Kızıma bakamıyorum kendimi suçlu hissediyorum:(

ruhlar alemi

en buyuk cezaevi cahil insanin kafasinin icidir..
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
125
29
30
Kızım 1 yaşına girmek üzere ve hala 7 500 kilo 6 aylık tan beri aynı kiloda doktor bişi olmaz diyor bişi yok diyor ama sizce normal mi bide az yiyor sütümde yok bana kilo alması için bi öneriniz varmı;(

kilosu az.. Allah korusun bir ishal falan olsa hasta olsa çok zor olur bebek içinde siizn içinde..

bence iyi bir profesör bulun gösterin çocuğu.. ona uygun vitamin, balık yağı ya da ne bileyim bizim bilmediğimiz iyi yöntemler söyleyebilir..

kızın zayıf olduğu için mi bakamadınğını düşünüyorsun? yapma lütfen, doktorunuz normal dediyse normaldir. çağın hastalığı obezite, kilo aldırmaya çalışma, kilolu çocuk=sağlıklı çocuk algısı çoktan yıkıldı.

ek gıda olarak ne yiyor peki?
başka doktordan görüş aldınız mı? bu önemli çünkü henüz bebek ve aylık alması gerekn kilo miktarı var.boy kilo çok önemli.kan tahlili de yapılmalı ayrıca..
hani 5 yaşındaki çocukta kilo alım verimi çok öenmli olmaz ama 6 aylıktan beri kilo almayan çcukta önemlidir.bence nasıl kilo aldırırım dan önce herhangi bir rahatsızlık var mı ona bakılmalı..

Benim kızımda aynı kiloda 11 aylık. Elimden geleni yapıyorum almıyor kilo. Çok hareketli bi çocuk önüne ne gelse yer hiç seçmez. Ama ne yapalım doktor sağlıklı sıkıntı yok dedi. Önemli olan sağlıklı olması bi hastalığa bbağlı sıkıntı olmasında

benim kizimda zor yiyordu her iki saatte bir agzina 5- 6 kasikta olsa biseyler yedirdim ama hep saat tuttum mide zamanla buyudu simdi cok iyi olmasada yiyor ...kizim rota virusunden hastanede yatti iki gunde 3 kilo kaybetti...Allahkimseye yasatmasin cok zordu. saat tut biseyler yedir...

Kilodan öte boy önemli bu arad. Boyuna bakıyot Doktorlar hep gelişip gelişmediğine kanaat getirmek için.

benim kizimda zor yiyordu her iki saatte bir agzina 5- 6 kasikta olsa biseyler yedirdim ama hep saat tuttum mide zamanla buyudu simdi cok iyi olmasada yiyor ...kizim rota virusunden hastanede yatti iki gunde 3 kilo kaybetti...Allahkimseye yasatmasin cok zordu. saat tut biseyler yedir...
Allah şifa versin. Rota virüsü çok fena hep duyuyorum etraftan.

pekmez verebilirsin günlük az miktarda hatta tahin pekmez daha faydalı olabilir. belki iştahınıda açar. vitamin takviyesiylede iştah açılıyor diye biliyorum ben.

Rota virüsü aşısı önemli ya 2 ve 4.aylarda ta da 3 ve 5.aylarda uygulanıyor.

Kilo almamasına gelirsek dr iyi diyorsa endişe yapma. Muhtemelen eşin ya da akrabaların falan az dediğinden sıkılmışsındır. Sen sağlığına bak çocuğunun. İyiyse sıkıntı yok :)

Ya kızımla aylık bi kuzenim var o 12 kilo 10 aylık benimki 11 aylık 7 500 kilo kv dio ONUN kine bak bide buna bak bide eşimle ikimiz zayıfız
Rota virüsü aşısı önemli ya 2 ve 4.aylarda ta da 3 ve 5.aylarda uygulanıyor.

Kilo almamasına gelirsek dr iyi diyorsa endişe yapma. Muhtemelen eşin ya da akrabaların falan az dediğinden sıkılmışsındır. Sen sağlığına bak çocuğunun. İyiyse sıkıntı yok :)

Kızım 1 yaşına girmek üzere ve hala 7 500 kilo 6 aylık tan beri aynı kiloda doktor bişi olmaz diyor bişi yok diyor ama sizce normal mi bide az yiyor sütümde yok bana kilo alması için bi öneriniz varmı;(
Benimde 9 yaşında bi kızım var senin anlattığın gibi 1 yaşında 7 600 kg gelmişti kontrolde.Dr. hemen vaayyy böle olmaz çok zayıf dedi el bilek röntgeni istedi ondada 6 aylık çıktı kızım yani 6 ay gerideymiş yaşıtlarından.Çok korktum gelişim bozukluğu dediler persentil tablosunda yüzde 10 larda çıktı bide saolsun yanımıza oturan kelli felli kaynana müsveddeleride sen buna bakmıyonmu kızım çok kötü bu bebe falan diyenler de oluyodu hastane koridorlarında Allahım sağlıklı çocuğu dr dr gezdirip kendimize de onada eziyet ettik etrafıda memnun edemedik.Komşulardan bu çocuğu bir dr ye götür diyenler memlekette iyi bir dr var gel ona götürüp iyice bir inceletelim diyenler yedirmiyon mu diyenler yemek tarifleri verenler neler neler hepsini Allaha havale ediyorum emeği geçip bizi üzüp alt üst edenleri.Kayınvalidem derdiki bana benim bi bebelerim olurdu 40 ları çıktığında 6 aylık sanarlardı.hemde ben kızıma üzülürken zayıf diye.Oğlum bile yıkarken anne afrikalı gibi kemiklerine bak der ellerdi meraktan.Hamd olsun yaradana büyüdü şimdi.Sıkma canını büyücek inşallah ve sen önünden yemek alacaksın yeme kilo alıyorsun diye.

benim kızım 3 yaşını geçti 13 kilo :KK70:ve doğduğundan beri toplasanız 3 kere grip olmamıştır :nazar:
bırakın sağlıklı olsun, besin değeri düşük, kalorisi yüksek gıdalarla hem midesini hem bedenini şişirmeyin, eğer gelişiminde bir sıkıntı olsa doktorunuz gerekeni yapardı zaten.

kızım bu kadar zayıf olduğu halde hiçbir şekilde paketli hazır gıda yedirmiyorum, ekmeğinden, kurabiyesine, dondurmasına kadar evde yapıyorum, mümkün olduğunca şeker kullanmıyorum bunları yaparken.
patates kızartması, hamburger, pizza gibi fast food yiyecekler ve hazır meşrubatlar zinhar yasak.
küçücük midesini gereksiz şeylerle doldurmadığı için kilo da almıyor. sizin üstünüze düşen çocuğunuza sağlıklı ve doğru bir beslenme alışkanlığı kazandırmak için elinizden geleni yapmak.
yoksa derim size eskiler gibi bol şekerli un muhallebisini yapıp yer yemez uyutun diye, ama bunun çocuğun ne bedensel ne motor gelişimine hiçbir katkısı olmayacağı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmeyecek ve daha bebekken karbonhidrat ve şeker alışkanlığı kazanmasına neden olacak.
özetle kilosuna takılmayın ve uzman görüşleri dışındaki önerileri uygulamayın :KK66:

arkadasim uzulme hic biliyorum elinde degil ama benim oglumda kiloluydu inan kilolu olucak diye odum kopuyodu. simdi normale dondu ama hala istedigi bazi seyleri vermiyorum. dikkat ediyorum kilo almasin diye cunku babasi kilolu onun gibi olmasin uzulur yavrum. yani zamanla oturur o bebisinizin yapisi muhtemel uzulmeyin kimseyede bakmayin

yiyip de kilo almaması başka birşey ama..hareketlidir,yürümeye başlamıştır vss..
ama 6 aydır kil almayan ve beslenmeyen bir çocuğun mutlaka kontrol edilmesi şart bana göre..
demiyorum ki pirinç unlu mamalarla kil aldırın..beslenmeyen bir çocukta kan değerli nasıl olur? demir eksiliği vitamin eksikliğş olur diye düşünyüroum..
tekrar söylüyorum,kilo almaması değil,gerekli gıdaları almaması sorun..

X