• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bundan sonra ne yapmaliyim?

Danışan çekmeye çalışmadıkça, bunu sürekli hale getirip kendi reklamını yapma gayesi gütmedikçe,bir kadın platformunda bir soruya iyi niyetle cevap vermek disiplin suçu oluşturmaz.
Buradaki avukatın yazdığına göre de harekete geçmeyecek zaten,bi fikir edinmiş olacak sadece.
Neye göre oluşturmayacağını söylüyorsunuz çok merak ettim. Avukatlık kanunu gayet net çünkü. Hatta bırakın ücretsiz danışmanlığı avukatlık asgari ücret tarifesinin altında danışmanlık yasak direkt. Reklam yasağı başka bir başlık konuyla alakası yok.

Neye göre oluşturmayacağını söylüyorsunuz çok merak ettim. Avukatlık kanunu gayet net çünkü. Hatta bırakın ücretsiz danışmanlığı avukatlık asgari ücret tarifesinin altında danışmanlık yasak direkt. Reklam yasağı başka bir başlık konuyla alakası yok.
Danışmanlık yapmakla burada iki satır yorum yapmak ayni sey mi? Burada görmesem de Facebook womens clubda onlarca avukatın yorumu var. Kimse bedava bilgi vermek zorunda değil ama konuyu görüp siz su an yanlis ilerliyorsun, siz yine o konuya cok güvenmeyin çünkü pratikte öyle olmuyor, aslında 6 ay olmasi lazım ama 2 sene sürüyor gibi gibi yorum yazıp yardimci olmak isteyenler var. Yazıyorlar, okuyor faydalanıyoruz biz de. İstemeyen de yazmayabilir. O kadar konuya cevap veren onlarca avukat da neyin danışmanlık olup neyin olmadığını biliyordur zaten.

Danışmanlık yapmakla burada iki satır yorum yapmak ayni sey mi? Burada görmesem de Facebook womens clubda onlarca avukatın yorumu var. Kimse bedava bilgi vermek zorunda değil ama konuyu görüp siz su an yanlis ilerliyorsun, siz yine o konuya cok güvenmeyin çünkü pratikte öyle olmuyor, aslında 6 ay olmasi lazım ama 2 sene sürüyor gibi gibi yorum yazıp yardimci olmak isteyenler var. Yazıyorlar, okuyor faydalanıyoruz biz de. İstemeyen de yazmayabilir. O kadar konuya cevap veren onlarca avukat da neyin danışmanlık olup neyin olmadığını biliyordur zaten.
Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim diye sormuş basbaya danışmanlık isteği. Hatta gold premium danışmanlık isteği. Burda avukatlar böyle sorulara cevap vermiyor çünkü anonim bir sitedeyiz. İş gelme olasılığı yok kendini ifşalamadığın sürece. Facebookta insanlar ismiyle üyelik aldığı için soru cevapladığında iş gelir diye cevaplıyorlar. Yani babasının hayrına cevaplamıyolar. Benim arkadaşlarım da yapıyor aynısını. Instagramda soru cevap yapanı da var. Meslek kanunlarına aykırı davrandıkları gerçeği değişmiyor. Ama bu aykırılığı insanlara faydalı olmak için değil kendi çıkarı için yapıyolar

Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim diye sormuş basbaya danışmanlık isteği. Hatta gold premium danışmanlık isteği. Burda avukatlar böyle sorulara cevap vermiyor çünkü anonim bir sitedeyiz. İş gelme olasılığı yok kendini ifşalamadığın sürece. Facebookta insanlar ismiyle üyelik aldığı için soru cevapladığında iş gelir diye cevaplıyorlar. Yani babasının hayrına cevaplamıyolar. Benim arkadaşlarım da yapıyor aynısını. Instagramda soru cevap yapanı da var. Meslek kanunlarına aykırı davrandıkları gerçeği değişmiyor. Ama bu aykırılığı insanlara faydalı olmak için değil kendi çıkarı için yapıyolar
Oyle ya da böyle bu tarz konulara suç teşkil etmeyecek şekilde cevap veren onlarca avukat var. Cevap yazdığın uye de onu kastetmiş zaten🫠 Ben de dahil çoğu meslekten kisiler kendi alanımızda bilgiler yazıyoruz, sadece avukatlarda bu kadar aşırı tepki görüyorum. Ki ben de kendi alanımda hukuki uygunluk üstüne danismanlik alanında çalıştığım için cok fazla böyle soru alıyorum. Cok can sıkıcı o yüzden aşırı iyi anlıyorum. Yine de canım istemiyorsa da böyle bir sitede gördüğüm şeye de cevap vermem geçerim yani. Üye avukat muhtemelen tutacak yani kiracı konusu kendi kendine halledebilecegi bir sey değil. Biri gelip şu konuda çalışmış biri dışında kimseye gitme, internette yazan süreler pratikte öyle değil, ne bileyim para ver çıkar bile dese faydası olur. Muhtemelen yıllardır ülkede yaşamıyor, ev sahibi kiracı konularının ne kadar uzun sürdüğünü bilmiyor. İki kelime bilgisi olsa başından savmak isteyen ya da hayal satan bir avukat gördüğünde anlar en azından. Konu boşanma, şiddet falan olunca bu kadar üyelerin üstüne gidilmiyor. O güya hakime olan hanım bile gayet güzel tane tane acikliyordu. Oradaki üyeler de nihayetinde bi avukata gidiyor muydu evet ama bilerek gidiyordu. Bilmiyorum tabi yine herkesin fikri baska başkadır.

Oyle ya da böyle bu tarz konulara suç teşkil etmeyecek şekilde cevap veren onlarca avukat var. Cevap yazdığın uye de onu kastetmiş zaten🫠 Ben de dahil çoğu meslekten kisiler kendi alanımızda bilgiler yazıyoruz, sadece avukatlarda bu kadar aşırı tepki görüyorum. Ki ben de kendi alanımda hukuki uygunluk üstüne danismanlik alanında çalıştığım için cok fazla böyle soru alıyorum. Cok can sıkıcı o yüzden aşırı iyi anlıyorum. Yine de canım istemiyorsa da böyle bir sitede gördüğüm şeye de cevap vermem geçerim yani. Üye avukat muhtemelen tutacak yani kiracı konusu kendi kendine halledebilecegi bir sey değil.
Sadece avukatlardan tepki gelmesi normal çünkü sadece onların meslek kanunu ve sınırlamaları var. Bedava iş yapmak doktora, mühendise vs yasak değil, kimse onlara en az şu kadar ücret almak zorundasın demiyor. Mesela avukatlarda reklam yasağı da var ama diğer mesleklerde yok gibi gibi.

Biri gelip şu konuda çalışmış biri dışında kimseye gitme, internette yazan süreler pratikte öyle değil, ne bileyim para ver çıkar bile dese faydası olur. Muhtemelen yıllardır ülkede yaşamıyor, ev sahibi kiracı konularının ne kadar uzun sürdüğünü bilmiyor. İki kelime bilgisi olsa başından savmak isteyen ya da hayal satan bir avukat gördüğünde anlar en azından. Konu boşanma, şiddet falan olunca bu kadar üyelerin üstüne gidilmiyor. O güya hakime olan hanım bile gayet güzel tane tane acikliyordu. Oradaki üyeler de nihayetinde bi avukata gidiyor muydu evet ama bilerek gidiyordu. Bilmiyorum tabi yine herkesin fikri baska başkadır.
Burda birkaç sene önceye kadar bu tarz konulara mutlaka yazan 4-5 avukat arkadaş oluyordu hatırlıyorum nicklerini. Ben de ilk üye olduğum zamanlar yazardım. Şu an hiç kimse yazmıyor. Arada yeni yetmeler oluyor bazen onlar yazıyor. Onlar da kısa sürede yazmaması gerektiğini anlar. Mesleğini belli edersen hem her hukuki bilgi gereken konuya etiketleniyorsun hem de eltim bana küfür etti dava açabilir miyim tarzı özel mesajlara maruz kalıyorsun. En kötüsü de yazdığın konuda (bilhassa kiracı-ev sahibi konularında) birileri alıntılayıp öyle bir şey yok, yazdığın bilgi doğru değil, kaynımda şöyle olmuştu, dediğin gibi olmadı yazıyor. Yani başına bela almak isteyen cevap yazabilir. Ancak burası disiplin suçu işlemeye değmez zamanla öğrendim.

İyi ki kiracının harcamasıyla ilgilenmiyorsunuz, ajanlarınız izlemiş resmen 😃 tabi sizden para koparmasına müsade etmeyin, hakkınızı arayın. "Su da var avukat parasi su bu odediginde akli basina gelicek ama gec olacak." Bu kısım bana Esilayı ve taşınan kvsini hatırlattı 😃

Bu yuzden kiracima 2 yil once cikmasini soyledim o da iki yildir oyaladi cesitli bahanelerle ben de o zamanlarda seyahat ediyordum idare ederim dedim. Herneyse bu yil cikmasi icin konustum ( daha dogrusu yazistik) ve daha once bana ne zaman isterseniz cikariz diyen kiraci "bizimde haklarimiz var" dedi. Evet dogru bende o halde yasal yollarla cikarayim dedim cunku sozunu tutmadi ve ihtarnamemi cektim

Ihtarname eline gectikden sonra avukatimla konusup cevap vericem dedi ve sanirim bir ayi gecti o mesaji yazdikdan sonra. Bu sahis ben bu yil cikin artik dedigimde suan da tasinmaya maddi durumum uygun degil filan yazdi anliycaginiz benden para koparma pesinde.
Başıma böyle bir şey gelmedi, hukuki bilgim de yok ama bildiğim kadarını yazayım.

2 yıl önce çıkmasını istediğinizi mesajla mı dile getirdiniz? Umarım mesaj atarak söylemişsinizdir çünkü yazışmaları açacağınız davada delil olarak kullanabilirsiniz, bu yıl ki ne zaman isterseniz çıkarım yazılarını da hukuki delil olarak kullanabilirsiniz zira kiracı çıkarma aşamalarında önce kiracıyla iletişime geçilir çıkması istenir, iletişimle hallolmuyorsa ihtarname çekilir ihtarname sonrası 3 ay süre verilir, siz önce iletişime geçmişsiniz, bu yolu kapatınca ihtarname çekmişsiniz, ihtarname çektiğiniz tarihten itibaren 3 ay sayın ve evinizin bulunduğu il/ilçenin icra mahkemesine başvurup evde kendiniz oturacağınızı beyan ederek tahliye davası açın, kiracı sizinle ne zaman iletişime geçmek istese sakın hakaretleşme, küfür vb şeyler söylemeyin, ısrarla evde kendiniz oturacağınız ve başka mülkünüz olmadığından bu evde oturmanızın elzem olduğunu belirten mesajlar atın ki o yazışmalar hukuki delil olsun.

Tabii süreci size en sağlıklı şekilde anlatacak yönlendirecek kişi avukattır, bu sebeple Türkiye’ye gelir gelmez kira davalarına bakan bir avukat bulmanız iyi olur.

Back
X