Doğuma Hazırlık kızıma ALYA ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
arkadaşlar iyice araştırıp yazalım o türkçe bu farsça, veya ne biçim isim ne demek.kötü isim ben beğenmedim denir de , ne biçim isim ne demek.
alya= aliye den gelir türkçe kökenlidir.iyice araştırdım kızıma bu adı koydum. adı alya derin.herkes aynı yorumu yapmak zorunda değil ama lütfen biraz daha dikkatli yorum yapalım.
konu sahibi arkadaşım ben fikrimi söyledim ben çok beğeniyorum.alya olabilir, derin olabilir, alya derin olabilir bizim ki gibi :))

bence alya ismi güzel ben hep değişik isimleri severim bu arada arkadaşın dediği gibi alya derin de olabilir sana hayırlı dogumlar canım

o zaman manasız ve anlamsız deme bu ismi koyan birçok insan var ve kızımın bir ismide derin.

tamam şimdi anlaşıldı meselenin aslı:roflol: bak ne güzel sen beğenip koymuşsun, ben hala manasız buluyorum, ama sen koymuşsun saygım sonsuz, koyanlara da lafım yok, olmadı da zaten, iki isimle bir mana bulur ona amenna, ama sade haliyle manasız,

şimdi sen kızıyorsun diye de doğru bildiğimi neden gizleyeyim, bu ismi koyan bir yığın insan olabilir ama bu benim düşüncemi değiştirmez.üzgünüm

yargılamak yada kurrp takmak için değil
sadece fikrimi söylüyorum
yada türkçe farsça arapça meselesinede takılmıyorum
kendi fikrimce alya bir müslüman ismi gibi durmuyor
ayrıca çocuklarımız okula gittiğinde dalga geçmelere ve çocuğun üzülmesine sebep olabilir
bunuda düşünmek lazımm

herkez bebeklerine inşallah en güzel en hayırlı ismi koyar
kolay gelsinnn :)

ALYA bayıldığım bir isim.... eğer ki bu kadar yaygınlaşmasaydı ilerde kızım olursa koyabilceğim bir isimdi... çok güzel,hoş bir tınısı olan bir isim... o 4 isim arasından hangisi derseniz kesinlikle alya derim.... alya derin de uyumlu bu arada.... sağlıkla gelsin bebeğiniz...

çok sevdiğim bir isim bende kızıma alya ismini koymayı çok istedim hatta alya dila diye düşündüm ama eşim okulda dalga geçebilirler (al-ya) diye istemedive son haftalarımdayım hala bir isim bulamıyorum.işin kötü yanı öğretmenim ve her isim bir öğrenciyi çağrıştıryor

alya ismine bayılıyorum.ben de kız doğurursam bir gün kesin alya da olacak bir ismi :)))) aman yarabbim Allah mı söyletti inşallllllllllllllah

alya son zamanlarda cok fazla duyulmaya baslandi ama bana sanki ayla nin ters soylennisi gibi geliyor ve al kismini bazilari yumsatmadan soyleyebilirler. al ya, al ye der gibi,, begenenler olabilir ama sanki musluman ismi gibi durmuyor.. yazdiklarinin icinden ezgi en guzeli bana gore..
alya teyze, alya abla, alya nine denildiginde komik oluyor. buyucek sonucta cocuk, hep kucuk kalmicak..

Alya yazıldığı gibi okunan bir isim değil A harfi inceltilerek okunuyor. Kız çocuklarına Alya ismi konulur mu? Manası nedir? | Fetva bu sitede dine göre konulmasında bir sakınca olmadığı yazılmış. Anlamı ve tınısı harika! Sadece yaygın bir isim değil. Al-ya diye ismi iki heceye ayırıp dalga geçilebilir diyen arkadaşlara çok şaşırdım o zaman her isimle dalga geçilebilir ; Bu-se şu-se o-se, ay-şe oy-şe, kay-ra koy-ra gibi

Hepimiz öğrenci olduk, dalga geçmek istedikten sonra her isimle dalga geçilir. isimde birşey yoksa bile bizim çocuklarımız yeteneklidir kafiyeli birşeyler uydururlar; murat .. da tur at, ersin terliğimi yersin gibi

İnşallah benim de bir kızım olur adını ALYA koyarım

Hey yavrum hey cahillik diz boyu :) Asıl Alya musluman ismi. Arapça yahu :))

Alya yi bende begenmedim

ALARA nasil ben cok begeniyorum.

Anlamini bilmiyorun alara cayi var ordan aklima geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…