kızıma isim konusunda sizde katkıda bulunun:))

dolly__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
11
0
36
Bursa
biz eşimle önce kızımıza benim isteğimle gece adını koymaya karar verdık sonra herkez ağır gelır yok guzel değil falan dedi..sonra kocam Arya adını koyallım dedi bende beğendım fakat bunu da kımse beğenmedi sizin fıkırlerınız neler sızce hangısı guzell sızde değiişik isimler tavsıye edersenız sevınırım şimdıden sağolun:10:

BESTE: Bir müzik parçasını oluşturan ezgilerin tümü
CEMRE: Ateş parçası, kor; Şubat ayında bir hafta arayla hava, su ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi
ÇİSİL: İnce ince yağan yağmur

FERAH: Aydınlık, iç açıcı
FULYA: Nergisgillerden güzel kokulu sarı bir çiçek
GÜZ: Sonbahar
GÜZÜN: Güz mevsiminde olan

HALE: Ayın çevresindeki ışık halkası.
HAYAL: Varmış, olmuş gibi zihinde canlandırılan imge, görüntü
HAYAT: Ömür, yaşam
HAZAL: Kuruyup dökülen ağaç yapraklarının güzelliği
ILGIN: Beyaz ya da pembe, çiçekli, çok hafif yapraklı bir ağaççık (genellikle küçük akarsu kıyılarında bulunur)
IRMAK: Akarsuların en büyüğü
İCLAL: Ağırlama,ikram. Büyüklük,ululuk.
İZLEM: İzlemek eylemi
MELDA: İnce ve taze bedenli
MISRA: Manzumenin satırlarından her biri,dizeler.
MERİÇ: Bulgaristan'dan çıkıp Edirne yakınlarında Arda ve Tunca ile birleştikten sonra Türk-Yunan sınırı boyunca akarak Enez yakınlarında Ege Denizi'ne dökülen ırmak
MİRAY: Yılın ilk aylarında doğan
NEVRA: Beyaz çiçek. Işıklı olma,parlaklık.
NİSAN: Gelin çiçeği; İlkbaharın ilk ayı
ÜLKÜ : Amaç, ideal
YAĞMUR : Bulutlardan yeryüzüne düşen su damlacıkları.
YAPRAK : Bitkilerin solunumunu sağlayan, yeşil ve türlü biçimlerdeki ince bölüm
YAREN : Dost, arkadaş
YASEMİN : Çeşitli renklerde kokulu çiçekleri olan bir bitki
ZÜHRE : Çoban yıldızı, venüs.
ZÜLAL : Saf, temiz, hafif tatlı su

:21::21::21::21::21::21::21:

Ecirna
Kayla
Kayra
Derin
BEnımen cok begendıklerım bunlar
ama Bır gun bır kızım olursa adı hazır
Ecirna KAyla

Ecirna
Kayla
Kayra
Derin
Ecirna KAyla[/QUOTEallahumme ecirna min şerri nisa sadece - ekşi sözlük "koru!" anlamına gelir,burada da görüldüğü gibi.)http://tr.wikipedia.org/wiki/Kayla kayra,korunan demek...derin zaten malum,ikisi de gayet güzel ...sizi bileceğiniz iş elbet ama, diğerleri bence hiç uygun değil. "çocuklarınıza güzel isimler koyunuz" buyurmuş dinimiz.

Son düzenleme:
benım kızımın adı ASYA BEREN. asya mıtolojıde guzellık tanrıcası,ve en buyuk kıta anlamında.bu adı ben koydum.beren ı de babası koydu.o da akıllı guclu demek.
ben de kızımın adını gunes koymak ıstemıstım ama esım begenmedı etrafımdakılerden de tepkı alınca koyamadım. koymak ıstedıgım ısımler arasında : zeynep gunes asya vardı

Elif ten öte bi kız ismi yok benim gözümde... kızlara çok yakışıyor ve çok asil bir isim... zeynep de güzel

benimde kızım olacak allah izin verirse adını ecrin olarak düşündük anlamıda hoş "allahın hediyesi" demek.

Ecirna
Kayla
Kayra
Derin
Ecirna KAyla[/QUOTEallahumme ecirna min şerri nisa sadece - ekşi sözlük "koru!" anlamına gelir,burada da görüldüğü gibi.)Kayla - Vikipedi kayra,korunan demek...derin zaten malum,ikisi de gayet güzel ...sizi bileceğiniz iş elbet ama, diğerleri bence hiç uygun değil. "çocuklarınıza güzel isimler koyunuz" buyurmuş dinimiz.

Ekşi sözluge pek guvenmemek lazım :D
Ama sıze katılıyorum ısım manasını tasıma olayında

yağmur ne güzel bir isimdir :38:

arya hiç tutmadı dilim bu ismi

Son düzenleme:
Back
X