Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızım olursa adını duru koyucam duru isminde kimi görsem gerçekten duru gibi bi güzellik sadelik görüyorum o yüzden takinti yaptimMerhaba hanimlar
Zaman hizla geciyor lakin biz bebegime isim bulamadik. Her isim basta guzel geliyor sonra guzel degil diyip vazgeciyorum.. sizin akliniza gelen isimler neler ?
Bizim babamiz jülyet diye tutturdu. Bende nehir diyorum bakalim
GÜLCEMerhaba hanimlar
Zaman hizla geciyor lakin biz bebegime isim bulamadik. Her isim basta guzel geliyor sonra guzel degil diyip vazgeciyorum.. sizin akliniza gelen isimler neler ?
Biz Masal koymayı düşünüyoruzMerhaba hanimlar
ben yabanci isimlere karsi degilim (zaten kendi cocuklarimda yabanci isime sahip olacaklar ) ama Jüliyet biraz agir bence.
tabiki fikirinizi bilmiyorum ama isimin hakiki anlami
"Iulus soyundan gelen kadin" demek- Iulus soyuda Venusun torunundan geldigi icin- yani venus tanricasinin soyu demek.
benimde ilk zamalar kulagima hos geliyordu ama anlami pek hos degil.
nehir cok daha anlamli ve sevimli
Anlami hakkinda kaynaklarda bilgi bulamamistim. Simdi yine baktim yine bulamadim. Hatta lulus soyuyla ilgili biseyde bulamadim. Venusun soyundan gelmesi anlam olarak rahatsiz etmez hatta hos bence malum venus = afrodit. Henuz karar vermedim zaten ama listede.. zaten orjinal haliyle yazdiririm koyarsam
türkce kaynaklarda bende fazla birsey bulamadim- sadece roma tarihinde cikiyor " Sezar, soylarının tanrıça Venüs'ün sözde oğlu Troyalı prens Aeneas'ın oğlu Iulus'tan geldiğini iddia eden ve patrici sınıfından bir aile olan Julia gens'ine mensuptur. [2] [3][4][5]
nisanlim italyan, bu sebepten eski roma tarihine ilgiliyim :)
Jüliyet ismi zaten Jül isminin kadin formu (Türkcede)
"Julius Ailesi ya da gens Julia (dişi Julia), Antik Roma'nın patrici sınıfına mensup önemli ailesi. Soylarının Julus'a, dolayısıyla da tanrıça Venüs'e dayandığı iddia edilir.
İsim ayrıca Iulius ve Iulia olarak da görülebilir. Azatlı kölelerin de efendilerinin adlarıyla anılmaya başlaması nedeniyle bu ismi taşıyan binlerce insana rastlanır. İsim günümüze kadar kişisel isim olarak kullanılagelmiştir.
Kotu bi anlami yokmus o zaman.. bende bizim italyan geline sorayim bi![]()