim arasında karasız kaldım. Yardım!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Meydeydey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
228
8
46
Kızım olacak nasipse..:) isim konusunda kararsız kaldım. Biri;

Alya: Gökyüzü, yüksek yer anlamında. Diğeri;

Tuva: H.Z Musa'nın Allah ile görüştüğü yer, Övülmüş anlamında ayrıca.

Sizce hangisi daha güzel?

Son düzenleme:
Tuva çok zor söyleniyor Alya daha güzel

ben kızım olsa alya koyacaktım adını ama maalesef iki tane oğlum var dolayısıyla alyadan yana kullanıyorum oyumu :49:

tuva hz musanın Allh ile görüştüğü yer bunlar ısmi güzelleştirmez . dınmızde bos manasız taş toprak ısmı koymak yok. bır ılahıyat profosoru demıstıkı burak =at peygamberı tasıması onu kutsallastırmaz . madem öle peygemberın ısmını koy demıstı . gunumuzde ısım modern olsun dını bagıda olsun ecrın-ceylın tuana gıbı ıısnmlerın dınle gıcbır baglantııs yok tuana barız ecnebı ısmı yok cenete dusen ılk damlaymıs

sızde eger koyacaksanız saygım var ama lütfen ısme dını anlam yukleyerek sacma bır kelımeyı olur-laştırmayın. tuva da ne demek

bır arkadasım eva koycam demıstı esıne eva havva demekmıs eşıde ıyıde o zamn havva koyalım demıstı cok gulmuştükk

Görüşünüze saygım var ama sizin boş manasız toprak taş ismi dediğiniz yerin kutsallığı var. Bu konuda ne kadar bilginiz var bilemem. Dediğiniz isimlerinde din ile alakası yok evet doğru. Ben ismi modern olsun derdinde değilim. Benim hoşuma gittiği için ve kararsız kaldığım için oylamaya sunmak istedim okadar. Misal Sahra ismini de çok seviyorum ama çöl olduğu için koymak istemedim. Yani sahra deseydim bu yazdıklarınıza doğru diyebilirdim ama Tuva'yı basit bir dağ taş olarak algılamak yanlış.Tuva'ya saçma bir kelime demeniz kabullenemez. Ozaman mekke de saçma Hira'da saçma v.s...

tuva hz musanın Allh ile görüştüğü yer bunlar ısmi güzelleştirmez . dınmızde bos manasız taş toprak ısmı koymak yok. bır ılahıyat profosoru demıstıkı burak =at peygamberı tasıması onu kutsallastırmaz . madem öle peygemberın ısmını koy demıstı . gunumuzde ısım modern olsun dını bagıda olsun ecrın-ceylın tuana gıbı ıısnmlerın dınle gıcbır baglantııs yok tuana barız ecnebı ısmı yok cenete dusen ılk damlaymıs

sızde eger koyacaksanız saygım var ama lütfen ısme dını anlam yukleyerek sacma bır kelımeyı olur-laştırmayın. tuva da ne demek

bır arkadasım eva koycam demıstı esıne eva havva demekmıs eşıde ıyıde o zamn havva koyalım demıstı cok gulmuştükk

tuva adını hiç duymamıştım. alya güzel bence. tuva tuna yı çağrıştırdığından mı nedir sanki erkek ismi gibi geldi bana

Hala isime karar verememiş durumundayım. Açıkçası benim beğendiklerimi eşim beğenmedi klasik şeyler işte:) Son olarak Alya ve Samira arasında karar veremedim. Samira: Sabah Yıldızı anlamında. Sizin fikirleriniz neler?

Back
X