kızıma emziği nasıl bıraktırabilirim kaynanam hep dırdır yapıyor beni kurtarın lütfen.

merhaba hayırlı geceler. kızım 2 yaşında ve emzik emiyor aşırı bağlı. vermeyince çok asabi ve sinirli oluyor. ama emzik alınca öyle sakın sessiz mülayim oluyor ki görseniz ciğerinize sıkarsınız o kadar tatlı oluyor yani :) nasıl bıraktırırım lütfen fikir verin acıya falan öyle şeyler asla yapmak istemiyorum yazık evladıma kıyamam:) birde güveni sarsılır bana karşı neler önerirsiniz bana. nasıl sakince biraktiririm. cok da yemek yiyiyor masallah ama çok zayıf kilo almıyor cok hareketli. 1 dakka oturmaz yerinde :) kaynanam olacak kişi de onu laf yapar herkesin çocuğu nasıl kilolu bizimkine bak nasıl zayif diye söylenip durur . anne ne güzel sağlıklı diyorum masallah diyirum yine de bildigini söylüyor yorum yazarken kaynanama da ne demeliyim onu da yazarsanız çok mutlu edersiniz beni herkese hayırlı geceler rabbim daima yaninizda olsun insallah
Ben emziğin ucunu biraz keserek bıraktırmıltım benim ki de çok bağımlıydı ve ben çok zorlandım.. Oğlum hastslandı bile.. Zor süreç bi 10 gün sürdü..

Emzige salça süreni görmüştüm mesela işe de yaramıştı ama daha iyi bi yol vardır

Emziğin üzerine çay telveli serpin belki bir daha emmez kayınvalideye gelince onunda ağzına bir emzik verin sussun :p

Benim oğlum 34 aylık falandi biraktiginda sadece uyurken arıyordu. Bir iki hafta boyunca sen artık buyudun emziksiz uyuyabilirsin diyordum hayır diyordu. Bir sabah uyandı anne ben emziksiz uyudum dedi. Halbuki ağzından düşmüş yatağın kenarına sıkışmıştı. Evet oğlum sen büyüdün artık dedim bir iki gece emmeze :) dedi. Sen onsuz uyursun şöyle böyle derken bıraktı. Velhasıl hiç gerek yok acı surmeye baska birşey yapmaya. Onların anlayabildiği dilden konusursaniz zamanı gelince bırakıyorlar.

Benim kızımda çok düşkün emziğe.
Ben büyütmüyorum bu konuyu eninde sonunda bırakcak.
Bence zorlamaya değmez.
Kaynananıza da bu benim çocuğum deyin.

Eksiyen emzik yerine yenisini vermeyin, tiksinip atıyorlar. Benim oğlum da aşk yaşıyordu, öyle bıraktı.

Oğlum 26 aylık, her ağladığında kendi ister emziğini ve getirene kafsr çatlar.
Geceleri de emzikle uyur.
Şuan kardeşi var bıraktıramam ve elinden zorla keyif maddesini alamam.
Biraz daha büyüdükçe düşkünlüğü azalacak ve bırakacak diye bekliyorum.

Benim kizimda asiri bagimliydi emziğe, emziğin izi çıkıyordu agzinin kenarlarında 26aylikken biraktirdim emzige siyah oje sürdüm baska emzik yok bu var dedim agladi

Zamanla istedikce beraber oyun oynadik balkona ciktik emzik dedikce kafası dagilsin diye konuyu dagittim parka gittik keşke emzik hic vermeseymisim Zor oldu ama bıraktı
Hiç emzik vermeden olmuyor bebekler sürekli emmek isterler örnek parktakiniz avmdesiniz sürekli memeverecek pozisyonu yakalamak mümkün değildir meme versen musayit olamazsın emzik bence iyidir iyi

Bebekler için emme duygusu çok önemli. Çünkü doğduğu zaman haz aldığı bölge ağzı. Ama anne memesini sürekli olarak alamayacağı için yalancı meme ile yani emzik ile bu duygusunu desteklemek gerekiyor. Eğer bebeğin gereksinimi bitmeden emziğini alırsak, emme ve ağızdan haz alma gereksinimi devam ettiğinden başta parmağı olmak üzere, başka şeyleri emmeye başlayabilir. Emziği bıraktırırken gereksiz korkutmalar yapılabiliyor çocuğa, bu da ruhsal sağlığını olumsuz etkileyecektir. Emme bir gereksinimdir. Emme gereksinimi kalkmadan zorla emziğini almak, onu bırakmaya zorlamak bu gereksinimi parmak gibi başka nesnelerle doyurmaya neden olur. Siz onun emziğine dokunmazsanız zaten o kendiliğinden bırakacaktır. Çocuklar zamanı geldiğinde emziği kendileri bırakırlar merak etmeyin. Kayınvalidenizi ciddiye almayın, çocuğun da emziğini rahat bırakın. Dediğim gibi birden zorla bıraktırırsanız ileride daha ciddi sıkıntılar doğurabilir bu, daha çok üzülebilirsiniz. Sevgiler. :)

Hiç unutmam Kardeşim daha 3 yaşında olmalıydı ki annemde bu durumdan muzdaripti Kardeşim ağzından düşürmezdi emziğini ve anne yüreği işte annemde acı ekşi meselelerine girmek istemedi ama annemin yakın arkadaşı emziği ucundan çok az kesip içine bul biber doldurup verdi kardeşime veeeee Kardeşim o gün çok ağladı ama 1 saatte emzik olayı bitti bizde ağzına aldıkça Emmesiyle atması bir oldu

Emzigin ucunu kesin ben oyle birakmisim. Kaynananiza da diyet yapiyormus diyin. Saka bir yana bisey demeyin o hep konuşacak zaten.

İki oğlum var ikisi de emzik emmedi. Haliyle nasıl biraktirilir bilmiyorum.

Ama aynı dertten ablam muzdarip 7/24 emzik ağzında çocuğun. Üstelik onunkini kaldırmaya çalışsa, kardeşinin emziğini alıyor. Ben de ikisini birden kes emzikten dedim. Yapabileceğini sanmıyorum. İlk oğlu çok zor. İkincisi daha küçük.

merhaba hayırlı geceler. kızım 2 yaşında ve emzik emiyor aşırı bağlı. vermeyince çok asabi ve sinirli oluyor. ama emzik alınca öyle sakın sessiz mülayim oluyor ki görseniz ciğerinize sıkarsınız o kadar tatlı oluyor yani :) nasıl bıraktırırım lütfen fikir verin acıya falan öyle şeyler asla yapmak istemiyorum yazık evladıma kıyamam:) birde güveni sarsılır bana karşı neler önerirsiniz bana. nasıl sakince biraktiririm. cok da yemek yiyiyor masallah ama çok zayıf kilo almıyor cok hareketli. 1 dakka oturmaz yerinde :) kaynanam olacak kişi de onu laf yapar herkesin çocuğu nasıl kilolu bizimkine bak nasıl zayif diye söylenip durur . anne ne güzel sağlıklı diyorum masallah diyirum yine de bildigini söylüyor yorum yazarken kaynanama da ne demeliyim onu da yazarsanız çok mutlu edersiniz beni herkese hayırlı geceler rabbim daima yaninizda olsun insallah
Benim kızımı anlatmışsın bende biraktiramiyorum bağimlisi yine ısırmış yenisini alicaz birakmiyo

Ellemeyin emsin yaa kime ne.. Kres yasina gelip okula baslayinca arkadaslari olunca otomatik olarak birakacaktir. Kiz kardesim 10 yasina kadar isaret ve orta parmagini ters cevirerek emdi. Gece eldiven gecirdiler aci oje surduler hicbisey fayda etmedi. 10 yasinda agzinin icinde sigil gibi bisey cikti doktor birakmazsan agzini yakmak zorunda kalirim dedi birakti. Vakti zamani gelince birakir 6 yasinda olup emzik kullanani taniyorum. Ortopedik tarz alinda bari damak yapisi bozulmasin. Kv ye de soyle kilolu olsa daha mi iyiymis bu seferde ona laf eder. Duymazdan gel kizim manken gibi olcak de bosver takilma dedigine. Zaten zayif cocukta da kilolu cocukta da cevre hep bi laf eder he deyip gecin siz

Madem zamanında alıştırdınız, şimdi bırakın emsin.. yazık daha 2 yasında ve cok bağımlıymış. Ben sırf kv dırdır etmesin diye bıraktırmazdım asıl ne haddine herkes kendi çocugunu büyütsün. Siz hiç ilk okula başlayıp emzik emen cocuk gördünüz mü? Bırakacak 2 yaş sendromu vs derken bir süre daha emmeli diye düşünüyorum. Valideniz cok konusuyorsa emziği onun ağzına sokun sussun :D insanı bazen delirtiyorlar.

Emziğin ucunu kesin once küçük kesin sonra daha büyük kesin, zaten havasi gittigi icin ememeyecek. Yavas yavas ortadan Kaldırin

Back
X