Kizima cok uzuluyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aykiz1986

Sen benim dünyamsin kızım❤
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
872
504
103
Merhaba kizlar moralim cok bozuk benim 9 yasinda kizim var ve okulda cok sevdigi samimi bir arkadasi var ben arkadasinin annesiylede cok samimiyim okul disindada hep gorusuruz pazartesi gunu bizdelerdi ve arkadasim kizini baska okula aldirdigini soyledi kizim yikildi resmen cok agladi arkadasi hic umursamadi kizimin o haline coj uzuldum arkadasimin bilerek yaptigini dusunuyorum benim kizim cok girisken konuskan bir kiz onun kizi cok sessiz icine kapanik onlara gore kizi hep benim kizimi dinliyor ondan baska kimseyle oynamiyor falan onceden ufak pürüzler olmustu ve hep okulda turkce konusuyorlamis hollandaca konusmalari gerekiyormus o yuzden aldirmis baska okula ama ne olduysa gecen hafta pazar gunu oldu arkadasim kizlara dediki bak canimi sıkmayın kizi baska okula aldirim dedi benim kizda cok zor aldiraman dedi buda is inata bindimi oyle aldirim ki falan dedi hemen ertesi gunude yeni okula randevu yapmis ama inanin onun ne yaptigi umrumda degil benim icin onemli olan kizim onu nasil teselli edecegimi bilmiyorum cok uzuluyorum arkadasi olmadan nasil yapar hemen alisirmi baska arkadaslari var ama digeri cok farkliydi kizim icin arkadasin kizi gidince arkadasla butun ilişiğimi kesecegim bir gittigi iyi oldugunu dusunuyorum cok bagliydi tek onla oynamak istiyordu ama iste kizimin uzulmesine uzuluyorum neden buraya yazdim bilmiyorum ama konusacagim kimse yok icim yaniyor yavruma

Hayatta herşeyi yönetmenin bizim elimizde olmayacağını, aldıkları karara saygı duymanız gerektiğinden bahsedin.

Üzülmeyin, hayatta her zaman mutluluk, neşe ve sevinçte yok. Çocukluktan başlarız zaten birazda “olma”sürecine, kaybederek ve bazen üzülerek. İnsan ne öğrenirse acılarından ve kaybettiklerinden öğrenir. Diğer türlü her şey her zaman yolunda olsaydı insan olduğu yerde sayar, gelişemezdi.
Ağlama krizlerine, üzülmesine engel olmayın. Aynı zamanda da yeni arkadaşlıklar kurmasını da desteklemeye çalışın.

Hayatta hiçbir şeye böyle körü körüne bağlı olmamayı öğrenmesi iyi olur şimdiden.
oturup konuşun bende zamanında arkadaşlarımdan ayrıldım ama bu üzülmen gereken birşey değil yeni arkadaşlar edindim sende edineceksin sen mutsuz olursan bende olurum mutsuz olmamı ister misin? Hep gülümsemeni istiyorum gibi motive edici konuşun
Arkadaşınız da tam cinsmiş gerçekten
Ben olsam bir daha görüşmezdim ama sanırım arada sırada kızlar oynasın diye bi süre rol yapardım kızım yeni düzene alışana kadar

İyi de o da bir anne,kendi çocuğu icin yapmış ne yapacaksa.
Kızım anaokulundayken çok yakın bir arkadaşı vardı,benim kızım girişken ,konuşkan,sosyal bir çocukken,arkadaşı sakin ,sessiz bir çocuktu. Çoğu zaman sınıfta söyleyemediği şeyleri kizıma söyletiyordu. Hatta bir gün başka bir arkadaşımızın evindeyken kızım gelip anne çorba var mı demişti,ne alaka kızım(corba sevmezdi)ne yapacaksın çorbayı,x istiyor demişti(kiz kendi sormuyor çekiniyor kızıma sorduruyor) Okulda da böyleymiş. Annesi başka sınıfa aldırdı, haklıydı da bence,üzüldüler ettiler ama alıştılar yani. Sonuçta o kızın kendini ifade edebilmesi,başka çocuklarla iletişim kurması gerekiyordu, kızım varken gerek duymuyordu buna. Hala görüşürüz kusmedik kirılmadık. Gerekte yok. Benim kızım aynı durumda olsaydı bende sınıfını yada okulunu değiştirirdim niye değiştirmeyeyim ki?
Önce kendi çocuğunu düşünür insan tabi ki. Dünyanın sonu da değil. Kızınız girişkense zaten yeni arkadaşlar edinecektir.
Son olarak 9 yaşında bir çocuk arkadaşının annesiyle bu şekilde inatlaşmamalı. Ne demek aldıramazsın. Buna ayrıca şaşırdım,söylemeden geçemeyeceğim.

böyle şeylere şimdiden alışması çok iyi... çocuklar çabuk unutuyor ama yetişkin ya da ergen olunca bi arkadaşınızın sizle yollarını ayırması ya da uzağa taşınması falan bambaşka üzüyor insanı. kıyamam inşallah çabucak yeni arkadaşlarıyla kaynaşır çok daha mutlu olur kızınız...

Merhaba kizlar moralim cok bozuk benim 9 yasinda kizim var ve okulda cok sevdigi samimi bir arkadasi var ben arkadasinin annesiylede cok samimiyim okul disindada hep gorusuruz pazartesi gunu bizdelerdi ve arkadasim kizini baska okula aldirdigini soyledi kizim yikildi resmen cok agladi arkadasi hic umursamadi kizimin o haline coj uzuldum arkadasimin bilerek yaptigini dusunuyorum benim kizim cok girisken konuskan bir kiz onun kizi cok sessiz icine kapanik onlara gore kizi hep benim kizimi dinliyor ondan baska kimseyle oynamiyor falan onceden ufak pürüzler olmustu ve hep okulda turkce konusuyorlamis hollandaca konusmalari gerekiyormus o yuzden aldirmis baska okula ama ne olduysa gecen hafta pazar gunu oldu arkadasim kizlara dediki bak canimi sıkmayın kizi baska okula aldirim dedi benim kizda cok zor aldiraman dedi buda is inata bindimi oyle aldirim ki falan dedi hemen ertesi gunude yeni okula randevu yapmis ama inanin onun ne yaptigi umrumda degil benim icin onemli olan kizim onu nasil teselli edecegimi bilmiyorum cok uzuluyorum arkadasi olmadan nasil yapar hemen alisirmi baska arkadaslari var ama digeri cok farkliydi kizim icin arkadasin kizi gidince arkadasla butun ilişiğimi kesecegim bir gittigi iyi oldugunu dusunuyorum cok bagliydi tek onla oynamak istiyordu ama iste kizimin uzulmesine uzuluyorum neden buraya yazdim bilmiyorum ama konusacagim kimse yok icim yaniyor yavruma
Alt tarafı okuldaki iyi bir arkadaşı başka okula gidecek. Çocuk bu üzüntüsünü abartıyordur. Gele en ay başka en iyi arkadaşı olur. Sağlıklı bir arkadaşlık ilişkisinde bu kadar üzülmek normal degil , bu ancak bağımlı bir ilişki de olur.

Kızımın geçen sene 2. Sınıftayken 3. Sınıfta bir kızla arkadaş oldu. Geçen seneden beri x ben 4. Sınıf olunca başka okula gidecekmiş diye üzülüyor. Hele bu sene son seneleri ya üzülüyor. Ne yapalım hayat bu böyle böyle alışacaklar.

Bazen arkadaşları onunla oynamıyor, bazen oynuyorlar. Hayatı böyle öğrenecekler.

İnsanlar konfor alanından çıkınca olgunlaşırlar.

Kızınız adına endişelendikçe enerjinizi ona da aktarıyorsunuz. Duygularınızı biraz serbest bırakın. Ne oluyorsa emin olun kızınızın iyiliği için oluyor.

O ne biçim arkadaş ay küçücük çocukla iddialasip inatlasan
Kafası mi kırık

Zaten giriskenmis alisir bence
Zaten çocuklar hızlı uyum sağlıyor
Hayat böyle bir şey maalesef küçük yaşta tecrübe ediyorlar

Ee ne olmuş? Ben de olsam aldırırdım? Ben Almanya’da bile hep Almanlarla takıldım ki Almanca öğreneyim, insan zorda kalınca konuşuyor. Türklerle arkadaşlık yapsam öğrenemezdim. Alışır kızınız, bir şey olmaz. Daha çok çevre değişecek.

Ay abartmayın Allah aşkına 🙄🙄 Ben de kızı kötü hastalığa falan yakalandı herhalde diye açtım konuyu, bomboş bir şey çıktı. Saksıda çocuk yetiştirmeyin hanımefendi

Hadi o çocuk abartıyor da.. siz yetişkin bir insan olarak böyle bir durum için fazla teessür göstermiyor musunuz?

Çocuğunuzun hiçbir arzusu reddedilmemiş. Bunu da bir yetişkinle konuşma tarzından anlıyoruz. Keşke inatlaşmasa yetişkinlerle. Kadın da bi tuhaf. 9 yaşındaki çocukla kafaa tutmanin manasi nedir yani.

Yapmayın. O daha bir çocuk. Hayır demeyi bilin. Ayrılıklara, olmazlara alışsın.

Büyük kızım içinde en yakın arkadaşım aynısını yaptı 1. sınıftayken kızını gölgelediği ve baskı altına aldığını düşündüğü için sınıf değiştirdi ben şahsım adına üzüldüm mü evet kızım çok üzülür diye düşündüm arkadaşımı da haklı gördüm de hem kızdım hem o da evladını düşünüyor sonuçta dedim ama bir arkadaşım şunu dedi hiç unutmam senin kızın yine arkadaş bulur yine en iyi arkadaş yapar ama onun kızı baskılanmaya alışmış senin kızın olmasa başkası baskılar dedi çok da doğru ve öyle de oldu
İnanın çocuklar çok çabuk adapte oluyor bizim sandığımız kadar umursamıyor

ama şunu da söylemeden edemicem seneleeer sonra kızım şuan 12.sınıfta

10. sınıfta o arkadaşım kızını bizim lisemize nakil aldırdı ve tahmin edin

aynı sınıfa düştüler

kader tabii :))

tabii artık ikisi de kocaman kız kendileri karar verirler arkadaşlık edip etmemelerine ama olacak yaa işte onun için üzülmeyin her şey olacağına varır belki kızınız için daha iyi olur

ben sizin yaklaşımınızı yanlış buldum.

aslında çok iyi bir hayat dersi ve öğrenmesi, küçük yaşta tatması gereken his ve duygularına "canım kızım hayat bu, daha nice insanlarla tanışıp yakın olacaksın, sen yaşamaya bak ve yeni arkadaşlıklara yelken aç" demen gerek. siz bir de kızınızın arkadaşıyla ve anasıyla zıtlaşmışsınız ne gerek var?

Sizin davranışınız hepsinden yanlış. Tamam insan kendi evladı için üzülür ama o annede kendi evladı için iyisini yapmak istiyordur.
9 yaşındaki kız nasıl oluyorda arkadasinin annesine o şekilde car car karşılık veriyor bu da ayrı bir konu.
Sizin kızınıza gore hareket etmez ki kimse. Aldırır aldırır yani ona ne sizin kızın aglamasindan. Üzülmesin diye aldırmasin mi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X