kizima hayir''i ogretemiyorum

CARMENNN

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
1.225
50
358
Adana
Kizim 14 aylık olmak uzere ve her gecen gun yaramazliklari artıyor. ..yerinde 5 dk durmuyor, ayakkabilik cekmece dolap hep acip karistirma derdinde... cis hayir yapmadan anlamiyor aslinda anliyor ama gozume baka baka devam ediyor yapmaya. .cevremde eleştiri de bulunuyor artik boyle olmaz vs..diye ne yapmaliyim

Bence kizinizi rahat birakin ne güzel.her yeri kariştiriyor keşfediyor hem çevrenize neoluyor o sizin kiziniz nede olsa arkasindan toparliyacak bir annesi var:)hem kiziniz daha çok küçük biraz büyüsün tabiki anliyacak hayirdan.bu yaşta merak ediyorlar herşeyi

Benim kızım 16 aylık,araştırma geliştirmeci o da sizinki gibi, anlıyor ama yapmıyor söylediklerimizi,az bi kısmını yapıyor ama bir iki ay öncesine göre daha iyi, sanırım ve inşallah daha zamanı var, bikaç aya yaparlar. Her şeye hayır dememek lazım bi de bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhabalar kizinizin kesfi cok guzel bi seyleri merak ediyor sonucta ve ogrenmek istiyor birde kiziniza ne zamandir hayir dediniz

yorumlarınız için teşekkür ederim..sürekli hayır diyen bir anne baba değiliz ama örneğin tv.ünitesine tırmanıp altında kalma ihtimali olabilecek durumlarda kullanıyoruz o bizi sallıyor mu,maalesef....birkaç aydır öğretmeye calışıyorum anladıgına eminim bazı şeylere gidince kendi cıs diyor ama yinede yapıyor.. küçük oldugundan yaptıgının farkındayım ama çevremdeki çogu insan çok yaramaz oldugunun ve hayırı öğrenmezse daha beter olacagını söylüyorlar..bende ister istmez endişe duyuyorum..

Aynen benimki de 14 aylik bazen anlamiyor napcagimi bilemiyorum bakiciya hic yapmiyormus bu arada cis deyince duruyormus nazi bsna geciyor

Benimde 14 aylık oğlum aynı sizlerin anlattığı gibi :) üstelik ne kadar zararlı bişey varsa nerde tehlike arz edebilecek bir şey varda oğlum orada. Ben mümkün olduğunca hayır demek yerine evi güvenli hale getirdim. Komidinleri duvara sabitledik çekmeceleri karıştırırken üstüne devrilmesin diye, tv yi duvara montajlattık , mutfaktaki alt çekmece ve dolaplara kırılmayacak sivri olmayan kap , tencere vs şeyleri yerleştirdim. Tv ünitesinin çekmecelerine hiç rahat vermediği için onları oyuncak dolabı yaptık.çekmeceleri açıp oyuncaklarını çıkarıyor sonra birlkte topluyoruz vs. Özetle mümkün olduğunca hayır demiyoruz ve özgür bırakıyoruz ve inanın karıştırdıkça öğreniyorlar nasılsa zamanı geldiğinde hayırı da tertip düzenide herşeyi öğrenicekler ve hatta ilerde bizim yaptıklarımızı beğenmeyecekler :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizim 14 aylık olmak uzere ve her gecen gun yaramazliklari artıyor. ..yerinde 5 dk durmuyor, ayakkabilik cekmece dolap hep acip karistirma derdinde... cis hayir yapmadan anlamiyor aslinda anliyor ama gozume baka baka devam ediyor yapmaya. .cevremde eleştiri de bulunuyor artik boyle olmaz vs..diye ne yapmaliyim

Canim meraba benim oglumda 14 aylik cok sukur bu ara bi mebzede olsa rahati yani ayni dwdigin gibi kesinlikle hayirdan anlmiyodu yaoma desen yapiyodu ustelesen agliyodu cok kizdim baya baya bagirdim artik sinirlerim dayanmadi gecw uyku yok gunduz durak yok baktim bu daha hircin etti bende biraktim bende herseye hayir dihen bjri degilim ama hani ona zarar gelwcgi seyleri hayir demem de fayda etmedi ama bu ara anliyo yizine gulerek operek ama annecim uf olursun diyorhm ama elin acir kafan acir hemen duruyo bir kerw dustu tv swhpasindan o gun bugun cikmaya yeltense ama ahlamistin annecim uf olmusutun diyorum hemen sehpaya kiziyo vuruyo haa hwryeri karisitiryo o ayri dokmedigi yer yok ama bunada engel olmak zor yasakladikca daha cazip geliyo nette yaziyo yaa ona zarar gelmeywceksw irakin doksun dagitsin herseye hayir demwuinki gercektwn hayir dediginizi anlasin ve evet bu yanlis desin tabi bunlari zamanla daha iyi anliycaklar benim oglum cok yatamaz ama bi o kadarda akilli herseyi anlar bi demede herseyi getirir oyincaklarini topalar dokwr ama toplar altina yapsa islak mendilini bezini getiri ne iatiyosa cok guzel ifade eder mitlaka yaptirir oni anlamak cok kolay tabi bana babasi anlamaz bazen:14:rabbime emanet kuzularimiz zamanla daha iyi olicaklar sen millete aldiris etme o yargilayanlar bendede var ama bakiyorumki onlar benden beter kimse kwndisini gormuyo konusmasini bilmiyo her cocuk ayri yapisi farkli bir olabilirmi dusunsene biz birseyi hwvesle yapsak yaparkwn birisi bize kizsa veya hayir dese wngelsese ozelikle birileri icinde biz ne hissedwriz ne dusunuruz onkarda onu yasiyo hircinlasiyo rabbim bize fuc kuvvet verson ki yavrularimiza dogruyu gizeli ogretip onlaei koeuyabilelim:38:

Benimde 14 aylık oğlum aynı sizlerin anlattığı gibi :) üstelik ne kadar zararlı bişey varsa nerde tehlike arz edebilecek bir şey varda oğlum orada. Ben mümkün olduğunca hayır demek yerine evi güvenli hale getirdim. Komidinleri duvara sabitledik çekmeceleri karıştırırken üstüne devrilmesin diye, tv yi duvara montajlattık , mutfaktaki alt çekmece ve dolaplara kırılmayacak sivri olmayan kap , tencere vs şeyleri yerleştirdim. Tv ünitesinin çekmecelerine hiç rahat vermediği için onları oyuncak dolabı yaptık.çekmeceleri açıp oyuncaklarını çıkarıyor sonra birlkte topluyoruz vs. Özetle mümkün olduğunca hayır demiyoruz ve özgür bırakıyoruz ve inanın karıştırdıkça öğreniyorlar nasılsa zamanı geldiğinde hayırı da tertip düzenide herşeyi öğrenicekler ve hatta ilerde bizim yaptıklarımızı beğenmeyecekler :)

Canim Allah bagislasin kuzunu uazdiklarini okudumda aynisinida ben yaptim evi ona gorw duWnlwsim mutfak cwkmecelr ona zarar gelmeycek ama sevdigi ne varsa cekmecelerw kiydum bayiliyo karistirip dokuyo topluyo ben mesela tekli koltuklari cevirdim arkasina dogru xunku ustune cikinca cikarken yaslandigomi yere carpip dusuyo kafa ustu digwr koltuklar genis oldugu icin ciksada kendini koruyo aivri yerlwr bantli ama bunu cevremdekilere dedigimde kendi evin tmm da baskasina gisince ne yapicaksin ordadami ceviriceksin koltuklari diyolar benimki yapmaz diyolar deli oluyorum o farkli bu farkli bazwn bwnde sasiriyorum dogrusu hangisi diye ama ben bilsigimden sasmoyorum benim annesi onlar dwgil diyoeum:37:

Canim Allah bagislasin kuzunu uazdiklarini okudumda aynisinida ben yaptim evi ona gorw duWnlwsim mutfak cwkmecelr ona zarar gelmeycek ama sevdigi ne varsa cekmecelerw kiydum bayiliyo karistirip dokuyo topluyo ben mesela tekli koltuklari cevirdim arkasina dogru xunku ustune cikinca cikarken yaslandigomi yere carpip dusuyo kafa ustu digwr koltuklar genis oldugu icin ciksada kendini koruyo aivri yerlwr bantli ama bunu cevremdekilere dedigimde kendi evin tmm da baskasina gisince ne yapicaksin ordadami ceviriceksin koltuklari diyolar benimki yapmaz diyolar deli oluyorum o farkli bu farkli bazwn bwnde sasiriyorum dogrusu hangisi diye ama ben bilsigimden sasmoyorum benim annesi onlar dwgil diyoeum:37:

Canım sen en doğrusunu yapmışsın bence bizdede durum böyle nereye kadar yapma etme diyicez en iyisi onlara göre düzenlemek yoksa göz açıp kapayıncaya kadar kendilerine bir zarara verebiliyorlar.

Her çocuk aynı olmuyor karıştırmayan sakin çocuklar da var tabi ama kübrada aynı heryere tırmanma karıştırma peşinde o yüzden önlem almak şart önlem alıp kendi haline bırakınca çocukta kısıtlandığı hissine kapılmadan rahat rahat zaman geçiriyor karıştırıyor ama kendine zarar verecek şeyler ortada olmuyor.bir yere gidince zaten çok karıştırmıyorlar hem ev gezmesinide hiç sevmiyor çocuklar :D

Konu sahibi arkadaşım daha küçükler zamanla anlayacağını umuyorum hayırdan şuan benim kızımda aynı durumda

Son düzenleme:
Canım sen en doğrusunu yapmışsın bence bizdede durum böyle nereye kadar yapma etme diyicez en iyisi onlara göre düzenlemek yoksa göz açıp kapayıncaya kadar kendilerine bir zarara verebiliyorlar.

Her çocuk aynı olmuyor karıştırmayan sakin çocuklar da var tabi ama kübrada aynı heryere tırmanma karıştırma peşinde o yüzden önlem almak şart önlem alıp kendi haline bırakınca çocukta kısıtlandığı hissine kapılmadan rahat rahat zaman geçiriyor karıştırıyor ama kendine zarar verecek şeyler ortada olmuyor.bir yere gidince zaten çok karıştırmıyorlar hem ev gezmesinide hiç sevmiyor çocuklar :D

Konu sahibi arkadaşım daha küçükler zamanla anlayacağını umuyorum hayırdan şuan benim kızımda aynı durumda

Ben senin o bal kizini yerim yerim yerim canim benim melek onlar yaa yapicaklar ogrenicekler oyle oyle benim tek dedigim yeterki ona zarar gelmwsin ama eve ne olursa oksun kirlensin batsin dokulsun isimiz ne toplariz beni cok yoran uykusuzluk biliyosun o yuzden cok agir zamanlar gwcirdim ama cok sukur bugunumuze haklisin her cocuk ayni degil sakinide var yaramazida ama kesfediyolar ne yapabiliriz alis ilk defa gordugu birseye o kadar ozenip i celiyoki ben sasirip kaliyoeum kuzu bunlar kuzu yemede yaninda yat canim yaa kubosumda bir iki aya gor bak anliycak cunku hevesi gecicek alis bikti bi takim seylerden yenilik aeiyo sipa:37:

Ben senin o bal kizini yerim yerim yerim canim benim melek onlar yaa yapicaklar ogrenicekler oyle oyle benim tek dedigim yeterki ona zarar gelmwsin ama eve ne olursa oksun kirlensin batsin dokulsun isimiz ne toplariz beni cok yoran uykusuzluk biliyosun o yuzden cok agir zamanlar gwcirdim ama cok sukur bugunumuze haklisin her cocuk ayni degil sakinide var yaramazida ama kesfediyolar ne yapabiliriz alis ilk defa gordugu birseye o kadar ozenip i celiyoki ben sasirip kaliyoeum kuzu bunlar kuzu yemede yaninda yat canim yaa kubosumda bir iki aya gor bak anliycak cunku hevesi gecicek alis bikti bi takim seylerden yenilik aeiyo sipa:37:

Evet merak iyiydir ama :D
Zmanla anlıycaklar inanıyorum buna

Evet merak iyiydir ama :D
Zmanla anlıycaklar inanıyorum buna

Keinlikle canim aslinda tek sikintimiz etrafin konusmalari her insan ayri sikinti yasiyo tek basina bi sorumluluk aliyo ilk defa bi bebek bakiyo dunyaya getiriyo en iyisini yapmaya calisirken hatalarimiz yanlislarimiz olabiloyo ama butun bunlari biz tek basimiza yapiyoruz konusmasi etrafa kolay ne cektigimizi biz biloriz sinirlerimizi ekstra bozuyolar Allah islah etsin ne diyim:47:

14 aylik cocuga hayir i kabul ettiremezsiniz. Benim oglum da 15 aylik bir kizim daha var 4.5 yasinda ayni yollardan gectik. Su an herseyi kesfetme deneme yanilma tanima asamasinda.ortami onun icin guvenli hale getirin.cekmeceleri karistirdiginda zarar gormeyecek sekilde ayarlayin. Oglum koltugun tepesine cikiyor. Biraz zipliyoruz sonra oturtuyorum bak ben oturuyorum oyun bitti diyorum yuzume bakiyor anlamiyor bi daha ziplamaya calisiyor 3. Ugrasta anliyor. Oturuyor kuzu kuzu.yavas yavas hevesleri gececek biraz beklemek lazim.

Canim Allah bagislasin kuzunu uazdiklarini okudumda aynisinida ben yaptim evi ona gorw duWnlwsim mutfak cwkmecelr ona zarar gelmeycek ama sevdigi ne varsa cekmecelerw kiydum bayiliyo karistirip dokuyo topluyo ben mesela tekli koltuklari cevirdim arkasina dogru xunku ustune cikinca cikarken yaslandigomi yere carpip dusuyo kafa ustu digwr koltuklar genis oldugu icin ciksada kendini koruyo aivri yerlwr bantli ama bunu cevremdekilere dedigimde kendi evin tmm da baskasina gisince ne yapicaksin ordadami ceviriceksin koltuklari diyolar benimki yapmaz diyolar deli oluyorum o farkli bu farkli bazwn bwnde sasiriyorum dogrusu hangisi di ye ama ben bilsigimden sasmoyorum benim annesi onlar dwgil diyoeum:37:

Tabi haklısın bir yere gittiğimizde çok zor oluyor 5 dk oturamıyorum yerimde dediğin gibi herşeye saldırıyorlar ama bu dönemde geçici elbet boşver milletin ne dediğini her bebek farklı. Bu dönem bitecek başka dönem ve başka sorunlar çıkacak bu böyle devam sonsuza kadar :) Anneler ölene kadar gölge gibi yavrularının peşinde :) Allah cümlemizin yavrularına uzuunnn sağlıklı bir hayat versin gerisi kolay.

Tabi haklısın bir yere gittiğimizde çok zor oluyor 5 dk oturamıyorum yerimde dediğin gibi herşeye saldırıyorlar ama bu dönemde geçici elbet boşver milletin ne dediğini her bebek farklı. Bu dönem bitecek başka dönem ve başka sorunlar çıkacak bu böyle devam sonsuza kadar :) Anneler ölene kadar gölge gibi yavrularının peşinde :) Allah cümlemizin yavrularına uzuunnn sağlıklı bir hayat versin gerisi kolay.

Amin canim amin cok haklisin bir omur bitmiycak buyuseler bile bitmiycek biz misafirlige falan gitmiyoruz banada kimse gelmez bulundugum yerde tanimam kimseyi henuz oyle bi girisimde bulunumadi benim oglusum ama eminimki yapicaktir cekinmesi yoktur olsa bile ilk 5 dk oda kesfetek icin:1:sonra hopaaa bir tek parka gidiyoruz birde sahile ordada kim severse onun yaninda kosturur saldirir en son yere dizili duvar saatlerinij uzerinde yueumustu:17:

bizde son zamanlarda biraz sakinlik söz konusuydu yeni bir diş yoa cıkınca costu gene:)) memlekete gidiyorum inş.orda dinlenecegim:))

aynısından bir tanede bende var 16 aylık evi ve bahçeyi komple onun hayatına göre düzenledik zarar verebilecek herşeyden arındırdık ama o buluyor yapacak bişeyler ayakkabıları getirip koltuğa düzenli bir şekilde diziyo sırayla mutfak dolabında ne kadar tencere tava kap kacak varsa çıkarıyor diğer odadaki elbise dolabına yerleştiriyor ordaki kıyafetleride mutfak dolabına sokuyo klozete çorabımı babasının saatini atıyor şöminenin içine girip oturuyor bunlar sadece gün içerisinde yaptığı şeylerin birkaçı rahatla diye anlatıyorum :))) bende hayırı öğrettim aksine çok pişmanım bir şey yaparken yanına gittiğimde o benden önce ayıyy annee diye bağırıyor bana kızıyo bişi demeyeyim diye ben hiiç umursamıyorum onla beraber dağıtıryorum evi o uyuyunca topluyorum :27:

uzun zamandır giremiyordum kk.yaa... artık bende alıştım geliba az once uyudu heryeri topladım akşama kadar 5 kere daha toplarım heralde..sağlıkla biyitin bebişinizi...cok teşekkür ederim

Back
X