Niye banal onu anlamadım benim kızımın adı da eylül ve gayet modern hatta biz ona eylüş bal kız diyoruz çok da tatlı oluyor
Aslında mana olarak hemen hemen aynı sayılır hazan da sonbahar demek eylül de sonbaharın ilk ayı ama modernlik açısından ve kulağa yumuşak gelmesi açısından eylül daha güzelEylulle hazan arasinda cok kaldim
Hazan kulağa çok hoş geliyor amaIkisisin anlamida ayni zaten sonbahar ayı :) hazan diye bir sarki var hatta cok severim
Hazan kulağa çok hoş geliyor ama
Ay bı kız daha doğurup hazan koyasım geldi ama 3 çocuk var çok zor bakıyorum zaten:)
Benim bı oğlum var 3 yaşında beni çok zorladı hala öyle.hatta bidaha hiiiç istemiyordum Rabbim hediye ikiz kız verdiOh oh Allah bagislasin bende sunu bi doguruyim 3 4 sene sonra yaparim bitane daha iki yeter bize zor bakariz :)
Benim bı oğlum var 3 yaşında beni çok zorladı hala öyle.hatta bidaha hiiiç istemiyordum Rabbim hediye ikiz kız verdiyani evet çok zor ama çok da güzel Rabbim evlatlarımızın acılarını yaşatmasın
Köylü ismi nedir yaaSaka maka eylule karar verdim suan yine :)
Zaten alistirmistim kendimi dun hamile bi arkadasim sordu oda linamir koyucak eylul cok siradan dedi koylu ismi gibi kalir 20 sene sonra dedi bi gidip geldim bende oyle iste linamirde bana cok sacma geldi :)
Aminnn sağolunAllahima sukurler olsun diyorum bazen iki kiz evladi ne kadar guzel bisey hz muhammed erkek evladi nimet kiz evladi rahmettir demis Allah bagislasin :)
Lina:hurma mir:amir baş anlamındaSaka maka eylule karar verdim suan yine :)
Zaten alistirmistim kendimi dun hamile bi arkadasim sordu oda linamir koyucak eylul cok siradan dedi koylu ismi gibi kalir 20 sene sonra dedi bi gidip geldim bende oyle iste linamirde bana cok sacma geldi :)
Evet esila cok guzel anlamida,
Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir:”vezkur isme Rabbike bukreten ve esîla – Rabbinin adını sabah akşam an.” buyurulmaktadır. Burada geçen “bukra” Arapça’da sabah demektir. “esila” ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki “Geceleyin ona secde et” buyurulmaktadır. Yani gurûb’tan başlayarak gece vaktinde secde etmesi istenmektedir. Bu da akşam ve yatsı namazını kapsar. Hemen peşinde de “Onu geceleri uzun uzun tesbih edin” denilmiştir. Bundan da teheccüt namazına atıfta bulunulmuştur. (İnsan suresi 25. ayet)
Eylulle hazan arasinda cok kaldim
Bundan on sene sonra Eylül köylü ismi olcak demek ne çirkin bi cümle ya köylü insanları ne zannedıyor bole zihniyetli insanlar kusura bakmayın ama yabancı isim koyunca kendi geldikleri yeri tarihini unutan tipler gelenek göreneğimizide aşağılamayalım yani Avrupada ve yabancı ülkelerdede köylü yerli yaşayan çiftçi insanlar var mis gibi yaşıyorlar ama zihniyet meselesi umarım nedemek istediğim anlaşılmıştır küçük düşünenlere bakmayın farklı demek yabancı isim koymakta değil anlamı yada manevıyatı olan güzeldir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?