Doğuma Hazırlık kızıma isim arıyorum yardımm

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.140
419
688
41
kızlar bir kızım var adı zeynep duru hamileyim 2.kızıma isim arıyorum.beğendiğim isimler şunlar uyumlu olmasına gerek yok anlamı güzel olsun yeter.
Beril
Begüm
Irmak
sizin önerileriniz varsa onları da alabilirim tam anlamıyla içime sinen isim bulamadım.

Son düzenleme:
Bence isimlerin söylediğinizde kulağınıza nasıl bir kişiyi çağrıştırdığına bakın. böyle bir tespiti var çeşitli dil bilim uzmanlarının. kişilerin isimleri, yani anlamından ziyade ismin çağrışımı , harfleri, hece sayısı, ünlü uyumu falan kişi karakterinde çok öenmliymiş. makaleyi bulursam link vereyim hatta.
bana sorarsanız, Beril çok daha narin geliyor kulağa sanki kırılgan küçük bir polyanna adı gibi. Begüm ise daha tok geliyor. Sert mizaçlı hafif hareketli. Irmak için bişi bulamadım açıkcası :D tabi dediğim gibi ben öyle hissettim yanlış anlaşılmak istemem lütfen :)

ama bence Beril çok tatlı :)

Bence isimlerin söylediğinizde kulağınıza nasıl bir kişiyi çağrıştırdığına bakın. böyle bir tespiti var çeşitli dil bilim uzmanlarının. kişilerin isimleri, yani anlamından ziyade ismin çağrışımı , harfleri, hece sayısı, ünlü uyumu falan kişi karakterinde çok öenmliymiş. makaleyi bulursam link vereyim hatta.
bana sorarsanız, Beril çok daha narin geliyor kulağa sanki kırılgan küçük bir polyanna adı gibi. Begüm ise daha tok geliyor. Sert mizaçlı hafif hareketli. Irmak için bişi bulamadım açıkcası :D tabi dediğim gibi ben öyle hissettim yanlış anlaşılmak istemem lütfen :)

ama bence Beril çok tatlı :)

beril bana da böyle nazlı bir isimmiş gibi geliyor eşimde duru ya uyumlu olsun diye diren koymak istiyor ama ben sıcak bakamadım.

kızlar bir kızım var adı zeynep duru hamileyim 2.kızıma isim arıyorum.beğendiğim isimler şunlar uyumlu olmasına gerek yok anlamı güzel olsun yeter.
Beril
Begüm
Irmak
sizin önerileriniz varsa onları da alabilirim tam anlamıyla içime sinen isim bulamadım.

Merhaba, öncelikle allah bağışlasın. :emir_bebek:
Önerdiklerinizden Berili tercih ederim. :13:
Fakat farklı alternatif isterseniz;

Zülal
Sevde
Fulya
Zümra
Nida

:emir_bebek:

Mrb öncelikle allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.Bende 25 haftalık hamileyim ve deli gibi isim arayışındayım.Oğlumun ismini ben koymuştum bu sefer sıra eşimde ama onun beğendiklerini ben,benim beğendiklerimi o beğenemedi.Eşim zeynep,elif ,esra dedi. Esra yı anlamı gece yolculuğu olduğu için istemedim.Elif ve zeynepi de o isimlerden çok olduğu için istemedim.Benim beğendiklerimi de yazayım belki beğenirsiniz.

Begüm,Beyza,Azra,Hira,Dünya,Özgü,Serra,Hazan,Sare,Selen,Miray,Kardelen :1::1::1::1:

Mrb öncelikle allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.Bende 25 haftalık hamileyim ve deli gibi isim arayışındayım.Oğlumun ismini ben koymuştum bu sefer sıra eşimde ama onun beğendiklerini ben,benim beğendiklerimi o beğenemedi.Eşim zeynep,elif ,esra dedi. Esra yı anlamı gece yolculuğu olduğu için istemedim.Elif ve zeynepi de o isimlerden çok olduğu için istemedim.Benim beğendiklerimi de yazayım belki beğenirsiniz.

Begüm,Beyza,Azra,Hira,Dünya,Özgü,Serra,Hazan,Sare,Selen,Miray,Kardelen :1::1::1::1:

begüm ü bende beğenmiştim ama sanki söylemesi biraz kaba
hira da bu sene çok duydum
miray yakın akrabımızın kızı

teşekkürler isimler için

Beril ismini oldum olası çok beğenirim,yakın bir arkadaşım verdi kızına bu ismi çok hoş ve kibar bir isim.

Sare ve Dünya çok hoşmuş :))

Merhaba hayirli olsun simdiden :) insallah cok mutlu bahti acik bir kucuk hanim olur :) bu aralar biliyorsunuz Mira ismi pek moda :) birde ben sara ismini cok severim. Malum yeni nesil artil bizim gibi degil onlar dunya insani olacaklar o yuzden yurtdisindada telaffuzu kolay bir isim secebilirsiniz belki :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İlerde kizim olursa Nil Özgü koymak istiyorum ben. Enerjisi cok yuksek civil civil geliyo kulagima.

Bunun disinda Elif, Ece ve Merve'den uzak durun bence her sinifta 5tane Merve olurdu.
Mira da cok guzel ama 10 yil sonra bugunun Merve adina denk olacak.

Bu ara bi'de Erva ismini koyuyolar...

Duygu ve Duru da yakin duruyo eger isimler benzesin derseniz:)

Begüm,Beyza,Azra,Hira,Dünya,Özgü,Serra,Hazan,Sare,Selen,Miray,Kardelen :KK1::KK1::KK1::KK1:

Esra anlam itibariyle hoş bir isim aslında. Sıradan bir gece yolculuğu değil, Hz. Peygamberin Mekke'den Kudüs'e yaptığı gece yolculuğu.

Diğer isimlerinizden Özgü ve Kardelen'i beğendim. :)

Irmak çok güzel isim. Aslında diğer iki seçenekte çok güzel ama daha çok ırmak demek geldi içimden :KK68:Yade, Lara, Arya bu üç ismi beğeniyorum sen sever misin bilmem :D

çocuğunuz doğdu mu ismini koydunuz mu bilemiyorum ama..

beril ismi nedense çok sıcak gelmez bana beren i daha çok severim
damla da çok güzel isim duru yla da uyumlu olur :KK46:

Benimde nisan da kızım olucak inş daha karar vermedim ama aklımda bir isim var tek isim koymak en iyisi iki isim koymak mantıksız geliyo bana tabi bu benim şahsi fikrim hem cocuk içinde problem 3 tane ismi olan öğrencim var yazık canı cıkıyo yazıcam diye

Benimde nisan da kızım olucak inş daha karar vermedim ama aklımda bir isim var tek isim koymak en iyisi iki isim koymak mantıksız geliyo bana tabi bu benim şahsi fikrim hem cocuk içinde problem 3 tane ismi olan öğrencim var yazık canı cıkıyo yazıcam diye

Bana düşmez tabi ki ama Nisan ayında bir kızım olsa adını kesinlikle Nisan koyardım :KK68:

Back
X