kızıma emziği nasıl bıraktırabilirim kaynanam hep dırdır yapıyor beni kurtarın lütfen.

mrymfyza

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
563
273
18
30
merhaba hayırlı geceler. kızım 2 yaşında ve emzik emiyor aşırı bağlı. vermeyince çok asabi ve sinirli oluyor. ama emzik alınca öyle sakın sessiz mülayim oluyor ki görseniz ciğerinize sıkarsınız o kadar tatlı oluyor yani :) nasıl bıraktırırım lütfen fikir verin acıya falan öyle şeyler asla yapmak istemiyorum yazık evladıma kıyamam:) birde güveni sarsılır bana karşı neler önerirsiniz bana. nasıl sakince biraktiririm. cok da yemek yiyiyor masallah ama çok zayıf kilo almıyor cok hareketli. 1 dakka oturmaz yerinde :) kaynanam olacak kişi de onu laf yapar herkesin çocuğu nasıl kilolu bizimkine bak nasıl zayif diye söylenip durur . anne ne güzel sağlıklı diyorum masallah diyirum yine de bildigini söylüyor yorum yazarken kaynanama da ne demeliyim onu da yazarsanız çok mutlu edersiniz beni herkese hayırlı geceler rabbim daima yaninizda olsun insallah

Kaynana için değil de çocuk için bıraktırmanız gerekir. Çevrede ondan küçük bebek varsa ona verelim artık sen abla oldun bebek emsin diyerek alıştırabilirsiniz genelde öyle yapıyorlar :KK45:

Benim kizimda asiri bagimliydi emziğe, emziğin izi çıkıyordu agzinin kenarlarında 26aylikken biraktirdim emzige siyah oje sürdüm baska emzik yok bu var dedim agladi

Zamanla istedikce beraber oyun oynadik balkona ciktik emzik dedikce kafası dagilsin diye konuyu dagittim parka gittik keşke emzik hic vermeseymisim Zor oldu ama bıraktı

Benim kizimda asiri bagimliydi emziğe, emziğin izi çıkıyordu agzinin kenarlarında 26aylikken biraktirdim emzige siyah oje sürdüm baska emzik yok bu var dedim agladi

Zamanla istedikce beraber oyun oynadik balkona ciktik emzik dedikce kafası dagilsin diye konuyu dagittim parka gittik keşke emzik hic vermeseymisim Zor oldu ama bıraktı
bende çok pişmanım ya keşke vermeseydim ona alıştıran da saolsun kaynanam :işsiz::sinirli:

Kilolu olmuş zayıf olmuş ne farkeder; sağlıklı olduktan sonra.
Kv söylensin dursun; hiç takılmayın.

Emzik konusuna gelince; benim arkadaşımın bebeği de 4 yaşına kadar emzik kullandı. Ne kadar uğraştılarsa bırakmadı; sonra birgün aniden kendisi bıraktı. :)

Ortodontik emzikler var; bu yaşlar için daha uygun ve daha az zararı var.

merhaba hayırlı geceler. kızım 2 yaşında ve emzik emiyor aşırı bağlı. vermeyince çok asabi ve sinirli oluyor. ama emzik alınca öyle sakın sessiz mülayim oluyor ki görseniz ciğerinize sıkarsınız o kadar tatlı oluyor yani :) nasıl bıraktırırım lütfen fikir verin acıya falan öyle şeyler asla yapmak istemiyorum yazık evladıma kıyamam:) birde güveni sarsılır bana karşı neler önerirsiniz bana. nasıl sakince biraktiririm. cok da yemek yiyiyor masallah ama çok zayıf kilo almıyor cok hareketli. 1 dakka oturmaz yerinde :) kaynanam olacak kişi de onu laf yapar herkesin çocuğu nasıl kilolu bizimkine bak nasıl zayif diye söylenip durur . anne ne güzel sağlıklı diyorum masallah diyirum yine de bildigini söylüyor yorum yazarken kaynanama da ne demeliyim onu da yazarsanız çok mutlu edersiniz beni herkese hayırlı geceler rabbim daima yaninizda olsun insallah
Benim kiz da bayilirdi lakap falan takiyodu artik emzige o derece :) cope attik beraber olmadi. 2 ay daha emdi. Sonra bi gun gercekten kaybettik emzigi evde. Ama birkac tane falan emzigi yoktu, ben sadece uykuda veriyordum emzigini ezelden beri. Kayboldugunu kabullendi, o aksam 1,5 saatte yatakta debelenerek uyudu. Bitis o bitis. Kayboldu ise yaradi bizde

Kilo varsa bir problem vardir bunu sanirim kayinvalideniz bilmiyor. Herhalde kayinvalide sisman :)
Bebekler icin bu gecerlimi bilmiyorum ama yiyormus yemesi icmesi iyiymis ne kilosu ya boyle kalsin daha iyi bence. Bazi insanlar kiloyu saglik zannediyor sanırım yapisal birsey kimi insan yer yer almaz kilo yani..

Canım Allah kolaylık versin cünki zor bi sürec seni bekliyor,benim kızım da cok bağlıydı cok seviyordu ama iki yaşına girdikten sonra kıyamasamda mecburen bıraktırdım cok zor oldu ama bıraktı, ben emziğin ucunu kestim ve her istediğinde o emziği verdim o istediği gibi ememedikce attı gene istedi gene onu verdim öylelikle bıraktı ama icim gitti pişman oldum başladığıma cünki cok zordu ama vazgecmedim,öncelikle kararlı ol ve vazgecme elbette ki unutacak benimki iki ay gecmiş olmasına rağmen istiyordu ama direndim ,sende yapabilirsin ama herşeye hazırlıklı ol derim kolay gelsin

Ben 2 oğlumu da aynı yöntemle bir günde biraktirdim ...
Emziğin bir köşesini yırtıp içine 3-4 tane zeytin çekirdeği soktum.Bak içine böcek girmiş dedim .iğrendi tiksindi.
Sonra her krizi geldiğinde her istediğinde aynı emziği gösterdim,al em dedim istemedi :halay:
2 günde bıraktılar hiçte zorlanmadık ...

Back
X