Doğuma Hazırlık Kizima isim bulalim ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Eylulle hazan arasinda cok kaldim
Aslında mana olarak hemen hemen aynı sayılır hazan da sonbahar demek eylül de sonbaharın ilk ayı ama modernlik açısından ve kulağa yumuşak gelmesi açısından eylül daha güzel

Saka maka eylule karar verdim suan yine :)
Zaten alistirmistim kendimi dun hamile bi arkadasim sordu oda linamir koyucak eylul cok siradan dedi koylu ismi gibi kalir 20 sene sonra dedi bi gidip geldim bende oyle iste linamirde bana cok sacma geldi :)

Oh oh Allah bagislasin bende sunu bi doguruyim 3 4 sene sonra yaparim bitane daha iki yeter bize zor bakariz :)
Benim bı oğlum var 3 yaşında beni çok zorladı hala öyle.hatta bidaha hiiiç istemiyordum Rabbim hediye ikiz kız verdiyani evet çok zor ama çok da güzel Rabbim evlatlarımızın acılarını yaşatmasın

Allahima sukurler olsun diyorum bazen iki kiz evladi ne kadar guzel bisey hz muhammed erkek evladi nimet kiz evladi rahmettir demis Allah bagislasin :)

Zaten alistirmistim kendimi dun hamile bi arkadasim sordu oda linamir koyucak eylul cok siradan dedi koylu ismi gibi kalir 20 sene sonra dedi bi gidip geldim bende oyle iste linamirde bana cok sacma geldi :)
Köylü ismi nedir yaa
Eylül güzel ya eylül ya hazan :)) içinize hangisi siniyosa onu koyun

Lina:hurma mir:amir baş anlamında
Linamir:baş hurma oluyo yani
Yanlış bilmiyorsam bu isim pek uygun da değil sanki ama tabiki herkes kendi bilir

Ay ay kız çocuğu çok severim

ırmak -idilnehir -toprak - Cansu -Dora -Beren -beril- hazelpelin bunlar düşündüğüm isimler benim.
iki isim yanyanada seviyorum.

iki kere gelmiş mesaj ya... sorry

Aslında bu kadar uzun uzun yazmaya gerek yok... Esila Arapçada sadece akşam demek... O kadar da harika bir anlamı yok yani.

http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/kizimiza-esila-ismini-takabilir-miyiz-anlami-nedir.html

Ben sevmiyorum Esila tarzı zorlama isimleri.

Bundan on sene sonra Eylül köylü ismi olcak demek ne çirkin bi cümle ya köylü insanları ne zannedıyor bole zihniyetli insanlar kusura bakmayın ama yabancı isim koyunca kendi geldikleri yeri tarihini unutan tipler gelenek göreneğimizide aşağılamayalım yani Avrupada ve yabancı ülkelerdede köylü yerli yaşayan çiftçi insanlar var mis gibi yaşıyorlar ama zihniyet meselesi umarım nedemek istediğim anlaşılmıştır küçük düşünenlere bakmayın farklı demek yabancı isim koymakta değil anlamı yada manevıyatı olan güzeldir

Öyle bir cümleyi kim kurmuş bilmiyorum, hoş olmamış gerçekten. "Köylü" olmak kötü bir şey değil.

Ama demek istediği belki kötü değildir. Isimler hakkında sosyolojik bir araştırma okumuştum... Kisacası böyle diyordu: isimlerin 3 evresi varmış.
1. Bir isim önce sadece belirli bir grup tarafından kullanılır
2. Isim başka gruplara da ulaşır ve her kesim tarafından kullanılır
3. Popülaritesi geçince yine sadece 1. grup tarafından kullanılır

1. Mesela 80'lerde doğup ismi Eylül olan biri büyük ihtimalle solcu/aydın bir aileden geliyor.
2. Yaklaşık 10 senedir herkes tarafından kullanılıyor Eylül ismi. (Yani arkadaşın deyimiyle "köylü ismi oldu")
3. Birkaç sene sonra Eylül ismi büyük ihtimalle "eskiyecek", başka isimler moda olacak, Eylül yine sadece "solcu" kesim tarafından kullanılacak.

Popüler olmuş/olan her ismi böyle analiz edebilirmişiz. : )

Asel esila aryalardan gina geldi.esila guzel degil. Anlami guzel olabilir isim olarak guzel bulmuyorum. Azrayı hic begenmiyorum. Hazan guzel ve farkli en azindan. Hazal ve hazel olabilir.

Eylul eylul ayinda dogarsa anlamli bence diger turlu koymanin anlami yok . İsim olarak ta cok begendigim idim degil.

Son bi kac sayfayi simdi okudum . Eylul le hazan arasinda kaldiniz. Kesinlikle hazan derim. Eylul e gore daha havali ender bulunan bir isim . Ve soylerken sakin bir havasi var. Eylul hazan a gore daha basit kaldi bana gore

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…