Doğuma Hazırlık Kizima isim fikrinizi almak istiyorum iki isim arasinda kaldik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kizlar iki isim arasnda kaldik bana buglem asel zor gibi geliyor sizin fikriniz nedir

• Buglem asel

OY: 18 11,8%
  • Öýkü asel

OY: 136 88,9%

• Ankete Katılan
    153
bence kullanımı kolay sade bi isim koyup geçilmeli. gereğinden fazla anlam yüklemeye gerek yok. ismin olayı kolay kullanılmasıdır bence. garip bi soyadım var mesela. mailim de o şekilde. çalışırken devamlı karşı tarafa kodlamak zorunda kalıyorum. bıktım artık. hani bi firma olursun vs anlarım eşsiz bi isim olması lazım ama ayşenin fatmanın suyu çıkmış gibi asel ne allah aşkına.
Yillar oncede alara cok abesti ama simdi cok var ilerdede asel ve buglem revacta olucak

Bende cok kararsizim mina ismi icin fetvayi bile aradm fakat blgi vermediler siz sadece internet uzernden mj yaptnz yoksa hocalara fln sordunuzmu mina ismini
hayır internet araştırması değil.hocalara,hafızlara,din konusunda yetkin kişilere soruldu hiçbir sakıncası olmadığı aksine güzel bir isim olduğu söylendi. Kaldı ki bana kalsa o araştırmayı da yapmazdım, çünkü o ismin bana ifade ettiği anlam daha önemli benim için. Dini manasını düşünerek koymadım. Hem düz mantık olarak bakarsak örneğin bebeğine izmir,paris,istanbul isimlerini koyanlar var,bu şehirlerde yaşananlar bebekleri bağlıyor mu? Hayır. Kaldı ki mecazen bakarsakta şeytandan uzak olmak için bir ibadetin yapıldığı mekan,şeytanla iç içe olmak gibi bir mana yok.
Ayrıca 12 aydır hayatta mina, ismini şeytanla ilişkilendiren ilk siz oldunuz

buğlem tek başına çok güzel ama aselle olmaz ikisi yanyanayken uyumsuz ve telafuzu zor duruyor iki isim koyulcaksa da cocuğa ole hitap edilmeli bence boş boşuna koyulmamalı illa asel olsun diyosan öyküyle fena durmuyor :anne:

Back
X