Kızıma Hangi İsmi Koymalıyım?

Kızıma Hangi İsmi Koymalıyım?

• Eliz

OY: 16 25,4%
  • Nehir

OY: 28 44,4%
  • Nilay

OY: 16 25,4%
  • Eliz Nilay

OY: 1 1,6%
  • Eliz Nehir

OY: 2 3,2%

• Ankete Katılan
    63
Eliz Nilay ya da Eliz Nehir ismini sesli söylerken alakasız geldi bana.
Anlamını bilmiyorum ancak Eliz ismi tek başına daha güzel bence.
Aslında tek başına Eliz’i beğendik biz de ama anlamını baya araştırmama rağmen kuvvetli bir anlam bulamadık
el izi, sıçrama, çifte atmak gibi garip anlamlar çıktı araştırmalarım sonucunda. O yüzden acaba anlam katmak için ikinci bir isim mi koysak diye daha önce düşündüğümüz isimler ile birleştirmeye çalıştık ama dediğiniz gibi çok uymadı kafamıza yatmadı

Merhaba hanımlar çok kararsız kaldık yardımlarınıza ihtiyacım var. Sizce hangi isim en güzeli?
nehir cok güzel. anlasilir ve sade.
aslinda tek isim yeterli bir insani kendini tanitirken.sahsi düşüncem benim. 2 isimli hiç kimseye 2 ismiyle hitap etmiyoruz ki. sadece tek ismini diyoruz.
kendi oğluma da tek isim yeterli dedim. tek adi var. 2 isim sevmeyenlerdenim.
karar sizin tabi..
saglikla dogsun..

Güzel yorumunuz için çok teşekkürler

Merhaba hanımlar çok kararsız kaldık yardımlarınıza ihtiyacım var. Sizce hangi isim en güzeli?
Canım daha önce Eliz ve Nilay arasında kalmıştın ozaman Eliz daha çok hoşuma gitmişti ama anlamı ve büyüklerin telaffuzu konusunda kafana çok takılmıştı, şuan yeni bir isim daha eklemişsin bende bu sebeple tercihimi Nehir den yana kullandım.hem anlamı güzel hemde söylenişinde sıkıntı olmaz

"Eliz ismi, bazı metinlerde "emir veren prenses" anlamında kullanılmaktadır. İsmin anlamı, güzel, zarif ve güçlü kadınları çağrıştırır. Bu isim ile emir verme yetkisine sahip olan, hükümdarlık sahibi kadınlar da kastedilmektedir. Eliz ismi, bazı yerlerde yalnızca emir anlamıyla ele alınır."
Bilgisine ulaştım internette. Güzelmiş gayet.

Kararlaştırılan isimlere ek olarak çift isim düşünüyorsanız Eliz Elda derim ben. Ama tabi ulaştırma var dilimizde ve birleşik gibi algılanır çoğunlukla. Yabancı isim gibi de oldu.
Allah bağışlasın. Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah.

Eliz , el izi gibi değil mi ya? Nasil popüler oldu şaşıyorum..sanki "kaynananin adı olan elif koyun" diye zorlamislar da gelin de "bari eliz olsun" diye diretmis,kazanmış gibi
O yüzden benim oyum nehirden yana.
Ayrıca tek başına Nil de çok güzel bir isim,yaninda ay olmadan, düşünmez misiniz?

Hahah vallahi katılıyorum eliz ismi el izi anlamı ile bana da çok anlamsız geliyor ama eşim beğendi bir kere acaba eliz mi olsa diye adam kara kara düşünüyor ben de bari eliz olacaksa yanında anlamlı bir isim daha olsun diyorum. Nil güzel ama bu ara çok popüler. İleride yaşıtları arasında bir çok Nil olur sanki

Evet canım hem anlamı hem de sadeliği sebebiyle biz de sanki son kararı Nehir olarak vereceğiz gibi duruyor

Konu üzerinden çok geçmiş ama sonradan bakan annelere fikir olabilir, kendimden biliyorum, iki isimli olmak çok problemli, hele ki birleşik yazılabilecek şekilde olanlar çok daha zor, her defasında ayrı yazılıyor diye belirtmek durumunda kalıyorum. Bu nedenle iki isim düşünmemek daha iyi bana kalırsa, çocuğa da ileride dert olmaz
Bu arada bence nil ve nehir isimleri çok güzel, doğa, duru, Eylül gibi doğadan gelen isimleri çok seviyorum

Çok haklısınızBiz de Nehir olarak karar verdik.
babası kimlikte Eliz de eklesek mi diye tereddütte ama muhtemelen ekletmez. Bana kalsa sadece Nehir çok güzel

Nilay çok güzel
Nehir de güzel.

Eliz ismini beğenmiyorum. Anlamı da şaibeli gibi.

Mesela böyle bir yazı var:
İnternetteki bazı isim sözlükleri Eliz'in 'emir veren prenses' veya 'Cennetteki en büyük meyve ağacı' anlamına geldiğini iddia ediyor. Bu anlamlar kesinlikle yalan!

İşte Eliz isminin gerçek anlamları:
1. El izi (Türkçede)
2. Türk mitolojisindeki bekaret tanrıçası
3. Tekme, sıçrama (Farsçada)
4. Gayrimüslim bir isim olan Elizabeth'in kısaltması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…